20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • [NST]Cifu
    Definiáld légyszives a "megy szépen" jelentését. :)

Egy GeForce 6800GT@Ultra esetén AA nélkül, minden High-on is leesik 15fps környékére a frekventáltabb szektorok belsejében. Márpedig ez a kártya kétszer gyorsabb, mint az ezt megelőző 9800XT-m.

Amúgy szintén 2Gbyte ram figyel itt is a gépben.
  • Cowek
    Ati 9800Pro-m van és minden HIGH-on megy szépen. Gyanítom hogy a 2GB ram nagyon besegíthet, tehát nem minden a videókártya az X3 esetében.
  • [NST]Cifu
    Már bocsi, de egy 9800-as kártyáért 50k-t kiadni vétek volt. Teljesítményre kb. ott van, mint a GeForce 6600GT (csak az mér ráadásul tud SM3.0-át is), amelyek 40e Ft alatt kaphatóak újonan...

Amúgy ezek a kártyák most az alsó-középkategóriába tartoznak. A másik viszont az, hogy az X3 motorja tényleg nem éppen az optimalizáció csúcsa, elvileg hamarosan jön ki egy újabb patch, Mayan pont elötted írt róla...
  • Lord Zax
    Nekem egy 9600xt pro val 1g rammal tökéletesen megy med-med-ben (nem megy 30 fps alá), valoszinü kevés a ramod, a graf kártyán kicsi mulik sztem. Bár én kilövök minden programot mielött inditom, még a virusirtot, meg a explorert is. :)
    Más, egy kérdés: hogy a fenébe lehet megoldani, hogyha benne ülök egy harci hajoban, és van 2 másik superfrieghterem máshol 1 szektorban, és azokkal akarok cargot cserélni?? Az eject/felszedés nem müködik, ha ejectelek távoli hajoval, egyszerüen eltünik a cucc. a Transport cargo nem müködik, pedig van rajtuk transorter, és bázison se adja azt az opciot. Át akartam adni egy jumpdrivot, mertz messze van a legközelebbi bolt, de nemtudok.:(
    Ja és mégeggy: van egy sima freighterem, benne 10-es trade mk3-as pilota, és átakarom a pilotát küldeni egy sup frieghterbe, amibe van trade mk3, de szar a pilota, azt hogy lehet?
  • Valen
    nyugi, türelem

egyébként is a 9800-s kártya már rég nem nagy szám, sajnos eljárt már felette az idő :)
  • Dns5000
    lehet ebben valhogy grafikat allitani? csak low, high, med beallitas azt passz?Bazze most vettem 9800ast 50k aztan mediumban 10-20fps, highban meg par fpsel kevesebb
    ez igy jatszhatatlan, megint kiadtak egy beta verziot full jatekkent :/
  • Mayan
    Egosoft forumrol:

Just a small unofficial update. At present, we are working on a 1.2.03 update, which is in its 3rd phase of release candidate testing. Please don't read anything into our file numbering system for updates Smile

I'm not going to go into the exact content now - as always if something we talk about is missed out or delayed until a future update people will be disappointed. However I can say that prime areas being looked at are:

- game performance (some really good improvements here with menus and HUDs etc)
    - conclusion of plot bugs and smaller game bugs
    - addition one or two game features that were previously planned but couldn't make it until now.

Something more official and with better spelling and grammer will follow soon.

Azaz a kovetkezo patch az 1.2.03 lesz, ami mar tesztelesi fazisban van.
  • Kockáspiton
    Ott az a szép, nagy, piros F.A.Q gomb...
  • Valen
    Goauld> Nem is feltételezed, hogy esetleg nem is kell neki?

Mivan ha ez amolyan könnyítés, hogy a gyáraid tudjanak termelni. Minél kevesebb nyersanyag kell vmihez annál könnyebb gyártani és eladni.
  • Goaulds
    Ok ezt még gondoltam... de hogyan tudnék én is szállítatni másodlagos energia forrást egy egy gyáramba!? Ugyanis nekem nem kínálja fel ezeket a lehetőségeket!
    Pl wheat farmnak BoGas...
    Csak energia cell-t hoznak, másra nem tok kattintani

Vagy manuálisan vigyek oda?! Ahhoz hogy ki tudjam pakolni, nin csszükség olyan opcióra a gyáramban!?
  • Braveheart
    FAQ
  • gabor00
    hello!

hogy tudtátok felrakni és elinditani a játékot? most szedtem le nemrég de nem igazán jöttem rá hogy kell elinditani. mdf-esben van meg nekem.
    aki tud segiteni priviben irjon már nekem.
    köszi
  • goyo2
    Vazze fél orája küzdök egy pirate falconnal, végre kiugrik az a pöcs, én meg mig szarakodok hogy hogy a rákba kell elfoglalni a hajót, x3.exe error.
  • Zombye
    Valahogy sejtettem. bár a 9x10GJ jobban tetszene, akkor biztos, hogy Finixet vennék.
  • [NST]Cifu
    Teladi Phoenix (M2) - 1x10GJ
  • Zombye
    a 10 GJúlos pajzsot mire lehet felbiggyeszteni, mert még a rombolókra, meg a hordozókra is csak 1 GJúlos pajzsok mennek.
  • Zombye
    Hmmm Nektek van Ore beltben Khaak M1? nekem ottan rohangál, és érdekes módon már semmi gyár nincs az egész szektorban.
  • Kockáspiton
    Használj transporter device-t, goner temple-ben lehet venni,azzal könnyen átpakolhatsz.
  • kisviku
    Na, nagy nehezen megszereztem azt a szaros Split Mamba-t, de hogy milyen egy pöcsölés volt ez?!
    Először maradtam a hagyományos verzoónál, M4-es Busterrel,de állandóan meghatltam, tök mindegy merről próbáltam megközelíteni.
    Aztán eszembe jutott, hogy van egy fullos Boron Dolphin Superfreighter-em 5x25 Mj pajzzsal.Na, ezzel mentem be.Ez nem robbant fel, ellentétben már megint rossz irányból közelítettem a Mambát, így az aknák felrobbantották azt is.
    Egy pár anyuka emlegetés után, végre megvolt a helyes irány, megszereztem.
    Na de hogy a francba rakjam át a jumpdriveot meg az EC-t,meg a Command szoftvereket?? Kiszáll Mamba,beszáll Dolphin, kilő rakomány, beszáll Mamba.Mamba felvesz,kiszáll mamba,beszáll Dolphin, kiad parancs repülj el az anyádba innen és dokkolj valahol....

Fúú, azt hittem szétütöm az egészet, de megvan.
    És hogy miért ennyire fontos ez nekem?A lényeg, hogy a lóvé már megvan a Centaurra, már lassan a Mammoth-ra is mivel az SPP-k termelnek mint az állat és dől a lé.De az elimertségem még mindig csak 72% az Argonoknál, tehát még kb 30% és ugrom az "Argon Federation Guardian" rangra, ahol ugye engedélyezett az M6 és TL vásárlás.
    Lehet, hogy a Teladiknál előbb meglesz vagy a paranidoknál, de nekem Argon hajó kell.
    Ugye egy szabvány M4-essel nem igazán lehet sokmindent csinálni.M3-as kalózokat én nem tudok leverni, max rakétákkal.
    Ezért kellett egy M3-as.
  • kisviku
    Sajnos én nem tudok varrni...
    Sem gombot, sem semmit
  • Zombye
    Hmm ez érdekes. kidobáltam egy rakat szatelitet, így lefettem a teljes fő boron részt, kingdoms endtől le egészen atrieses cloudsig, a full argan főrégiót, és a perenid központi régiót is. kocogok vissza cloudbase south west-be újabb navszatokért, erre a célrra a talált split scorpiont használom, mert az 295-al megy, oszt ráfér M-es konténer is. (X2-ben még csak S-es volt a navszat, no mindegy.) a dimíter szuperfreighterem be volt dokkolva ore beltben egy spp-ba. mondom neki így távolról, hogy vegyen már egy raktérnyi (7000) ECt- oszt gondoltam átszállok bele, és elkezdek kereskedni már végre rendesen. átlépek ore beltbe, és nézzenek oda, eltünt az SPP dimíterestül mindenestül a naplóban csak annyi volt, hogy a dimítered megsemmisült ore beltben.

Na erre varjatok gombot.
  • Kockáspiton
    Ez a része a játéknak bug-os, egyenlőre nincs mobile mining, 1.3 remélhetőleg megjavítja.
  • [NST]Cifu
    Senkinek sem kötelező másodlagos nyersanyag, az csak a gyártást gyorsítja meg.
  • Goaulds
    A saját gyáraimnak miért nem kell vinni másodlagos nyersanyagot?! CSak mert más gyárakban szerepelnek a másodlagos nyersanyagok...nekem meg a tök olyan gyárban semmi.
    PL: Wheat farmnak kellene Sec nek BoGas az enyémnek cask energia kell semmi más...
    Ez midnenkinél igy van?
  • kisviku
    Mindjárt megmondom, nekem van egy M-es powerplantom és nem oly' rég óta van egy XL-es is.
    Az XL-es 2720 EC-t termel 10 kristályból egy perc alatt, az M-es asszem pont a tizedét, azaz 272 egységet 1 vagy 2 kristályból.
    De meg kell néznem pontosan.
    A lényeg a méretek közt: az egyik ugye,hogy gyorsabban termel a nagyobb, a másik, hogy nagyobb a "raktár" is.Egy M-es SPP 5000 EC-t tud tárolni, az XL-es 50000-et.
  • kisviku
    Na ezt köszönöm!
    Elég sötét van ebben a szektorban, de sem a radarom nem jelzett Squash Mine-t sem én nem láttam egyet sem vizuálisan.
    Mondom szorri a káromkodásért, de olyan ideg voltam már, hogy egyszer sem sikerült megszereznem, hogy majd' felrobbantam.
  • Valen
    Én úgy vettem észre, hogy a BHEPT-tel nem lehet elhagyásra késztetni az NPC-t, míg ha AHEPT-el vagy APAC-l löttem akkor elég sürün hagyja el.

A fősztori az elég nehéz, bár a verseny elsőre sikerült, az a lényeg, hogy a waypointok fele úgy kell menni, hogy mindig a vezető pilótát követed, így egy idő után utoléred :)

!!!! SPOILER !!!

Aztán van a Spydrone bevezetése az aszteroidába, na az egy szivatás (5x próbálkozhatsz), majd utánna az állomásban való röpködés a másik szivatás :)

szal a fősztori egész jó :))
  • Goaulds
    Meg tudjátok mondai hogy a kicsi SPP mennyit termel és ezt mennyi idő alatt?
  • [NST]Cifu
    Nekem az X2-ben összesen 1x ugrott ki egy Xenon a hajójából, de tök poénul nézett ki belülről, ezért utána elkezdtem azzal repkedni. :)
  • Zombye
    suereztem = szereztem.

Bocsesz!
  • Zombye
    Kisviku!

Én úgy suereztem meg ezt a mambát, hogy kiválasztottam egy aszteroidát ami északnyugati irányba volt a mambától. ezt közelítettem meg, majd innen mentem a mambához. ellenkező esetben, ha direkt a mamba felé vettem az irányt az északi kaputól berobbantottam egy rakat Sqash aknát, és a mamba felrobbant, hiszen neki csak 25 megajúl pajzsa van. én túlétem a 75 MJ-s novámmal, bár neki is 20% körülre esett a pajzsa. amikor "átvettem az irányítást" a mamba felett, átdobtam a novából a jumpdrive-ot, meg 15 ec-t, hogy el tudjon ugrani az északi kapuhoz. Ellenkező esetben a mamba azonnal felrobban egy aknán. A novának mindegy, mert az kibírja a 75 mega pajzsal.

Remélem használható infót adtam.
  • Zombye
    Fősztorilájnal hogy álltok? én a versenyes küldetésnél nem tudok továbbjutni. Most a xenon sector 101-ben próbálom öszeszedegetni az elhullajtott konténereket.
  • Goaulds
    Úhh látszik hogy reggel 4:40 kor keltem...jönni kellett dógozni...
    Szóval NOVA...
    Mejek megiszom egy kávét
  • Goaulds
    Azaz Argon
  • Goaulds
    Éna pénzem nagy részét lövöldözéssel, azaz ship capture-val szereztem. Eleinte nagyon béna voltam, max fegyverzet azaz Nova+3 Alpha+3 beta weapon. Ha ezekkel egyszerre lőttem akkor az esetek többségében, azaz kb 95% ban nem ekart kiugrani senki a gépekből... Kipróbáltam csak Beta fegyverel lőni, de ez meg annyira gyengusz hogy nem ér semmit... Kipróbáltam csak 2 db Alpha /Amit a játék elején kapunk/ és ez bizonyult a legtutibbnak!!! Olyannyira hogy most az esetek 80-90% ban kiugranak a piloták! :)
    Tapasztalat: Ezzel a két alphaval szedd le a pajzsát majd max 80% ra szedd le a HULL- is. Ha ez meg van Kiscit töltődjön vissza a pajzs.. én közben szoktam mellé lövöldözni de ezt nem tom hogy számit-e, midnen esetre unaloműzönek jó :), Szóval ha picit felmegy a pajzs rálövök 1-2 őt hogy leeesen a pajzsa.De ne sérüljön többet a hajó, mert keveset fog érni... Idővel észre fogod venni hogy lesz olyan lövés mikor már egyetlen lövéssel leszeded a pajzsát-- ergo gondolom már csak 1 pajzs üzemképes a hajón /mindjárt kiugrik/ picit töltődik majd lősz, s nekem ugrik is. Próbáljátokm meg ezekkel nekem nagyon bejön.Mondom ha nagy a tűzerőm akkor egszerűen nem akarnak kiugrani, mert gondolom a nagy tűzerő inkább hamarabb leszedi a HULL-t mint hogy a berendezések maguk károsodnának.../ ha nincs pajzs v. fegyvere mindig kiugranak/

Nállam ami szomorú hogy ninc segyetlen egy kalóz sem már sehol sem!! Igaz már elszedtem tőlük vagy 35 hajót, meg szétlőttem egy rakással az elején, főleg NOVAKAT

KÉrdés: A Xenon ból ugranak ki pilóták? vagy azok csak robotok vagy mik?! Nem ismerem őket.... Elmentem egy xenon szektrorba Xenon M/L meg nem tom milyen hajók voltak, de negyon gyenguszok! Próbálgatnak rakétázni de nem jön nekik össze :P Olyan könnyen leszedem őket... Próbáltam a nagy Xenon shipeket meg talán bázist is szedni, nagyon könnyen oda megyek, s ha birná a generátorom akkor gond nélkül szét is szedném ezeket...
    De hát csak egy Ergonom van....
  • o0tomy0o
    hmm... Én egyszer megtámadtam 2 kalózhajót az egyik egy kicsi volt, a másik egy falcon (kicsi=kisebb, erőtlenebb mint a falcon, sztem), a falcon 0 pajzsal és 85% os élettel ,egadta magát és a faszi kiugrott... utána kivégeztem a másik hajót. Sajni a közelben volt egy szar akna amire természetszerűen rámentem ==> Load game... miutn visszatöltöttem elindultam ugyan abba a rendszerbe, ugyan úgy megtaláltam a két kalózhajót és érdekes módon ugyan úgy a falcon megadta magát, majdnem ugyan annyi élettel, és a kicsi meghalt... de ez még mind semmi, mert utána én hülye úgy gondoltam hogy hamár ott vagyok kilövöm az aknát is, de rábasztam mert megint meghótam... harmadjára is oda mentem, harmadjára is ott voltak, és harmadjára is ugyan az lett a harc kimenetele... de ekkor már okosabb voltam, mert gyorsan hazaküldtem az elejtett vadat, és kimentettem egy állomásnál...

Szal a lényeg, hogy a hajók elfogása szerintem nem véletlenszerű...
  • [NST]Cifu
    Erősen valószínütlen a Crack...
  • [NST]Cifu
    Nekem olyan Falconokból ugrálnak ki az emberek, amelyek Beta HEPT-vel lövöldöztek rám, míg nekem két Alpha HEPT-m és két Beta IRE-m van. Úgy vettem észre, akkor ugranak előszeretettel, ha a hajó fegyverzete már megsemmisült (legalábbis még egyetlen elfogott hajóban sem találtam fegyverzetett).
  • Kaziking
    crackről semmi hír?
  • kisviku
    Na most van tele a f*szom az egésszel!
    NEGYEDSZER megyek, hogy megszerezzem azt a rohadt M3-as Mamba-t Loomanckstats'Leagacy-ben és midig nekimegyek valami láthatatlan falnak vagy mi a ku*va anyjának!
    Elegem van ebből!Megnézem már az egosoft fórumon, hogy ez nem valami bug-e.
    SEMMI NINCS A KÖZELEMBEN ÉS ÁLLANDÓAN MEGHALOK,HA MEGKÖZELÍTEM 1,5 KM-RE A HAJÓT!
    Bocs a nagybetűért,de ideges vagyok.
    Van valkinek ötlete, mi van ott?