tomonor#16766
Nem volt egyáltalán zavaró, inkább egy löket hangulatot adott a játék feelingbe, ugyanis akkor a cockpit nem egy helyben állt, hanem ha mondjuk fordultál jobbra akkor a cockpit erősen jobbra húzott, a fejed meg ballra maradt. :D A rácsozás az M5-ös hajókba volt, ám az M4-es és M3 hajóknak is írtó jól nézett ki a kokszpit. Sőt, kapitális hajókon is volt, és teljesen úgy érezheted benne magad mint egy kapitány.
Az ok, hogy kihagyták a cockpiteket az X3-ból az a következő: nos, eredetileg is terveztek belle teljesen újakat, ám az X3 Reallity engine közbeszólt (ez még az X2: The return idelyén volt). Ekkor elkezték újra fejleszteni a cockpiteket a megfelelő engine-re, ám kiderült hogy az új engine nem kezeli jól az X2-s hajók méretét (X2-ben kb 3X nagyobb egy M5-ös, mint egy normál M6-os az X3-ban) ígY nem passzol rájuk többé az átfedés. Így végül lehagyták a cockpitot, terveztek teljesen más HUDot, és a forgó targeteket a képernyő széle körül, ami nekem kb annyiba pozitívum hogy látom merre vannak az ellenségek, de ettől függetlenül nagyon hiányolom a régi HUDot és cockpitokat. Ám egyszerűen az X3-hoz nem passzol semmilyen HUD (tudom, már próbáltam a cockpit modot és nem adja meg a régi X2-s hangulatot)