X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dimre
Használod az XTM-es shipyardot ?
Reklámozni kellene, mindent egy helyen, s még csit szaga sincs. Vastagabb pénztárcával kell menni shopingolni.
Beszereztem egy pár kincset.
A sohnen hajókat butitva árulják, sohnen pajzsot és fegyvert nem lehet rászerelni.

A gépigényhez, a régi vasamon is hibátlanul ment a játék(XTM) medium beállitásnál, pedig cirka 5 éve vettem.
A mostaninál voltak gondjaim, és hasonlóan én is a játék miatt cseréltem. A konfigom E6750 2,66 intel proci, MSI8600 GTS 256MB video,Asus P5K alaplap,2X1GB DDR2 kingston kit ram (eredetileg 4GB volt, de emiatt voltak gondjaim a géppel.)
Kipróbáltam sok varációt a játékhoz, a vistát nem szereti se 32-t se a 64-t, sokszor "összeomlott" a játék alatt.Jelenleg egy "tuningolt" XP-t használok és gond nélkül megy.

X universe Home, sweet home

Én is frissíteni fogom már a képtáramat. o.o

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
2005-ben nem volt XTM.
A többi mod meg tudtommal gond nélkül elfut egy olyan konfigon, mint az enyém.
2005-ben 200 E Huf-ot ért a gépem monitor nélkül. És körül ekkor jöttek a 8800-as kártyák is 170 ropiért...

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Mint már korábban említettem, én az X3 miatt cseréltem le a régi gépemet, most egy 3000-res Intel Core 2 Duo procim van Nvidia 8800 Gts 640mb-os videókártyával, és okosan 4 Gb Ddr2 Ram-mal (amibõl a Widóz XP csak 3-mat lát) egy Striker II Formula alaplapon.
Szerintem nem off, hogy milyen konfigon mennyire megy a játék, mert XTm-es szemszögbõl szerintem minden gépet meg lehet fingatni - Erõsebb géphez már nagyobb monitort vesz az ember, erõsebb videókártya több beállítási lehetõséget kínál, tehát ugyanott vagyok, mert a 16x élsímításnál néha lemegy a gépem 10 fps alá forgalmasabb csatákban - tehát nem érdemes elszállni gépileg, ha csak a játék fontos, nem a látvány (nekem mindkettõ).

Nemrég LV-s cheats segítségével kreáltam 30 barátságos M2-est és 30 Ellenséges M2-est, gondoltam mozizok egy kicsit - váltogatom majd a kameraállásokat, képeket készítek és élvezem a mega-csatát. ezzel a 60 hajóval annyira belassult a gépem, hogy csak a Windows Feladatkezelõvel tudtam kikapcsolni a játékot.

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen gépeken játszották ezt a játékot 2005-ben, amikor megjelent.

Képek viszonyításként: X3 Screens

Csak párat raktam még fel, a többit majd késõbb, de nem mulasztom el, mert megirigyeltem Dimre fotóalbumát<#awink>

Kids, don\'t try this at home!

RJoco
Hát igen, a procid egy kicsit gyenge. De ezt már olcsón lehetne cserélni és akkor nem lenne gondod az XTM-mel. Nálam a videokari a gyenge. A procimmal sztem nincs gond.

Na persze XTM-el ezek az FPS értékek nem csökkenek csak egy picit, ugyanis a videókarim viszonylag jó, de a proci miatt 4 másodpercenként 1 másodperces belaggolások vannak.

Figy, a konfigom xD
CPU AMD Athlon XP 1900+
GPU NVIDIA GeFORCE 7600GS
MEM 768 MB DDR
xDDDDD szörnyen megy rajta az X3, az XTM meg néha szabályszerüen kifagy a windowsba proccessing hibával. Nagyon ratyi a procim :S.

Alapba (saccolva) 22-17 FPS-el megy a játék, ha már 3 novával harcolok ez az érték lecsökken 10 FPS-re. A végsõ csata annyira diavetítés (és sajna nem is lehet skippelni) hogy szabályszerüen elgutóbb elmentem fél órára bevásárolni, és mire hazaértem, akkor lett kb vége a csatának xD.

Sajna új konfigra nincs pénzem, upgradelni meg nincs értelme. :s

RJoco
Régebben gondoltam rá, most egy PS3-ra pályázok. X3 sajnos nincs rajta, bár mióta elköltöztünk, nem is nagyon játszottam vele.

RJoco
A simával semmi gondom, az XTM csata alatt 7 FPS, ami még játszható és élvezhetõ. Persze ilyenkor körbe vagyok véve ellennel és a Galactica minden ágyúja tüzel.
Úgykülönben meg szektortól függõen 18 FPS-tõl nagyából.

Vitez77
Processzort meg a memóriát nézve szerintem ment neki elég simán - nekem is majdnem ugyanilyen a konfigom, s semmi sem akad. A videókártyát passzolom, mert én ATI párti vagyok (2Gb RAM 3GHZ ATI RadeonX1950Pro 512Mb). Sztem egész reális ár.
Újat akarsz venni?

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

lehet hogy ez off, meg montad hogy privibe, de az X3 hágy FPS-el ment rajta max grafikán, átlagba? >.<

RJoco
OFF
Eladom gépemet:
Nagyobb kép
Elérhetõség
Kérdéseket privibe vagy valamelyik elérhetõségemen, ne zavarjuk az itteni életet!
ON AIR

[NST]Cifu
Ohhh.... Akkor már vágom.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Itt tévedsz, ugyanis a civil hajók (civilian ship) egyáltalán nem befolyásolták a játékmenetet tudtommal. Egyedül azért kerültek a játékba, hogy kijavítsák az X2 legnagyobb problémáját: életlen rendszerek. Ám néhol (argon primeban pl) az egosoft kicsit eltúlozta õket.

Ha te a civil kereskedõkre gondoltál, az más. Ha megfigyeled a civil hajókat közelebrõl, mindig ugyanabban a rendszerben maradnak, illetve csak egyik állomásról a másikra szállnak, telespammolva az egészet. >.<

[NST]Cifu
Kereskedelemben nem voltak rosszak. Egyedül nem tarthatom el öt plusz egy faj gazdaságát...

Orr nélküli khaak hajók nem lehetnek továbbfejlesztett változatok >.<

Miért, mit akarsz szegény civilekkel? >.< Amugy való igaz hogy lassítják a játékot egyes gépeken (én gépemen pl)

[NST]Cifu
Na ez már igen! Szép és gyors. ^^

Csak az aggaszt, hogy úgy kezdõdik, hogy less civilian ship.......

[NST]Cifu
Én is játszottam az X2-vel, de mi van, ha ez a Khaak Fighter Mk.2? <#idiota>

Aki játszott már az X2-vel, az tudja hogy eredetileg volt orruk is. Én tudtam. >.<

[NST]Cifu
Mindig is gyanús volt a khaak fighter kinézete, két év után rendbe is rakták. De elég meleg, hogy kiderült, hogy LOD probléma volt a hiányzó orr rész, és ennyi patch után sem orvosolták hivatalosan...

Khaak hajó fix - Grafikailag javított khaak hajók-mindenkinek ajánlott!

nekem bejön o.o

sziasztok mivan a xtm oldalával nem akar bejönni😞

dimre
Akkor ez a hajó sem lesz flottám vezére.
Pedig már beleéltem magam, ezen kivûl is van egy rakás hajó amibe nem tudok task force-os pilotát ültetni. Kinéztem az Arant bázishajónak, három behemót is ráakadhat egyszerre, de not vaild az üzenet.

dimre
Thx, ha lesz rá idõm belenézek.

[NST]Cifu
Elolvastam én is a feature listát, de az új hajók nem voltak meggyõzõek, a többi közül meg max. a logók, ami tényleg értékelni tudok. :S

[NST]Cifu
Valószinüleg bugos, most néztem, semmit nem lehet vele kezdeni, csak a külsõ dokkolás (M6-osok és TS) mûködik.

Vitez77
Áhhh, igen. Már voltam ott 1X vmikor hajnalban, de én okos nem tettem el a könyvjelzõk közé, és kiment a fejembõl <#vigyor2>
Jó játék az a Sins 😄

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Akkor adok egy kis felvilágosítást, mit is fog adni:
-shipyardok extra dokkolási lehetõségekkel (az eredetibe csak 5 hajó fér 😮 )
-új hajók bayamonok például az x2bõlkhaak MO
-saját készítésû logók a gyáraidra hajóidra (visszaköszöntés az X2-bõl)példa
-friss házasok hajók xD
-új ppc effektek
-stb, ami megszokott roguey-tõl 😉

[NST]Cifu
Sajnos én még nem tudok róla személyesen semmit, de papír szerint a belsõ hangárja 32-es, M3-M5 fér bele. További 6db M6-os és 2db TS csatlakozhat külsõleg, így jön ki a 40.

[NST]Cifu
Hát dunno. Az XTM után csak a PPC effektje meggyõzõ. :S

Vitézt kérdezd. 😛

dimre
Hogy létezik az Otas Castrumnak 40-es hangárja van de még sincs, körberepkedtem kétszer de egy árva nyilást se találtam ? <#help>
M6-os és TS hajóval tudok csak rádokkolni külsõre.

dimre
Off: ezt ismeri valaki ?

Ja :S Az egyik rendszert ugy csinálta meg, ám játék közben nem vehetõ észre...

Vitez77
1:22-nél olyan, mintha 1 dobozban lenne XD

Roguey's mod 3.1 - bejelentve! Kiályul néz ki, nemde? 😛

X-BTF az SG fórumon... O_O

Ship detailsbe meg tudod nézni hogy hány shield kell egy hajóhoz, és hogy milyen típust fogad be max. Ez X3 esetében:
M5 - 1 MJ
M4 - 5 MJ
M3 - 25-125 MJ
M2/M1 - 1 GJ
Teladi M2 - 10 GJ
TS/TP/TL - 125 MJ

És igen, elég a fedélzeten lennie a pajzsnak, és máris mûködik.

Stotoo
A shield hogyan mûködik? Bennt van a cargoban és kész vagy fel kell vhogyan szerelni? Hány db shield lehet egy hajón?

Always remember you\'re unique, just like everyone else.

Stotoo
Thx a válaszokat.

Off: Na megjöttem a nyaralásból, jó a balaton 😛 .

On: Na megjöttem a nyaralásból, jó volt, de az X3 jobb. 😛 .

RJoco
A hull 90%-án már max sebességgel tudsz repülni, elég addig javítani Shipyardon. Csak aztán nagyon kell vigyázni.

Szia!
1.Leg egyszerûbb, ha újrakezded, vagy betöltesz egy mentést a sérülés elöttrõl.
2.Boron Eq dokkban lehet hull repair technology-t venni, ha feldobod a scriptet, és hozzá a BBS-eken hull rep. kiteket. Ezek is kijavítják neked.
3.Elmehetsz bármely hajógyárba, és ott a hajóvásárlás menüben megjelenik a hajód fent. A jobb egérkurzorral tudod megadni a javítás mértékét a hajódon, és enterrel végrehajtod. Sajnos elég borsos ára szokott lenni, bár ez erõsen függ a hajód típusától. A Busterednél nem lesz vészes...
4.(bár ez még most teljesen fölösleges infó)A késõbbiek folyamán, az anyahajódba vehetsz machine shopot, ami dokkoloás után, automatikusan elkezdi javítani a sérült hajókat. (be kell álítani az extra funkcióknál, az anyahajó command menüjében)
BuriP
Bedokkolsz egy Shipyard-ba és a trade menüben felnyomod a "hull" (páncél, hajótest) százalékát.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Stotoo
Hi!

Most kezdtem el játszani a game-el egybõl felraktam az extended modot. Viszont az elsõ küldiben figyelmetlen voltam és megsérült a hajó. Nagyon lassan megy, hogyan tudom megjavítani?

Otas szektor nincs.Otas hajógyár akela beaconban van nagyon félre esõ helyen.Nálam a központol kb 170 "km".a térkép bal alsó sarkánál.A yaki tornyok yaki szektorokat védenek.Terran szektorokba az alap küldetés végigvitele után tudsz csak menni.Én külön külön csináltam a küldetéseket.Szerintem jobb elõszõr az alappal végezni aztán kell 5 milla és jó viszony szinte mindenkivel bár ez a paranidokkal valószinûleg nem így fog állni de majd javítod.Ezután tudod kezdeni a küldit a hiperionért ami a kindom's endbe kezdõdik.
ZsZso
Elnézést, hogy értelmetlen posztokat nyomok ebbe a topikba, de

Tegnap megvettem, és beindítottam életem elsõ gyárát! Ezer köszönet a FAQ írójának, sokat segített!

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.