20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • antigua
    SaGa Kössz a tippet ! Ráéreztem erre a lehetőségre, de a rabszolgákkal mit lehet kezdeni, mert szépen összegyűltek ? Eddig nem sikerül eladnom a Hacker stationoknál !
    Kilőni az űrbe meg annyira barbár dolog lenne :)
  • maniac78
    Nincs aktiválva a thereshallbewings, és a scriptek sem változtak. Azt nem értem ha négyet ki tudtam írtani hajnalban, meló után miért nem ment az ötödik, holott semmi sem változott közben a gépen!
  • tomonor
    akkor nem az effekt a gond, hanem a játék script hibás. Milyen modokat futtatsz, aktiválva van a thereshallbewings? Ha ilyet csinál a játék akkor sajna már nem javítható.
  • maniac78
    Nincs fent codec és érdekes, mert nagy portyán vagyok vagyis egy adott szektoron belül többet is elintézek így, majd összeszedem és újra az egészet.
    Lényeg, hogy már vagy négyet kivégeztem így, az ötödiknél pedig ez a gond támadt. Sajnos nincs már más mentésem és úgy tűnik az XP alatt sem akaródzik elfogadni ezt.
  • tomonor
    valamelyik codec nem kedveli a robbanás effektjét, vagy a hangfájlt.
  • maniac78
    Valaki tudna segíteni, mert hamarosan kitépem az összes hajam.
    Windows 7 alatt amikor kerülgetem a Xenon hajókat, hogy kilőjék egymást, robbanás pillanatában kifagy a játék (kilép belőle).
    Korábbi megoldás már nem segít, hogy archiválhatóvá teszem a mentést!
  • SaGa
    Kiegészítő infó, hátha nem tűnt föl...

Az összeszedett asztronautákat (érdemes a General->Retrieve pilot paranccsal, mert akkor a "haverok" nem slave, hanem passenger státusban kerülnek a hajóra) leadni az állomásokon. Ehhez a general->Communication with station parancsot kell aktiválni, akár magán az állomáson bedokkolva és szólni, hogy vannak hajótöröttek a hajódon. A kalózokért 10k Credit a jutalom/fő (néha több, ha neves kalózt sikerül begyűjteni), a haverokért meg "hírneved örökkön él szívünkben" jár...
  • antigua
    Nekem ez a verzió van meg, érdekel ?
    3D Models and Stats Viewer : Version 2.0.0.2
  • RJoco
    Találtam egy ilyent de sajna nem tudom leszedni ezt a verziót, az enyém meg már régi és kifagy.
    Valakinek megvan ez és el tudná küldeni nekem?
  • RJoco
    WÁÁÁÁ!

Megvettem a Galleon-t jópénzért, erre csak 4 M6-os megy rá! Miért?!
    Pedig még van is benne hely, keresztülrepültem rajta!

maniac78: nem vitatkozás, amire a gép M1, M2-t ír, azzal nem lehet dokkolni kis állomásokon. Ellenben M7-tel igen.
  • maniac78
    Nem vitatkozni szeretnék, de ha valóban így lenne akkor a Cerberus és Hawk is tudna dokkolni kis állomásokon, merthát ugye ott megtalálható a Titán és Phoenix páros ami már tényleg M2-es.

• RJoco
    A MARS pontosan hogyan működik?

Be van állítva az Additional Ship Commands-nál, viszont épp most találkoztam egy olyannal, hogy a saját hajóm amiben ültem egyik tornya át szeretett volna lőni a HCF-en, mert pont mögötte volt a célpont.
    Mondanom sem kell, hogy nem sikerült neki.
  • RJoco
    Hát akkor így jártam, ezzel sajnos már nem tudok mit kezdeni, új játékot meg nem kezdek.
    Attól, hogy M2-nek titukálják, sajna M2 is. M7-tel be tudsz dokkolni kis állomásokra, M2-vel csak pár darabra (HQ, SY, EQ).

Tegnap megtelt a HQ-m raktere! Sajna mégsem végtelen :(
    Csak én nem figyeltem sosem.
  • maniac78
    Igencsak bug lehet, bár ha kalóz M2-re gondoltál, akkor te tévedsz, mert olyan nem létezik. Csak M2-nek titulálják a Reaver-t, de attól még csak M7-es.
  • RJoco
    Végre elfogtam a Kha'ak Fregatt-ot!
    Viszont nem tudom, hogy bug e nálam, mert az M1, M2 hajókban 200-300 katona leledzik. Úgy emlékszem, ehhez a hajóhoz is 1300 körüli katona kellett.

A PiloteAi-t felraktam, de hajóba még nem ültettem emberkéket. Bár egy 6-os szintű kalózt már összeszedtem. Ha lesz elég kis hajóm, akkor kipróbálom, de lehet hogy legyártok néhány Lilithet.

antigua: meglehet közelíteni M2, M1-el is gond nélkül 800m-re. Csak oldalról kell az irányt venni. M6-nál meg aztán végkép nem lehet gond, azok igencsak kicsik.
  • antigua
    Szinte tökéletes kis pilóta managment script ez a AzzPiloteAIII !
    egyetlen egy pici dolgot találtam csak benne amit szerintem rosszul oldottak meg és ez nem más minthogy 800m-re kell megközelíteni a hajót ahova akarom rakni az AI, vagy 800m-re az űrben lévő dropsokat. Szerintem ez túl kicsi távolság ( gondolok itt arra ha pont M6,M2-ben ülök épp )jobb lett volna valahol 2km-nél meghúzni ezt a határt. De ennyi és nem több a hibája szerintem mindenkinek ajánlott a használata aki, flotta szinten harcol !!!

Ui: Még egyszer köszi SaGa mindent ! :))
  • SaGa
    Nem, az azt jelenti, nagyon kezdő, tartalékos AI van benne, mert kivetted belőle ami volt és a "tartalékból" rakott bele egy abszolút kezdőt... Ha ilyet látsz, menj hozzá közel (2 km alá) és adj hozzá az adatbázisból egy jobbat.

Egyébként ahogy fejlődnek, úgy lesznek egyre ügyesebbek és gyorsabbak, azaz a hajó Engine és Rudder optimization adatainál láthatsz olyat, hogy -1,-2, stb, amikor egy állomáson dokkolsz. Ez attól van, hogy az ügyes pilóta felér egy-több tunninggal...
  • antigua
    SaGa csak a pontosítás kedvéért:
    1.Amikor megjelenik a hajó neve mellet a sárga feliratú vct az azt jelenti hogy az adott hajóhoz AI van rendelve az adatbázisból ?
  • SaGa
    Kicsit tévedtem az árban, 67464 Credit. a Motion Analysis Relay System...

• RJoco
    Jó tudni, eddig nem is vettem észre!
    Mondjuk egy jó ideje már nem jártam más állomáson, elvoltam a hajófoglalással és eladással.

Averice már 250 milla. Asszem nem veszem meg. Sector Takeover-rel úgyis lehet szektorom, most már azt is tudom, hogy.
  • SaGa
    Ugrik, ha kell, sőt az egész squad ugrik a parancsnokkal együtt...
  • SaGa
    A MARS szoftverét minden Eq Dockban megveheted 65k Credit körüli áron...
  • maniac78
    És ha szállítóhajóba pakolom őket, értelmesebben vezetik azt? Gondolok arra, hogy pl az első útja alkalmával is vesz EC-t jumpolni, ha van hozzá drive is?

Ill. olyan script létezik, ami azt hivatott rendezni, hogy adott ágyúk csak vadászt, vagy capital hajót lőhetnek? Legalább olyan ügyesen, mint a MARS.
  • antigua
    Hű nagyon jó kis script ez, pont erre volt szükségem, igaz hogy egy kicsit összetett de így a rajokat teljesen az igényeinknek megfelelőre szabhatjuk !!!!!!!!! :))
  • antigua
    Köszi az eligazítást !
  • RJoco
    Ez úgy hangzik, hogy még táblázatot is kell csinálnom, mi hova tartozik.
    Lehet hogy én is kipróbálom.

Bár a MARS-nál is csak most jöttem rá, hogy szoftver kell hozzá, melyet a kalózoktól tudok beszerezni. Eddig azt hittem, hogy autómatikusan megkapja minden hajó.
  • RJoco
    Egy nagyon jó példa, hogy mire is nagyon hasznos az LCD kijelző:
    Mikor M1, M2 kalóz hajót foglalok mindig Typhoon rakátákkal szedem le a pajzsot. Ahhoz, hogy megtudjam, pontosan mennyi pajzsa van, midnig be kell lépni a szektortérképre, ott a hajón egy enter, majd egy PageDown gomb és akkor látom számszerűen, mennyi pajzsa van még.
    Na erre lenne nagyon jó dolog. Két pillantás az egész és már ismét a monitort bámulom és tudom, hogy mennyi rakétát küldjek még az ellenre.
  • SaGa
    A szükséges mEngine is telepítve van?

A squadok létrehozását annak a hajónak a piracy/squad menüjében tudod létrehozni, amelyikben ülsz.

Először létrehozod a squad-ot, majd hozzáadod a hajókat. Mindig az lesz a leader, amelyiket először rendelted hozzá. A saját hajódat nem adhatod egy squadhoz sem.

Most néztem a doksit, 98 squad-ot hozhatsz létre összesen és mindegyiknek adhatsz parancsot, hogy milyen típusú hajókat támadjanak.

Párszor én is nekifutottam, mire kitököltem a jó sorrendet az egyes parancsoknál.

Első lépés: Create/name squadron. Az első kérdése, hogy hányadik squadot akarod létrehozni/átnevezni. A második kérdés a squad neve.

Második lépés: hajók hozzárendelése a squadhoz. Akár a ship assign, akár a ship type assign parancsot választod, a térképen ki kell jelöld, melyik szektor melyik hajóit akarod hozzáadni.

Ja igen: minden hajóhnál be kell kapcsolni az AI módot. Ezt megteheted hajónként az additional command-oknál, vagy a saját hajód General menüjének Global setup/Management pontjában.

Mindenképp érdemes egy magasabb szintű AI-t a leader hajóba tenni.
    AI-kat vehetsz a Hacker stationokon (csak ott, a többin az AI adás-vétel illegális), illetve a kilőtt hajók körül fellehető Excape Pod-okból tudod begyüjteni a General, Retrieve AI/Astronaut paranccsal. 800 m-en belül kell lenni és meg kell várni míg befejeződik a művelet. Az Extrakt/install AI-val pakolhatod a hajóidba az adatbázisból a pilótákat. Érdemes a Trade MK3-asokat is ezzel kezeltetni (a Gameplay beállításoknál kapcsolható be).

Az AI-k maguk kezelik a hajóik sérüléseit, gondoskodnak a squad fegyver/drone/EC ellátásáról, stb...

Ha van már ComAI-d (magas, talán 18-as szintű AI-ból csinál ilyet a Hacker station, pár óra alatt), akkor minimum 8-as szintű pikótát beültetsz egy M5-ösbe, és elküldöd scout/patrol feladatra. Riasztja a squadját, ha gond van, azok meg takarítanak.

stb... stb...

Mindenképp kell a doksi, mert nagyon szerteágazó a cucc.
  • RJoco
    Hát Galleonom sem lesz egykönnyen. Sajna az az egy szem, ami az Xverzumban repked mindig elugrik, ha x% alá megy a pajzsa. Ha meg ügyesebb vagyok és gyors kilövöm, akkor a program fagy ki. Így marad a vétel csakhát Asgard-dal mentem és az meg kicsit szorul a Teladi SY-on.
  • RJoco
    Asgard képes kilőni a Typhoon torpedókat, amik igencsak meggyepálják az ellen pajzsát. Kis hajókat simán elpusztítanak. Így le szoktam szedni olyan 500 MJ-ra kiszemelt áldozatom pajzsát. Mikor elég közel van ledokkoltatom a HCF-et, áttranszportálok és leszedem a maradékot, majd át a katonákat. Az egész raktérrel gyorsgomb segítségével. Többször is kiadom a parancsot, mert van amikor az első átküldött csapat elhull és jön az üzi, hogy megvédte magát a hajó.
    Ha a pajzsom jól áll és képes vagyok elhúzni, akkor kergetőzünk egy kicsit, ha nem áll jól, akkor visszadokkolok az Asgard-ra (Docking Computer), majd ledokkoltatom ismét a HCF-et - láss csodát, feltöltődtek a pajzsok - áttranszportálok és 5km-en belül maradok, hogy átmenjen a szükséges mennyiségű katona.
    Így lényegében akárhányszor újratölthetem a pajzsot, ráadásúl az Asgard 10 GJ-ja elég jól bírja, főleg, hogy 4,5km-ről már rá tudok dokkolni, ilyenkor valsz a másik hajó még lőtávon kívűl van vagyis alig kap lövedéket is, mikor a HCF-fel elhúzok mellőle.
  • antigua
    Egész véletlenül nem tudod a használatát? letöltöttem az angol leírását de nem sokra mentem vele. Egyszerűen nem hozza létre a squadronokat.
  • antigua
    SaGa nagyon de nagyon köszönőm, jövök neked 1000hektó space fuell-el :)
  • maniac78
    Hát ............. teremts legyen világosságot!
  • RJoco

Nah, mai termés +2 Carrack, 1 Marauder. Ezeket a kalózokat egész egyszerű elfogni így az Asgard segítségével. És milyen jól felszerreltek: Jumpdrive, Transporter Device, Docking Computer, stb.
    Képek nemsokára honlapomon, videót ma nem csináltam.

maniac78: van egy egész jó módszerem ezen hajók könnyed elfogására. Nem is kell hozzá 2 HCF, meg ugrálni sem kell annyit.
  • SaGa
    Na! Hova lett?

Mindegy. A script helyes neve PiloteAI III...
  • SaGa
    PiloteAI III
  • SaGa
    PiloatAI III

Nem csak ennyit csinál, de ez is része. 10 squadba rendezheted a vadászaidat és megmondhatod a squadoknak, hogy milyen típusú hajókat támadjanak. A beállítás addig nem változik, míg nem akarod.

A pilóták (mesterséges intelligenciák) fejlődnek, egyre többre képesek. Az igazán kiemelkedőkből lehet Commander-t "csinálni" (egy szoftverfrissítés megfelelő pénzért) és ettől kezdve ő vezérli a hozzá beosztott squadokat. Támaszkodik a satelite-jeidre, felderítőkre, ez utóbbiakat ki is küldi (kezdő pilóták M5-ösökben), stb...

A kézikönyvet is érdemes letölteni, mert összetett a cucc. XTM, NH, XFP kompatibilis...
  • RJoco
    Fogtam egy Kha'ak Corvettet, meg 2 Reaver-t. Az első baromi egyszerű volt, de a másodikkal rendesen megszopatott a játék. A Hyperion állandóan kilőtte, hiába volt kiadva neki, hogy kövessen egy másik hajót, még a fegyverzetnek is a nincs parancsot adtam, de csak önállósította magát és kilőtte. Azért 6. visszatöltésre csak sikerült elfognom :)))
  • antigua
    Tud- e valaki olyan scriptről mely a vadászoknak csak a vadászok elleni harcot engedi meg.( attack only fighters )
    Kérdezem azért mert kezd unalmassá válni hogy a kísérő vadászrajaim amikor ellenséges flottával találkoznak ( attack enemy modban )egyből a legnagyobb (m1, vagy m2)re rontanak rá mint valami kamikazék ahelyett hogy az enemy fightereket ritkítanák. Tudom meglehet határozni hogy egy bizonyos célpontot támadjanak attack.... de 4-5 kísérő vadász esetén mindegyiknek meghatározni hogy melyik vadászt lője igen macerás. Valamint az sem ideális megoldás hogy Wingmeneként ( wingman attack my target )mindegyik ugyan azt a célpontot támadja . Szóval van valami megoldás a kérdésemre, vagy évek óta e jelenség semelyik fejlesztőnek nem tűnt fel, oszt jó napot.
  • RJoco
    Aham. Türelmem lehet, hogy nekem is lenne, csak felszerelésem nincs. Én gravíroztatásra gondoltam, ha meg lehet csinálni persze, de akkor is zavar az az LCD...