20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Freddy TNT
    Ma olyat láttam amit nem hittem el ! Ki is fényképeztem. Épp a Goner küldi utolsó részét csináltam meg (mikor a bázist kell megvédeni a sohnenektől) Ami ugye nem sikerült. És mi lebeg az űrben ? Konténer. és mi van benne ???

Orbital Weapons Platform
  • lalinov
    Maniac, Tomonor kössz a térképeket :D

Am még valami maniac, a te következtetésed, hogy telítődik a piac stb, helyes, de olyan szemszögből is felfoghatjuk, hogy nem szállítanak túl sok huskot, tehát mire a következő szállítmány odaér majdnem ugyanolyan az ár. A másik meg hogy átlagáron adom el, tehát minden paranid szektorban van trading station, és oda rögzített átlagáron be tudnak elég sokat passzírozni elvileg. Mondjuk lehet megcsinálom, hogy felemelem az árakat, olyan 420 körülire, és akkor nem tudnak annyit eladni, megvárom, míg tele nem lesz ecvel a gyár, és akkor benyomom olcsóbbra. Másik variáció az lenne a legjobb eset 500 fölött tudnának eladni(amikor én adtam el párszor 500 fölött 1 szállítmányom 230k haszon volt), de ritkán megy fel az ár addig, úgyhogy ezt az első megoldást lehet alkalmazom , esetleg nem szedem le az árat, hanem hajtok a nagyobb haszonra.

Más: Az SPP-k szépen hozzák a zsét? Tervezek egy SPP beszerzését az Argon prime ba, mert oda aztán kell az energy, vagy paranid primeba, mert oda is kell jócskán:D Esetleg előtte bogas/teladianium factoryt a paranidokhoz, ugyanis mind2 kell a soyfarmokhoz , meg husk gyárakba, és teljesen üresen állnak, konkurencia nincs:D Viszont eddig a rossz térképemnek köszönhetően nem tudtam elmenni teladikhoz, mert az egyetlen szektor amin el tudtam volna menni 1 pirate galleon és 1 pirate carrack rögtön a belépésnél szétszaggatna. Meg még ilyen a nostrop oil is, másodlagos nyersanyag, de sok kell szintúgy a paranidoknak, mert teljesen konganak.
  • maniac78
    Hopp gyorsabb voltál.
  • maniac78
    Hááááááát nem is tudom. Logikus pedig a válasz. Ha telítődik a piac, vagy messzebre viszed eladni, vagy olcsóbban adod el a közelben.

Szintén a válasz egyértelmű, mert te const.kitről írtál. Ha két gyárat összekapcsolsz, akkor már const.hub lesz a neve.

Esetleg konkrét hibaüzenettel előbbre mennénk. De ez lehet csak az én meglátásom.

Visszább olvasva kismilliószor írtunk már térképekről, vagy pl én mazoista vagyok és öt perc alatt találtam a neten, amikor kellett. De azért belinkelem űjra legyen jó estéd!
    Térkép
    Mielőtt kötekednél, hogy ez nem mutatja ezt meg azt. Megsúgom van egy "Show XTM sectors" nevű gomb is az oldalon.
  • tomonor
    http://www.pagemark.nl/x3activemap/ -> Show XTM sectors.
  • RJoco
    U.i.: Construction kitet venned kell megint, ha be akarod kapcsolni a gyárat a komplexbe.
  • RJoco
    Valsz a komplexed feltöltötte a hatókörbe eső gyáakat, meg kell várni, míg megint lefogy nekik a nyersi.
    Térképre ajánlom a Scorp map-ot. Egy kis átszinezéssel nem lesz gond kinyomtatni, én is azt csináltam.
    Vagy kiseded az XTM fájljaiból editorral, azt is csináltam korábban.
  • lalinov
    Mondok valamit ha hiszitek ha nem ma amikor elindítottam rendesen ment, nem gyorsult be XD, ja és az errorokból is visszavett ma csak 1szer errorozott, ilyet nem éltem....Na mind1.

Ma megcsináltam egy 7 gyárból álló complexet, soya huskot termel, 2 les soya hust és 5 soy farm gyár van mellette 5 mercury veszi az EC-t 4 meg adja el a termést. Na msot azt szeretném megkérdezni, szerintetek mennyit hozhat a konyhára? Mert elsőre sokat hozott, aztán hirtelen visszaesett a lóvé, most meg a visszaesést pótolja... Vagy ez csak addig ad ilyen keveset, amig nem tölti fel magát EC vel? Mert 100k EC belefér, 41k ra töltötte fel eddig magát. Duke's domainbe helyeztem el. Am előtte volt sima 2 soy farm, azok viszont hozták a nagy lóvét, sztem ha nem hozza a várt pénzt a 2 les husk gyárat lekapcsolom, vagy én adom el.

Másik, ma a hülye kalózok lelőtték egyik gyáramat:S (tudniillik, nekem még nincs harci repülőm, cask a buster, azok meg 5en ölték), és így kiesett a Virág termelő complexemből 1 gyár,hogy tudom visszarakni? Addig ok h veszek helyette másikat, de a construction kitekkel mi lesz?

Még 1 utsó kérdésXD Mégis kéne egy nyomtatható térkép XTM hez, mert ma derítettem fel és olyan szektorokat találtam, nem egyet ami nincs a a térképen WTF? Olyasmi térképre gondoltam, mint ami van a sima x3 hoz is, hogy kis kockákként mutatja a sectorokat, olyan nincs valahol?
  • RJoco
    Cccc! Röhej!
    Mikor megvettem a Castrum-ot és gyors rádobtam 2x1GJ pajzsot, ki tudtam lőni a K-t, amitől elötte kifagyott a játék, viszont nem mentettem el, mert megsérült a Hull, meg csak gyors próba volt.
    Most hogy ráraktam 2x10GJ-t és kilőttem a K-t, ismét kifagyott...
  • RJoco
    Script nélkül elég nehezen fog floodolni!

lalinov: Újratelepítés elött azért csinálj a játékról egy teljes mentést.
    Én minden scriptfelrakás elött csinálok egyet a mentett állásokkal, mert sose lehet tudni, mikor nem tölti vissza. Bár a win is lehet gond, esetleg töredezett partíciók? Én tartottam a gépen egy olyan xp-t, amin csak a játék futott és a hozzá tartozó progik, driverek.
  • tomonor
    telepítsd újra a játékot, és próbáld ki script szűzen. Általában egy script floodolása szokott ilyeneket csinálni.
  • maniac78
    Még egy gond lehet vele. Amire talán még senki sem gondolt.

Nincsen öcséd véletlenül?
  • NONPLUSZULTRA
    Megjegyzem, a Mammothommal tudok kanyarodni is seta közben, de csak vele és amilyen lassú dög, nem is bánom.
  • NONPLUSZULTRA
    A VGA elég sovány de attól szaggatnia kell, nem begyorsulnia. Ilyen panasszal itt még nem találkoztam. XP alatt is tökéletesen fut a játék.
    Ha amúgyis csak az alapdolgokat telepítetted, akkor legegyszerűbb és legyorsabb megoldás, ha újratelepíted. A mentéseid nem vesznek el.
  • lalinov
    Amikor elindítom van olyan h ignore last setting and start default. Ha ezt megnyomom az nem vissza állítaná alapra elvileg a játékot? Ja és ha ezt emgnyomom a mentés az nem veszik el ugye?
  • lalinov
    Amit leírtál, azok közül max a windows lehet a baj.(XP van nem W= de viszonylag régi)FPS el sosincs gondom(más játéknál sose volt, de ezzel sincs, mert vna 2 giga ram, 128 mega VGA, dual proci 5600+ asszem) Előbb ugrik meg ilyesmi, közben 10X SETA zok, de eddig seta val is ugyan annyit számolt vissza. Viszont nem hinném, hogy attól be kéne gyorsulni mert rossz a windows?! Scriptete meg nem raktam fel egyet se a bonus packot se raktam fel. Szoval fent van az X3 2.0 fent van a 2.5 ös patchig az összes patch, az XTM és az XTM frissítés. ennyi.
  • RJoco
    Nekem sincs gondom W7 alatt.
  • RJoco
    Hát vagy a winnel van a gond (összeomlóban) vagy a játékban van olyan script, amit nem szeret. Vagy egyszerűen csak bug, mint pl az is, ha kiadsz egy P2P ugrásra parancsot - természetesen egy olyan hajónak, ami ezt tudja - és közben a bedokkolt hajóba árut mozgatsz, akkor nem várja meg a 100%-ot, hanem a mozgató parancs teljesítése után azonnal ugrik. (Remélem érthető)
    Esetleg nem SETA-zol közben?
    Nálam 10x-es és én ugrás parancs után kapásból benyomom, így a 20-ot már nem mondja ki.
    Esetleg tegyél fel egy FPS mérőt Fraps)
  • NONPLUSZULTRA
    W7 alatt simán fut nálam.
  • maniac78
    Véletlenül nem Windows 7-et használsz? hehe
  • lalinov
    Ja és azt kifelejtettem, hogy elég gyakran errorozik is:S Pedig a játék elején amikor elkezdtem nem is csinálta ezt se.
  • lalinov
    Emberek az elképzelhető hogy magától "begyorsul" a játék? Értem én ezalatt, hogy szerintem gyorsabban megy a mercurymnak a gyorsulása, már 80%nál megy a jumppdrive, van amikor 40, meg nyomtam most egy harci szimulátort, hogy megnézzem, és csak úgy cikáztak benne a hajók... Mi lehet a baj? ez így nem okés.
  • Dorgal
    Mi lehet az oka,hogy Nyana's Hiddeout-ban,amikor át kell repülni az aszteroidán,a küldiben,olyan szinten lelassul a játék,hogy mozdulni sem tudok?Eddig semmi gondom nem volt.
  • Phoenix lord
    Köszönöm a segítséget.
  • NONPLUSZULTRA
    Ja, a lapos főleg internet + tévé miatt kell a játék mellé. Hosszú ez a játék.
    Gyárak helyett inkább mobilbányászattal szerzek mostanában zsét. 4 bányászhajóm van, meg hozzájuk 2 M4-es, kavicsokat aprítani. A Mammothomba rakom át a Silicont, ha megteltek a bányászok, majd elindulok egy nagyobb körútra eladni, ha már sok összegyűlt. A Mammothba dokkolt teherhajóval viszem át a vevőkhöz, és néha szórakozásképpen a szintén bedokkolt vadászokkal leszedek pár kisebb Xenont vagy kalózt. Ez így nem a gyors meggazdagodás útja, de szórakoztatóbb, mint egyből Sohnen hajót becsítelni magunknak.
  • NONPLUSZULTRA
    Értem, a hajófoglalás biztosan kiélezett lehet - én még soha nem foglaltam. Messze vagyok a HCF-től, mert a jelenlegi cheatmentes játékomban még csak most jött össze a zsé meg a repu az első Mammothomhoz :)
  • lalinov
    Ja egyébként találtam egy nyomtatható mapot már.
  • lalinov
    Hát még elején vagyok a játéknak, ezért nincs lóvé még SPP re ... De az első gyáram egy plankton farm volt(hát kár volt megvenni...) Most vettem 2 Flower farmot , ezek viszont szépen termelik a zsét, negyed annyi idő alatt 5ször annyit termeltek mint a plankton.Az a baj ezek a teladi reput adják, nekem meg nem igazán az kéne, msot épp boron/argon okhoz akarok gyárat, csak még nem találtam ki milyet. De lehet jó ötlet a teladianium a quenn spaceba(szépen egyesével, aztán elválik) Azért egész jó napot zártam queck startal nap végére 3 gyár + 600k mani + 6 mercury. Ja és még én egyenlőre nem igazán foglalok hajót, még nincs mivel.
  • tomonor
    ion disruptorral deaktiválod őket, kinyitod a cargo bay-t és beléjük mész.
  • Freddy TNT
    Spacefly-t hogy lehet befogni ? Vettem space fly collectort is de nem tudom hogy kell használni. Kicsit megsütöttem épp az egyiket ion distruptorral,erre megállt
  • Freddy TNT
    Az egyik kis gyáram Queen space-re van betelepülve és teladiumot gyárt. (3 gyárépület) nem hoz rossz pénzt. De ha esetleg megtellne akkor kézel ellavírozok a Paranidokhoz és ott mindig el lehet adni. (snail ranch..stb)
  • RJoco
    Én általában Argon Prime-ba rakok egy SPP-t és Home of Light-ba egy műholdata.
    Ha olcsóbbb és jobban jövedelmezőt akarsz, akkor érdemes Ore Belt-be egy Silicon Mine és szintén Home of Light-ba egy sat.
    A hajókat minden jóval felszerelem, ami az Argon EQ-ban kapható helyeben. Többet nem nagyon szoktam rárakni. És 2-3 hajót legalább a gyárhoz rendelek, igy elég jól jövedelmeznek.
    Bár a legnagyobb bevételem a hajófoglalásból van.
  • Freddy TNT
    A monitors- ikonnál (ESC menü) személyre szabhatóak a monitorok. Már ha van több. A scorp map szerintem egy sima másodlagos monitorral egyszerűen kezelhető lenne.

De ha nem elég jó akkor vegyetek 5-10 ezer forintért egy komplett,régi gépet és azzal nézegethetitek a sorp map-et vagy bármit. Akár ezt a fórumot is játék közben
  • lalinov
    Hellosztok, végre sikerült elkezdenem a XTM mel :D Na de már el is értem oda hogy gyár, egyet már vettem, de nem adja igazán a zsét:S Milyen gyárat érdemes építeni? És ugye a gyárhoz vettem 2 mercuryt, az egyik vesz ect a másik meg ad el , na ezekre milyen felszerelést érdemes rárakni? Mondjuk én elég sok mindent ráraktam.
  • RJoco
    Igen, alapból ezt is szoktam lesni, igy nem kell plusz gombokat nyomogatnom.
    Hajófoglalásnál az ellen pajzsa a kijelzőn fix, mig a képernyőn változik a távolságot illetően, a kis ablakban meg nagyon nem pontos. Én a kijelzőt figyelve tudom, hogy kb hol az az 5%.
    Mikor kisebb hajóval (M6) flangálok és lövöm az ellent, akkor meg látom, hogy áll a fegyverzetem, közben azért tudok tüzelni is és ráadásúl egy helyen van vele a pajzs is.
    Sajna a Combat Computer-t nem sikerült beüzemelnem és nem is tudom, hogy kell.
    Nekem ezek nagy előnyt jelentenek, tekintve, hogy csata közben nincs időm gombot keresni a billen és ráadásúl amúgy is lassan reagál olyankor a game. Majd ha lesz nagyobb gépem, lehet lényegtelen lesz, de addig nagy segitség ez.
  • NONPLUSZULTRA
    Bocs, ilyeneket.
  • NONPLUSZULTRA
    Pontosan milyen előnyöket?
    Mert többnyire harci státuszt mutatott ki, és harcközben nem igen jó ideoda kapkodni a fejem, a Hud elég infót szolgáltat ezügyben.
    A többi infó vagy lényegtelen, vagy amúgyis könnyen hozzáférhető a menüből.
    Pl ilyen infókat hiába írkál ki nekem.
    Most fel sincs telepítve az X3 applet.
    Szóval te milyen előnyeit aknázod ki? Mert én csak az órát nézem a kijelzőn - ugye telik rendesen az idő ezzel a játékkal...
  • RJoco
    Ja, a műterheléses joy király, bár úgy vettem észre eddig, hogy csak akkor érezni a hatást, ha nekimegyek valaminek. De ez lehet azért is, mert amikor a golyók záporoznak felém, akkor más extra dolgot nem igazán tud lekezelni a proci. így is a PPC lövedékek parányi fehér golyók és javarészt nem is látni az útjukat csak a kilövést és becsapódást.
    De simán eltérítheti a joy rázkódása a hajót. Vagy épp nem engedi elfordítani a hajót.
  • RJoco
    Hát jah, ha nekem is lenne sok helyem, meg még meg lenne a laptop, akkor valahogy igy játszanák én is. Bár én kihasználom a G15 LCD előnyeit is.

Kár hogy az Ego nem tervez kis LCD pakkot az X3-hoz. Mekkora lenne, egyik oldaladon az aktuális szektor térkép, másikon az univerzum, stb...
  • NONPLUSZULTRA
    Főleg a Joyt használom 90%-ban, de arra cak a harci gyorsbillentyűk vannak programozva, a billentyűzetet ritkán használom de azon is van pár parancs. Egér is kell néha, jó ha kéznél van.
    A laptop routerrel van összekötve, a játék mappája meg van osztva a így tudok a laptopról átnyúlni - szóval döntött fotelből nekem elég kényelmes.