20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Phoenix force
    Tényleg benne volt, én is találkoztam az adományozással anno. De, hogy mikor jött ki passz... én a 2.5el kezdtem.
  • Phoenix force
    A rakományt ő vásárolta, nem én. Mellesleg ECvel akart éppen bemenni.
  • maniac78
    De ha jól gondolom még mindig tartogat meglepetéseket, ha még játszátok. Én is kb 2007 ősze óta, kezdetben napi 6-7 órát, majd szépen lassan elfogyott napi 1-2-re . Persze csak ez van a gépemen, más játék már nem nagyon érdekel. De nemsokára a lányaim játszák majd.

Más, Omyron Lyrie-ban leszkenneltem egy Terran Tyr, ami egy Expdeciós haderő része volt és nem tetszett neki a dolog. Azóta ő és a bandája ellenségem. Comm-ra nem reagált, hogy békésen rendezzük a dolgot, csak a kill maradt?
  • tomonor
    én 2007 novembere óta. Ám X2-vel megjelenése után már 2 évvel játszottam, tehát nem okozott nagy meglepetéseket az X3 számomra.
  • RJoco
    Nem.
    2007 júliusa óta nagyjából.
  • maniac78
    Ti megjelenés óta gyűritek a játékot?
  • tomonor
    nem, eredetileg is benne volt már 1.1-től >.<
  • RJoco
    én egyszer sem találkoztam vele
    ez a 2.5-ös patchel jött?
  • tomonor
    öld az argonokat, xenonokat, khaakokat, kalózokat a Paranid területeken.

Amugy az adományozáshoz nem kell XTM, vanilla játékban is benne van.
  • RJoco
    Na ja...
    Boltban nézted már?
    2000 Huf
  • Kockalovag
    Hat nem mindenki lehet annyira profi mint te...
  • RJoco
    Be lehet állitani őket szektorvédelemre pl.
    Ahogy fejlődnek, úgy lehet őket nagyobb hajóba rakni.
    Elvileg okosabbak, mint a szoftverek.
    Sok idő kell a fejlődésükhöz. Hacsak nincs egy erős M5-ösöd, amiben nem lövi szét az ellen az első találkozásnál.
  • RJoco
    Azért warezolni nem itt kéne.
    A te dolgod hogy bénázól a törésekkel, nem másé.

Ha fenn van XTM, akkor egyszerűen addig járod az állomásokat, mig nem kapsz egy olyan üzit, hogy tudsz adományozni a fajnak. Ez a leggyorsabb módja.
    A másik, ha Priest's Pity-ben a kalózbázis körül várod a kalózokat.
    És akkor a harmadik módja, hogy kereskedsz velük. De sokat!
  • RJoco
    Egyet elfelejtettél!
    A rakomány más.
  • maniac78
    Szintén zenész. De köszönöm!
  • Phoenix force
    A Terran repum az egekben. Akár meg is vehettem volna. De olcsóbb volt az egyik Hold körül keringő roncsok megjavítani.

Mielőtt kérdezed, Repair Debris Plugin.
    Ha rákeresel itt a fórumban, többet is megtudsz róla.
  • Kockalovag
    Paranidokal hogy lehet joban lenni? visszaolvasva a forumban ugy nez ki eleg agressziv allatok
    BBS es nem ad kuldiket, az az 1-2 kaliz amit beverek edes keves.
    (meg mindig 1.4 el mert nem talalok cracket a 2.0hoz)
  • maniac78
    Honnan szereztél Aegirt? Foglaltad?
  • Phoenix force
    Adv. Satelite van bent természetesen. De csak és kizárólag EZ a hajó mászkált be, a többi nem öngyilkos. Pedig azonos beállítások, azonos felszerelés, azonos hajó típus.
    Mindegy, megdöglött, remélem a hiba is vele halt. Veszek másikat, csak bosszant az idő, és pénz veszteség.

Mérgemben most szétcsapok pár Xenon szektort a frissen beszerzett Aegirrel.
  • maniac78
    Én is meguntam az állandó "mentés előtt megnézni, megvannak mind" rutint!
    Eladtam az összeset, két HCF-el Scale Plate Green-ben foglalkozom a Xenon P Raiderekkel, 10-11 milla/db 10-15%-os árveszteség mellett. Jobban tejel.
  • RJoco
    Akkor az Osiax-on ezért nem volt pajzs...

Annyira nem lényeg, csak ha olyat adott volna, akkor a módositott BSG-m elég durva játékszer lett volna...
  • RJoco
    Had kérdem má' meg, mi van neked azokban a szektorokban?
    Csak mert, ha már használja a JumpDrive-ot, akkor biztos nem ugrik oda, ahol nem látja az árakat.
    A kerhajók mindig biztosra mennek, ha egy állomással akarnak épp üzletelni.
  • Phoenix force
    Már megint tilosba ment ez ostoba kereskedő.
    Ráadásul nem vettem észre, és nincs mentésem.
    Ugyan már, csak 7 millió veszteség.
    De tele van a butykosom, inkább dögöljön meg, elegem van, hogy pesztrálnom kell!
  • Phoenix force
    Ja igen, ahogy az XML-t néztem, a hajót egy véletlenül generált alapfelszereléssel adja. Mindig kicsit más.

Amúgy én a sohnen pajzsot hiányoltam.
    Dehát megszoktam, hogy pofoz az élet...
  • Phoenix force
    Az már tényleg túl tápos lenne.
    De ha ennyire erre vágysz, ugorj neki a Mantisnak, és foglald el!

Mit értelme van pilótát bele ültetni? Mik a tapasztalataid?
  • Phoenix force
    Javítás:
    Ha hajó vásárlást ajánlanak fel, akkor nem véletlenszerűen adja a hajókat, hanem már az elérhető (státusz) hajók listájából szemezgethetünk.
    Továbbá a nem létező Charion hajó szerencsére nincs benne ebben a listában.
    Elég gyakori a felajánlás, viszont az ár borsos.
  • tomonor
    Biztos overtune-oltak...
  • Phoenix force
    Most nézem csak, hogy a Sohnen hajók sokkal gyorsabbak a saját gazdáik kezében, mint nálam... Ez pofátlanság!!!
  • RJoco
    Megvan!
    Meg is vettem mindkét jelenleg elérhető hajót. A Lilith elég jó M5-ös. Asszem pilótákat fogok bele ültetni.
    Mondjuk kicsit lehangoló, hogy Sohnen Beam fegyver nem volt hozzájuk.
    Gondolom a nagyokhoz sem lesz.
  • Phoenix force
    A játékon belül keresd!
    A script editor több irányból is elérhető.
    Keresgélj!
  • Kockalovag
    Azt a ro...szoval nemsemmi hogy termel ez az SPP...mint a wheet farm meg az ore mine egyutt...mar vettem is egy novat+felszerelest belolle
  • tomonor
    hogyhogy nem találod? o.O

kis enter - command console - s gomb - második választható panel: reinit script caches.
  • RJoco
    Én nem találom a "reinit script cache" gombot a script editorban.
    2.12-es Plugin Manager-t használok.
  • maniac78
    Így már világos!
  • SaGa
    Az a dolga, hogy átrendezze....

A MARS úgy működik, hogy a rendelkezésre álló (a hajóban lévő) fegyverek közül, azt használja, amivel az általad beállított módot (védekezés vagy támadás) a legjobban tudja biztosítani. Alaphelyzetben a tornyokba csak 1-1 fegyvert tesz, amikor "béke" van, de harc közben aszerint váltogatja, hogy épp milyen hajóra vadászik, vagy milyen hajó ellen védekezik az adott torony.

Ha engedélyezed, az összes hajó használ MARS rendszert és ennek folyományaként drone-okat. Érdekes látvány, mikor egy xenon P-ből 10-15 drone is kisorjázik...
  • maniac78
    Köszönöm, ez gyors volt. Elvileg a legújabb XTM 0.7a illetve 0.74 patch.
    Azt esetleg még tudnád, hogy miért rendezi at a fegyverzetet a MARS, ha én is szektoron belül tartózkodom. Kissé idegesít a dolog!
  • SaGa
    A Nova sérthetetlen pajzsa egy mod hiba. Elvileg már kijavították, de ha nem a legújabb verziót használod, lehet, hogy nálad még megvan. Nem OTAS pajzs, hanem egyszerűen lelőhetetlen és csak Novával fordul elő...
  • maniac78
    Tuti Loomanckstrat's Legacy-ban voltam aprítani a népet. 6 AHEPT van a gépemen, de alig akart fogyni a pajzsa, ezért is skenneltem le, több ilyennel is találkoztam, mert a Titan, Hawk párosom sem nagyon bírta megenni a pajzsát (azokat is skenneltem).

Xenon LX-re akartam rátenni ha menne, mert az jobban tölt lézert, mint a jelenlegi Pirate Kea, de 125-ös pajzsot nem cserélek le mezei 25-re.
  • Phoenix force
    Az a pajzs 750et véd ki. Biztos vagy benne, hogy Nován láttad? Ugyanis a Kalóz Nova csak "Pirate Shield"-et (3x25) képes befogadni...

Ahogy elnéztem a táblázatot az Otas Shield kizárólag a OTAS Custodian Shield Frigate képes használni... Persze lehet tévedek.
  • maniac78
    Melyik M3-asra lehet feltenni Otas medium shieldet? Kalóz Nován már láttam, de az visszalépés lenne a Keához képest.
    Mercury SF-re nem engedte pedig az is mediumot visel, tettem vele egy próbát!
    Előre is kösz.