20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Romeo One
    Nos, hidd el, ha egy gyár ott van egy rendszerben, akkor az tényleg ott is van. Szerintem csak nem mentál elég közel hozzá, és az a terület még nincs felderítve. Normál esetben 10km a radod hatótávolsága, ezt viszi fel a duplex/triplex scanner 20/30 km-re. Még egyikünk sem látott olyan bugot, amelyik egy gyárat kivett volan egy rendszerből...

Összesített táblázat??? A játéknakegyik lényege, hogy TE találd meg ezeket, és amúgy sem lehet táblázatot felállítani egy dinamikus, folyton változó rendszerre.
  • SteK
    na most vagyok kiégve nagyon.... fel agyok szerelkezve fegyverekkel és nem lő a cuccos.... hiába nyomom a gombot semmi.... az milyen?

ha megmondjátok, hogy hova menti ki a screeshotot akkor megmutatom!!!
  • Romeo One
    Harc: Az elején ne nagyon kekeckedj senkivel. M4-ben ülve M5-M4 legyen ellenfeled, M3 csak ha egyedül van! M3-ban ülve max 3-4 fős kötelékek, ha abban max 1db M3 van. Kivéve a Xenon P, ami M6, de Novával bármikor szétszedem, még akkor is, ha 3-4 kísérője van. Na jó, kivéve ha LX. A kalózok irtása nem rossz feladat, a kalózokon kívül mindenki örül neki. 1-4 hajós kötelékek, enyhén agresszív viselkedés, nem nagy durranás. Khaakok kemény dió, nagy kötelékek, de ha szektort támadnak, nagyon megoszlik a figyelmük, óvatosan, egyenként sokat le lehet szedni. Xenon jobb, gyengébb fegyverzet, 4-8 hajós kötelékek, és egy kis fogócskával azt is szét lehet szórni, aztán egyenkén elkaphatod őket. Az LX-től óvakodj, egy brutális M3, én csak sok-sok ravaszsággal, csapdába ejtve tudtam őket kinyírni.
  • SteK
    Igenigen, az a baj, hogy nem tudom mit hol tudok csinálni. melyik menüvel mit csinálok... mert már jártam egy párszor úgy, hogy tanácsolták, hogy próbáljam ki a gombokat és a dolgokat... egyszer csak úgy kapásból kigórtam az egész cargót... :S:S:S gőzöm sicns hogy sikerült! A másik, hogy mondták nekem a silicont! nem találtam egyik rendszerben sem, ahol modnták. SEHOL!!! lehet nagyon be vagyok vakulva... ahhoz, hogy silicont hozzak KONKRÉTAN MELYIK telephelyre, vagy trade hajóra kell dokkolni???? Név szerint melyikre/melyik rendszer stb.

Egyébként köszönöm a segítségeket, már rég belefulladtam volna a kérdéseimbe! :)

Olyan nincs, hogy összesítés? Hogy egy táblázatban megvan A JÁTÉKON BELÜL, hogy melyik gyárnak mi kell, és hogy azt hol kapom meg, milyen árban és akik átveszik miért mennyit fizetnek? Ezek EGY HELYEN??? Vagy ez a lényeg, hogy mászkáljak bele a csillagtérképbe és kattintgassam agyon az összes gyárat és nézzem végig kinek mi kell /alternatív megoldásként írjak róla egy jó kis jegyzetet :D / és azok alapján kezdjem el átcipelni A-ból B-be a dolgokat...

A másik, hogy utasítottam a mercuryt, hogy oda dokkoljon ahol én vagyok... de meg sem mozdult. Mondtam, hogy kövessen de megállt a a dokkolás előtt, mondtam, hogy menjen dolgra, vegyen ezt azt, erre totál máshova ment.... miért????? A legjobb az egészben, hogy az angollal nincs bajom, mert majdnem anyanyelvi szinten beszélem az angolt, tehát minden világos, de mégsem úgy van ahogyan azt én szeretném... mintha ellenem lenne a játék, vagy geci nagy bug?
  • Romeo One
    Gyárak: ugyanaz igaz, mint a sima kereskedelemre, a környéken lévő 2-3 távolságnyi szektoron túl nem érdemes menni. Nézz olyan helyeket, ahol ezen a távolságon belül van sok olyan gyár, ami azonos terméket vesz fel, és erre telepíts egy gyárat, ami ezt termeli. Ne felejtsd el, neked is szükséged lesz erőforrásokra, ezek is legyenek a közelben!
    Példák:
    Ore Belt - Silicon Mine, Ore Mine - hagyományosan jól fizet
    Empire's Edge - BioGas Factory - ez is jól megy
    Hila's Joy, Shore of Infinity - Teladianium Foundry
    Herron's Nebula - Plankton Farm
    Spring of Belief - BioGas, Stott Mixery

Természetesen ezek csak ötletek, a déli Paranid rendszerekben is rakhatod Friar's Retreatba is a gyárakat.
  • Romeo One
    Kereskedelem: próbálj találni olyan rendszereket, ahol valamiből sok van, és hordd oda, ahol ezt megveszik. Fontos: a gyárak mind az eladási, mind a felvásárlási árat a raktárkészlethez viszonyítják, a Trading Station-ok pedig mindig fix középárfolyamon dolgoznak!!! Tehát vásárolni olyan gyártól érdemes, ahol tele, vagy majdnem tele a raktár, és olyan helyen adni el, ahol majdnem üres a készlet. Ennek hiányában a TS marad.
    Példák a teljesség igénye nélkül: az Argon rendszerekben nézz Silicon Mine-t, és nézz szét a környékbeli gyárakban, hol adnak érte a legtöbbet. Menelaus Frontier-ben sok a BoFu, azt el lehet szórni a környékbeli rendszerekben. Ceo's Buckzoidban a Teladianium gyárak szoktak megtelni, stb. És ha valami bejön, ne gondoldd azt, hogy végleg így marad, lehet, hogy pár kör után kiürülnek a gyárak, vagy telítődnek a raktárak. Nézz másik piac után!
  • RJoco
    Beljebb mentem a Yaki rendszerekben és most már értem, hogy miért haragszanak a Paranid-ok annyira a Yaki-kra. Egykoron azok Paranid rendszerek lehettek, mert elég sok arra a Paranid nagy hajó. Nameg a szétlőtt állomás.
  • RJoco
    HOGYAN? Ahogy akarod, te döntöd el. Mindenki másképp csinálj!
    HOGY MIVEL? Hát a játék keretein belül bármivel.
    Harcolhatsz te transport hajóval is, de azzal nem sokat tudsz lelőni. Viszont egy M4-gyel sok transzport hajót el tudsz intézni.
    Gyenge vassal őrültség neki menni nagy dögöknek, ha csak nem vagy kamikáze pilóta. Egyértelmű, hogy kicsiket kell leszedned. Egy Busterral ne állj neki Novát gyilkolni, mert úgyis erősebb. Buster-t és Harrier-t kell vele ölni. Tanácsolom, szedd össze a MambaRaider-t, az egy M3-as, 3-as flottákat, mely áll 1 Nova, 2 Falcon-ból példáúl, már el lehet intézni. Xenon L, XL-t is lehet vele gyilokolni.
    Aztánmeg csináld meg a BalaGi-t és akkor szert tehetsz M6-osra is, de a főnyeremény a Hyperion, ami M7-es osztály. A HQ meg ráér késöbb az úgyis benne van legalább 50 millába (ST hajó+Trading Dock)
    Kereskedni meg úgy érdemes, hogy raksz egy Ore Mine-t vagy Silicon Mine-t Ore Belt-be, a felfelé lévő Argon rendszerekbe (mind a 3 oszlobba) meg Satellit-eket és Mercury-kat állitasz kereskedésre Station Manager-rel. Ore Belt-ben általában olcsó az EC, máshova meg Ore meg Silicon kell.
    Nekem az a taktikám, hogy egy SPP-t rakok Argon Prime-ba hisz oda mindig kell az EC. De igaz ez Home of Light-ra és Red Light-ra is.
  • Romeo One
    Lényegében igen. Először kereskedsz, a haszonból gyárakat építesz, akkor majd gyorsabban jön a haszon, ebből pedig egyre nagyobb, erősebb hajókat vehetsz. Mit értesz hogyan alatt??? Milyen billentyűket kell megnyomni hozzá? Nem igazán tiszta a kérdésed.
  • Romeo One
    -A hajóidat kétféle módon tudod fejleszteni. Az egyik a sebesség-fordulékonyság-raktér tunning, ezt bármelyik trading stationban megteheted. A másik a különböző felszerelések, pajzsok, egyebek, ezeket vagy Equipment dock-ban vásárolod meg, vagy a gyárakban közvetlenül. Erről annyit kell tudni, hogy a ED-ben mindig átlagáron van a cucc, a gyárakban pedig a raktárkészlettől függően vagy olcsóbb, vagy drágább.

-Egy állomásnak több dokkoló-portja van. Bedokkolsz egy állomásra, és a másik hajót is arra utasítod, hogy ezt tegye. Máris ketten vagytok egy állomáson...

-Cuucok átrakása. Vagy ugyanott dokkoltok, és akkor a másik hajó menüjében megjelenik majd egy új menüpont: Freight exchange.
    Vagy vásárolsz Transport Device-t, 5km-nélközelebb mész, info panelen új menüpont: Freight Exchange.

-Pajzs: minél nagyobb, annál jobb. Minden hajó megadja, mekkora pajzsot és mennyit lehet rá rakni. Kisebbet, kevesebbet nyilván engedélyez.

-Építkezés: Mit akarsz építeni??? Gyárépítésről beszélünk, de igazából megveszed, és lerakatod valahová.

-Lehet hadtested, de ahhoz annyi pénz kell, hogy mire összeszeded, már rég rájössz a fenti kérdéseid mindegyikére. Na jó, azért lesznek majd újak... De ha neked az tetszik, egyedül is végigrambózhatod az X3 univerzumot, a játéknak semmilyen szinten nem feltétele, csak lehetősége a flottázás.
  • SteK
    Ez eddig teljesen világos. A logikáját és a lényegét értem, csak azt nem, hogy ezeket HOGYAN csináljam... tehát nem azzal van bajom, hogy mit kell csinálni... vagy mondjuk mit kéne, hanem HOGY MIVEL!!! :) Amúgy ahhoz, hogy kiválasszak egy fajta formát, ahhoz kereskedni kell így is úgyis, tehát mindet csinálni kell javarészt, hogy eredményt érjek el, tehát gyenge vassal nem tudok kiszedni hatalmas dög hajókat. Ahhoz pénz kell, tehát kereskedni kell. de idővel nem akarok már rohangálni tehát kellenek majd gyárak és csak az után ülhetek neki kalapálni a népet... nemde??? ez a logikus!!!
  • Romeo One
    No, kezdem érteni. Az X3-ban többféle út vezet a sikerhez, és Te egyszerre akarsz mindenre kérdezni. Vagy egyszerre mindet csinálni. Na ez így nem megy. Leírunk neked pár ötletet, és TE döntsd el, melyiket választod. Nemcsak fölösleges, de nem is lehet egyszerre minden módszert használni, némelyek kölcsönösen kizárják egymást. Gondoldd végig, Te hogy szeretsz játszani, mi az, ami örömet okoz, és azt a stratégiát kövesd.

Kereskedelem: A kisebb hajóknak kisebb a raktere, tehát kevesebb árut szállíthatnak. Sok-sok forduló kell, hogy ugyanazt a profitot megtermeld, mint egyetlen nagyobb kereskedőhajóval. Ráadásul a termékek-tárgyak fizikai kiterjedéssel is rendelkeznek, amit a játékban S-M-L-XL kategóriákkal jelölnek. Minden hajó maximum akkora konténert tud berakodni, amekkora meg van határozva. A vadászok (M4) általában M konténereket tudnak befogadni, tehát egy Argon Busterrel nem tudsz Ore, vagy Silicon Wafer kereskedelmet folytatni, mert azok XL konténerek.

Gyárak: Nézz ki helyeket, ahol szerinted egy áruból hiány van, és telepíts oda egy gyárat, amelyik azt termel.

Harc: Jól válaszd meg az ellenséget! A hajódhoz, képességeidhez mérten csatázz, vagy menekülj. Az elején nem érdemes mindenkinek nekiugrani, mert akkor sok ellenséged lesz, és állandóan támadni fogják a hajóidat, gyáraidat. Khaak hajók, ha 1-2 van belőlük, ha 5-nél több, tűnj el onnan. Magányos Xenon felderítők, kisebb kalóz-kötelékek.

Általános: A harchoz erős hajó kell, ahhoz meg qva sok pénz, ergo a játék eleje pénzszerzéssel telik, miközben az általad választott stratégiának megfelelően kisebb-nagyobb mértékben nőnek a reputációid is. Pénzt 3 módon tudsz szerezni:
    - Kereskedelemmel. Egy, vagy több hajót üzemeltetsz, nézed, mit hol érdemes venni, eladni.
    - Gyárak. Ehhez már kell pár százezer Cr kezdőtőke. komolyabb gyáraknál 1-2M. Kinézel rendszereket, ahol jól el lehet adni valamit, és odatelepítesz egy gyárat.
    - Harc. Ez is mehet a legelejétől kezdve, már egy M4-essel is lehet sikereket elérni. Kalózokra vadászol, a lelövésük után kihullott cuccokat-fegyvereket eladod. Ha kiugranak,és elfogod az üres hajót, azzal is jól lehet keresni.

Nem kell azonnal flottákat felállítani, meg M2-t vásárolni. Szépen, lassan. Mire odakerülsz, belejössz a játékba is.
  • NONPLUSZULTRA
    Remek térkép, bár szerintem a Scorp Map azért hasznosabb, mert a Saját univerzumod pillanatnyi állapotát is mutatja, annyira, hogy ha elvontatsz egy aszteroidát vagy gyárat, akkor a térképen már az új helyen mutatja ráadásul azon a néven, amit adtál neki. Meg az extra szektorokat is mutatja persze XTM-ben legalábbis.

Csakhogy ezek a térképek túl kényelmessé teszik a játékot, ezért én nem használom.
  • maniac78
  • maniac78
    Leggyorsabban harccal tudsz fejlődni (Reputációt növelsz és az eldobált fegyverekből pénzt szerzel). És az esetlegesen hátrahagyott hajókat elfoglalva, jobbat és erősebbet, vagy szintén lóvét érte!
    Értelemszerűen a több pajzs és magasabb értékű jobb védettséget takar, fegyverből pedig kinek mi válik be. Nem mindegyiket tudod feltenni az adott hajóra a raktere miatt (S,M,XL ....) De javaslom guglizz rá és találsz táblázatot, minek mekkora a sebzése, hatótávja, tűzgyorsasága.

R gombra ekőjönnek a hajóid, kiválasztassz egyet (egyszer katt és a megjelenő menüben legalulra mész ... ott lesz) Az adott rendszerben (ahol van a kiválasztott hajó) kilistázza a legjobb vételi és eladási árakat. Amúgy meg ne akarj egyszerre túl sokat. Fedezd fel addig a szektorokat ( sőt vannak elhagyott konténerek és elhagyot hajók csak meg kell találni őket ) Goggle a legjobb barátod!

• RJoco
    Jujj! Van ám kérdés!
    Most időhiány miatt nem tudom megválaszolni mindet, de egy általánosat tudok mondani: Mindenki úgy harcol, ahogy az neki a legjobban bevált.
    Mindenképp ajánlom Amaro oldalát, sok hasznos leirás van. Én is azzal kezdtem, olvasd át őket, kiindulásnak nagyon jó.
    Aztán vannak táblázatok hajók pontos paramétereiről (fegyver, cargo, sebesség, stb), rakétákról (hatótáv, sebzés, stb), fegyverekről (hatótáv, sebzés, stb).
    A kereskedőhajóval azért jobb kereskedni, mert mig a Nova-nak van kb. 200-as cargoja, addig a Mercury-nak 4000-es, ergo egyszerre több dolgot vehetsz ugyanazon áron, amiből egyszerre sokat tudsz eladni drágán.
  • SteK
    azt mond, hogy hova küldjem... elküldtem egy srácnak is... de nem tudom ki volt!!! vagy te már írtál mélt?
  • SteK
    a küldetéseket nem tudom megcsinálni ha nem fejlődök... ehhez pénz kell... a harc megy... csak a kereskedelem, meg ez a flottás, építsek ide ezt oda azt, ez nem. hogy mi mivel csinálok, a kereskedő hajóval tudok kereskedni de tudok a vadásszal is kereskedni, kiadok egy parancsot csinálja vagy ne. hol mit miért kell megvenni hogy jó legyen, vagy akármi... kipróbáltam és megtaláltam a best selling és best buy flesseket. de nem értettem mire érti, vagy hol lehet ezeket megvenni vagy hova vigyem tovább ha végül meg is vettem. hol tudom a hajómat fejleszteni és ha megveszek valamit azt hogyan tudom rátenni a hajóra, hogyan tudok két hajóval egy helyre dokkolni, hogyan tudok egyik hajóról a másikra átrakni cuccokat, vagy csak simán felszerelni. mitől számít jónak egy pajzs. melyik fegyver miért jobb, vagy tartósabb... mi számít jónak, és mi melyik hajó ellen használható hatékonyan, hogyan kell építeni, hova kell építeni, miből áll egy építés, egész hadtestem is lehet, vagy csak egymagam rambózzak??? MIVAN???? :| csak egy töredéke a kérdéseimnek..... nem akarom feladni, mert rájövök én, csak nehezen egy picit! :)
  • Kockalovag
    Sajnalom, subtersebeseggel (9.985 fokozatal) haladok eppen a hajommal, es mivel meg nem talaltak fel a tersebesegu hajora valo transzportalast, ezert sry, de varnod kell.
    (Otletek ehez a posthoz: Star Trek XI)
  • maniac78
    Van transportered ........ akkor küld a pozíciód és megyek.
  • Kockalovag
    Nekem mar elkuldte
  • maniac78
    Bonyolítsuk már ..... legyen XTM, legyen cappolás, vagy Xenon vadászat ....
    Csak, mert még nem küldted a zenét SteK ......
  • Kockalovag
    Szerintem is nagyabol, van egy tycoon resze meg egy lovoldozos. Kerzdez, mert nem latunk a fejedbe :)
  • Romeo One
    Pedig annyira nem bonyolult. Három jól elkülöníthető részből áll:
    - kereskedelem
    - harc
    - küldetések

Melyiket nem érted?
  • SteK
    nem tudom mióta pörögök rajta... de egyszerűen nem látom át ezt a játékot... :(
  • Kockalovag
    Good work, rookie
  • Romeo One
    No, ez jó menet volt. Elkaptam egy küldit, Xenonirtás Menelaus Paradise-ban. Annak rendje-módja szerint egyeltem a robotokat. LX nem volt, az azért baromi erős a Novámhoz. Meg volt ott több hajó, és olyankor a Xenonok is többfelé figyelnek, viszonylag nagyobb köteléket is szét lehet kapni egyenként. A végére maradt a K. A többiek elég jól lelövöldözték a pajzsát, meg a hullt is. Mondom rácsapok. Megsoroztam, meg lőttem rá egy rakétát is. Hát nem pont ettől robbant fel???? A kötelékparancsnok nem győzött hálálkodni. Én is: 16 Xenon, 6,6M Cr.
  • SaGa
    Új játék indításakor is ez a menet, azaz a többi scripttel ellentétben ezt csak az első mentés visszatöltése után tudod használni...
  • Kockalovag
    Koszi, mindig tanul valamit az ember, most telepitem ujra amugy, de amint lehetosegem van kiprobalom
  • SaGa
    Az options-ban beakpcsoltad a MARS-ot?

Juteszembe: a MARS úgy aktiválódik a telepítés után, hogy bedokkolsz valahol, mentesz, majd betöltöd ezt a mentést, kidokkolsz és vársz kb egy percet kint az űrben. Akkor megjön a MARS üzenete és be tudod állítani a hozzá tartozó gombokat és parancsokat...
  • maniac78
    0.74 nálam, de csak XTM után rakom fel a scripteket. És eddig nem volt vele gondom.
  • Kockalovag
    Nekem is kicsomagolos. Fent volt a 2.5+MARS, aztan felraktam az XTM 0.7.5., nem arultak sehol MARS-ot, kileptem, megint bemasoltam a konyvtarba de semmi valtozas. Frusztralo, mert szamomra a MARS volt az egyetlen egy olyan script ami nelkul szinte meghalok. Na jo nem, de akkor is oriasi veszteseg lenne
  • maniac78
    Nekem kicsomagolós verzió van fenn, gondolom neked is. Vagyis nem kell scriptet integrálni, csak bemásolni a játék gyökerébe. Ergó nem lesz benne a Plugin Managerben, de attól még használható és ott van! Nálam legalábbis!
  • Kockalovag
    Es a nem megy alatt azt ertem hogy nem is rakja bele a jatekba...
  • Kockalovag
    En vagyok pancser, vagy XTM alatt tenyleg nem megy a MARS Fire Control script
  • RJoco
    Esetleg lehagytál egy scriptet vagy beállítást felejtettél el módosítani és abban a szektorban van egy olyan dolog, ami emiatt kifagyasztja a játékot.
  • Phoenix lord
    Dehogynem már párszor újraraktam
    ha nem irta ki az elöző hibát akkor nem tudtam pár rendszerbe bemenni
    Grand excange (hq miatt eléggé fájt a fejem emiatt)
    DE ha egy saját gépet küldtem át az átment nem fagyott ki csak ha én akartam
    egyépként mindíg valami Local/temp... baja van...
  • Romeo One
    Másik tipp: Minden faj gyáraiban vannak olyan forrásanyagok, amik egy szomszédos faj termékei, tehát biztos, hogy nincs belőle gyár az adott rendszer(ek)ben, messziről kell hozniuk. Triviális egy ilyent betelepíteni valami központi helyre.
  • Romeo One
    Én többször nem az elsődleges, hanem a másodlagos forrásokra utazom. Mivel nem létfontosságúak, az AI nem foglalkozik nagyon vele, hogy gyárakat telepítsen a közelbe. Majd telepítek én... Egy-egy mellőzöttebb helyen adott SR-ből sosincs!
  • NONPLUSZULTRA
    Ha a scripek miatt lenne, el sem indulna a játék. Hajszálpontosan ugyanazokat a scripteket kell berakni, hogy működjenek a szévjeid. Ha valami nem stimmel, el sem indul.
    Az én X3 directory-m már nagyon régi, néhány oprendszert, partíciót és merevlemezt megjárt, még gépet is cseélt, de hálistennek működik.
    Úgyhogy fene tudja.