X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm, köszönöm... XD XD XD Bár az is igaz hogy már rögtön az ELSÓ misszióval gondom akadt vele, ugyanis az egyik khaak hajócska elbóklászott jó messze. :S Nem volt egy villámküldi. >.< És ez még csak a storyplot. o.o

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Gratulálunk!!!
Ön jól választott...
Hát nem tudom, de dumálni sem tudok vele, pedig meggyõzném, ha engedné :P
Emiatt tiltott terület a szektor.
RJoco
<#integet2><#taps><#taps><#taps><#nevetes1><#taps><#taps><#taps><#wave>

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Na, már az XTM-ezõk táborába tartozok. :D

RJoco
Nem lehet, hogy valamelyik UT-d közeledését vette támadásnak, de õ nem igazán híve a testiségnek?
Ha koccansz, az még nem jelenti az egész faj ellenségességét, de az adott hajóét igen.

Ez nem lehet az, mert csak 1 Terran Asgard és egy Thor ellenséges, a többi terran nem.
Valami küldi lehet?
Valami különbejáratú vendettáról lehet szó, nálam a Terránok nem ellenségesek a terran szektorokban. Viszont: van egy küldi, ahol egy Goner atefact miatt zuhanórepülésbe kezd a terran és argon repud, de azt úgyis észrevennéd, miután lelõttél párat...

Kids, don\'t try this at home!

Akkor csak a kapitány ittas, a navigációs tiszt nem. :P

Ittas?
3 UT25-ömet már kilõtte. Kéne neki valami elvonókúra...

XTM
Már nem kell. >.<

Valaki tudna gyorsan dobni egy linket a legfrisseb XTM verzió letöltõ linkjéhez?

Ittas a pilóta.

Találkozott már valaki ellenséges Terran Asgard-dal?
Nekem van egy a The Moon szektorban...
Ha megtámadom, minden terran megútál, beszélni nem lehet vele, mert azonnal lõ...
Van ötletetek?
Kedvenc hajóm az XTM-ben, gyakran használom. Külön öröm, hogy a TC-ben is használhatom majd.

Ja, azt én is remélem. A kép engem ERRE emlékeztetett.

A hajód a Centaur MKIII koceptrajza. Nincs benne semmi különös, mert a Teran Conflict-ot az XTM stábbal karöltve csinálják. Bár remélem nem lesz olyan gépigénye, mint az alap XTMnek...

Az TheXuniverse honlapján néztem dolgokat, és egy furcsaságra akadtam: Erre a topikra. Ami lényegében koncept XTM hajókat mutat be. Ami viszont a lényeg, az EZ a hajó. Nem ismerõs? DE! Ez volt az egyik húsvéti tojás hajó képe az új megjelenõ X3 Terran Conflictból. ;)

XD Legközelebb a Spar jön... Erre jó az óriás rakterû Argon Mammoth. :P

dimre
Apró csínytevés volt, vásárlás után összetörték egymás hajóit, nagy bumm volt.

X universe Home, sweet home

dimre
Megesik néha, és nem csak saját hajók, valamelyik faj hajója is ilyenkor a bénasága miatt esik a repum.

Amúgy, ha valakit érdekel, itt egy XTM kompatibilis script, amely féreglyáratokat nyit minden 5 percben, különbözõ szektorokban.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=207695
Kép róla
Egész ígéretesnek hangzik. ;)

Úgy döntöttem ismét felteszem az XTM-et magamnak. Csak hogy meggyõzõdjek róla megint, hogy mennyire nem fut a gépemen. :D XD

Valen
a complexeidbe hogyhogy nem csapódnak be a kis szállító hajók?

én mikor csináltam 1-t össze vissza törték magukat szerencsétlenek

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Hehe. Tesco parkoló. XD

Azt nem tudtam ,hogy olyan részletesen van kidolgozva, de amúgy tudam róla. :P Szép képek.

dimre

dimre
Néztetek már körül alaposabban egy stationon ?
"Élet" van mindegyikben, az összekötö elemekben futoszalagon mennek a kis csillekocsik, mint egy bányában.
Megnéztem egy kukorica farm burkolt tányérját belülröl, fel van parcellázva a "termõföld", látszanak a kukoricaszárak. A tányér felsõ része üveg, lehet gyönyörködni a végtelen ûrben, már csak az emberek, vagy egyéb lények hiányoznak.

RJoco
A Boront én is szeretem. És szép is. Van is képem, ahogy a Botanical épp kidokkolt.
A Spliteknek van még hasonló SY-juk, mint az Argonoké. Kidokkolásnál BUMMM!

Hát ami nekem nagyon tetszik az a BORON és a TELADI ShipYard. Ott nagy hajókkal nem kell bújkálni meg mittomén mint az ARGON-nál amikor bekell fûzni a hajót az állomásba. :) Ráadásul a BORON az sztem szép is.
RJoco
Nálam ez a fajta bug az Otas küldinél jelentkezett. Visszakísértem a hajót az állomásra, majd dokkolás után megint kaptam egy üzit, hogy nem láttam-e.

A Levi-s küldinél pár Kha'ak elszökött, mikor utánuk mentem, jött az üzi, hogy messze vagyok és cseszhetem...

RJoco
Abban az esetben nincs bumm, ha nem ülök benne. Akkor ki tudom dokkoltatni. Ja és persze a hajó teste a SY testében van. A Terran Asgard ment eddig a legjobban bele, majdnem a középsõ testet is érinti. Majd csinálok róla képet. És az a szomorú, hogy alap X3-as hajókkal is eljátsza, mint pl Mammoth. Ezért szeretem jobban a régi SY.

Valen
Nekem elsõre sikerült a Leviathanos küldi, nem volt semmi gáz (azt leszámítva hogy elöször egy M3-sal mentem oda :D

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Hát amúgy a Leviathan szép "kis" hajó csak annyi a bajom vele, h nem lehet PPC-n kívül más fegyverrel szerelni...

Más.: OTAS M0 missiont hogyan lehet fölvenni ?
alapesetben úgy néz ki a Levi küldi, hogy megközelíted, jelzik hogy örülnek neked, majd le kell vadásznod egy Xenon flottát utána egy Khaak flottát is. miután mind egy szálig kiírtottad az enemyt, kapsz egy üzit, hogy mehetsz Argon Prime-ba fogadni az Argonok gratulációját. miután elhagyod a szektort, az eredeti Levi eltûnok a játékból...

nálam az a bug, hogy elugrok Argon Prime-ba, és semmilyen jelzést nem kapok, pedig azonnal üzenniük kellene, amint átléptem a kaput. ha visszamegyek, a Levi még ott van a helyén (és a flottám véres maradéka), megint üdvözölnek, megint jön a Xenon+Khaak minden alkalommal, ha elmegyek és visszajövök. ezer variációt kipróbáltam a témára, most már csak sportlövészetre használom ezt a bugot.

Na SETA-ztam kicsit miután elugrik. Ez valami bug. Még fele pajzsa megvolt és kb az a 35% hullja is ami már a megérkezésemkor is megvolt neki. Na egy rövid idõ után elugrik. Kapok egy üzit, h hova a francba megyek, miért hagytam ott a hajót ? ( jó vicc attól függ honnan nézed... ahol én álltam onnan Õ távolodott, hiszen nem én ugrottam el :) nem tudom mit néznek a másik hajón de biztos nem engem... ) Röviddel ez után kapok egy üzit, h a hosszú távú érzékelõik szerint elpukkant a Leviathan szóval Failed. Remek...
Még nem, de jó ötlet! Köszi!

Valaki talákozott már ezzel a terran M0-al The Moon szektorban?
A tiltott terület menedzser csriptet felraktad?Mert ezzel lehet beállitani mely szektorokba ne menjenek a hajóid.Rjoco honlapján fent van.
Hogy lehetne azt megoldani, hogy az UT-im ne menjenek be egy szektorba?
XTM-ben Moon szektorban van egy nagy M0-ás, ami minden hajómat kilõ. Hiába adom meg, hogy ne menjenek oda, akkor is odamennek.
Már 3 UT25-ösöm bánta.
Amaro
A kézikönyvben megadott pilótaköltöztetés anno tökéletesen mûködött nekem, csak arra kellett figyelni, hogy mindkét hajó azonos szektorban az ûrben lebegjen, mikor a parancs kiadásra kerül. Nem árt némi türelem, mert amikor kiválasztod a tranzakció bázisát, eltart egy egy darabig, míg mindkettõ bedokkol. Áru ne legyen a raktérben egyiknél se, mert hajlamos megkeverni a dolgokat - igazi kereskedõ nem hagyja veszni a portékát, inkább meg se moccan <#nevetes1>

Bocs, a linkvarázsló megkeveri a linkeket, ha nem tudtok megnyitni egy linket, töröljétek ki az URLjébõl a www.sg.hu/ résztmert ezt biggyeszti oda teljesen fölöslegesen az URL beszúrás.

Kézikönyv: http://www.egosoft.com/download/x3/files/X3_Reunion_1.4_English.pdf

Kézikönyv itt, pilótaköltöztetés az 51. oldalon. Ez nem az aktuális verziószámú, de fontos támpont. Én simán letöltöttem ZSZSO linkjérõl az igencsak kibõvített kézikönyvet.

Ha el akarod b***ni a játékodat, sõt az egész családét, innen töltheted le a csodatevõ scriptet: LV's Cheats

Most újítottam be a PC-met, hogy jól fusson rajta az X3, jelentõs javulást értem el, most elmegy... ezekszerint bármely más játék csak úgy süvítene :)

Legend: Köszi az infót, hol lehet kézikönyvre szert tenni, amiben ez is benn van, /itt lejjebb ZSZSO ír egy linket, de ha elindítom a letöltést, mindig kiírja, hogy az oldal nem érhetõ el/?!/, egy kézikönyvszerü valamit valahol töltött le egyik fiam, de abban ez nincs benn. Egyébként, egyik fiamat érdelkelné a klónozó program, de nem találjuk, az elõzõekben általad is megadott linkek nem mükszenek. /a nevét, ha megadnád. / Nem szeretünk cheatelni, de ultima ratioként késõbbiekben szeretnénk egy -két szép sohnent, vagy egyebet begyûjteni, ha majd egyszer végiggyurjuk a progit. /Csak addigra lehet, hogy nem lesz elérhetõ a script, ezért elõre szeretnénk begyûjteni/. Dimre,: az utvonal számítás valóban szörnyû, ennél elképesztõbb már csak a rahedli sok aszteroid, ami uo. képtelenség bolygóközelben, ráadásul szinte minden bolygónál. Megpróbáltunk átvonszolni egyet gyárastól a szomszéd rendszerbe, abban bízva, hogy erre nem számoltak a programozók, és valahogy átjuttatja a kapun a gyárat az aszteroiddal, de sajnos megsemmisült, cakonpakk. /azért egy képet kimentettünk az õrültségrõl, ha valakit érdekel./ Az autopilóta másik típushibája, hogy a kapufának viszi a hajót, és szorgalmasan addig veri neki, amig el nem füstöl. /hogy a rák a máját rágja ki a trehány programozójának/. Az sem a programozókat dícséri, hogy erõmûvet kell a játékhoz készíteni, inkább az optimalizáció teljes hiánya. Annyira nem jó a grafika, hogy indokolná a nagy teljesítményigényt. Semmivel nem jobb a grafika az Edge of chaosénál, pl. Nézzétek meg az Assasin creed graf.-ját, az ehhez képest mit mutat, és nem kíván annyi teljesítményt, mint ez. /Én nem játszom ugyan ilyet, de az egyik gyerek igen/. Talán a következõben javítanak valamit, de ezek a németek, vagy török vendégmunkások, nem valami bizalomgerjesztõek precizitás terén, a kiadójuk viszont elég erõszakosan sürgeti õket... Apropó, a képeidbõl azt látom, hogy a kristálygyártelepet nem kötöd össze a szilikonbányával. Miért? Az x2-t azért hagytam egykor abba, mert baromira idegesített, hogy saját magamtól is ugy kell vásárolnom, , ha autora hagyom a gyárat, itt össze lehet kötni, de csak a gond, frász van vele...
dimre
Csatlakozom az elöttem irokhoz nálam is volt baleset a komlexek összerakásánál.Mostanában ha lerakom az elsöt kijelölöm és F3 bill. körbesasolom, hozzáillesztem a következöt megint F3 és igy tovább.
Nálam inkább a teherhajók repülési technikájával vannak problémák, lehet hogy részegek a piloták, vagy drogoznak. Alkalmanként beleszállnak egy hirtelen felbukkanó aszteroidába, vagy harang módjára kongatnak egy gyárat, nem gyözöm a hullazsákokat venni.
A kereskedõ pilotákról leszoktam mert elöbb emlitett társaikhoz hasonló
kiképzést kaphattak, valószínû a Japánoknál, egy dolgot biztos megtanultak az önfeláldozást.
Station managert használok a teherhajókhoz, ezen belül a Commercial Agent menüt pár hajóhoz, akik lelkesen informálnak jó és kevésbé jó kereskedelmi helyekrõl,közben vásárolnak eladnak, valamint közlik ha láttak a közelben ellenséges hajókat, stb. Hasonlóan müködnek mint az UT-k.
képek

Biztos, hogy elugrik? Ha egy nagy hajó erõs fényjelenség kíséretében eltûnik az mást is jelenthet, mondjuk felrobban...
Egyébkénta Levi küldi szívás, én is szívok vele, az XTM fórumokon is van pár panasz - nekem azzal magyarázták, hogy túl régen vállaltam be a küldit, és majd fél évre rá teljesítettem, közben skripteket telepítettem, patcheket raktam fel szóval megkavarodott a mesterséges intelligencia.

RJoco: a legnagyobb hajók azért robbannak fel, mert kidokkolás után azonnal manõverezni akarnak, de túl nagyok és kevés a hely hozzá. Autópilótával jelölj ki egy pontot a SY-tól jobbra vagy balra vízszintesen egyenes vonalban, hogy oda menjen, akkor egy darabig egyenes irányt tart. Sajnos egyenként odafigyelve kell kezelni a behemótokat.
Van egy kivétel: amikor látod, hogy kedvenc M0-ásod teste itt-ott "beleolvad" a SY testébe, akkor kidokkoláskor garantált a bumm, pl. Leviathan vs. Argon SY.

KoRoN: Úgy raksz át pilótát, hogy teljesen felszereled az új hajót KIVÉVE a MKIII és semmilyen Fight Softvaret nem raksz rá. A régi hajó menüjében az orders-special: move pilot to new ship-et választod. Kijelölöd célpontnak az újat (kell hozzá Special Command Softvare). Megjegyzem, én ezt sosem próbáltam (kézikönyv 51. oldal)

:/ tõcs le egy másikat.

Vitez77
Nem tom megnyitni. Roh@dt adobe -_-

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Lenne egy kérdésem. Elvállaltam a Leviathan missiont de nemigazán értem miért nem megy. Odaugrom a flottámmal ahová kell ( edddig mindig vmelyik pirate szektor ) és odavitorlázom hozzá. Meg is kapom az üzit, hogy súlyos sérüléseket szenvedtek és reaktor problémáik vannak. Ehhez képest kb 5 perc után elugrik. Pár ( kb 10-12 db ) Xenon L, M vegyesen már vígan reszelik a pajzsát. Van még ott egy Titan és egy Centaur MKIII Vanguard. Ezután nem történik semmi sem. Mi lehet a gond?
Uhh köszi tényleg nagyon jó kis stuff sok hasznos infoval...
RJoco
Errõl el tudnék viselni egy magyar fordítást.