-
Hogy nem vettem SPP-t, egyrészes tragédia a Boron szektorban. Előadó szerénységem.
Első felvonás. A korábbi (X2-es) tapasztalatok alapján úgy döntöttem, hogy a Lucky Planetsben felhúzom első SPP-met. A környéken energia alig, ellenben gyárak rohadásig a környező Boron, Teladi és Argon szektorokban, ráadásul a Lucky Planetsben még Silicon Mine is van. Ideális.
Második felvonás. Felbérlem a rendszerben ténfergő Boron Orcát. A harcsabajszú kapitánynál emberi (avagy ebihali?) árra alkudom le az összeget, vagyis 3500 credit ugrókapunkként. Semmi sem állhat már a Cifu's Enterprises terjeszkedésének... Gondoltam.
Harmadik felvonás. A Boron Orca kapitánya az elkövetkező egy órában olyan piruetett mutatott be, hogy egy ősrégi Földi vadászpilóta, bizonyos Vári Gyula szégyenlősen lesütött szemmel ismerte volna be, hogy van nála jobb a szakmában. A gond csak az, hogy én nem a bemutatott kűr hossza után fizetek, hanem a lerakott gyár után. Persze a Boronokat ez nem érdekli. Bármit csinálok, utasítok, könyörgök, fenyegetek, az Orca az istennek sem hajlandó bedokkolni a Hajógyárba, hogy elhozza a gyönyörűséges SPP-met. Elküldöm a szektor másik felébe, majd ott utasítom a dokkolkásra, ám igyekezetem hiábavaló. A hajógyártól mintegy 10 kilométerre az Orca vad táncba kezd, és a kapitánya szerintem még kurjongat is örömében egy-egy jól sikerült hurok vagy fekvő nyolcas manőver után. Hagyom, hagy élje ki magát, és elbocsátom. Az életben nem fogok többet Boronokkal üzletelni, ha ilyen késztetést érzek, csak és kizárólag a Teladikhoz fogok menni. Lehet, hogy azok a kékvérű rondaságok kb. annyira szórakoztató társaságot képviselnek, mint egy doboz Xenon laposelem, de ha azt mondom nekik, hogy ennyi pénzért itt és itt kell megjelenniük, és ezt és ezt kell megcsinálniuk, akkor biztos lehetek benne, hogy kezüket-lábukat törve igyekeznek mihamarabb megcsinálni egy kis bónuszjutalék reményében....
Nekem meg ma nem lett meg az első SPP-m. Viszont legalább egy Boron kapitány jól érezte magát... ez is valami, vígasztaljon ez a tudat. :D