X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elöször is köszi a választ SaGA !
KONKLUZIÓ AZ X3 -ról :
Vajon miért nem lepõdõm meg már azon ,hogy most is csak valmi
félmegoldást tartogat az alap játék !Szerintem igazán gondolhattak volna
a játékészitõk erre az alap helyzetre, hogy a játékos elszeretné adni ,
vagy át helyezni a gyárait.De már megszoktam, hogy az x3 alapjáték
(mindenféle kiegészítõ scriptek nélkül )majdnem hogy játszhatatlan !
Igen kedves játékos társak, nem minden féle scriptekkel kell a játékot
helyre pofozni ( toldani - foltozni, és talán még mûködnek is )
hanem átgondoltan készre, megalkotni!!! ( Nem lett volna olyan nagy baj, ha félévet csúszik a játék )Kezdem vissza sírni a régi Amigás korszakot amikor még minõségi munkákat készítettek, és ha volt a játékban egy kis bug akkor minden valamire való játékújság jól lehúzta a készítõket !!!
Kár az x3-ért jó az alap gondolat ( valósághû kereskedés, egy kis akcióval megfûszerezve egy sci-fi világban .)csak rendesen megkellet volna csinálni!!!!! Így pedig hiába a gyönyörû külcsín, hiába a jó kis akciós részek, a játék játszhatóságát és hangulatát tönkre vágja
( legalább is nálam )a számtalan apró hiba, átgondolatlanság .
Csak remélni tudom, hogy az x sorozat köv. részét nem ez a csapat
csinálja, nálam az x3 ( bármennyire is próbálok jó indulatú lenni a játékhoz )MEGBUKOTT !
Ui: Talán én lettem elkényeztetve más e-stílust képviselni akaró
játékoktól, talán nem vagyok egy megrögzött x3 fun, vagy talán tényleg
egy idõ után kiábrándítóvá tud válni az x3 a hibái miatt!?
Akkor hát én most elbúcsúznék, köszönöm mindenkinek a segítségét
és további kitartást a játékhoz !
Jó kis fóruma,és csapta van az x3-nak !!!!
Miért lehetett az, h. alig bírtam viszamászni a Buster-be miután magamávé tettem egy hajót? (claim)
Az "enter ship" ikon 10 m távolságból is inaktív volt, mérgemben már nyomtam minden gondot, így végül nem tudom mi volt az, amire a szkafanderes muksó - azaz én 😊 - hajlandó volt visszaülni a hajóba ?!?!
Melyik gomb volt az?
Szóval mi a tuti gomb kombó erre ?
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
Az FCC-t (Factory Complex Constructor) használom a nagy gyárak építésére és mozgatására. azzal egy szektoron belül oda tolom. ahova akarom, kapun át nem próbáltam még sosem, de nem is menne szerintem...
Tudja valaki, hogy lehet egy gyárat eladni, vagy átszállítani egy másik szektorba ! Én próbáltam a Station Complex Relocatorscripte, de nem hajlandó a Mamuth bepakolni pedig a gyár comm.menüjében kiválasztottam a parancsot, majd a gyárat, majd a Mamuth-ot, de még se megy oda a gyáramhoz és pakolja össze !Ez script hiba lehet, vagy én csinálom rosszul?
( az angol leírása a scriptnek pedig ezt írja. )Eladni se tudtam a Station Shell-el,illetve eladta de a pénzt nem rakta rá a számlámra, csak a gyár tünt el ! Van-e esetleg más megoldás az eladásra, szállításra mert szerintem a scriptek nem mûködnek jól nálam .
SaGa: én a Sohneneket kitiltanám, mint játszható fajt. Kipróbáltam, és aaaanyira élvezhetetlen istent játszani....
Mellesleg Shivan Dragonnal is lehet röpködni, vicces is, de legalább lelõhetõ.
PS: Ha legálisan játszol, Ultomate hajó nincs, csak ultimate flotta. A játékosok zöme általában arra hajt, hogy végre megvehesse és felszerelje az ultimate nagy álomhajót, egy M1-2-est. Aztán lelövik. (szerintem)
Kids, don\'t try this at home!
Rég jártam erre, mert volt sok jó játék, ami kicsit elvitt az X világból. Építettem egy új gépet és ismét visszatértem az X-hez is, Ez a gép már bírja az XTM monumentális csatáit is jól...
Ahogy olvasgatom, többek akadtak bele script problémába. Mivel a korábbi állapotot raktam vissza (xtm plusz egy halom mod), én is szembesültem azzal, hogy a 2.5 patch nem egészen fér össze pl Cycrow scriptjeivel és az XTM-mel, így inkább maradtam a 2.02 verziónál.
Aki ultimate hajót akar, annak javaslom a Yaki féle Custemstarts modot. Ez az XTM-hez ad egy halom kezdõ verziót (kis hibája, hogy német vagy inkább holland nyelven, de ez csak néhol a játékmenetben nem látszik). Van két Sohnen kezdés. Az egyik a jól ismert Mantis (Unbekannen M6, a mod szerint), a másik egy Sohnen inváziós flotta 1db M2-essel és 2 M7-essel. Na ez az igazi overkill. Már a magányos M6 (a 4 lézerágyújával, amiknek hatósugara 3 km fölötti) is különösebb veszteség nélkül szed szét komplett szektorokat (a Xenon K milliós pajzsát kb 8 másodperc alatt bontja nullára, úgy, hogy még csak ki sem merül az energiája), az M2-n 22 van ezekbõl a szerkezetekbõl.
Aztán egy-két órányi élvezkedés után le is szedtem a modot és kezdem egy új játékot Oren Rock-kal, a bankrupt assassinnal... Õt már korábban megkedveltem...
A Sohnen-ek nem játszhatók ebben a világban, mert gyakorlatilag 2-3 nap alatt a teljes univerzum kitakarítható (a teljes Terran rendszer kiürítése kb fél órába telt)...
Oren Rock meg szépen növelgeti a reputációját. Mivel a Boronok és a Paranidok eleve utálják, az Argon rendszerekben Paranidokra vadászik, a Spliteknél meg Boronokra. Ezzel gyarapszik a pénze (0-val indul), nõ a reputációja, szaporodnak a hajói. A Teladiknál nem érdemes senkire sem vadászni az alap ellenséges csapatokon (kalóz, xenon, khaak, yaki) kívül, mert õk mindenkivel jóban akarnak lenni...
Errõl jut eszembe, MÉLY RÉSZVÉTEM VECSI21-nek, VECSI, ha mégis bele akarsz vágni a TC elõtt, szívesen javaslok olyan /nem script, nem cheat/ megoldást, amivel gyorsan pótolhatod állományodat. /Van saját találmány is, még senki nem ismeri az x3 térsadalomban, - vagy mélyen hallgat róla. És igaza is van, tegyük hozzá. Játékban én sem játszom meg, de a Te eseted más. Ha érdekel, emilben elküldöm./
Ahogy Legend írta custom kezdéseknél nincs sztorivonal, és küldetés.
Az egész maffia klán rád vadászik, muszáj elhagynod szeretett "hazádat".Végig kell repülnöd jóformán az összes Yaki szektoron, hogy kijuss.Nekem sokszori újratöltés után sikerült kikecmeregnem, nálam már ez is akkora sikerélmény volt mintha kinyírtam volna a fél Xenon flottát.
A kezdõ hajód egy Sennin Raider nem egy szuper romboló, nincs igazán jól felszerelve, a pénztárcád is vékony, ezért érdemes minden apró küldetést elvállalni, bármely faj rovására. Annyit nem tudsz ártani a repudnak amit késõbb ne lehetne helyrehozni.
A gyors meggazdagodásnak kevesebb az esélye mint a gyors halálhoz ebben customban.
Apró pénzszerzési lehetõség, és nem annyira biztos mint veszélyes, út közben annyi hajót lösz ki amennyit bírsz, ha szerencséd és idõd engedi, szedd össze a kidobott rakétákat.
X universe Home, sweet home
Univerzális tapasztalatot nem tudok közreadni, de saját szelekciós utamat igen. Én 1/ a Demeterekre szelektálódtam, mindenfélét kipróbálva, ezek közül is a Super F. II.-re, /csak TrinityS/ ezek viszonylag gyorsak is, pajzsuk viszonylag elfogadható, és ion disruptorral felszerelhetõ, /MDefense!/, a lövésektõl ugyse menti meg semmi a hajót. A hajó viszonylagos gyorsasága azért fontos, mert a/ itt megy el a legtöbb improduktiv idõ, b/ mire odaér valahova, már feltöltötte más a készletet, oszt' csak nézelõdik félóráig utána. 2/ Mellette tartok még Boron SF-t is, ami igaz, hogy baromi lassu, de ércszállításra, egyéb nem kereskedelmi, nem sürgõs célra kiváló.
A gyárak kiszolgálására nem használok hajót, igyekszem ugy építeni a kombinátokat, hogy kizárólag a végterméket kelljen hurcolni, /fegyver, pajzs/, ill átmenetileg érc, energia, stb. A gyárak kiszolgálásáról nagyon rosszak a tapasztalataim, igy pl a szóját is inkább kézi irányítással szoktam teriteni, életben tartva ezzel a háromszemüek gazdaságát.
Az UT-k neveléséhez legjobb hely az E. Edge, és az alatta levõ P rdsz-ek, de megjegyzem, hogy ezek a szerencsétlen hajók, ha 12 az EC, akkor a 15-ért vevõ gyáraknak már nem szállítanak, pedig az 30.000 haszon lenne egy SF-nél... Ideális nevelõ hely az Oort cloud, és a Kuiper B. is. Kezdõk számára megemlíteném, hogy érdemes utolsó fillért beáldozva kimaxolni egy SF-t, és az Active Map-on jelölt Cristal-okat megkeresmni, egy rakomány behozza a következõ kimaxolt SF árát.
Ilyesmi infót vártál?
Kardomba dõltem, majd ujrakezdtem az x3-at, sima xtm -el, script nélkül, X-treme módban, /egosoftos , nehezitett mód, sztorival/ . Kb 88 óra tiszta játékidõ után odáig eljutottam, hogy a földi szektorokban, egy barátságos rendszerben, 2 arra járó ellenséges Vidart capeltem. Az X-tremevel járó kezdeti -180-as földi notorietim -295-re ugrott ezzel, /megjegyzem, ha capelés helyett véletlen kinyirom, mindjárt kb -400-al nõ, ill. csökken a notoriety/. Próbáltam bocsánatot kérni, de alapból nem lehet comolni a földi hajókkal, talán azért, mert a sztorit még nem csináltam végig, és nem fedeztem fel a Földet??! vagy mert minuszos a notom??. Ahhoz, hogy békét teremtsek, ill növeljem a not.-t, felküldtem 2 Borist /otas boreas/ egy földi rendszerben levõ kalózbázis kiirtására. Hiába nyirtam ki a derék embereket, a not-om meg sem nyikkant, ugyanolyan mélyen volt. A KÉRDÉSEM az lenne, hogy a sztori végigcsinálása után lenullázza-e a játék a földiekkel való /v/iszonyomat, - mert régi emlékeim szerint sztori után -5-re áll be a not, vagy nem. Mert ha lenulláz, akkor még valami nagyobbat is capelnék, mert script, és cheat nélkül sajnos nem mostanában fogom elérni a barátságot ezek vásárlásáig, egyhamar.
"utközben nem harcol", ill. az eleve evaziv játékmódot, amiben a kereskedõhajó az észlelt ellenséges hajót elkerülné, ill. sz.sz. elugrana preventive. /Vagy normális dolog az, hogy látom, kalózok jönnek, és még csak ki sem próbálom kerülni õket??!/
A sok nyavaja után egy kis siker élmény :
Hûha azt hiszem rá akadtam az én kis nyerõ hajómra
( a kategórián belül )Colonial Viper 7-es ez a tuti overkill hajó,
visz mindent !villám gyors, erõs pajzsokkal csak ajánlani tudom mindenkinek ! Egy kísérõ Novával megerõsítve a viper7 még egy korvettet is lazán lenyom.
I love this Game !!!!
Mellette ment a costum hajók is, meg Ashley-el sem volt gondom.
Az XTM-nél voltak problémáim.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Amit Tomonor írt az sima x3-on em ment. Legalább is nálam !
( ettõl lehet még jó Tomonor tanácsa, ne feledjük, hogy bizonyos scriptek
olykor mekavarnak, nálam is ez volt a helyzet ! )
Igen sikerült de én sima x3-at használok, nem tudom hogy XTM
alatt is jó-e ( valószínûleg igen ).
Csak mert amit Tomonor írt, az XTM-mel nem megy. Én is próbálkoztam vele.
A végeredménye lényegében az volt, hogy nem tudtam a berakott hajókon módosítani, a többire már nem emlékszem.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Tegnap volt egy kérdésem némi kis technikai problémáról,
( #14292 ).Mára sikerült megoldanom, ha valakinek hasonló
gondjai akadtak, írjon.
letöltöttem a file-t ashley oldaláról, de ugyanúgy nem nyitja meg. leszedtem az összes scriptet és úgy próbáltam felrakni,de ugyanaz. azon kezdtem el gondolkozni, hogy az xscript istallerbõl kellene valamilyen frissebb verziót felrakni. sajna már olyan régen böktem fel (még az xtm megjelenésénél), hogy a fene tudja, honnan szedtem. setleg arra nicsen valakinek ötlete, hogy magát a script installert hogyan/honnan lehet frfissíteni??. korábbi verziót az "ashley"-bõl még nem találtam, de nyilvánvalóan nem a scriptel van a gond. thanks.
a scripteknek nincsen valamilyen manuális telepítési lehetõsége??
Nem magamtól találtam ki !!!!!
" További tipp: Szerezz be 25 MJ- pajzsokat a Mercury hajókra; alapból csak 3x5 MJ van rajta, ami kevés, a hajók sérülékenyek, a javítás drága. A sérülés pedig elkerülhetetlen, bármennyire is jó a játék útkeresõ rutinja, néha elfordulhat ütközés. Na meg a 3X25 MJ az az sokat segít kalóztámadás esetén is. Fegyvert ne szerelj rá mert akkor harcol és kinyírják. Ha nincs fegyver akkor menekülni fog, és hála a jó pajzsnak, ez legtöbbször sikerül is. " Ez Hubert 2006 jan. 26-i írása az
x3 reunion site oldalon ( Mit hogyan ? ) Egyébként kipróbáltam és
ha volt rajta fegyver harcolt a kalózokkal ( igaz nem a Mercury kezdte el !!! )Én kellõ távolságból figyeltem a Nova Vangartomból !!!
( Nem azért mert be sz...t-am hanem mert kíváncsi voltam mi lesz az eredménye a harcnak ) Mikor csak pajzs volt a Mercuryn és megtámadták
gyorsan elugrott !!!!!!!!!!!!!!!!
Bocsi megint most látom, hogy elég jól
félreolvastam a mondataid, és másra válaszoltam.
(a silikonal való kereskedésre )
Tomonor-é a helyes válasz !!!!!!!!
Mondtam, hogy kell egy kis kávé !
úgy is lenyomják !" ?_? mi van... magától semmi nem kezd el harcolni...
Bocs a link lemaradt !
http://www.x3-reunion.at/en/index.php
Nem írtad milyen hajóra akarsz vegyvert venni gondolom a Mercuryra .
Arra inkább ne rakj fegyvert, mert akkor el kezd harcolni, és a kalózok
úgy is lenyomják !Ha lesz elég pénzed rakj rá 25MJ pajzsokat, azok
elég jól bírják. Fegyvert pedig sok helyen lehet venni,itt egy link
ez egy remek x3 data bázis.
Bányászni akarsz ? Nos : elõször felkell fogadnod egy Mamuth-ot, a fuvarra, majd dockolj be a shipyard-ra és várd meg ott a Mamuth-ot.
Bajd vedd meg a bányát, ( érdemes az L-est )menj a szektorba az
aszteroidához( a Mamuth követni fog )és pakoltasd ki a gyárat a Mamuth-al.A gyár Adjust station parameters menüénél megtudod adni
mennyiért adod a silikon, ill veszed az e cellát,és hány szektort
engedélyezel a kereskedésnek. Esetleg veszel a Mercuryba TradeMK3-at
és elkezded a kereskedést vele abban a szektorban ahol van a bányád.
( a Mercuryd is kereskedni fog a silikonnal, nem csak a gyár. )
Én a station managerrel irányítom a kereskedést arról most nem írok mivel azt írtad a normál bányászás érdekel . Na ennyi egyenlõre most el megyek megiszom a kis kávémat ! Csá !
mobile drilling system
hornet missile
ore collector
++Bonus plugin
Nos, a mobile drilling system-el kapcsolatban, nagyjából csak a TL-ek meg néhány TS kezeli, ám segítségével egyetlen lövéssel darabokra törheted az óriás aszteroidát.
Hornet missile: ha nem tudsz befektetni egy ilyan hajóra, akkor egy kisebb hajó is megteszi. Csak rálövöd a rakétát az aszteroidára, és ugyanolyan kis kövekké robbantja szét. Ám még lehet hogy kisebbé kellesz majd törnöd sima lézerrel, ha megcélzol egy követ, megnyomod az i betüt az ott kijelzi hogy felvehetõ-e.
Ore collector: értelemszerûen, ez az amivel begyüjtheted a köveket. Kinyitod a raktárt, és belemész az aszteroidába. Ennyi. Fel is vetted. Megesik néha hogy a kõ nem tartalmaz semmit csak szemetet. Ekkor autómatán ki is dobja azt a computer.
Bonus Pack: a legujabbat szerezd meg, és lesz a special commands-be egy olyan uj parancs hogy collect rocks. Azt hiszem ezzel el is magyaráztam mindent.
a másik hajomba ami ott volt argonba abba vettem fejlesztést 😊 de fegyvert nem találok sehol 😞 no meg nagyon szeretnék bányászni 😊
nem reg csináltam meg a 2 kuldit sima x3ba modok nélkul nem rég vettem meg 😊és hogy tudnék pénzt keresni?
Sajnos nem jött össze a dolog, pedig mindent úgy
csináltam ahogy írtad. Eltéveszteni se lehetet volna
annyira precíz volt a megfogalmazás. Köszönöm, hogy segíteni
próbáltál, talán majd a mod managerrel összejön .
Idõközben meg lett a Mod manager,tudnál nekem
segíteni abban, hogy kell összerakni a modot ?
Belépsz az X3 mappájába. Ott megnézed hogy melyik az utolsó .cat és .dat fájl száma (alapba 10 aszem) Ezután belépsz a mod mappába, és párosítottan átnevezed a cat/dat fájlokat a következõ számra. Például: 10.cat, 10.dat volt az X3 könyvtárba, akkor most átnevezed az ITS_ARGON_CP_MOD cat és dat fájlt 11-re. Aztán a plugin manager fájlokat 12-re. Ezután bemásolod az egészet az eredeti könyvtárba. Ilyenkor már fontos hogy a Select mod Package-ben semmi se legyen aktiválva, különben nem fog mûködni. Valahogy így kell a mappának kinéznie:
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/tomonorweb/uploads/egosoft.JPG
Na mendtem aludni, csá all 😛
Kösz a tippet, már vadászom a Mod managert
amirõl írtál. A csomag nevét nem tudod amely tartalmazza.
Vagy,ha meg van neked kérlek küldd el az e mail címemre, megtalálod
az #14270
Elõre is köszi, nagy segítség lenne !!!
Elõször felraktam a scripteket, hajókat a plugin manageren keresztül
( így a játék használta plugin manager modban a hajókat is ),
majd a cockpit modot mely egy exe volt. Ezután a plugin managerben
a mod profilnál loading cockpit mod és itt engedélyeztem is.
Ezzel össze tudod fûzni a Cockpit modot és a Ship installer által készített modot (merthogy .cat és .dat kiterjesztései vannak).
Ekkor menni fog.
Nekem ilyen problémám volt Ashley és Costum ship dolgoknál.
Egyesítés után megoldódott.
Lenne egy kis TECHNIKAI problémám :
A plugin manageren keresztül fel raktam a scripteket, hajókat, valamint
a cockpit modot. A helyzet a köv.ha a cockpit modal ( ITS ARG CP mod )
indítom az x3-at( select mod package ) akkor tökéletesen megy és olvassa a mentéseket, de NEM LÁTJA a hajókat így azokat nem tudom használni !
Ha viszont az original, vagy a piugin mamagert választom ( az X3 inditó select mod package ablakon ) akkor viszont be se tudja tölteni a mentéseket hanem kilép a Windowsba !Ha valaki tudja a válszt miért van és fõleg hogyan lehetne összehozni, hogy a cocpit modot használva a
beimportált hajók is használhatók legyenek kérem írjon.
Nagyon sokat segítene !!!! A plugin managerben a mod profilnál engedélyezve van a cockpit mod és a cockpit mod látja hajokat.
képet sjnos nemtudtam bepakolni mert bármennyire is összenyomtam túl nagyok voltak.
Argon - Akeela's Beacon
Boron - Mists of Elysium
Paranid - Unholy Descent
Teladi - The Vault
Split - Rhy's Crusade
Nem tudja valaki, honnét lehetne letölteni a BSG módot ?
Tudom, hogy a google a barátom, de akár hogy keresek is rá, letölthetõ
linkre nem akadtam még . A cylonokat lenyomni az volna csak az igazi móka!
ben
Lehet, hogy nálam a Vanillás megy.
Azért érdemes azzal is megpróbálkozni.
Arra figyelj melyiket töltöd le.
Amúgy tényleg nagyon jó. Én addig nem is kezdtem el játszani, amíg nem ment a costum hajókkal együtt.
1xerûen nem bírok magammal éppen, nézegetem a bonus package 3.1.07-es verziót, hogy ez is tele van scriptekkel. érdemes esetleg ezt is feltolni???
az ashley-t igazán sajnálom, mert rendeteget küzdök a komplexumok elhelyezésével, a központi dokkolóval (nincsen elég hely) és az új gyárak rákapcsolásával. ahogy láttam ezeket a problémákat mind megoldja a script...ha a másik géped közelébe kerülsz légyszi nézzél rá, hátha van az installra megoldás.
danke