20430
-
MorGanN #1190 Szállitó bérlés : Minden olyan szektorban, ahol shipyard van, fogsz látni jóóó nagy dög hajókat. Az Argon Prime-ban értelem szerűen egy argon Mammoth-ot keress. Repülj közel hozzá (kb 7-8Km), jelöld ki, majd 'i'. Lesz egy 'Comms' lehetőség. Beszélj a kapitánnyal, hogy kéne neked egy fuvar. Miután ráállt, újra 'comms' és kérd meg, hogy dokkoljon be a shipyard-ra. Miután bedokkolt, dokkolj be te is, és már meg is tudod venni a gyárat. Kidokkolás után újra 'comms', és küld el a megfelelő szektorba, ahová a gyárat szeretnéd. Én ilyenkor jóelőre odarepülök, kinézem a megfelelő helyet, és új utasitásként megadom neki, hogy "Fly to position" és magamra clickelek. Ekkor a szállitó pontosan oda megy, ahol én állok. (Célszerű odébbmenni, mert én elfelejtettem és SETA-val úgy legázol a Mammoth hogy öröm volt nézni a "The End" feliratot mire visszaértem a géphez :)))
Ha megérkezett a szállitó és megállt, akkor csak mond neki, hogy "Drop my ...." és már meg is van a gyárad. Elsőre bonyolultnak hangzik, de csinálni már nem lesz olyan bonya.
Ha van fegyvered, akkor a 'Ship details' alatt (vagy Weapon menu???) az egyes slot-okra egyesével konfigolhatod, hogy mi kerüljön. Ott találod a Turret 'slot'-ot is.
Gondolom fogyasztja az energiát, mint minden fegyver :) -
Gryllus #1189 Köszi, a gyors válaszokat!
A szállító bérlést elmondaná valaki szájbarágósabban, nem tudom, hol kezdjem.
Amikor a turret tüzel, fogyasztja az energiát igaz?
Azt sem találtam meg, hogy lehet a turretre fegyvert tenni.
-
MorGanN #1188 Egy kérdésem nekem is lenne. Nálatok működik, ha a turret-et rakétavédelemre kapcsoljátok?
A Nova-mon ezt beállitva az elején frankón megy. De a rakéta kilövése után MINDIG elkezdi tüzelni azt a hajót, amelyik a rakétát lőtte ki rám.
Háááát, ez pedig nem jön jól, ha éppen cap-olni akarom az ellent. Mire kikapcsolom a turret-et, addigra már szinte 0-ra szétszedi az ellent :(( -
MorGanN #1187 A 'saját szektor'-beli épitkezéshez azért annyit hozzátennék, hogy gyanithatóan senki sem ott kezdi a dolgot. Az ehhez szükséges pénzmennyiség előteremtéséhez célszerűen le lehet tenni egyesével is a gyárakat.
Én javaslom a kezdő lépésekhez a biztonságos Argon szektorokat. Van lehetőség ott is.
pölö : Silicon Mine Ore Beltben, SPP Red Light, vagy Home of Light-ban...
Ha visszaolvasol több jó tippet is találhatsz. Hameg már dől a lé, akkor a profitot el lehet kezdeni beforgatni egy "saját szektorba".
-
kisviku #1186 Aki végigtolta a sztorit árulja már el nekem, hogy Julian most megtöcsköli végre Sayat?
-
MorGanN #1185 Szkafanderben berepülsz, majd a nagy teremben balra közelitsd meg valamelyik kiálló kis 'bizbazt'. Úgy emlékszek, hogy egy nyil is mutatja, hogy merre repülj. Közelebbről már latszani fog, hogy azok dokkok. Ha elég közel érsz, akkor automatikusan beszállsz a cica hajójába.
Nem kell 'claim'-olni, ha elég közel érsz, akkor bejön egy rövid anim és
onnantól már azzal repkedhetsz. -
kisviku #1184 Igazából csak egy kicsit pontosítanék.
-Szállítókat nem bérelsz, hanem MEGVESZED a teherhajókat és hozzárendeled a gyáradhoz a "Set Home Base" paranccsal a Ship Command menüben.
-A legelső hajó, amibe lehet más hajókat dokkoltatni, az a TL osztályú óriás teherhajó, ami az állomásokat is tudja szállítani, de egy ilyen hajó kb 20 millánál kezdődik fegyverzet és pajzs nélkül!
-A saját szektorban építkezés lényege, hogy egy üresen álló szektorban elkezdesz önálló gyárakat vagy ipari komplexumokat építeni.Ez utóbbi több gyár "Construction Kit"-tel történő összekapcsolásával történik.Saját szektorban kisebb az esély, hogy megtámadnak (kivéve,ha Xenon szektorba építesz), kevesebb kereskedő megy be hozzád,de mindig lesz minden a gyáraidban, amit te manuálisan tudsz eladni a LEGJOBB árért.
-Hm, kalózok.Elvileg a kalózok csak abba a Pirate station-be nem engednek be, amelyiket esetleg megtámadtál vagy annak hajóit.Viszont lehet venni potom 500-700 ezerért egy "crackelő szolgáltatást" tőlük, ami azt eredményezi, hogy törli az ellenség státuszodat egy adott állomáson.Bizonyos kalózállomásokon nem szeretik, ha van egy fajnál Police License-ed.
-Turretek: beállíthatod, hogy mit csináljon.Lehet manuálisan is irányítani,azaz Te ülsz be az ágyútoronyba és lövöldözöl, vagy automatán hagyni (a gép elég pontos,néha pontosabb mint Te) és beállítod, hogy mit csináljon:
Turret missile defence -csak a közeledő rakétákat fogja lőni.
Turret attack my target- ami neked van kijelölve célpontnak, azt fogja lőni
Turret attack all enemies- asszem egyértelmű
Turret protect ship- hasonló, mint az előző, de csak akkor lő, ha sérülés éri a hajódat.
Nincs előttem a játék most, de asszem ennyi parancs van. -
goyo2 #1183 1. igen
2. nem számít
3. ship menüben a turret parancsokkal
4. ha nincs szállítód akkor bérelni kell.
5. M1 hajokba lehet
6. rövid a gyárak közötti ut, hamarabb szállítja át a cuccot a cuccszállító.
7. az x2ben nem lehetett rep.-ót növelni a kalózoknál. szerintem itt se lehet.
-
Gryllus #1182 Megint van pár kérdésem, vén rókák, segítsetek! :)
1. Akkor is kapot reputation pontot amikor taviranyitassal utasitom kereskedesre a mercurymat?
2. Még sosem láttam olyat, hogy kalózok lézertornyos bástyát építettek volna... Számít, hogy quickstart fokozaton kezdtem? Kezdjem újra nehezebb fokozaton?
3. A turretek hogyan működnek? Látom, hogy néhány hajómon van hátsó turret, meg lehet oldani hogy magától lőjön, amikor a hátam mögött van az ellenség?
4. Lassan van anyi pénzem ,hogy kisebb gyárakat megvehetnék, hogyan működik ez? hogy kell felbérelni szállítókat? van erről FAQ valahol?
5. Vannak olyan szállító hajók, amibe be lehet tenni kisebb hajókat? Amikor lassúbb kalózhajókat foglalok el, és mondjuk 50% alá lövöm a hajótestet, annyira lassúak, hogy órákig kellene kísérgetnem, míg beér egy shipyardba. Vagy ott hagyom, hogy majd beér amikor tud, de mivel pajzs nélkül van a sérült hajó, egy kósza kalózpalánta is szétlövi.
6. Olvasom, hogy saját szektorokat építgettek. Van valami haszna csak egy szektorba építkezni, azon kívül, hogy feelinges?
7. Most a kalózokat irtom, nem is szeretnek. A kalózoknál hogy lehet feltolni a reputációmat? Van ilyen egyáltalán? Vagy csak azért utálnak, mert van egy teladi police licensem?
Csak ennyi mostanra, köszi a válaszokat!
Gryllus -
goyo2 #1181 Legalábbis az x2-ben úgy volt. -
goyo2 #1180 Azért ovatosan ezekkel a kamikaze bogarakkal. Tönkretehetik a hajó moduljait pajzson át is. -
stewings #1179 Eljutottam a küldetés szerint Teladi Gain nevő sectorba. Több darab Squash mine várt és egy csomó kalaóz hajó. Szétlöttem mindet és átdobott a küldetés és bánya szerű gyárba és egy szál szkafanderben kell berepűlni a közepépe. De nem történik semmi. A hajó dock után 1 generátor lehet amit lézerek védenek és roppantúl nem szeretnek engem.Mit kell csinálni itt??? 5x már szétlöttek.. Se falon se a csövek között nem lehet átrepülni. -
Lord Zax #1178 Köszi!
A pénzes dolog nállam nem megy, hiába adom meg h 100k legyen, leszedegetik a hajok amik vásárolnak belölle és nem tölti ujra azonnal. mind1, majd nyomogatom. :)
Más:
Tudtátok hogy már kb egy hete van egy mod ami visszarakja a cockpitet?
Nagyon király most raktam fel, akit érdekel itta link:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=104846 -
kisviku #1177 Hm, nézzük csak.
A pénzátutalásnál meg kell adni egy összeget, hogy MI FELETT utaljon!
Tehát berakod hogy 10000, akkor 10000 Cr mindig marad a gyárban és csak az ez összeg feletti részt utalja.
A Sell ware for best price nálam megy, meg a társa is.Bár én manuálisan látom el különálló gyáraimat vagy egybeépítem őket. -
kisviku #1176 Okés továbbjutottam, nem kell help anymore...
-
Lord Zax #1175 Hol találtad öket? Olvastam hogy hogy lehet befogni öket: ion distruptorral kell csalni öket meg kábitani aztán collectorral lehet felszedni, csak eddig még nem láttam.
A gyárak szükséges nyersanyag utánpotlását ti hogy oldjátok meg h automata legyen?
Nekem mindig akad valami bibi amivel nekem kell szorakozni. Pl hiába állitom be az automata pénzátutalás a gyárnak, egyszerüen nem utalja át, vagy hiába állitom be a beszállito hajomat hogy vegyen folyamatosan x cr-ért, ha változik kicsit az ár nem veszi meg, és vár. A best sell, és buy command se sokmindenre jo, mert nem használják a jump drivot, és igy bazi sokáig tart, vagy csak én csináltam rosszul? -
Ezek szaporodnak? :D Nem semmi... -
Ha már a spaceflie-okról beszélünk capoltam egy pirat falcon-t vagy 5 spacefly-al, most betelepítettem őket a bázis szektoromba, egy kisseb rezárvátumot fogok itt kialakítani, már így is sikerült szereznem néhányat, de még többet akarok, a végén tele lesz az egész szektor kicsi sárga zümmögő izékkel. -
kisviku #1172 Az valszeg Spacefly lesz.
Ha van Spacfly Collector-od, akkor be tudod gyűjteni és nagyon jó pénzért eladni őket!
Asszem a kalózok is vevők rá. -
Találkoztatok már meteor esővel vagy mi a szösszel!?
Én most hogy repkedtem, ilyen sárgás zöldes kis valamik estek/haladtak a közeli bolygó felé, némelyik nekem is jött, és ilyen trutyi szerű hangot adott mikor belém csapódott...

-
kisviku #1170 Na most először kérek segítséget olyanoktól ,akik végignyomták a sztorit.
Csak annyit kérdeznék, hogy amikor bemegyek apám után az aszteroidába Nyana's Hideout-ban, milyen hajóval érdemes menni, illetve van-e értelme gyorsabb hajóval menni, mivel eddig egy M3-as Split Mambával próbáltam és az lett a vége, hogy apámat kinyírták a Khaakok. -
kisviku #1169 Ezeket nem igazán értem, ugyanis én Light Of Heartból 15 szektorral odébb lévő Red Lightba is könnyedén elvitettem egy-két gyárat.Sehol nem akadt fel a TL,sehol nem ment neki senkinek sem...csak idő volt, mire megérkezett.
Ezen köztes időt felhasználtam további kereskedésre. -
Tanács: le legyél egy szektorban a bérelt tl-el és ne nézd univers mapon sem, mert akkor nincs collison detection és olyan sebességgel megy át a szektoron mintha légvonalban lenne. -
Lord Zax #1167 Most nagyon kiidegelt egy teladi albatros...
Vettem egy spp xl-t, és 2 sectorral kellett volna arrébb vinnie. De azmég haggyán hogy 20 percig keringözött pár aszteroida mellett (600% os seta mellett) mértem az idöt, de amikro kikerült nagynehezen és ment volna át a kapun, frankon nekiment egy másik hajonak és felrobbant, az spp-mmel eggyütt. :(
Amugy hogyan lehet megadni saját bázis kereskedönek hogy használja a jump drive-ját? Mert igy baromi lassan szállitanak, mire visszaérnek mindig tele a gyáram. -
Én meg nagy felfedező úton voltam, és képzeljétek a Family Ryk szektor bugos! a kapuk nem jelennek meg! csak ha kívülről lépsz be a szektorba... -
goyo2 #1165 

Vazze. Már 1.6 kilcsire voltam a mantátol a lomack legaszi vagy mi a turó szektorban, felkészülve transporter device-el. feltérképeztem az aknákat teljesen. erre jön egy rohadt pirate galleri oszt berobbantották az aknákat. Hogy a villám ne vágna mellé. Ez ám a méreg nem a cián.
-
A játék minél előbbi kiadása miatt bentmaradt félig befejezett rész. -
kisviku #1163 Természetesen azért van fekete képernyő, mert nincs animálva az ugrás.
Az X2-ben az ugrás animációt is csak utólag asszem az 1.2-es peccsel rakták be.
Jé de jó! Most látom, hogy ezt már elmondtátok előttem.Mindegy, benthagyom.
-
Akkor ez a fekete képernyő, háttérben az X2 kapuugrásának hangjaival mi a retkes rétsági rejszolós ritkatollú rigó? -
Nem, a wrap tunnel-t kivették van is egy topic erről az Egosoft forumon. -
A hangok alapján igen, valószinüleg a hajónkat kéne látni, ahogy a kapun keresztül tovahalad. :))) -
Nemcsak nvidián....
Nekem X800GTm van. És csak fekete kép ugrásnál....
Miért minek kéne lennie? Olyamsinek mint a 2ben? -
Én is megszívtam előszőr amikor capoltam, ezerrel mentem a hajó felé amit fél óra heves harc után foglaltam el (még nagyon az elején, salvage insurencere se volt pénzem úgyhogy nem mentettem el) nyomogattam ezerrel a shift-e-t, de nem akart működni, aztán szétkenődtem a szélvédőn
-
Ha a fórumot elolvastad, akkor tudnod kéne, hogy max. részletességel még egy 6800Ultrán is beszaggat (15FPS-ig is leesik frekventáltabb szektorokban), pedig FSAA nincs is bekapcsolva. Sajnos a grafikai motor eléggé optimalizálatlan, úgyhogy ezen nincs mit csodálkozni... :(
Arról is értekeztünk már, hogy ugrásnál fekete képernyő van valamiért nVidia kártyáknál. -
Nem találtam semi írást a fórumban a hardverigényről(nem arról amit a gyártó ír).
Ki milyen gépen tolja? Csak azért kérdezem, mert 2500Mhz Bartonnal tolom1 Gb Ram 6600Gt-vel és beszaggat. Ja, és kapun átlépéskor csak fekete képernyő van.
Valaki talákozott ilyen hibával? Felraktam már az összes(2) patchet, de nem javult a helyzet. -
stewings #1155 Thanks. Ezt nem értem miért változtatták meg :).. -
Amikor közel vagy hozzá (kb. 30 méterre, persze space suitban), akkor nyomj egy entert, majd a menüben megjelenik a Claim gomb. Ezzel teheted magadévá a hajót. Utána vagy beszálsz, vagy visszaszálsz a másik hajódba. -
stewings #1153 Szeretnék egy hajót ellopni. Szétlövöm kiugrik a pilóta. Eject-elek és shift-E mégsem tudok beszállni.Másképp müködik valami mint az X2-ben? Valakinek sikerűlt már hajót lopni??? -
goyo2 #1152 Az a CLAIM gomb csak szafanderbern működik? Nyugis helyen nem gond, node nem igazán akarok kiugrálni a hajóból. -
jano1 #1151 Khaak hajóból esett már ki valakinek fegyver? Nekem az x2 – ben
igen ,de mivel semelyik hajóra nem bírtam felrakni eladtam jó pénzért.