X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Na látod, innen látszik, hogy problémás a dolog. ^^

Elõször is nem elég a házi netkapcsolat, szerver nélkül. Max. pár emberig mûködne a dolog, de ott is mókásan, hiszen nem csak a saját hajók helyzetét kell követni, de mindegyik játékos gépén szinkronban kell tartani az NPC hajókét is, 100+ szektorban, 1000+ hajóét. Ez pedig csak szerver alapúan mûködhet.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
1.: Age of Conan, ha nem szigorúan ûr-MMO-kat nézzük. Brutálisan szép, és brutális gép kell alá... ^^
2.: No az meglehet... :S

[NST]Cifu
A Jumpgate Evolutiont én is figyelem, de egy kissé szkeptikus vagyok még vele kapcsolatban. :S

Minden attól fog függeni, hogy mit lehet megtenni a játékban.

[NST]Cifu
Rendben, elnézést kérek a kirohanásom miatt. Peace. ^^

Vitez77
Én nem akarok, csak egy "jó lenne" dolog nálam; az X úgy tökéletes, ahogy van. A gépigény meg (bár vannak más tényezõk is) az optimalizációtól függ; nézd meg, a Mass Effectnek milyen alacsony az igénye, míg annál rondábbaknak milyen nagy. Vagy az általam elõbb említett JGE sem egy gépnyûvõ.

天使たちは私を見守る

RJoco
De jó is lenne XOnline!
Nem értem, miért kellene nagyobb gép. Még a sávszélességgel sem lenne semmi gond, ha gondolkodnának egy kicsit. Nem az egész játékot kellene átküldeni neten, csak a hajóazonosítót és a pozíciót. A játék meg futna mindenkinek a gépérõl. DVD-n megvásárolható.
És ha van sok hülye, aki megveszi a WOW-ot és még elõ is fizet rá, akkor én is lennék olyan hülye, hogy megvenném az X-et és elõ is fizetnék rá.
Kár, hogy nem tudok programozni.... Meg angolul.... Meg....

Nemtom miért akartok nebulákat, szerintem így is nagyon szép és élethû (köszönhetõen a bugoknak) a játék.

A rendszerek elhelyezkedésén meg tényleg fölösleges gondolkodni. Egyedük talán a földieknél látható, fõleg a Föld-Hold rendszereknél.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Vitez77
Az 1. Khmmm-höz: és nem kell hozzá atomerõmû....

天使たちは私を見守る

Vitez77
1. Khmmm
Khmm2
2. .....
3. ?

天使たちは私を見守る

1.MMO-t csak szar minõségû grafikával láttam eddig, ez érthetõ mert mindenkinek a gépén el kell futnia. Ezért kedvenc játékunkat nem kapnánk vissza ugyanabban a minõségben - kompromisszumokat kellene kötni.

2.Akkor látunk majd X-ONLINE-t, amikor nebulát közelrõl.

3.Olvastam egy csillagászati könyvet 1917-bõl, hihetetlen, mennyit tudtak már akkor, tényleg nem kell "odamenni"...

Kids, don\'t try this at home!

Vitez77
Hehe, hajrá! Aláírom!
Amúgy, van egy X-onlinehoz hasonló játék, a Jumpgate Evolution. Kicsit gagyi a történet (az X-hez képest szerintem), de elég jónak tûnik. Erre elõ fogok fizeti, ha nem jelentik be az Xonlionet. Már alakul is az elsõ magyar klán, a Wings of Angels, amit mi (spacesimulators) persze támogatunk 😊 És biztosra vehetitek, ha lesz X-online, akkor a spacesimulators is indítani fog egy hasonló kezdeményezést (szeretettel várunk mindenkit 😄 )

天使たちは私を見守る

Vitez77
Igen, de olvass egy kicsit visszább is: "Csak használd kicsit a fantáziád." Amúgy a te alapodról nézve az X3-ban sem lehetne ott sok gázfelhõ 😛 Meddõ vita, ahol egyikünk sem téved XD

天使たちは私を見守る

X-ONLINE: Lassan aláírásgyûjtésbe kellene kezdeni <#nezze>.

[NST]Cifu
Ingyenes MMO nem igazán lehet életképes. Vagy a nagy tömegbázisra építenek, és évente kihoznak egy új (kvázi kötelezõ) küldetéslemezt (ilyen pl. a Guild Wars), vagy minimalista desing és kontent, a pénzt meg vagy szponzoroktól, vagy pénzért vehetõ ingame tartalomtól/tárgyaktól szereznek (a legtöbb Free MMO).

Ahhoz, hogy egy olyan mélységû tartalommal bíró ûr Sci-fit kihozzon valaki, ami mérhetõ az X3-hoz, rengeteg munka kell, a hátteret nyújtó szerverpark fenntartása, a support és az egyre újabb content tartalmak költségét pedig csakis havidíjjal tudják elõteremteni...

[NST]Cifu
Amúgy azt, hogy milyen közelségbõl hogyan nézhet ki egy nebula, most õszintén, még pár száz vagy ezer évig nem fogjuk megtudni.

Alapvetõ tudásunk megvan hozzá, ismerjük a hozzávetõleges összetételét, és tudjuk, hogy közeli csillag(ok) fénye törik meg rajtuk - emiatt ilyen fényesek. Emiatt lehet tudni, hogy ahogy egyre közelebb mész egy ilyen nebulához, annál kevésbé "sûrû" általában, a nagy kiterjedés miatt ilyen látványosak...

Azt KI NEM reméli? Én mondjuk azt remélem, hogy ha elkezdik csinálni, akkor nem fizetõs lesz. Ám az kizárt, mert az nekik jó pénzt hozhat. Na mind1. Mi leszünk az elsõ magyar klán úgyis <#nevetes1>

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Vitez77
Értem én, mit beszélsz 😄 Csak használd kicsit a fantáziád. Amúgy azt, hogy milyen közelségbõl hogyan nézhet ki egy nebula, most õszintén, még pár száz vagy ezer évig nem fogjuk megtudni.
Amúgy azt értem, hogy miért volt szükség az infókra, csak azért mondtam ezt, mert az írásod alapján nekem az jött le, hogy a logikád szerint a szektorok egymás mellett vannak. Márpedig így a keresett információ fölöslegessé vált volna.
Tomonor: pont ezt akartam linkelni XD
Amúgy, remélem elkezdik csinálni az X-onlinet.<#email>

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

[NST]Cifu
Hogy egy kicsit oldalra billentsük a tégelyt: most olvasgatva az X-Univerzummal kapcsolatos oldalakat, egyre több helyen ütköztem abba a tételbe, miszerint az X3:TC a befejezõ akkordja lesz a sorozatnak, lezárva a kört (az XTBF ugyebár úgy kezdõdött, hogy egy Terran pilóta átugrott az X-Univerzumba a lezárt Földrõl, az X3:TC pedig arról fog szólni, hogy a Földre visszatérnek az egykori kolonisták leszármazottai... vagy valami ilyesmi).

Utána viszont mi lesz? Végre tényleg elkezdenek dolgozni az X😮nline-on?

Tudom hogy ez csak egy rajongó által készített térkép, ám egész reálisan mutatja be az univerzumot. KLIKK!
A földet nem tartalmazza a térkép, mi pedig nem a galaxis magjába vagyunk tudtomal, tehát a kapuk nemcsak egymás melletti szektorokhoz kapcsolódnak. Biztos van egy csomó amit kihagyunk, hogy ne fejtsük meg az õsök titket, elvégre az õsök rendezték így el a galaxist. Mielõtt létre jött volna az X univerzum egy kicsit megbuherálták a kapukat, hogy egy kört alakítsanak, és ne lehessen szabadulni. Ez az X univerzum. A másik, hogy mivel a kapukat ujra tudják rendezni, az is lehet hogy a kapuk nem is a cél szektor felé néznek, egyszerüen csak oda vannak kapcsolva, értitek?

[NST]Cifu
Csak a kérdésre nem válaszoltál. ^^

Az X-Univerzum esetében a szektorok valós pozíciója nem igazán ismert, a tejút bármely részén lehetnek. Leginkább azért e bizonytalanság, mert az öt nagy faj ûrbéli fejlõdése mind az ûrkapuk használatán alapul, ezért a csillagközi utazás és a csillagközi ûrkutatás megrekedt egy elég kezdetleges formában. Az egyetlen ismert támpont az, hogy az elsõ Terran ugrókaput az Alfa Centauri-hoz küldték, ám ekkor már két idegen ugrókapu volt alapból a rendszerben. Ez egyben magyarázat arra is, hogy miért volt szükséges a lezárt kapuban lévõ információkra. Az Argon Föderáció megalakulása elõtt, a Földrõl származó telepesek egyik elsõ tétele az volt, hogy következetesen kiírtották a Föld és a Terrai emberiséggel kapcsolatos minden vonatkozást a történelmükbõl, és egy új idõszámításba kezdtek, miután bizonyossá vált, hogy nincs visszatérés a Földre. A tett mögött az a motiváció bújt meg, hogy kiírtsák a honvágyat, és egy új birodalom megépítéséhez fogják össze a túlélõket.

Amúgy azért nem értettem a #13357-es kérdésedet (és erre vonatkozott "aljas" kérdésem), mert az Orion-köd az egyik legfeltünõbb csillagászati objektum a naprendszerbõl. Cirka 1300 fényévre található a naprendszerünktõl, és mintegy 12-20 fényév lehet a kiterjedése.

Vitez77
Mikor mondta valaki hogy hol található az X-univerzum? A hivatalos álláspont (az Ego fórumon elmagyarázták egy ugyanilyen kérdésre) az az, hogy a kapuk összeköthetnek egymáshoz közel lévõ, mondhatni egymás mellett elhelyezkedõ szektorokat, valamint olyanokat is, amelyek a galaxis 2 végén helyezkednek el. Az, hogy az X3-ban nyílt egy kapu a Naprendszerbe, még nem jelenti azt, hogy közvetlen mellette van a Naprendszer. Ha belegondolsz, akkor a te logikáddal könnyû lett volna megtalálni a Földet már az X2-ben is, nem kellett volna adatokat gyûjteni a romlott térkapuból.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

[NST]Cifu
2.: Melyik nebula vagy más csillagászati jelenség van olyan közel, hogy az látványos "háttérdekoráció" lehessen a naprendszer környékén? Az X-Univerzum ugyanis alapvetõen a tejút ezen részére korlátozódik (már amennyire én tudom követni a rendszereket).

Vitez77
1. Örülök, hogy ezzel akkor nincs gondunk 😄
2. Ne csak a Naprendszert, vagy az Orion-ágat nézd (a Galaxis ezen ága a legunalmasabb <#szomoru1> )
3. Nem kell feltétlenül kitöltenie a látóteremet

[NST]Cifu
1.: Pardon, jogos, félreértelmeztem.
2.: Mi a különbség, ha az ûrbõl, és nem a Földrõl nézed? Most tekintsünk el a fényszennyezéstõl. Marad a légköri torzítás. De vegyük el ezt is. Mit látnál mondjuk az Omega-ködbõl? Maximum egy apró színes foltot. Ahhoz, hogy olyasmit láss, mint a Hubble, ahhoz olyan eszközök is kellenek, mint a Hubble, tehát egy méretes csillagászati távcsõ. Így néz ki az Omega-köd a Földrõl, egy kisebb távcsövön át.
3.: Ha olyan közel mész hozzá, hogy úgymond a látótered kitöltse (még az is több fényév lehet), akkor már az alakzat szétesik. Ez kb. olyan, mintha a naplementében egy felhõ izgalmas alakokat vesz fel a rávetülõ fény miatt. Ha a közelebb mész, már csak egy átlagos felhõt látnál...

Vitez77
Ahha....
1. Ki mondta azt, hogy attól lenne élethû? Én azt mondtam, hogy az X3 élethû, de kár, hogy már nincsenek benne ilyen nebulák (nem pedig azt, hogy nincsenek benne ilyenek, de attól még élethû)
2. Nem a Földrõl nézné az ember, hanem az ûrbõl...
3. ..és az ûrbõl sem 1 méterrõl...
4. ...és nem egy naprendszeren belül. Az X-ben is csak akkor látszik a csillagköd, amikor háttérnek van téve, nem pedig benne vagy (mint Getsu Funeban).
Úgyhogy bocs, de baromságot írtál.<#falbav><#ejnye1>

[NST]Cifu
Jajj. Attól lesz élethû, hogy nebulákat raknak be? <#duma><#falbav>

Anno a Haegemonia-val kapcsolatban volt egy anyázás emiatt a Hardwireden a DR egyik munkatársával, ha jól rémlik (vagy a Nexus miatt a Philos egyik munkatársával? <#fejvakaras>).

Tisztázzunk valamit. Ha felnézel az égre, látsz nebulákat szabad szemmel? Nem. Ennyit az élethûségrõl. Azok a képek, amiket belinkeltél, olyan képzõdményeket ábrázolnak, amik roppant messze vannak, és ilyen távolságból látszanak ilyennek, brutális nagyítás mellett. Ha közelebb vannak, akkor rögtön nem lesznek ilyen látványosak.

Az EVE online-os gáz(füst?)felhõk egy fokkal jobbak, de ilyen éles kontúrú felhõk nem igazán nevezhetõek reálisnak. Az tény, hogy nagyon látványosak persze.

Kb. így nézhet ki egy csillagrendszerben lévõ gázfelhõ...

Vitez77
Azért kicsit könnyezni kezdtem az intron...bármennyire is élethû az X3, már nincsenek olyan nebulák benne, mint amiket anno az X-BTF-be tettek be.
Nem azt mondom, hogy megint tegyenek be pár Huble fotót háttérnek, de valami ilyesminek igen örülnék.
Pl. ilyennek
vagy ilyennek
de ennek is örülnék
Ezen kívül mindig tetszettek az EVE-online-os gázfelhõk.
példa
példa2
na errõl beszélek én
meg az ilyenek

[NST]Cifu
1.: Az Egosoft jó régi csapat, még Amigán kezdték. 😉
Nem vitatom el a teljesítményüket, én az X-Univerzumot az X2 óta követem és játszom. Nagyon korrekt kis játék, de a sikerhez hozzátartozik, hogy lassan nincs is konkurencia, nem véletlen, hogy sok modder az X3 mellé pártolt, hiszen nincs más, valóban életképes alternatíva. Néhány scriptnél és modnál olyan nevekbe futottam, amelyek az I-War2 és az FS2 modoknál lett ismerõs.
2.: Nem, ez CGI anim. Amire utalni akartam, hogy azért elnézve az X3 communityt, szvsz már lassan elvárható lenne egy komolyabb CGI munka. Megszoktam már a gyurmafejû Boronokat és társaikat, de azért manapság már nem ez az elvárás CGI terén... <#rolleyes>

Nos:
1.) Az egosoft néhány emberbõl indult ki kevés pénzzel, és nézd meg már milyen játékot alkottak.
2.)kötve hiszem, hogy ez a trailer amit ide linkeltél in-game. Az X-Tension trailere, sõt az X-BtF és X2 trailere is a játék motorját használja, egyedül az X3 lett rendhagyó hogy videók vannak benne. Szal igy könnyû.

[NST]Cifu
Jesszus pepi. Nem tudom mennyire megy az Egosoft szekere, de egy tisztességes CGI gárdát összezsuppolhatna már. Ha nem is egy Blizzard szintût, de itt van az IG2 intrója szintén 2000-bõl.

Nem tudom hogy ezt már küldtem-e valaha ide...Na mind1, a nosztalgia a lényeg.

X-Tension intro - ez volt tulajdonképpen a második X, és a grafikája. Ám az azonos X-BtF motorja miatt csak egy kiegészítõ lett Bala Gi plottal. 2000.

Intel Core2Extreme overclocked to 4GHz O_O

Az szép lehet<#nevetes1>

Vitez77
És én még azt hittem hogy ez erõs.

Éjjen, köszi!<#worship><#worship><#worship>

OFF/ Ez majd bírni fogja rendesen. Kár, hogy nekem nem lesz ilyen. /ON

Storyline-ban, normal startnál biztosan - quickstartban is kéne.

Egy gyors kérdés: az XTM tartalmazza a Bala Gi missziókat + az Avarice szektor aukciót abban az esetben, ha storyline-ba, quickstart-ba kezdem a játékot?

Vitez77
"Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen gépeken játszották ezt a játékot 2005-ben, amikor megjelent."
Idézet: "Remélem a következõ X részhez már mellékelni fogják a szükséges atomreaktort is" XD
Hát nem tudom, de sztem 2005ben még a NASA sem tudott volna vele megbirkózni (most meg az XTM fingatná az ISS-t XD).

Néhány cép kép a thexuniverse-bõl... Ezekre csak egy szó van: quality.

Azt hittem elsõ ránézésre, hogy a Teladi Osprey MKIII testébõl kiálló tüskék mind turretek, kár, hogy csak dísz.

Viszont az én kedvencemnek, a Centaur MKIII-nak az orra alatt tényleg van egy turret, csak éppen nem szerepel a nyilvántartásban, csak a modellt díszíti - sajnos.

Otas Reapert én is vettem az Otas Shipyardnál (amit Scorp térképén találtam relatíve könnyen) és simán kidokkoltam, tettem vele egy kört, majd parkolópályára állítottam a szektoromban. Az enyém nincs fullosan felszerelve, de mindenképpen visszatérek rá.

Tomonor: A Plugin Manager Szerint nem sok scriptet telepítettem:
XTM (természetesen)
LV-s Cheats (sajnos/szerencsére)
Logitech G15 LCD Stats (ez a billentyûzetemhez kell)
Ashleys factories&extended complex hubs XTM 2.5 (nincs aktiválva)

Tehát nem sokminden.

[NST]Cifu
Én most az OTAS Reaper-el szívok. Mikor megtaláltam az OTAS shipyardot, majdnem kiugrottam a bõrömbõl, annyira vártam már a Reapert. Hiba volt. Felszereltem minden jóval, de nem is ültem még bele. Mikor tele lett pakolva BHEPT-kkel és APPC-vel, szereztem bele Military 125MW-os pajzsot, beleültem... Undock... és Dang, Dang, Dang, The Argon Federation... Dang, Shield Critical, Dang, Dang... The End.

Mint kitapasztaltam, szinte csak úgy lehet normálisan kidokkolni, ha egybõl nyomom az "S"-t is...

Ezek után vettem egy Teladi Osprey MK.III.-at. ^^

Milyen scripteket futtatsz az XTM-el?

Amugy nekem pont ilyen javulást csinál az egyik mod, csak nem az XTM, hanem a New Horizons.

Összemértem a Vanilla X3mat és az XTM-et legújabb tesztemben. Új játékot kezdtem mindkettõben és lemértem az FPS-eket a kezdõszektorban, Argon Prime-ben.
Vanilla: 65-70 átlag FPS
XTM: 90-95 átlag FPS
Teljesen egyforma beállításokkal.

Az XTM-es Shipyardot csak kipróbáltam, mondjuk egy érzékeny tesztet hajtottam végre: "vettem" egy Leviathan-t és egy Valhalla-t, igazából arra voltam kíváncsi, hogy nem robbannak-e fel kidokkoláskor. Nos nem robbantak fel, de néhány korábbi esetbõl okulva van egy "tuti" kidokkolási módszerem. Az a szitu, hogy ha egy EQ dokkban vagy Shipyardban több M2-esed van, és egyszerre dokkoltatod ki õket (follow me) szép tûzijátékot tudnak okozni. Nemcsak a legnagyobb halak sajátossága ez pl olympos, Valhalla, Leviathan. Nagy hajókat mindig "move to pozition"nal dokkoltatok ki. A Sytól húzódó vízszintes vonal mentén jelölöm ki a pontot, miután sikeresen kidokkoltak, módosíthatom az irányukat.

Ps: Nekem is a terran conflictban van minden reménységem

RJoco
Na ja, remélem a Terran Conflict-nak jobb lesz a motorja.

Vedd maxra, tök mind1, már teszteltem, max 1,5-2 FPS-t javit még az is ha teljesen minimumra veszed. Hogy miért? Mert a játék processzorfüggõ. Érdekes hogy Crysis ide meg oda, mégis, az X3-ban még mindig nehéz elérni a folyamatos 35 FPS-t magyarországon XDDDD

RJoco
Az enyém nem ilyen csili-vili, mint a tietek. Minden minimumon van.
Jobb is lesz eladni a gépet. Késöbb még mindig vehetek egy nagyobbat, ha a ps3-at kiélveztem.

dimre
A memória is belejátszott, megéltem egy pár kékhalált.

X universe Home, sweet home

[NST]Cifu
Én 32 bites Vistát használok, sose volt még fagyás (2.5 és XTM 7.3a).