20430
-
goyo2 #630 Arra nincs valakinek ötlete hogy hogyan állítsam át 800x600-ra a játékot? biztos ez a rohadt lcd miatt van, hogy csak 1024x768-ban lehet inditani.
Ha az asztalt átállítom800x600-ra akkor is csak 1024ben fut.
-
Zombye #629 Nos, én is felraktam az új 1.2.1-es Patchet. kíváncsi vagyok a javulás mértékére.
-
Zombye #628 Üdv mindegy kinek.
Háát felderítettem az X-univerzum jelentős részét, leszámítva persze azokat a szektorokat, amiket esetleg küldetések alatt kapok meg. (pl Khaak szektorok).
Van egy pár új szektor, ami az X2-ben még nem volt.
Más: Találtatok mrá gazdátlan hajót, én már ráakadtam egy Boron makóra, meg egy Falkonra. Ott árválkodtak egy aszteroida mögött.
-
Mayan #627 Erdemes. :) Es meg 512 RAMot. Elobb irtam a konfigom, es eddig egy jatekkal sem volt gondom. X3 idonkent szaggat kicsit, de szerintem ez nem elsosorban a videokartyan mulik. Pl legrosszabb SETA alatt, olyankor fix 5 FPS van, de akkor is, ha kimegyek a nyilt urbe, es csak csillagok vannak a kepen. SETA nelkul itt 30-40 FPS, HUD nelkul 60+. -
Én is a 6600 GT gondolkozom, csak hát 30e+ ára sajog...
-
goyo2 #625 Milyen is a konfigod?
Kipróbáltam. A gépem:
P4 2.4 / 512/400 Gef3.TI200. hehe
Ha nincsenek gyárak a közelben nem annyira rossz, van amikor fut mint állat (ha csak messzi levő tárgyak vannak
)de pl. dokkoláskor 0,5 fps. Szóval ez igy szar.
Nem tudom érdemes-e venem egy videjókártyát vagy cseréljem le az egész szart egy PCI-Expresses cuccra? (kár hogy arra sajnálom a pénzmagot)
Szerintetek érdemes ebbe venni egy gef6600gt-t? -
Na ha már ennyire mondja mindenki, én is tesztelgettem (Nem szeretném, hogy a sebesség (hiánya :) ) eltántorítson a játéktó mint anno az X2-nél ...)mindenféle beállításon ...
Szóval 1280*1024 minden kikapcs és minden low valamint minden bekapcs és minden high között gyakorlatilag csak külalakra van különbség ... sebbeségre ... mindig ugyanott akadozik a game ... remélem a patch valamit segít ezen ... (A64 3200+, 2G RAM, 6800GT ...)
Viszont a játék tényleg gyönyörű lett :) ÉS még a harc is a jó öreg X-Wing féle, azóta sem tudtak jobbat csinálni :) -
kisviku #623 Én be tudnám szkennelni a kézikönyvet, csak kábé 50 oldal.
Aztán meg aki nem ért angolul, annak lefordítjuk legfeljebb.
-
kisviku #622 Viszont rá kell cáfolnom önmagamra, mivel ez a tegnap kiadott pecss ha nem is drasztikusan, de nagyon sokat javít a sebességen.
Most jelenleg csutkán van minden, AA bekapcslva és szépen simán megy minden.
Nekem nem fagyogat a játék. -
kisviku #621 Köszönet érte.Mindjárt utána nézek mindennek. -
Priviben. -
nah gyerekek, kipróbáltam 1.2.1-el, hát vmit azért javult, kicsit simábban fut bár a csata (főleg ha jönnek vagy 10-15-en), akkor 0.0000001 Fps-re esik vissza, viszont kereskedni kiválóan megy, már csak egy vmi idegesít, az hogy rengetegszer lefagy a gép tőle, nektek nem? egyszer csak megyek, kép eltűnik és kész, restart... -
goyo2 #618 vagyis : sfcuretool.rar -
goyo2 #617 Nekem ez kellene, mert nincs a dvd-n: fcuretool.rar
Nem tud valaki lelőhelyet?
-
nos, még 1.2.0.1-gyel is teljesen játszhatatlan a játék a gépemen (AMD 2.2, 9600 pro, 1024 mb ram). kereskedni persze tudnék vele, de amint egy komolyabb csata kezdődik a frame rate leesik a béka segge alá. kár. mindenestre ilyenkor örülök, hogy mégsem vettem meg a játékot. -
Gykor #615
Én Itt találtam angol kézikönyvet
http://s41.yousendit.com/d.aspx?id=1Z3A4K1VTNTVO39U7NJCLA91VK -
Lentebb olvastam, h nincs megfelelő aszteroida, vagy valami ilyesmi...nos Ore Belt,ben a Traiding Station mellett van 1 64-es szilikon aszteroida...
Csak ha valakit érdekel... -
Ilyenkor örülök, hogy még mindig csak 65% van letöltve, mert mire leér, addigra végre lesz rendes patch, s nem kell fölöslegesen idegeskednem 
-
konfigom:
2400+ (2Ghz)
ati9700Pro nincs húzva
1 giga ram
1280-ban játszom, csak kereskedek, és így nekem játszható...
de nem értem miért vagytok így kiakadva a szaggatás miatt, mert ez az eddigi legrészletesebb játék amit valaha láttam...minden objektum iszonytos részletességű, aprólékosan kidolgozott, sok a poligon, rádásul erre rájönnek a dinamikus árnyékok, shaderek, bump mappingek...lenyűgöző!!! sztem :))) -
A Free Argon Trading Stationra még mindig nem tudok manuálisan dokkolni.
Én is néztem fraps-al de nem nagyon látok változást. Talán HUD nélkül, úgy felmegy 40 FPS fölé is. Ha be van kapcsolva akkor 20-30 közt mozog. Ha már a kijelölt objektum ott van bal oldalon a kis monitoron, eléggé belassul.
1280x1024,high,ACQ bekapcs.
3.2 barton, 2x512, 6600GT. -
Mayan #610 Hat drasztikusnak nem neveznem, de azert eszrevehetoen folyamatosabb lett. Az itt leirt modszerrel tesztelve 1.2-vel Min 2, Max 17, Avg 11.193 FPS, 1.2.1-el Min 3, Max 21, Avg 11.852 FPS. 1280x1024, no AA, no AF, ACQ, P4 2.4, 1GB, 6600GT.
-
No? Növekedett -e drasztikusan? :) -
Arden #608 megy az, csak célba kell venni a zöld akármit, és középen 1 piros bigyó jelzi hogy a ha túl nagy a sebességed, 40 alatt kell lenned
-
hát a cikk szerint november végén jön az 1.3 tehát kb. 2-3 hét... az már nem olyan sok -
Ilyesmi akkor szokott előfordulni ha egy olyan részt tölt be membe amit eddig még nem láttál, és a játék nem is "számított" rá (ergo nincs cache-elve), hogy kell. Mindez fura 1,5 giga mem, és 256 Vmem mellett.
Egy két dolgot jó lenne még tudni: Milyen vinyód van, én ugyanis töredezettségre gyanakszom, nehezen bírja beolvasni a textúrákat.....mást nem nagyon tudok elképzelni. Esetleg lehet még driver probléma is (de ez kizárható ha csak az első alkalommal csinálja, utána többször nem a játékidőben). Az is lehet hogy valamilyen háttérben futó progid blokkolja a hozzáférést (vírusírtó?). De az is lehet hogy szemetes a windows és nembírja a strapát. Amenyiben nem csak az első alkalommal jelentkezik, hanem minden alkalommal, akkor lehet még hardware gond is, hiszen elég nagy terhelés alatt van (csakúgy mint a szar fos mempazarló BF2nél), ilyenkor gyártási hibák könnyen előjönnek...
Javaslom az 1280x1024-es beállítást, FSAA-t semmiképpen se próbáld az be fogja kajálni a VGAt (nem azért mert gyenge, hanem mert fos a motor), AF-es javaslom (Anizotropikus textrúaszűrés) szebb lesz tőle, mégsem terheli komolyan a GPUt.
Érdemes még megnézned mennyi szabad memóriával rendelkezel mikor indítod a játékot. (bár nemhinném hogy ez gond lenne)
Kb. ennyi jutott most eszembe, remélem segítettem.
A patchról: Erősen gondolkozom, hogy megveszem. Örülök hogy kiadtak egy újat, de szerintem megvárom az 1.3-at és meglátom azzal hogy fog menni a gépemen, esetleg utána megveszem... -
Javítások:
-A "tooltipek" (a fene bele nem jut eszembe a magyar megfelelő, ezk azok a kis segítség buborékok amik egy egy új dolgot magyaráznak) mostnár nem "ragadnak" a képernyőn.
-Néhány fagyás okozóját megszüntették
-Teljesítményt drasztikusan megnövelték
-Mostmár manuálisan is lehet dokkolni a Kereskedelmi állomásokon (tehát megszüntették a láthatatlan erőteret..hurrá! )
-A storyvonal játszhatóságát javították néhány kritikus ponton (ezt vajon mit jelent? Engedtek a sok siró noobnak (bocsi a kifejezésért, de tényleg) és könnyebre vették az első két küldit?)
-Néhány apró javítást végeztek -
öööö...hááát megköszönném azt a fordítást... 
A részemről addig várok a pecsekre, amíg a sújos pénzekért megvett ore colectoromat tudom végre használni...
-
"- performance has been drastically improved" na ennek örülök, mindjárt leszedem, annyit jelent, hogy a teljesítmény drasztikusan megnövelve!!!!!!! -
kisviku #602 Új PATCH!
11.Nov.05 Update 1.2.01 now available for X³: Reunion (25 Comments)
The latest update is now available for download. From your game menu click "Check for Updates" to be taken to the Download page, or simple check in the Download section .
Update 1.2.01 installs over game versions 1.2
For a full feature list of changes with 1.2.01 please check the readme that comes with the update. A brief overview is described as follows:
- fixed tooltips stuck on screen
- several causes for crashes fixed
- performance has been drastically improved
- manual docking at trading stations is now possible
- storyline gameplay significantly improved in key game parts
- several minor fixes
Savegame compatibility is maintained from previous versions to 1.2.1
As hinted before, a further update version 1.3 is expected to be made available later in November. Additional updates and improvements are expected then.
- performance has been drastically improved -----> na erre baromi kiváncsi vagyok!
Aki esetleg nem ért angolul, lefordítjuk, csak szóljon.Most nincs kedvem hozzá... -
kisviku #601 Még annyit, hogy azt hiszem írok egy szép levelet az Egosoftnak, hogy nem ártana egy "picit" javítani ezeken.
Szépen haladgatok vele, ahhoz képest hogy tegnap jött csak meg, a történet szerint leszálltunk egy bolgyóra, ahol kalózok üldöztek minket.Érdekes színfolt az X-részek után, nagyon tetszett.
Namost az átvezető animációkban a hang akadozott, eltorzítván a beszédhangot, az átvezetők közti részeket, amikor az engine-ről a renderelt anim-ra vált, egy kicsit még lehetett volna finomítani, mert enyhén szólva nevetséges.
A cockpit hiánya engem nem zavar, kezdem megszokni a HUD-ot,de azért lehetne valami világosabb színből.
Maga a játék tiszta X2 (Jééé,ki hinné?
) , de gyönyörű szép és lenne szebb is ha nem b*ták volna el így az engine-t.
-
kisviku #600 Más.
Most már én is tudom (sajnos kell is) fikázni a játékot a sebesség/élmény dolog miatt.Olyannak szeretném a segítségét kérni, aki ért egy kicsit a videókártya működéséhez jobban, mivel amit most le fogok írni, azt tapasztaltam már a Battlefield 2-nél is.
No, a játék teljesen jól fut, szépen simán.High-on van miden, AA nincs bekapcsolva, de majd kipróbálom azt is.
Gondoltam megnézek egy SPP-t közelről, hogy néz ki.Ugye a solarpowerplanton itt van három ilyen "tálca" szerű valami, gondolom a napkollektor rész.
Közel megyek hozzá, ráfordítom a hajót és a játék átmegy durván 0.1-.0.2 FPS-re.Egy teljes cigarettányi idő alatt (ez kb két-három perc!!!) számolt ki valamit a videókártya, mivel tudtam, hogy nem fagyott le a game.
Ugyanezt tapasztaltam a BF2-ben is, ahol ha elfordítottam a fejem, annyira kur*ára belassult az egész szar, hogy teljesen élvezhetetlenné vált és idegességemben szét akartam verni a monitort.
Itt ugyanez a helyzet, gyönyörűen fut a játék, igaz harc közben azért hagy némi kívánnivalót maga után, de élvezhető.
Viszont, gondoltam megpróbálok megnézni egy ilyen szép állomást, ha már megcsináltaák, és gyalázat amit művelt!
Gondolom, ne a 110 ezer forintos videókártyában keressem a hibát, ami tökéletesen futtat mindent. Asus V9999 256 Mb-os 6800 GT, mellé másfél giga ram, egy sima P4 3 Ghz-en, ezek lennének a paraméterek.
Nem megoldást várok, hanem inkább magyarázatot, mivel ebből a topicból ismerek egy-két embert és itt legalább normálisak vannak, nem ez a rögtön "baszd ki a szar Nvidiádat és vegyél Atit típusok...
Mi az amit ennyi ideig számol egy ilyen teljesítményű gép?
Az rendben is van hogy nem a videókártya a ludas.
-
kisviku #599 Ez világos, hogy kijelöli, csak gondoltam megpróbálok egy mauális dokkolást. -
Kérdezd meg az állomáson a csávótól. Kijelöli a dokk helyét. -
lammaer #597 Minek a kézi dokkolás... az autopilot jól elintézi, pénzbe meg nem kerül :) -
kisviku #596 Ezt már én is tapasztaltam. 
De ezt a bedokkolást nem merem még erőltetni.
Az X2-ben legalább láttam, hogy hova kell bemenni! De itt? Egy szerteszét ágazó űrállomáson, aminek még azt sem tudom melyik a teteje vagy az alja, hova az k*anyjába dokkoljak?
-
A tuti captureing taktika, nekem legalábbis bevállik, 4bpac-al 1km ről teljes tűz a hajóra ha lemegy a pajzsa és a hulja is 80 százalék körülire akkor is lőj továb de kicsit mellé. Én így egyszer elkaptam egy 2 falconból és 1 busterböl álló konvojt, az egyik Falconnak meg még megvolt mindkét 25mj-os pajzsa. -
szaki2 #594 Hello
Kézikönyvet nem scanelné be valaki, mert nekem elég bonolyult játéknak tünik. Vagy ha tudja vki hol lehetne megtalálni, megköszönném ha megmondaná ;) -
goyo2 #593 Én csak 1024x768 at tudok kiválasztani 32bit ben. LDC miatt? fennt az inf file. -
Arden #592 ja, meg keresztül megy a kapu oldal pillérjén, megállt a szivem 1 pillanatra
-
MorGanN #591 Hát eleinte engem is a szivbaj kerülgetett ahogy az autopilot vezetett 

Megy ezerrel neki az asteroidnak, majd az utolsó pillanatban fék, és kikerüli.
Nomeg ahogy az állomásokat kerülgeti... Szegényke csak 90'-ban képes kanyarodni ??? Megy neki az állomásnak, majd fék, 90fok fel, nagygáz, majd fék, 90 fok vissza, nagygáz a kapu felé