20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Hixer
    Te figy megmondanád, hogy használos az SFCure-t mielőtt jáccol? tehát Start.bat, ilyeneket csinálsz és úgy megy, vagy csak simán Disable node, Cd, node majd install és aztán minden indításnál csak ennyi? ,hogy SFNightmare és kész vagy, vmit még csinálsz...
  • [NST]Cifu
    Igen. Subtitles, azt hiszem a Game options alatt.
  • mermalior
    Thanx, ez hasznos link volt!
  • Goaulds
    Be lehet valahogy állitani hogy szöveget is irjon a beszélgetések alatt?Mert igy hallásból nem tok szinte semmit sem fodritani :(
  • Goaulds
    űrhajó szim+kereskedős+kalozkodós+szabadság+....
    Ez kell egy jó Gamhez
    Szerintem :P
    pa paradra pá pá pá...RTL KLUB na NÁ :P
  • DareHell
    Hi! Valaki gyorsban elmondaná hogy kb milyen a game, mert én még eggyik részével se játszottam.
  • [NST]Cifu
    -Ha volt valami tuningolva, akkor azt vedd vissza
    -Nem melegszik véletlenül túl a procid?
    -Virtuális memória?
  • goyo2
    Nekem is x3.exe hibával kilép a game néha. ötlet?
  • [NST]Cifu
    Kezdetnek nem rossz. Észrevételek:

-Nem kell SP2. Nekem sincs fent.
    -Nálam bevált a StarForce Nightmare nevezetű program. Elindítom, Disable Node, Disable CD, Disable Node, majd Disable Pri.Slave (ez a DVD-íróm). Így Daemon Tools4-el simán működik kábellehúzás nélkül (persze tudom, hogy ezzel a szerencsés kevesek közé tartozom).

Meg bele lehetne rakni a különféle linkeket (pl. X3 Map, hajólista), és végül egy tanács, a szöveget valami helyesírásellenőrző programmal azért nézd át (pl. Office, NVU, stb.).
  • Kockáspiton
    Senkit nem érdekel a faq-m? kockaspiton.uw.hu/x3/faq.htm
  • [NST]Cifu
    Ahhoz először vennem kéne egy komoly raktérrel rendelkező Mercury-t, és bele jumpdriver-ot, stb. Ettől még messze vagyok...
  • [NST]Cifu
    Rakd fel az 1.2.01-es patchet, állítólag az megoldja a joyproblémákat.
  • lammaer
    Közbe most nézem - ha lehet hinni a többiek hajó táblázatainak -, hogy ugyanaz a tipusú hajó más-más paraméterekkel rendelkezik, attól függően, hogy HOL vesszük.... érdekes...
  • lammaer
    Itt egy jo kis trade chart a játékhoz az áruk átlagáraival meg a gyárak leirásával.

http://www.hmrguild.com/X3Reunion/index.php?action=downloadfile&filename=Trade_Chart_X3.xls&directory=&
  • Valen
    A Sector Trader funkció sajnos csak elinduláskor nézi meg az árakat, utánna többet nem.

Joy-jal nekem semmi gondom, csak a FF-t kellet Bodybuild-erre vennem, hogy érezzem a hatását, de egyébként nagyon jól lehet vele menni.

• lammaer
    Műholdakkal éppen most szórom tele az Argon Prime, Kingdoms end és paranid prime szektorokat és környéküket.
    Amit most néztem, hogy a teladianiumot bazi drágán veszik a boronék, le kéne dobni oda egy factory-t. Asszem csak ore meg energia kell hozzá....

798-ra senki?
  • mermalior
    Ja, és persze kidobáltam műholdakat, hogy mindíg tudjam hol adnak többet értük. 300 energia fentartva az ugrálásra - csak pár százba kerül egy ugrás (20-70 energia), de megéri, mert egyrészt jobban haladok, másrészt az árrés kurrens marad, nem mászik el.

• mermalior
    Fuvaronként minimum 100K-t keresek, mauális kereskedéssel, 1 hajóval.

Mercury Haulerrel kavarok, jump drive-val izzítva. Silicon megvesz a Duke's Visionban (ha olcsón adják, akkor az Emperor-s mine-ban, de ott csak egy közepes bánya van, és ritkán adják jó áron) és eladom a Paranid Prime-ban (4 gyár is vesz), illetve a Cloudbase SW-en, de legfőképp a Red Light-on, ahol van egy Computer és egy Chip Plant is. Szinte mindíg 232-ért veszem (a Duke's Vision-ban 2 bánya is van az egyik L-es - így állandóan teli vannak) és legtöbbszőr 700 felett adom el, mert a Red Lightban és a Paranid Prime-ban mindíg sírnak érte. Eredmény: dől a lé...

• Goaulds
    Még 1 kérdés....
    Joy-al nem volt senkinek problémája a játékban!? Én ugyanis konfigurálom rendesen ahogyan köll a windózban... a játék elején az ablakban beállitom az Input hoz a JOY-t, ott is van ki van választva... a játékban meg meg sem mozditja a gépsárkányt!
    Csak egérrel és billentyűvel hajlandó menni. Nézegettem a játékon belüli options-t de azt láttam hogy hozzá vannak adva a joy hoz a különböző utasitások/parancsok.
    Valaki okosan tudna pár szót szólni?
    Köszöntem
  • [NST]Cifu
    Nem tudom mi a rákhoz kezdjek. A baj az, hogy most végre eljutottam a Teladikhoz, itt van Trade Computer Mk.3 is - fél milliáért. Ahogy utánaolvastam ez végülis ugyanaz, mint az X2-ben az általam annyira kedvelt Teladi Auto Trader, vagyis az elején csak egy szektoron belül szállítgat a pilóta, majd ahogy fejlődik, a 8.-as szinttől kezdve (na ezt hol írja ki?) már univerzumtrade-re is képes, vagyis ha jól jövedelmez, akkor bármit bárhonnan bárhova. Ez azért hangzik jól, mert nem kell vele sokat szórakozni, "magától" termelné a pénzt - de fél milla egy átkozott számítógépért...

Most egyelőre nekiálltam a Teladiknál kalózt írtani - érdekes módon itt alapból tudtam police licenct venni, miközben az Argonoknál és a Boronoknál még mindig nincs meg a kellő elismertségem ehhez. A gáz csak az, hogy a Teladiknál valahogy a kalózok is gazdagabbak. Legalábbis itt futottam össze több olyan kalóz Nova Raiderrel is, amely "előre" IRE fegyverekkel rendelkeztek, node a toronyban egy átkozott HEPT figyelt, amely három-négy találattal elfüstöli a Buster-t...
  • Goaulds
    Tudja valaki hogy mikor és hol lehet megvenni a játékot?
  • DummyBoy
    Az a baj, hogy én nem láttam teljesítménybeli különbséget mid és high között ...

Sőt! 1024*768 minden LOW és 1280*1024 minden high között sem sokat ... ha akadt, akkor mindig ugyanott :(
  • JuanG
    nekem mediumon van a shader és texture quality is, így alig néz ki rosszabbúl mint high-on...a low shader viszont nagy mínőségvesztés sztem, mert akkor at objektumok szépsége még az x2 mínőségét sem érik el...
  • DummyBoy
    Hopp ... na mind1, szóval a shader az nem árnyék :) Mind1 ... azért valszeg van különbség shader Low és High között ... majd reggel megnézem ...

Azért kérdeztem a VGA-t, mert régebbi karik nem tudnak mindent megjeleníteni amit szeretne a game ... pl: volt hogy ugyanaz a játék ugyanolyan beállításokkal gyorsabb volt GF4-en mint a 6800GT-n :) Csak nem ugyanúgy néztek ki :)

Mellesleg nekem volt olyan hogy 40-60 FPS, majd a nagy büdös feketeségben indokolatlanul leesett olyan 10-re ... azután megint fel ...

Ami sokat dob az pl: (A HUD-on kívül ...) a monitorok kikapcsolása ...

De még majd tesztelgetem :) Mielőtt komolyabban nekiállnék :)
  • kisviku
    Szerintem egy Solar Power Planttal egész jól lehetne keresni.De mire eljut odáig az ember...4.4 milla a legolcsóbb eddig amit találtam a Teladiknál Seizewell-ben.Persze van kb 20 milláért XL-es Light of Heart-ban...
    Hogy mit javasolok?Hmm, panaszkodom a Silicon Mine-ra, mikor azzal kerestem meg két új gyárra és egy új hajóra valót.
    Érdemes venni, de azt is inkább a Teladiknál, mert ott csak 440 ezer ha jól emlékszem.Az alap nyersanyagok szintin itt a legolcsóbbak, szinte mindig 12 Cr-ért veszek és 19-20 ért adok el EC-t.

Ahogy elnézem, el lehet adni a rakétákat is, még olyan Equipment Shop-okban is ahol nincs kitéve az eladási listában.
  • kisviku
    Húha, tényleg...
  • [NST]Cifu
    Viszont azt nem mondanám, hogy semmit sem romlik a látvány, ha leveszem a Shader minőségét...

Apropó, mit érdemes és hova telepíteni akkor? Igaz még jelenleg az a veszély nem fegyeget, hogy teleszóróm a galaxist gyárakkal, de a kereskedést pár óra után kegyetlenül meguntam, a kalózvadászatból meg nem lehet meggazdagodni...
  • Kockáspiton
    Te nyelvzseni a fájörfláj-t Ly-al kell írni!
  • kisviku
    Ez így nem egészen igaz.
    Az tényleg okés, hogy lehet veszteséges gyárat építeni, én megszívtam egy kahúna békörivel egészen addig, amíg mellé nem raktam egy fájörfláj misszájl fektörit...
    A kutya sem akarta venni a mítszték kahúnákat, pedig alacsony volt az ár, kénytelen voltam tréding sztésönöknek eladni, mert az 72 Cr-ért vette legalább.
    Csak aztán tele lett a tököm az egésszel és melléraktam egy rakétagyárat.
  • kisviku
    Húúú basszus! Az tényleg Shader, nem shadow....ööhhmm, szorri a tévedésért, nem is figyeltem oda hogy mi van odaírva.De egyébként árnyékot jelent ez is.
    No, igen ezt kell low-ra venni a Setup-ban, mielőtt indítod a játékot.

A videókártyám ASUS V9999 256Mb Gamer Edition.
  • DummyBoy
    Hmmm ... árnyékokra én sem emléxem ...

Pontosan le tudod írni mit vettél le? (És ha az véletlenül Shader quality vagy mi ... a 2 beállításból ...) akkor azt is lécci hogy milyen VGA-d van :)

Előre is köszi!
  • SZEG007
    Nah sikerült épitenem egy veszteséges Wheet farmot, egy veszteséges Silicon bányát, ugyhogy kezdem ujra:)
    SPP nélkül a gyárak felépitése tök fölösleges, mert csak veszteséget termelnek:(
  • lammaer
    Jaj, mégvalamit akartam kérdezni: mi a tapasztalat, a gyárainkba beszállító hajók még mindig csak induláskor csekkolják a célállomás árait mint az alap X2-ben, vagy már van annyi sütnivalójuk, hogy menet közben is megnézik, nem-e ment feljebb az ár időközben?
  • lammaer
    Ebben a játékban szabadkereskedők vannak, azaz ugyanolyan gyáraktól független teherhajók mint mi. A forgalom az ürben tőlük származik, tehát SZVSZ nincs teleportálás meg ilyenek...
  • lammaer
    Mi ez a nem lesz 1.3-as patch infó?
  • lammaer
    Ja, az árnyékok általában sokat elesznek a teljesitményből. De: hol van ilyen beállítás az X3-ban? Ugye nem a shaderekre gondoltál?
  • Kockáspiton
    Töltsd le a legfrissebb patcheket azEgosoftoldaláról, azok megkönnyítik a második küldetést és sok hibát javítanak.
  • kisviku
    No, én viszont rájöttem, hogy mi az ami baromi sokat dob a játék sebességén.
    Nem tudom, miért van hogy minden játéknál az árnyékolás az ami a legtöbbet levesz a sebességből.
    Eddig sem futott rosszul a játék, bár amikor 10 Xenon megtámadott...hát mondjuk 1-2 fps-re ment le a játék.Az árnyékolász ki kell kapcsolni vagy lehető legkisebbre venni és láss csodát, zökkenőmentes élvezetben lesz részed.
    Különben meg kinek kell árnyék?Semmit nem romlik a látvány és a minőség.

Más.
    Amint már említettem,érdekesen megy a kereskedés.Ugye amíg nincs semmilyen gyárad/bányád satöbbid, addig óriási a hiány mindenből.Én a Silicon Mine-al kicsit megjártam, de azért nem panaszkodom.Először is a Silicon Mine a Teladiknál csak 400 ezer,Argon Prime-on 1.1 milla.Ez az egyik.
    Hirtelen ugye minden gyár "tele lett", amint megépítettem a sajátomat, ergo szar áron lehet eladni.Jó, azért kellő figyelemmel én mindig 600 Cr felett adom a silicont és így összejött még két gyárra plusz egy nagyobb TS hajóra.
    De ezt ugye már elmondtam, hogy hirtelen vagy véletlenül "beteleportálódik" az összes gyár raktárába fullra a silicon, tehát a tiedet nem tudod eladni.

A másik dolog: Aki játszott az X2-vel az tudja, hogy ott minden gyárhoz tartozott legalább két TS hajó és pár M3 M4 M5, ezek voltak az "Owned Ship"-ek.
    Itt nincs.De akkor megkérdezném, hogy mi a fas*om szállít ezeknek a gyáraknak, hogy én szinte semmit se tudjak jó áron eladni???
  • Kockáspiton
    Na, elkészítettem egy FAQ-t azt írja ott fenn, hogy jelentkezzek a forumban, jelentkezem, ja és a banneren dolgozom már, itt a faq: http://kockaspiton.uw.hu/x3/faq.htm
  • Valen
    Érdeklődés hiányában kihagyják