20430
-
kisviku #1150 Más.Gyártással kapcsolatos észrevételeim.
Gondolom feltűnt, hogy a komplexumoknál ha valaminek a raktára megtelik, akkor leáll a gyártás.Példa, hogy érthetőbb legyen:
Össze van kötve nálam egy Crystal Fab,egy M SPP,egy Cahoona Bakery, egy Cattle Ranch és egy Missile Factory.
Ha a közös raktár megtelik EC-vel, akkor leáll a Crystal Fab is, ahelyett, hogy addig töltené kristállyal,amíg meg nem telik a kristályraktár.
Ugyanígy a Cattle Ranch is leáll, ha a Cahoona Bakery is tele van Meatsteak Cahoona-val.
Ebből az következik, hogy nem tudsz felhalmozni nyersanagyokat, mert csak addig gyárt az egyik, amíg a másik effektíve felhasználja.
Két SPP-m van jelenleg egy M-es és egy XL-es.Ha az M-es raktára megtelik, jobb lenne ha a kristály fab tovább termelne, mert a felhalmozott kristályokat így el tudnám vinni a másik SPP-be.
-
kisviku #1149 Küzdöttem vala.
Kábé 10-15 hozzászólással ezelőtt írtam ezt, javasolták a gyorsabb hajót.
Ezt a problémát megoldottam egy Dolhpin Superfreighter-el, ami Jumpdrive-os és a saját gyáraimból szállítom a cuccost.
Az idegesítő dolog tényleg azon van, hogy megadsz x összeget és CSAK AZÉRT AZ ÁRÉRT veszi, tehát, ha olcsóbb van valahol, azt nem veszi meg, csak az x összegben megadottat.
Ergo jön az összevissza mászkálás, mire odaér valahová, megváltozik az eladási ár, stb.Esetleg ki lehet küszöbölni egy gyors hajóval vagy egy jumpdrive-al,de azt manuálisan kell irányítgatnod.
Én egy darab 14 ezres Dolphin SF-t használok három komplexumom ellátására. -
Annyira elegem van a nyersanyag hordozgatós kereskedős hajóimból!!! Az az inteligencia?!!? Beállitom a gyáramban hogy 15 cr ért vegyen EC-t erre ő 4 szektort utazik hogy megvegye 15 ért, de azt már nem nézi hogy a saját szektorában 12 ért is van!!!
Manuálisan meg már nem tudok odafigyelni a gyáraimra...túl sok van belőlük...
Más küzd hasonló problémákkal? -
Farnhams Legend-be kell menned -
Lord Zax #1146 Ma elég jol jövedelmezö helyet találtam. Company Pride-ben van egy kalozbázis, azok valahogy telepitettek maguknak 3 lézeres bástyát és elkezdték irtani a teladi szállitokat halomra, minimum 10-et leszedtek mire megjött a válaszcsapás, de addigra egy rakat cargo kintvolt már az ürben ami mind rám várt. :) kb 10 milkás hasznot csináltam a szemétszedegetésböl 1 ora alatt. :) Eztán leverték a kaloz bástyákat, de a bázist nem, és egy idö után ujra épitgetik a lézereket.
Egy tipp azoknak akiknek a rakétákkal van baja: Ion distruptort használj ha jön a raketya. 1km-es körzetben azonnal leszedi. Másra nemis nagyon jo aza fegyver, mert mindent sebez a környéken, ha van barát aztis...
Közben megakadtam a storyban sajna, a pleasure dist-es küldi utána vagyok kiszabaditottam a terrás csajt, és kellene valahova mennem, de kivolt kapcs hang, és nem irta utolag hova, csak elment.. Valaki megnézné nekem logbol hova kell? Amugy a mission log, elég gyatra sose tudom hova kell menni, semmit se ir be, semmi info.:( -
Mayan #1145 Bar az ilyen elmenyekbol kimaradsz, de sokkal praktikusabb, ha egy masik szektorbol utasitgatod a kapitanyt. Ugyanis akkor nem hasznalja az idiota autopilotat. Ehhez mondjuk kell egy satellite, de ennyit meg talan ki tudsz fizetni. ;) -
-
Hogy nem vettem SPP-t, egyrészes tragédia a Boron szektorban. Előadó szerénységem.
Első felvonás. A korábbi (X2-es) tapasztalatok alapján úgy döntöttem, hogy a Lucky Planetsben felhúzom első SPP-met. A környéken energia alig, ellenben gyárak rohadásig a környező Boron, Teladi és Argon szektorokban, ráadásul a Lucky Planetsben még Silicon Mine is van. Ideális.
Második felvonás. Felbérlem a rendszerben ténfergő Boron Orcát. A harcsabajszú kapitánynál emberi (avagy ebihali?) árra alkudom le az összeget, vagyis 3500 credit ugrókapunkként. Semmi sem állhat már a Cifu's Enterprises terjeszkedésének... Gondoltam.
Harmadik felvonás. A Boron Orca kapitánya az elkövetkező egy órában olyan piruetett mutatott be, hogy egy ősrégi Földi vadászpilóta, bizonyos Vári Gyula szégyenlősen lesütött szemmel ismerte volna be, hogy van nála jobb a szakmában. A gond csak az, hogy én nem a bemutatott kűr hossza után fizetek, hanem a lerakott gyár után. Persze a Boronokat ez nem érdekli. Bármit csinálok, utasítok, könyörgök, fenyegetek, az Orca az istennek sem hajlandó bedokkolni a Hajógyárba, hogy elhozza a gyönyörűséges SPP-met. Elküldöm a szektor másik felébe, majd ott utasítom a dokkolkásra, ám igyekezetem hiábavaló. A hajógyártól mintegy 10 kilométerre az Orca vad táncba kezd, és a kapitánya szerintem még kurjongat is örömében egy-egy jól sikerült hurok vagy fekvő nyolcas manőver után. Hagyom, hagy élje ki magát, és elbocsátom. Az életben nem fogok többet Boronokkal üzletelni, ha ilyen késztetést érzek, csak és kizárólag a Teladikhoz fogok menni. Lehet, hogy azok a kékvérű rondaságok kb. annyira szórakoztató társaságot képviselnek, mint egy doboz Xenon laposelem, de ha azt mondom nekik, hogy ennyi pénzért itt és itt kell megjelenniük, és ezt és ezt kell megcsinálniuk, akkor biztos lehetek benne, hogy kezüket-lábukat törve igyekeznek mihamarabb megcsinálni egy kis bónuszjutalék reményében....
Nekem meg ma nem lett meg az első SPP-m. Viszont legalább egy Boron kapitány jól érezte magát... ez is valami, vígasztaljon ez a tudat. :D -
kisviku #1142 A Xenon szektorokkal csak óvatosan!
X2-es tapasztalatomból tudom, hogy amikor én a Xenon Sector 347 és 534-est használtam, először a flottámmal kitakarítottam ott az összes Xenon K-t,J-t,stb, de sajnos egy idő után újra útra keltek és ÖZÖNLÖTTEK BE A XENONOK A SZEKTORBA!
Alig tudtam megállítani őket. Másik nagy ge*isége volt az X2-nek, hogy kitakarítottam egy Xenon Shipyardot, de bizonyos idő után újra "beteleportálta" vagy beépítette és abban a pillantban egyszerre rakott be vagy 20-30 db Xenon K-t és J-t!!!
Ezt már a másik topicban sem hitték el, és bebizonyítottam képekkel, hogy mit művelt ott a gép.
Úgyhogy csak óvatosan a xenon szektorokkal, itt van egy rakás,ami üres.
Esetleg még a Khaak szektorokat ajánlanám...
-
Nincs útban semmi. :))) -
Hát én a Zrt's Domain melletit és a xenon sector 534 melletit haszálom, mert ott vannak aszteroidák, egy üres szektornak semmi értelme szerintem. -
Utálom amikor igazam lesz. :D
Sajnos korlátozott szabadidővel rendelkezek, ha 1 mód van rá, akkor azt a keveset nem azzal akarom tölteni, hogy egyenként végignyálazom az összes szektort... -
Én nem utálom a Spliteket, az X2-ben igen, de most jó haverok vagyunk, jelenleg a Paranidokkal nem túl barátságos a helyzetem. :) -
Zombye #1137 Háát srácok, megcsináltam a versenyt. Hogy hogyan ne kérdezzétek, halvány lila szellentésem sincs. mentem oszt nyertem. Most az aszteroidában mászkálok, egyelőre nem nagyon akar menni, de itt legalább nem kell rohanni.
-
Én is őket irtom :) -
Argonau #1135 Bizony, nem tudni mikor lesz patch. Az a tábla amúgy sok mással együtt az amaro.uw.hu-n is fent van. A fórum linkje is, úgy kerültem ide :) Igazi kincsesbánya ez itt, most rágtam végig.
-
Mayan #1134 Csak igazad lett, patch bizonytalan idore elhalasztva.
Ez elvileg egy aszteroida tablazat, de nem neztem meg, en jobban szeretem magam felfedezni a dolgokat. :) -
kisviku #1133 Milyen érdekes, hogy mindenki a Spliteket utálja... 
És ugye hogy milyen jó a Lasertower?Nekem az X2-ben anno nagyon bejött, néhány darab elég, hogy egy állmost megvédjen.
Itt milyenek, mármint működés közben, mert van nekem is, de még nem kellett ellenfelet lőnie? -
Teladi Equipment Dock -
o0tomy0o #1131 Mk3 as trade system vagy mi a gyík azt hol lehet venni? mert van már 1 meg 2-m is, de 3 sehol :( -
Thecserko #1130 A pilóták rangját hol lehet megtalálni? Melyik hanyas szint? -
Találtam egy érdekes dolgot, ha megnyitjátok, a sectormapot és nyomtok egy k-gombot kaptok egy felülnézeti game enginel készített térképet (lehet hogy az adv nav sat miatt van). -
Goner Temple vagy Terracorp Hq -
Thecserko #1127 Jumpdriveot merre lehet szerezni? -
stewings #1126 Thanks .. Sokszor -
MorGanN #1125 Hali, először nekem sem jött össze.
Egyszercsak vége lett a barlangnak és sehová sem lehetett menni.
Én nem vettem észre egy falon lévő nyitott, kör alakú ajtót.
Majdnem ugy néz ki, mint amilyen eszközből a scanner-lézernyalábok jönnek ki.
Van egy ugyanolyan valahol a barlang elején is. Az volt a furi, hogy nem jöttek belőle sugarak. De zárva volt. Namost a barlang legvégén, még mielőtt átmennél a két fémfal közötti résen (és egy zsákutcában jutnál), egészen közel az utolsó scannerhez az nyitva van. Ott "bebújva" egy fémcsőbe jutsz és lehet továbbmenni. A végén egy nagy terembe jutsz, és ott automatkusan be kellene jönnie az animnak...
Na, ha idáig ugyan eljutottál (nagy terem, nagy gömb...) de nem történik semmi, akkor bocsi a szócséplésért. Ha pedig csak a folyosót vétetted el, ahogyan én is az első 4-5 próbára, akkor pedig HAJRÁÁÁÁ!!! :))) -
Mi olyan jó a Xenon 534-es melletti szektorban? Hogy Jump drive nélkül senki sem mehet oda? :) -
Asszem megtaláltam a saját kis bázisszektoromat, a Montalaar és a New Income közötti Unknown szektorban. Nem olyan jó, mint az X2-ben volt a Rhy's Desire melletti Unknown (most Rhy's Crusade) szerktor, mert töküres, de a New Incomban vannak aszteroidák, tehát gondom ebből nem lesz. Viszont közvetlen szomszédos Argon és Teladi, valamint egy ugrásra Boron szektor is van, így ideális egy gyárlánc felépítésére.
Van esetleg ennél jobb ötlete valakinek (Kisviku, Kockáspiton, többiek?).
Más, nincs valakinek egy hozzávetőleges aszteroida-térképe, hogy merre vannak jó yieldű bányahelyek? -
Én még nem tartok ott (hehhh....), de erre a problémára többen is felhívták az Egosoft fórumában a figyelmet. Nem ismerem a törénetett, de valószinüleg valami csúnyaság történt, ami része a történetszálnak. :) -
stewings #1121 Még mindig aszteroida.. Pontosan mit kell tennen az aszteroidába a küldetés alatt mert már legalább 25x végig mentem oda vissza a barlangon de nem enged tovább a játék.. És a szar benne hogy vissza felé sem mehetek mert a történet itt ragasztott. Köszi a helpet.. A pici hajómon semmijen fegyver sincs úgyhogy még szétlőni sem tudok semmit ::::)))))... -
Amióta le lehet tölteni. Miután hivatatalosan kijött, esténként többször is felkeltem csak azért hogy nehogy lekéssem amint megjelenik warezen. -
Mennyi ideje nyomod a játékot? -
Elkezdtem az inváziómat a Splitek ellen, a Z'rt's Domain melletti Unknow sector-ból, az itteni előretolt helyőrségemnél, tartom a flottámat és egy kissebb complexumot, bár az igazi bázisom a Xenon sector 534 melleti Unkonw sector, bár itt gondokba kadtam az invázió megkezdésénél, mert sok hajónak ami nem fér bele a hordozónak használt Elephantomba nincs jumpdriveja ezért nem lenne célszerű átrepülni a Xenon sectoron. 3 hajómat is megtöltöttem lasertowerekkel amit az egyik gyáramból hoztam így biztosítottam az összes kijáratot (Z'rt's Domain, Thyn's Abbys, Family Tkr) bár egyenlőre senkit nem támadtam meg, de már elkezdtem az előkészületeket. (minden említett szektorban leraktam 12 lasertowert és ez még csak az első hullám!) -
jozzy #1117 hello!Végig játstottam a storyt de most egy csómó argon hajó lövöldöz rám ez Miért van? és még valamit csinálni kell a teledi gain-ban ???Légyszi mondjatok valamit -
Mayan #1116 Most miert, van meg majdnem masfel napjuk. ;) -
Miért van olyan érzésem, hogy ebben a hónapban már nem jön ki az 1.2.03? -
Elképzelhető, mert az X2-höz is volt. -
BladeW #1113 Sziasztok! Varhato demo a jatekhoz? -
Ááááá! Dekár. Pedig szivesen megnéztem volna, mert emlékszem akko úgyvártam, de nemlett belőle semmi... Pedig vannak róla jóó képek... :(( Ezt a Babylon -t viszont megnézem, köszi a tippet. Minden érdekel, ami repül... :) De viszont az I-WAR, na az IGEN! Azzal rengeteget játszottam még akkoriban! :) De számomra a legemlékezetesebb játék a Freelancer marad. Mondjuk azzal nagyon, de nagyonsokat játszottam... :)Sztem az naon hasonlít a Reunion -ra. De mindig is egy ilyenre vágytam, ami nagyonösszetett, sokoldalú, ééés vannak benne Naaaagy hajók! :))) -
A Homeplanet ha jól tudom csak oroszul jött ki, így nem csoda, ha kimaradt nálad - én is így jártam vele, mivel ugyan még az általános iskola alsó tagozatában tanultam oroszul, de azóta a tudásom a nullára redukálódott.
Viszont azon készítőiből páran adják a Babylon 5: I've found her c. ingyenes játék keménymagját. Igaz nagyon lassan és nehezen készülget, de egy játszható "intro" már letölthető, anno topicot is nyitottam neki itt az SG-n.
Amúgy megvan melyik az a játék, amit meg akartam említeni, de valahogy nem jutott eszembe. Ez pedig a I-War és az I-War: Edge of Chaos. Na azok kötelezőek (ill. csak az EoC, mert az első I-War már nem indul el a mai gépeken...).
PS.
A nickem [NST]Cifu, ahol az [NST] egy klántag, tehát megszólításként elég egy sima Cifu is. ;)