X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

*õk paranid primeba mennek, saya meg te mész orcakoes ba

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
Nem inkább Home of Light-ból Ore Belt-be, itt egy kis csata, majd ugranak Ocracoke's Storm-ba?
Aztán csak a szektor nevét adják meg és repülj oda valahogy.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

😮)
Nálam volt egyszer egy olyan bug, hogy az Ore belt bõl kellett kísérni egy argon TL flottát, és a paranid prime nál elakadtak. Egy Mammouthot tudtam átszenvedni Empires edge be. A furi az egészben az volt, hogy a történet folyamán ore belt bõl elugranak ocracoke storm -ba (remélem jól emléxem), és ott jön a drónnal felkutatásos rész. Amikor busterrel csináltam, nem volt ilyen gond...
RJoco
Én az állomáson bújtam el, de nem azért, mert nem tudtam volna lövöldözni, hanem azért, mert itt a játék másik pontja, ahol, ha valamit nem csinálsz jól, nem megy tovább a játék.
Volt hogy 1 órát vártam, Kha'ak-ok már sehol, állomás meg cseszik ugrani, folyamatos duma Saya-tol, meg a többiektõl.
Mentés visszatöltése, azt megvolt 15 perc alatt.
Azóta az állomáson vártam mindig. Csak az arra tévedõ Kha'ak hajókat lõttem le, aztán visszaálltam az állomásra.

RJoco
Tekintve, hogy a végén megsemmisül a hajó, nem is lenne jó, ha sajáttal mennék.
Amúgy tényleg nem egyszerû azzal a hajóval.

az direkt úgy volt megoldva, hogy csak abba a hajóba ülhess. Ám legalább egy fight command software mkII-t rakhattak volna bele a célzáshoz, mer aki diavetítéssel játszik, annak elég körülményes az utolsó küldi. >.< Annyit tudtam csinálni, hogy elbújtam az argon one-ba, és végigvártam míg a flotta kiírtja khaakok nagy részét. >_>

Valen
aszteroidás rész: én egy M3-s ST Delta Flyerrel csináltam (házi tiuningos), de ment bármilyen M5, M4 és M3 hajóval... a gond az ATI kártyával lesz, nem szereti a X3 😞

A többi küldetés elsõre ment. Igaz a scriptelések nem mindig mentek idõben 😄

Iránytásra egy Microsoft Sidewinder Force Feedback 2 -t használok, azzal nagyon élvezetes a dogfight.

Viszont z utolsó küldi sorozatot, mikor a Paranidoktól kell elvenni a hajót, hiába hívtam magamhoz a régi hajóm (ST Delta Flyer), nem tudtam átülni bele 😞

az a paranid talicska meg elég suicide hajó 😊

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Mindegy, várjuk a terran conflictot hátha jobb lesz. 😄DDDD
(remélem megszabadulunk az X2-s szeméttõl majd... pl konténer)

[NST]Cifu
Bármelyik M4, M5 hajó jó, sõt, az M3 is megteszi, bár elég nehézkes.

Sajnos azt kell mondjam, hogy az alap küldetés ezen részét elszúrták. A korábbi küldetéseknél nem volt apelláta, beleültettek egy bizonyos hajóba, és kész, azzal mentél. Itt viszont olyan hajóval mész oda, amivel akarsz. Aki M6-al, az úgy jár, mint én elõször (rögtön The End). ^^

Azért akkora vész nincs, én az M6-oson lévõ M5-össel mentem oda, az M6 meg az aszteroidától 15km-re várt. Mikor megjöttek a Khaak-ok, odaparancsoltam az M6-ost, én meg teljes sebességgel elindultam felé. A Khaak-ok köpni-nyelni nem tudtak.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

...A másik eshetõség a halál kikerülésére a Khaak harcokban, hogy bekapcsolod a SETA-t, és így nem bírja a processzor kiszámítani a lövéseket. 😊)))

RJoco
Mi?
Semmit!
Nem hiszem, hogy a costum hajó gond lenne. Nekem a pája beláthatóságával voltak gondjaim. Ott is csak egy bizonyos résznél, de akkor mindig. Lassan haladva nem volt problémám. Végigcsináltam már a sztori vonalat Mamba-val, a 2. küldetéstõl.
Ezzel a küldivel az a baj, hogy van amikor a játék nem enged tovább. Elõfordúl, hogy többször vissza kell tölteni az állást és megpróbálni ismét. Nekem legelõszörre sem jött össze, mikor még ismerkedtem a játékkal. Csak körözött a hajó a bolygó mellett azt annyi. De volt olyan, hogy a BalaGi küldit hagytam félbe (el kellett vontatnom a Hyperion-t), mert nem volt elég erõs hajóm a befejezéshez, a sztorit meg az 1. küldi után hagytam félbe. Nem is tudtam folytatni.
A többi küldinél nem akadt meg soha a játék.
Amúgy én is egérrel irányítok már a kezdetek óta. Nagy hajóknál segítek be billentyûzettel, mert amíg az egeret visszarakom a pad túloldalára, addig abbamarad a fordulás.
Visszatérve az aszteroidáshoz, legutobb a Buster-ral mentem, de a csatában sem volt gondom. Nem álltam félre.

De rossz pilóták vagytok. xD Mivel a sztorivonalat nem XTM-re tervezték, így csutom hajókkal, vagy mambával elég nehéz lehet végigvinni. Ám most elárulok egy titkot: Busterrel kell próbálni (az elsõ hajóddal amivel indulsz a sztori elején) és nem szabad túl közel menni apádhoz, különben bug következik be, és szétrobbantják a hajódat a khaakok. Tehát olyan 130 m/s-el kell menni, néha felgyorsítani maxra. (néha). Miután ezt a küldit megcsináltad, rögtön mentsd el a játékot, ugyanis egy khaak harc következik, és a buster elég gyengus a harchoz, úgyhogy míg ki nem lõnek párat, addig körözz az aszteroida körül. +még nem tudom ti mivel irányítjátok a játékot, de én a 18 FPS-emmel +egérrel simán végig tudom vinni a küldit. (Most nem felvágni próbálok, hanem elmagyarázni mit csinálhattok rosszul) >.<

RJoco
Én megcsináltam már MambaRaider-rel is. A lényeg, hogy kicsi (M4) hajó legyen.
A nehezen átvihetõ rész meg azért a 2. küldi, mert itt nagyon könnyen elakad a játék, tök mindegy, hogy te mennyire vagy ügyes, míg a másik kettõnél csak a bal***ságon múlik.
Az aszteroidás küldinek én is jópárszor nekifutottam. De amikor legutobb csináltam a sztorit, akkor kicsit csaltam. Egybõl csináltam egy hátraarcot, így a Kha'ak-ok elém kerültek. Onnan kezdve meg sétarepülés.

Az aszteroidás a legbugosabb, nagyon nehezen teljesíthetõ. Egyszer pl. átrepültem a barlang falán, és kívülrõl láttam az egész járatot. mikor vissza akartam menni, Bang!!
Azt hiszem alapszabálynak vehetjük, hogy a küldik ragaszkodnak az eredetileg kiosztott hajóhoz, a jó kis Busteredhez. A Barlangfutamnál mindenképp.

Kids, don\'t try this at home!

Végre vettem még egy Reapert az Otas Shipyardnál. Felszereltem ott a helyszínen egy teherhejóból, átültem majd kidokkoltam, és most sem történt semmi különös. Szerintem próbáld újra. Remek hajó. Kiegészítettem egy Elite-el, remekül összeillenek. A Yakik már a Reaperemmel riogatják a gyerekeiket, ha nem eszik meg a vacsorát... "Beware the Shadowscythe!!"

O_O nem tudom mirõl beszélsz, nekem ott is simán elment (a sima az nekem 18 fps) xD

Valen
a 2. aszteroidásnál, mikor követed a másik hajót akkor nekem low gfx-n is beszaggat. (pedig máshol 1920x1200-ban 2xAA-val full gfn 60-70 fps)

szal azért az a rész kicsit gázos 😄

nekem mindkettõ simán ment o.o

Valen
azért ott van még a 2 aszteroidás rész meg az állomáson való keresgélõs rész is, ahol meg lehet akadni.

btw, sztem kezd elõrõl nyugodtan, 30 perc alatt eljutsz odáig.

van hogy néha a scriptek nem úgy mûködnek ahogy kellenének

RJoco
Nézd meg, mikor eltalálod a hajókat, kapásból le kell esniük a shieldnek.
Amúgy én is sokat vacakoltam vele.
Esetleg, ha belekezdtél valami más küldibe, akkor is elõfordúlhat, hogy nem fog tovább engedni. Én is jártam már így.
Van olyan része, ahol direkt közel kell engedni õket, az sem baj, ha elmegy melletted egy, attól még tovább engedhet. Túl sokat nem szabad elengedni.
Én úgy vettem észre, az egész sztori vonalnak ez a legkényesebb része. Mert, ha valami nem stimmel, akkor itt tuti, hogy nem fog továbbengedni.

Van egy olyan lehetõség is, tekintve, hogy csak a 2. küldinél vagy, hogy újrakezded. Idáig kb. fél-egy óra alatt el lehet érni.

minden full low van.

MONDOM HOGY VEDD LEJJEBB A GRAFIKÁD, a low rate miatt csinálja, mint amikor a counter strike-ba magas a pinged, és low a rate, és nem adja be a fejeseket. Na. xD Vagyíl jobb gépet, vagy addig vedd lejjeb a grafikát.

kösz persze értem de amikor közelebb jöttek szinte nem is sebezte õket nem értem mód nélkül, meg az xtm- régebbi verzóju szriptnél nem volt ilyen gond

Én egyszer flightt leader módba kezdtem, és egy kisebb sohnen flotta volt Ourt's Cloud-ba (kezdõrendszerbe)

Nem a repunál van felsorolva a Terran/Yaki,hanem az artificial life settings-nél (lásd lejjebb). Ezt a számot módosítani is lehet, nekem akkor jött össze, mikor a script editorral kísérleteztem, csak elfelejtettem a menetét. Terran reput baromira nehéz legálisan felvinni, mivel a játék végigtolása után is totális érdektelenséggel fogadnak. Ha átjutsz Heretic's Enden, már nem lõnek le, de nem is törõdnek veled. Nyalizni sem igen lehet náluk, már dokat jártam arra, de csak egyszer találkoztam kalózokkal.

[NST]Cifu
A probléma annyi, hogy nincs is a terran faj felsorolva a repunál, noha az alap X3 és a Bala Gi küldetéseket is befejeztem már.

Lenne kérdésem a pilóták fejlõdésérõl.Kiadtam a hq-nak hogy képezzen ki harci pilótákat de kb 80 millát elcseszett rájuk és mind kimurdelt.És még fejlõdni sem fejlõdtek.Elkezdtem földi szektorokban járöröztetni az ujjonnan toborzottakat és ott egy sem pusztult meg.Kérdésem a következõ lenne.Ha valaki tudja irja már le nekem,hogy milyen harci rangok vannak és milyen hajót vihet az aktuális rangal a pilóta?Elõre is köszönöm.
RJoco
Hát ez érdekes, mert a sztori után 80.000-rõl megy a repud. Ha nem támadtál Terran-t, akkor nem szabadna változnia.
Mindenképp ellenõrizd: 13551

Az aktuális Terran / Yaki repudat le tudod ellenõrizni itt: options-gameplay-artificial life settings-show race notoriety.

Amikor számomra volt égetõ a Terran / Yaki repu, akkor bezzeg megtaláltam a módját, hogy feldobjam a plafonra, azóta elfelejtettem hogy történt és nyomát sem találom a receptnek. Persze nem a hivatalos ranglétrát jártam be, és azóta a Yaki repum zuhanórepülésbe kezdett.

Köszz a BFG-mod infót, eddig ez a laegígéretesebb projekt, amit a témában láttam.

dimre
Szerintem vagyunk még egy páran akik noha nem jelentkeznek be azé még olvassák vitéz fordítását (köszönet érte <#eljen>).

X universe Home, sweet home

dimre
Próbálj kereskedni velük, lassú de biztos (nem azzal a hajóval amiben ülsz), a késõbbiekben gyárat lerakni a szektorukban. Ha már tudsz dokkolni náluk, néha felajánlanak kissebb küldiket.
Az Argon repud magas akkor náluk is jó vagy.
A földnél kb 20-25 km távolságot kell tartani a space docktól a monumentális mérete miatt, ha közelebb vagy command rejected a válasz bármilyen manõverre.

X universe Home, sweet home

[NST]Cifu
A Terran-okkal nem lehet reput növelni sehogy? Megvettem a Terran hajók azonosító adatait az Argon BBS-en, de kb. ennyi. Ha bemegyek Heretics End-be, akkor közlik, hogy sorry, de le fognak lõni, ha nem húzok a fenébe. Ha átslisszolok a Földre, akkor ugyan senki sem támad be, de nem is tudok semmit csinálni, még a Goner Templomba bedockolni se...

Ha nem elég erõs a vas (a géped), azt csinálja. Én is alig tudtam végigvinni. Azt ajánlom addig vedd le a grafikát.

[NST]Cifu
Neked kell kilõni a kalózokat. Nézd meg a bal oldalon lévõ fegyverfelsorolást, alatta bal szélen egy kockában van a célzórendszer állapota. Az üres kockánál nem kapsz semmi segítséget, a lövedékek pályája alapján neked kell belõni szemre, hogy mennyit kell elõre tartani. A második módja a sima kereszt, ekkor egy plusz célkeresztet kapsz, ami azt mutatja, hova kell céloznod ahhoz, hogy eltaláld. A harmadik mód jele egy kereszt és egy X (45°-ban elfordított kereszt) együtt, ekkor az ágyú magától korrigál egy keveset, így elég csak hozzávetõleg a cél fele lõni. Az üzemmódok között a "K" billentyûvel váltogathatsz.

Én is XTM-el játszottam végig az alap küldetéseket, tehát biztos nem bugos (legalábbis nálam).

valaki segítsen már második küldiben mindig kilövik a szállítót hátul ülök a toronyban valami vadász elhárítóval ellátva jön a négy kalóz közel jönnek a olyan 1000 méterre és onnan már nem bírja kilõni a vadászokat valami bug? xtm moddal játszok

úgy néz ki.

sziasztok had kérdezzem már meg hogy végleg be fellegzet az x3-nak a fordítása?

Minnél több infót kapok, annál jobban tudom összehozni. Esetleg elképzelést is lehet írni, hogy mi legyen a szerepe a történetben. Mivel x2 ideje elõtti korszak, ezért ne akarjon Juliennel harcolni. Fõleg, hogy egy kis ember történetérõl szól, valószínûleg az x2, x3 történései csak futólag, vagy mint hírként szerepelnek majd.
Aki szeretne bekerülni a történetbe, az dobjon már egy levelet a [email protected] ra a karakter nevével, jellemzésével, és egy rövid élettörténettel, illetve amit nem lusta ezekbõl megírni.
pl xy, zületett argon prime, suli után rögtön katonának ment, szülei iparosok, x testvére van, erõssége a felderítés, nincs humorérzéke, de jó a mûszaki dolgokban, merev a katonai szabályokat illetõen, arcát forradás díszíti a halántékától az álkapocs csontig, mély szerelmi kapcsolatokat szerti, egy másik csapatban van a jelenlegi nõje, a szõkéket szereti, de abból is a teltkarcsú, széles keblû, kevés beszédû típust, stb
Csak hogy tudjam, hogy hogy építsem fel a karaktert. Ami hiányos, azt szükség szerint kipótolom, ami fölösleg, azt elhagyom, de igyexem azért a leírtakhoz igazítani.
jó-jó, azt nem tudtam. <#vigyor2>

😮)
RJoco
Persze, csak ne valami értelmetlen halált haljak.
Mondjuk jobban szeretném túlélni. 😊

Magam is szoktam olvasgatni a történetet. Ugyan nem csapok ennyire a lecsóba, de remélem azért tetszeni fog.
Elég sokat alakítgatom, így egy doksiba írom meg, hogy késõbb ki tudjam igazítani.
Nicknevek, és tulajdonság alapján pl:
Most fogok ott tartani, hogy a fõhõst megmenti egy járõrcsapat, és összehaverkodik majd a tagokkal. Lesz itt szerelem, a szerelem elvesztése, haverok halála, stb.
Arra gondoltam, hogy pár baka karakterének megalkotásánál hátha valaki szeretne belépni a történetbe.....
RJoco
Mi az hogy néha?
Azért, mert nem lépek be, meg nem szólok hozzá, még szoktam nézni.
Mindig alig várom már a folytatást.
Kár, hogy csak ilyen keveset ír Vitez...

Hát figyelj, eddig az én oldalamon Vitéz írta a Nemesist, ám úgy igazán csak én nézem meg RJoco néha. 😞
Amúgy klikk ide vitéz történetéért
Ha az én oldalamon szeretnéd megírni, akkor lépj a fórumba-kreatív univerzum- és ott nyiss egy topicot magadnak a mûved címével. Szeretettel várjuk az új mûveket! <#nyes>

RJoco
Mire gondolsz, "benne lenni"?

RJoco
Kicsit játszottam X, meg X2-vel, úgyhogy most megint elõszedtem az X3-at.
Vettem egy Terran Aegir-t és hát meg kell mondjam az EMP-k nem jók kis hajók ellen. Jobbak a BHEPT-ek. Viszont most összefutottam egy Yaki M1-essel, kíváncsi leszek ki nyer.

A hírdetõkrõl meg csak annyit, hogy gondolom minden kapu elé rakna egyet.
Úgyhogy amikor átrepülünk rajta, egybõl szem elött van és láthatjuk a híreket, reklámokat. Nem lenne rossz, ha valami filmet is adnának rajta és néhány hajó lenne körülötte, akik nézik <#vigyor4>
Kalóz szektorokban mehetne az erotikus kalóz adó <#beka3>

Elkezdtem írni egy x3 univerzumban játszódó történetet.
Meg szeretném kérdezni, hogy ki akar benne lenni??
RJoco
Van jónéhányunknak X3-mal foglalkozó oldala.
Pl.:
Amaro
tomonor
RJoco (én)
Vitéz77

Alul az aláírásokban megtalálod a linket.
Sok hasznos dolog van mindenhol.