20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • maniac78
    És most nem próbáltad újratenni?!
  • Phoenix lord
    Kéne kis help:
    elindítom az x3-mat..
    10-perc játék után

az x3 hibát észlelt ezért leáll a kellemetlenségért elnézését kérjük...

pedig már egy éve játszok vele eddig ijet nem csinált legutóbb kellett a hely ezért leszedtem majd késöbb ujraraktam ugyanazok a sciptek...
  • RJoco
    Win 7 alatt nekem nincs vele semmi gondom. Persze az UAC-ot kapásból kikapcsoltam, így elvileg semmi nem írásvédett, amit eredetileg sem az.
  • Kockalovag
    En is
  • maniac78
    Nem kötözködtem, csak megjegyeztem. :D
  • Kockalovag
    Szerintem igy tobbre jut vele, azert irtam igy
  • maniac78
    Nem írták, bár a szektorok nevei alapján másnak egyértelmű, hogy Teladi EQ dokkban árulnak Best Price és Selling Locator-t! :D

Más: csak nekem kavar be a Win7 X3 mentésbe? Az volt, hogy amikor kilőttem Xenon K-t vagy J-t, robbanás pillanatában kilépett. Germóztam vele, de ha nem használtam Seven-t és a mentést írásvédettségét kivettem, akkor minden jó lett. Szal ez csak nálam problemo?!
  • SteK
    engedélyt megadom! ;)
  • tomonor
    nagyon jó zene lett :D Ha kiadnád rá az engydélyt nekem, akkor az X3 Terran Conflict topiknak beraknám háttérzenének, természetesen azzal a felirattal hogy Made by Stek :P
  • SteK
    nagyon szépen köszönöm ismét! :)
  • Kockalovag
    1, a betuk felet az 5-6 billentyu, asszem az5 az BBL a 6 meg BSPL.
    A Trading System Extension azert kell hogy megtudd nezni az allomasokon mit arulnak, mi kell nekik. A Trading System Extension asszem majdnem minden EQ-ban megtudod venni, a BBL es a BSPL mar nehezebb dio, ezeket csak a kov rendszerekben aruljak(2.5 verzio semmi mod):
    -Ceo's Buckzoid
    -Seizewell
    -Company Pride
    -Ministry of Finance
    -Ianamus Zura
    -Two Grand
    -PTNI Headquarters
    -The Vault
    -Home of Opportunity
    -Getsu Fune

2,Van egy olyan menu hogy Property Owned. Ezt az "R" betu megnyomasaval hozhatod elo. A kovetkezo fuleket tartalmazza sorrendben:
    -All (minden hajod, allomasod, egyebed hejet es allapotat jeleniti meg)
    -Stations (allomasaidat)
    -Ships (hajoidat)
    -Sectors (leirja a szektorokat amiben egyseged talalhato [hajo, satelit,gyar stb])
    -Statistics (statisztika hajokrol, gyarakrol)
    -Option (beallitasok)
    -? (help)

Ket hajo kozott 3 fele keppen tudsz maszkalni.
    1, ugyan abba stationbe dokkolsz veluk, majd Personal/Change ship es kivalasztod a masik hajod
    2, kint az urben kozel mesz a masik hajodhoz, majd SHIFT+E gomb es kiugrassz a hajobol, kozel mesz a masik hajodhoz (20m), bal gomb a hajon majd beszallsz
    3, Veszel egy transzportert (Goner Temple), 5km-nel kozelebb mesz a masik hajodhoz es attranszportalod magad (Star Trek rullz)
  • SteK
    "A kulcs a kereskedohajód, a Mercury. Minden szektor tele van gyárakkal, termeloegységekkel. Ezek mind termelnek valamit, valamibol, a mukodésükhöz szukséges nyersanyagokkal-termékekkel kereskedohajók látják el oket. Mivel az elején fogalmad sincs, mit mennyiért éri meg megvenni, a legfontosabb eszközöd a Best Selling Price Locator és a Bst Buy Locator lesznek. ezeke alpból rajta vannak a Buster-en, át kell tenni oket a Mercury-ra. Ha a Buster-en nem lenne Trading System Extension, vagy nem lehetne áttenni (ahogy én emlékszem ) akkor kell venni egyet az Argon equipment Dock-ban. Ezek nagyon fontosak hogy hatékonyan kereskedni tudj."

kérdés halmaz:

1: hol tudom megnézni a best buy locatort, a selling price locatort, vagy ezek hol mutatnak bármit is?? a trading system extension miben segít és hogyan??? mert oké, hogy le van írva, hogy ezek jók ha vannak, de hogyan kell használni??? vagy hol találom meg őket?

2: hol tudom megnézni a hajókat? hogy mim van és hogyan tudok cserélni egyik hajóról a másikra??? vagy erre külön gomb kombó van, vagy dokkolni kell valami hajóra??? mert nekem csak a buster van meg... de bizonyára van mercury is, cask nem tudom hol kell keresni, vagy hol kell átváltani...

már minden gombot kipróbáltam amit csak tudtam de még minidg nem jöttem rá!

köszi a választ előre is!
  • NONPLUSZULTRA
    Szerintem az alap kezdés azért jó, mert a sztori miatt eléggé izgalmas lehet.
    Ha pedig éppen nem akarsz a sztorival foglalkozni, bármikor abbahagyhatod, és később bármikor visszatérhetsz hozzá később. E
    z a lehetőségek játéka.
  • Kockalovag
    Quickstart modban lessz egy Mercurys meg egy Bustered plussz 100.000 Cr-ed.
  • SteK
    és akkor, hogy ezt elkezdhessem, melyik játékmódot indítsam el???? mert kb megpróbáltam 3-at... az egyetlen ami jó az a normál.. mármint a fő sztori vonalas, átlagos nehézségű... ott van 5000-em... de ha egy costum gamet csinálok, ott csak 1000-em van... akkor melyik legyen???
  • SteK
    elküldtem! ;)
  • SteK
    Az fuhhh de kemény :D:D:D:D Akkor azt hiszem kezdhetek mindent előről... majd meglátjuk mi lesz belőle! :D Máriám, csak szokjak bele egyszer! :)

• tomonor
    küdlheted nekem :p
  • Kockalovag
    *PROFIT...csak mar este van
  • Kockalovag
    POFIT ez a kulcsszo. Olcson venni dragan eladni. Nemtudom eddig mid van, de ha csak egy mercury az is eleg. Egy kis tipp a kezdeshez kockaspiton jovoltabol:

"A kulcs a kereskedohajód, a Mercury. Minden szektor tele van gyárakkal, termeloegységekkel. Ezek mind termelnek valamit, valamibol, a mukodésükhöz szukséges nyersanyagokkal-termékekkel kereskedohajók látják el oket. Mivel az elején fogalmad sincs, mit mennyiért éri meg megvenni, a legfontosabb eszközöd a Best Selling Price Locator és a Bst Buy Locator lesznek. ezeke alpból rajta vannak a Buster-en, át kell tenni oket a Mercury-ra. Ha a Buster-en nem lenne Trading System Extension, vagy nem lehetne áttenni (ahogy én emlékszem ) akkor kell venni egyet az Argon equipment Dock-ban. Ezek nagyon fontosak hogy hatékonyan kereskedni tudj.

Másik fontos dolog a Simgularity Time Accelerator. Röhejesen olcsó de rettenetesen hasznos. Ezt felszerelés után a J billentyuvel aktiválod, felgyorsítja a világegyetemet, és a lassú utazás sokkal hamarabb történik meg. Ha nem lenne ilyened, vegyél. Fosntos lehet még a Boost Extension, ez egy gyorsitó cucc, ami segít abban hogy hirtelen gyorsulj fel maximális sebességre a Tab billentyu nyomva tartásával. Backspace gomb ugyanígy lassít. Egyébként a gyorsulás lassulás az X s Z billentyukkel történik, de ezek hatása gyengébb.

Ha ezek megvannak, elos utad a Herrons Nebula, északi kapu. (North Gate) itt lesz egy Silicon-bánya, bedokkolsz, és veszel egy tele raktér Silicon-t. Jó sokab kerül majd, ne aggódj. Akkor vegyél csak, ha az ár 450 Cr alatt van. Ha nem, akkor menj egy szektorral fennebb, a Power Circle-be, ott is van egy bánya. Vigyázz arra hogy ne hagyd hogy megelozzenek. Ha az ár magas, azt jelenti épp most adott el a bánya, a gyárak-termeloegységek annak függvényében árzanak hogy mennire vannak feltelve az adott termékkel. Ha nagyon tele van, akkor alacsony lesz az ár. Mivel mások is vásárolnak, ki kell várni a kedvezo pillanatot, s nem hagyni hogy megelozzenek.

Ha megvan a raktér Silicon azt nagy valószínűséggel el tudod adni az Argon Prime, vagy Home of Light szektorokban. Bedokkolsz egy kozeli gyárba, Lent a Navigation/Best Selling Price és a kinyíló ablakban látod hogy milyen termékért emnnyit adnak, és hol. Azt is megmondja, mi az átlagos ár, ezt jó megjegyezni. Ha ez alatt veszel, és ennél többértadod el, biztos nyereséged lesz.

A Silicon-t 650-700 Cr-ért el lehet adni ezekben a Szektorokban, és egybol kb. 40,000 Credit-tel gazdagabb lettél ! Ha szerencsés, és ügyes vagy, akkor 250 körül is vehetsz Silicon-t, és ha 700-ért adod, akkor egy raktérrel jóval nagyobb nyereséged lesz.

További tipp: Nem mindig kapsz elég tele-olcsó Silicon-bányát. Ilyenkor menj energiáért. Power Circle-ben vannak Solar Power Plant-ek, amik ezt termelnek. Energiát mindig csak 12 Cr-ért vegyél, azaz a leheto legolcsóbban. Ezzel nem lesz olyan nagy profitod, de, mmindig a Silicon bányánál vagy környékén add el, így szemmel tudod tartani, mikor lesz olcsó a Silicon. Ha Power Circle-ben nem kapsz olcsó energiacellát (EC) akkor a The Wall-ban lesz.

Amint megvan az elso profitod silicon-ból, azonnal vegyél egy Jumpdrive-ot a Goner Temple-ben, Cloudbase South East (vagy West ? - találd meg :) ) ez nagyon fontos, nagyon kevés EC-ért ugorhatsz a szektortok között, s nem kell hosszú perceket-órákat várnod amíg a hajód célba ér. Ezért jó ha felváltav Silico-nal és EC-vel kereskedsz, mert így mindig félretehetsz 100-200 EC-t ugrásokra.

Amit még nem árt fejleszteni a hajón az a Rudder Optimization és az Engine Tuning. Nyomd fel ezeket maximumra, bármelyik Trading Sation-nnél kapsz ilyet, legalábbis az elején. A Ruuder az a manoverezo képességet javítja, az Engine meg 75-rol 100-ra emeli a max. sebességét a Mercury-nak.

Ha mindez megvan, akkor kitartással viszonylag hamar viszonylag sok pénzt lehet összeszedni. Bele fogsz fáradni, de megéri. 1.2 millió kreditnél megveheted az elso farmodat (Wheat-farm), két feltuningolt Mercury-t, Trading Software MK II-vel, amlelyeket aztán beállíthasz hogy csak a te gyáradnak adjanak vegyenek, és ekkor már automatikusan lesz nyereséged, te meg egyéb dolgokkal foglakozhatsz.

A Farmot- olyan helyre helyezd ahol sok olyan gyár van aminek alapanyaga a Delexian Wheat, amit termelsz."

Van meg olyan lehetoseg (persze vegtelen sok van) hogy Herron's Nebulaban van egy Space Fuel Distillery nevezetu gyar, innen tudsz venni Space Fuelt es eladni az ottani trading stationon, de vigyazz, a Space Fuel illegalis, ha megtalaljak nallad elseggelnek :)

Ezzel el lehet indulni. Ajanlom meg Friar's Retread-ben a Soyfarm telepiteset, eleg jol jovedelmez. Azutan ha tenyleg van folos par milliod mar, elkezdheted a complexek onallositasat, tehat hogy ne kelljen alapanyagot megvenni hanem te termeld magadnak, ezaltal tiszta nyereseg lessz az eladott cuccbol.
    Have a nice day.
  • SteK
    Egyébként zenélgetek, és kicsit felturbóztam az egyik zenéjét az X3-nak! :) akit érdekel küldjön e-mailt a [email protected]! :) további kellemeset

jaaa... és megint lenne egy kérdésem! hogyan tudom megszedni magam... mármint elkezdeni, mert próbálkoztam hogy veszek apró dolgokat, arról az állomásról, ahol sok van és eladni oda ahol kevés, de csak kevesebb pénzem lett... tehát ki mit javasol, hogyan tudnám kicsit emelni a tőkémet. ja és hogyan tudok fegyvereket beállítani a hajóra? lehet butaságokat kérdezek, de valahogy nem nagyon látom át ezt a rendszert!
  • tomonor
    *idején
  • SteK
    ahha.... hát nekem nincs tapasztalatom a játékkal, mint említettem, így csak abból tudtam meríteni amti videón láttam, de előfordulhat, hogy nagyon jó hangulata volt! :) de szép lassan csak meg tudok itt dolgokat! :D
  • tomonor
    Nem volt egyáltalán zavaró, inkább egy löket hangulatot adott a játék feelingbe, ugyanis akkor a cockpit nem egy helyben állt, hanem ha mondjuk fordultál jobbra akkor a cockpit erősen jobbra húzott, a fejed meg ballra maradt. :D A rácsozás az M5-ös hajókba volt, ám az M4-es és M3 hajóknak is írtó jól nézett ki a kokszpit. Sőt, kapitális hajókon is volt, és teljesen úgy érezheted benne magad mint egy kapitány.

Az ok, hogy kihagyták a cockpiteket az X3-ból az a következő: nos, eredetileg is terveztek belle teljesen újakat, ám az X3 Reallity engine közbeszólt (ez még az X2: The return idelyén volt). Ekkor elkezték újra fejleszteni a cockpiteket a megfelelő engine-re, ám kiderült hogy az új engine nem kezeli jól az X2-s hajók méretét (X2-ben kb 3X nagyobb egy M5-ös, mint egy normál M6-os az X3-ban) ígY nem passzol rájuk többé az átfedés. Így végül lehagyták a cockpitot, terveztek teljesen más HUDot, és a forgó targeteket a képernyő széle körül, ami nekem kb annyiba pozitívum hogy látom merre vannak az ellenségek, de ettől függetlenül nagyon hiányolom a régi HUDot és cockpitokat. Ám egyszerűen az X3-hoz nem passzol semmilyen HUD (tudom, már próbáltam a cockpit modot és nem adja meg a régi X2-s hangulatot)

Hát ennyi.
  • tomonor
    csak rossz emberét tetted fel. Vannak olyan SW hajók amelyek XTM kompatibilisek. Habár az ISD nemhiszem hogy az lesz.
  • maniac78
    Ez most lehangolt ..............

Köszönöm válaszod.
  • tomonor
    XTM-el ütközik
  • maniac78
  • maniac78
    Valaki tudja a választ, hogy miért nem tudok hajó importálni a játékba?
    Star Wars bu.i vagyok és már hiányolom a csillagrombolókat. Cycrow féle plugin managerrel teszek fel scriptet, nem is sokat használok, de ez valamiért nem műxik.

Sikeresen installálja, de egyik Teladi shipyardon sem jelenik meg. Ütközik valamelyik scriptel esetleg?
  • SteK
    csak videót láttam... :) abban zavaró volt... nem egy lock-on ahol ha nem lenne besírnék! :)
  • Romeo One
    A HUD, és a cockpit hiánya sok vitára adott okot az X3 megjelenésekor. Van, akinek tetszett, mert zavarta a kitakart rész. Van, akinek hiányzik, mert ettől életszagúbb lett a dolog. Ez már mindenkinek a saját szívügye.
    Rácsozás? Az Ecliptic Projector nevű kiegészítő szoftverre gondolsz? Arra, amelyik a rendszerek fősíkját mutatja? Arra, amelyiket a "g" betűvel tudsz kikapcsolni, ha zavar?
  • SteK
    ahha értem. m,eg ahogy elnézegettem az x2-ről a videókat eléggé zavaró, hogy mennyit kitakar a képernyőből a hud... meg ugye a rácsozása a hjónak!! rendben köszi!
  • Romeo One
    Szerintem ebben a tekintetben nincs különbség, hogy X2, vagy X3. A kereskedelem-gyárépítés része szinte ugyanaz. Kevés eltérés van, és azok is inkább az egyszerűsítések miatt.
  • SteK
    még egy buta kérdés... ha már rátok akaszkodtam... :$ nem lehet, hogy okosabb lenne elkezdeni az x2-vel nekem? hogy szép lassan képben legyek mire az x3-ig eljutok?
  • SteK
    tehát, ha jól értem (mivel még nagyon az elején vagyok a játéknak [tehát még csak az ismerkedés szintjén]) erre nekem még nem nagyon van szükségem. magyarul: lecökkenti azt a munkát amit már egy idő után unalmas elvégezni, megkímél a sok felesleges pötyögéstől, és/vagy javít a játékon itt ott, és mikor már nagy hordáim vannak (amit megint csak nem értek, hogy gyárak meg mittudom én mik :D) akkor nem kell annyit szenvedni vele, mert elvégzi helyettem amit én is megcsinlhatnék, de így foglalkozhatok a fontosabb dolgokkal! röviden!
  • SaGa
    A scriptek elsődleges beszerzési helye az X-Community script library. A legtöbb használható és értelmes scriptet itt megtalálod, tematikusan összegyüjtve, lerásokkal, véleményekkel. Regisztrálni kell(het), de ingyen van.

A scriptek túlnyomó része arra szolgál,hogy az "aprómunkát" elvégezze helyetted. Ne kelljen egyenként végigpásztázni a gyáraidat, hogy van-e eladó cucc,elegendő pénz, kell-e alapanyag, stb. Más scriptek a harci lehetőségeket módosítják, stb...
    Alapvetően arra szolgálnak, hogy neked csak azzal kelljen foglalkozni, amivel egy főnök foglalkozik a gyárában, vagy a vezérkar a hadseregben. A kulimunkát meg elvégzik a beosztottak. Na ezek a scriptek...
  • SteK
    Hehe, köszönöm a pontos meghatározást! :) Máris világosabb egy fokkal a dolog! :)
  • Romeo One
    A scriptek helyetted csinálnak dolgokat. Ha csak a pepecselést előzöd meg vele, határeset. Bár engem ez arra emlékeztet, mintha szex címszó alatt a vibrátort bedugnánk a műp@nciba, amíg mi szunyókálunk az esti film alatt. Van, amelyikünk használja, van, amelyikünk nem, és van, aki csak "valamennyit" használ. Mindenki eldönti magának. Scripteket nem "szerezni" kell, az X3-al foglalkozó honlapokon tucatjával tölthetőek le. A legtöbbhöz leírás is van, a telepítéséről, használatáról. Üdv!
  • SteK
    Nem tudom, hogy jól mondtad-e, de hiszek neked! :) Majd megnézem, hogy honnan tudok szerezni ilyen scripteket, és megpróbálom berakni őket!!!! köszi!!!
  • Kockalovag
    A scriptek azert vannak mert hassznosak, pl nem kell kezzel utalgatni a penzt a gyaraidbol, vagy eppen penzert vehetsz aszteroidat es hassonlok.
    Berakni 2 fele keppen tudod oket. Az elso hogy kicsomagolod es a file-kat bekell masolni a megfelelo konyvtarba. A masik hogy ugymond "telepiteni" kell egy X-universe plugin manager-el. Remelem jol mondtam