20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • kisviku
    Erre a megoldás, hogy kikapcsolod a játékon belül lévő grafikai beállításoknál a...valami preload...nem tudom mit, ami új menüpontként szerepel.

Én nem tudom, de nekem minden tök simán fut.Vagy simábban.Jó, csatánál hagy némi kívánnivalót maga után, de mindezt full grafikai beállítások mellett, tehát amikor csutkán van minden.
  • Lord Zax
    Ezt a 10 másodperces beállást én is megtudom erösiteni, nekem is idönként leáll swappolni, és akkor baromira belassul, utánan meg jol megy. Sok dolgon gyorsitottak, meg szebben megy, de sok másnál aminél eddig nem volt bajom, most lett.. pl a ppc, ha lönek rám 4-5 el lemegy 2 fps-re, amivel eddig semmi bajom nemvolt.
    És sajnos a legtöbb story bug megmaradt. :(
  • dronkZero
    Észrevételek részemről:
    A massdriver becsapódáseffektje a bal felső kis ablakban újabban nagyon beszaggatja a gépem, akár teljes másodpercekre megakad. Lehet, hogy ez egy nagyon sűrű szektor, csak azért csinálja, de eddig ilyen nem volt. Eddig a sűrű szektorok folyamatosan kevés fpst produkáltak, nem ilyen jellegű volt a gond.
    Mostanában néha nem egyből loadgame-el, hanem miután kiválasztom, hogy melyiket akarom betölteni, akkor valamit szüttyög, aztán visszaadja az irányítást olyan 10 másodpercre, majd loading képernyő. Eddig ilyen nem volt.
    Nem változtak a szektorok fényerei. Sector enchantments, persze.
    Néha beakad a játék olyan tíz másodpercre, de aztán mintha mi sem történt volna, megy tovább. Ez különösen idegesítő, főleg, mivel összekeverhető a legsúlyosabb fagyival.
    És a legfontosabb, csak a peccs óta jelentkezik, és nagyon gyanús:
    Kb fél óra-egy óra játék után egyszercsak megáll minden (kb fél percig), aztán meglátom a windowsos X3 ablakot és a keretet(jól kilóg a képből), aztán -nekem ez a legfurcsább- az X3 címképernyőt mutatja teljse képernyőn, majd megint X3 ablak, és innen nem is megy tovább, csak hideg reset segít.
    Ami változatlan, hogy újraindításonként csak egyszer játszhatok, illetve ha már csináltam valamit a géppel, akkor egyszer sem, mert a programvédelem csík végigfutás helyett resetel.

Na mindegy, majd még próbálkozom vele... Már így is elég nyögvenyelősen tudtam vele játszani, de hogy most már nem csak a loadolást baszhatja el, hanem csaták közepén is fagyogat, az valami horror.
  • kisviku
    Álmos vagyok, gyors leszek a Colossusról:
    No végre-valahára megvan!Nem Titánt vettem, azt majd max holnap (igaz a fegyvereire már nem lesz lóvé,de majd jön), mivel a Colossus gyorsabb és tud hajókat fogadni.
    A hangárban 60 (!) darab M5/M4/M3 fér el, sajnos a TS-ek ide sem dokkolhatnak, még a kicsik sem.Ez a hajó egy isteni darab.
    Körberepültem kicsiny Centaurommal és szerintem kétszer akkora mint a Mammoth.
    Tűzerő?Eszméletlen...
    Vettem ezt az Alpha Flak Artillery-t rá, én nem tudom milyen a Beta, de ez valami brutál! Olyan hangja van, hogy majd szétrobbant a hangfalam, és a vadászoknak esélye sincs megközelíteni a hajómat!Ha ez nem lenne elég a PPC kárpótol mindenért.Egyelőre "csak" 5 Gj-nyi pajzsom van, egy még kell, de nevetségesek a vadászok.Ki sem kell engednem hajóimat, és végük van

De rohadt álmos vagyok, abbahagyom.Folyt.köv. holnap.
    Jó éjt!
  • kisviku
    No ,akkor észrevételek:

-Sokkal simább lett a játékmenet, egyenletesebb, tehát a sebesség sokat javult.
    -Az átvezető videók optimalizálva vanak, nincsenek fölösleges vagy csúnya részek és kevésbe akadozik.
    -Több lehetőségünk van a grafikai beállításokra a setupban
    -Gyorsabb lett a menükezelés és a térképen való "nézelődés"
    -Van benne valami tippek és trükkök-féle segítség illetve kezelési útmutató
    -Végre valahára helyreállították az ágyúkat/pajzsokat (a Colossusról később )
    -Ha állomáskomplexumod van, akkor MINDEN termékeddel tudsz kereskedni.Értem ezalatt, hogy hajóidnak ki tudod adni a Sell ware for best price parancsot MINDEN a komplexumod által előállított termékre.Nem kell manuálisan okoskodni
    -A fegyverek effektjei szebbek,a rakéták is kidolgozottabbak.
    -Az AI még jobb lett, sokkal több ellenség, sok kalóz és Khaak, meg Xenon támadások (jó rangnövelésre) vannak.Illetve a hajóid is agresszívebbek lettek.

Most más nem jut eszembe, kell még idő, mire mindenre rájövök.
  • BaLeeX
    Amit viszont hiányoltam, hogy még mindig csak 100%os naptevékenység van szinte minden sectorban vagy pár helyen 0. Pedig ezzel még dobhattak volna egy kicsit az SPPknek helyet keresgélők szórakozásán.

Mondjuk lehet, hogy nem olyan könnyű megoldani hogy ez a % kihatással legyen a termelésre de biztos nem lett volna lehetetlen.
  • kisviku
    Régi motoros vagyok én is, nem vagy egyedül :)
    Természetesen ez a lényeg, hogy lekösse az embert.Én csak azért örülök ennyire ennek, mert tényleg sokat javítottak rajta és minden elismerésem az Egosoftnak!
    A másik, hogy amit anno ötletként egyszer felvetettem itt nektek, azt valaki megálmodhatta Egoéknál is és mivel harmadszor mented meg a világot egy személyként, így megadták végre az Argonoknál az egyik legmagasabb rangot.
  • Zombye
    Ja, meg valaki folyamatosan lövi a satelitemet, de az nem akar felrobbanni. ez is egy érdekes dolog.
  • Zombye
    OK, műxik.

Mármint nem lép ki ott, ahol eddig kilépett.

1 érdekesség. amikor visszamegyek Heretix endbe, van ott egy csomó unknown hajó a fődiek folyamatosan azt hajtogatják, hogy húzzak el innen, mert különben lelőnek. ehhez képest valakikkel nagyon harcolnak, mert folyamatosan lőnek a nagy csatahajók csak még azt nem tudom kire.

Hüle terránok most egymásnak ugrottak, mvagy mivan?
  • Zombye
    No, mingyá felrakom, és megnézem mit sikerült javítani. Remélem megoldották, hogy tudjak ablakban játszani, meg abban is bízom, hogy nem lép ki a vége előtt 2 másodpercel.

• 8Ego8
    Feltettem az 1.3-at és már el sem indul a game! 1.2.1-el ment most meg nem! :S
    Nyomom neki hogy start x3 utána fekete kép és visszadob windows-ba!
    Van valakinek valami ötlete hogy miért lehet/mit lehetne csinálni?
  • Lockheed
    Vééégre kinn a patch! :) Éppen ideje volt már! Éppen kezdtem lemondani róla!
  • o0tomy0o
    szerintem meg igen. Télleg sokkal jobban fut, m,lviszont ami igaz az igaz, kicsit átestek a ló túloldalára... pölö hirtelen nagyon megnőtt a pirate aktivitás, 20 perc játék alatt 4 UT-met lőtték le, vagy 10-szer győzték le a Centauromat, Xenon hajók tűnnek fel olyan argon szektorokban ahol még pájrétet sem láttam még sosem... az ellenséges hajók szinte minden találata talál, csak ha nagyon oldalazok, de akkor is csak az első 20 lövedék nem talál a többi igen... Viszont az hogy amikor egy ellenség elkezd beta PSG vel tüzelni, 1-2 fps re megy le a sebesség, fullra beakad, ez azért totál elbassza a dolgot... holott a peccs elött meg se kottyant ha huszan lőttek rám olyannal.... szal egyik szemem sír a másik meg pityereg....
  • Lord Zax
    Nem sokat javitottak, legalábbis én nem vettem észre.
    Az egyetlen dolog viszaont amire vártam az persze nincs kijavitva.
    Egy story bug, mégpedig a farhnans legendes, amikor a tempestines csaj meg a marauder elküldenek a picsába hogy ne zavarjam öket. Mostis ugyanugy elküldenek...
    Pajzsok fegyverek optimalizálása pedig kicsit mokás, most sztem pont a lo másik oldalára estek át. :)
  • o0tomy0o
    Nah fasza. . . Ha valamelyik geci elkezd BPSG-vel tüzelni akkor ott meghalt a gép... olyan 1-2 fps
  • BaLeeX
    Igen közben rájöttem. :)

Így viszont az fps növekedés nem észrevehető. Az előbb pl ore beltben a solar plant felé menve 10fps alatt volt. Mondjuk ott van vörös fény, köd meg minden hülye effekt. Amúgy alapesetben nekem egész játszható 30-40 fps körülit hozza, csatákban sem esik nagyon 20 alá.
  • [NST]Cifu
    Aszthiszem a Shift + H alaphelyzetben a HUD ki-be kapcsolása, a probléma annyi, hogy a HUD-ot kikapcsolva eddig is 70-80 fps volt...
  • 666 Diablo 666
    Ezek szerint a sebesség javult ha másnak is van valami észrevétele az irjon.
    Elöre is köszönöm
    Én nemjátszottam 1 ideig vele mert a sebesség és az akadozás zavart,remélem most megoldották a gondot.
  • BaLeeX
  • o0tomy0o
    Ehh... nemtom össze függ e az új peccsel, de normális az hogy egy pirate harrier üldözése közben 2 Kha'ak Destroyer ugrik be a rendszerbe és kiírt mindent (az én Centaurom kb 20 mp ig bírta)? kicsit fura
  • BaLeeX
    Hát most hirtelen annyit, hogy az eddigi 30 fps helyett kb 70-80 és akkor sem esik sokkal lejjebb ha egy állomás vagy bolygó felé nézek.

Viszont sikeresen eltüntettem a full HUD-omat, semmi kijelzés sincsen ezt akarom valahogy visszaállítani. F1-el lehet nézetet váltani erre rájöttem csak nem tudom hogy tűnt el minden kijelzés.
  • 666 Diablo 666
    Ha valaki felrakta a javitást lát valami változást a sebességgel kapcsolatba vagy még mindig akadozik?
  • BaLeeX
    Aham.

Amúgy übersirály az oldalad, onnan a mod is. Meg a te leírásoddal mentettem mambát. :))
    Nem értem miért nincs még bent a FAQban a cím.
  • Amaro
    Valamelyik játékmódból hiányzott, már nem emlékszem, melyik volt.
  • BaLeeX
    Köszi.

Amarok kollega linkjénél ott van minden X3as rang.
    Bevásároltam egy centaurt végre (meglett a rang) most azt tápolom fel mindenféle fegyóval. :)
    Meg kiléptem elindítani a cockpit modot mert így még mindig elég sivár. :)

Egy dolgot nem értek a felsorolásból az argon discoverer-t miért írja missing shipnek? Én zúztam azokkal felderítésképpen sokat és többfajta verzióját is megvettem.
  • Amaro
    Újdonságok, hozzáadott tartalmak:
    - Mobil bányászat
    - Szektorok fejlesztve - egyelőre nem tudni, ez mit takar
    - A tippek menü immár a teljes játékot lefedi
    - A lerombolt állomások helyén roncsok maradnak
    - Az előzőleg hiányzó hajókat aktiválták (Argon Discoverer, Teladi Osprey)
    - A rakéták új kinézetet kaptak
    - A komplexek köztes termékei is kiválaszthatóak a "sell for best price" menüben
    - A komplexek köztes termékei is beállíthatóak eladásra, megtartásra (global setting per complex)
    - Új hajó: Split Caiman Miner

Sebesség, teljesítmény:
    - HUD megjelenítési sebessége növelve
    - Bullet (töltények, lézersugarak) megjelenítési sebessége növelve
    - Processzor terhelés csökkentve, ez jelentősen növeli a játék általános sebességét
    - Felhasználó által beállítható grafikai lehetőségek hozzáadva
    - Optimalizálva a teljes shader megjelenítés
    - Magasabb minőség/sebesség médium shader beállításoknál is

Kiegyensúlyozás és gazdaság

- NPC-k (nem játékos karakterek) mesterséges intelligenciája erősítve
    - A hajók ütközésének következményeit kezelő mesterséges intelligencia módosítva
    - GOD motor kiegyensúlyozva és fejlesztve, hogy valós hatást gyakoroljon a gazdaságra
    - M1 és M2 pajzsgenerátorok megnövelve
    - M2 lézergenerátorok megnövelve
    - M6 osztályú hajók is kaphatnak kereskedelmi parancsokat (buy/sell ware/best price)
    - M6 osztályú hajókra lehet "Mobile Drilling System" -et telepíteni (a mobil bányászat lehetősége!)
    - köztes termékek menedzselése a komplexekben megoldva
    - Swarm rakéták kiegyensúlyozva
    - NPC-k MI-je fejlesztve, szívesen használnak rakétákat
    - A kalózbázisokat hajóik megvédik támadás esetén, őrjáratoznak!
    - Több NPC harc és konfliktus
    - Kha'ak vadászok MI-je módosítva (ne mondd, hogy nem szóltunk előre)
    - Néhány hibás sztori elem és állapot egyensúlyba került
    - Egyéb kisebb kiegyensúlyozási fejlesztések

Hibajavítások
    - Sztori elemek munkába állítva (eddigi mentések használhatóak maradnak)
    - A sztori végén az Argonrang hiba javítva ( nem nulláz le)
    - A Quantum Tube Fab a Bala Gi's Joy szektorban újragenerálódik, ha szükséges
    - Miria felveszi a kapcsolatot a játékossal, miután megmentette a "pleasure complex"-ből (ezt nem fordítottam le, bár lenne néhány ötletem rá)
    - "Mine for The Seed" most már működik
    - Néhány kisebb sztori gond orvosolva
    - "sérült" ugrókapuk sérültnek is látszanak
    - ha a komplexek raktára megtelt, a ciklus nem folytatódik, míg nincs elég hely a termékeknek ( magyarán nem tűnik el a semmibe a megtermelt cucc)
    - Argon kontra Boron balhé hibái javítva
    - Az elfogott hajók sebesség problémája javítva
    - A hajók nem sérülnek a kapuban ugrás közben, nem ragadnak be követéskor
    - A követés (follow) paransot kapott hajók nem felejtik el parancsukat dokkoláskor
    - Az MI hajók idővel csökkenő számának hibája javítva - magyarán nem gyérül a forgalom :)
    - A kilőtt pilóták ezentúl nem foglalják le örökre a dokkokat
    - javítva néhány AUTOSAVE és SAVEGAME CTD probléma - fogalmam sincs, mi volt az

- Sok más kisebb probléma orvosolva

Gyors, és néhol magyartalan ferdítésemért elnézést kérek ;)
  • [NST]Cifu
    A Xenon küldikért a BBS-eket érdemes olvasgatni, hogy milyen hajó ajánlott hozzá? Nos valami jó tápos, de semmiképpen sem M5-ös. :)

Az X3 béli rangokról még nem találtam felsorolást, csak az X2-béliekről, de ezek változtak. :)
  • o0tomy0o
    ZZSSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍRRRRR akkor háha nekem is
  • Amaro
    Kezd el olvasni ezt a fórumot az elejéről, és megkapsz minden választ a kérdéseidre. Az X3 oldalról pedig sok segítséget tudsz letölteni.
  • Amaro
    http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php?t=110300 - a rangok fóruma az Egosoft-nál
  • 8Ego8
    Sziasztok!
    olvasgattam eme fórumot és ennek eredményeképpen felraktam az x3-at! :)
    De szeretnék tanácsot kérni, mert kissé el vagyok akadva:
    Első küldi megvan, a második ugye mikor a papoknak kell szálitani valamit! Ott hogy lövöm le a 3 kalózt az elején? Mert azzal a kis géppityuval semmire sem megyek... rakétát meg nem akar lőni! :S
    Másik: ugye van az araghon Buster-em......Hogy szerzek nagyobb hajót? Hogy kell hajót lopni? próbáltam teherhajót lopni de nemállt meg...Szal egy rövid leírást a kalózkodáshoz plz!
    És még valami: normálon kezdtem, nincs semmien trade-s vackom installálva! Hogy tudok pénzre szert tenni, mivel és hogyan éri meg kereskedni az első idökben...
    Hirtelen ennyi!
    PLZ help mert tecik a játék de igy egy kissé unalmas
    Köszi előre is!
  • BaLeeX
    Akkor nagy örömödben azt mondd meg hol tudok felvenni Xenon inváziós küldiket és milyen hajó ajánlott hozzá. :))

Hol találok valami leírást az elérhető rangokról?
  • Amaro
    Akkor jó egy játék, ha magával tudja ragadni az embert. Van elég gondom, bajom, hát jól jön, ha ki tud kapcsolni valami ebből a világból, és átrepít egy másikba. Az X3 ilyen, alapból, a látványvilága csak a ráadás. Úgy érdemes játszani, ha beleéli magát az ember, tehát szerintem nem vagy elmebeteg, Kisviku Vágtam én már billentyűzetet a sarokba , aztán húztam a nyúlcipőt és söpörtem újat venni
  • Amaro
    Gratulálok. A nagy boldogságtól meg is változott kissé a stílusod
  • kisviku
    Basszus!
    Alig, hogy felraktam, kimentem hugyozni meg egy cigit elszívni, amikor hallom a "You have gained recognition"-t és a k*va anyját Argonj Protector of Federation lettem!!!!!
    Megvehetem a Colossus-t meg a Titant!!!
    Édes istenem, mennyit szenvedtem, hogy meglegyen.Na ez a pecss most már bármilyen szar is lehet felőlem, nagyon,nagyon boldog vagyok!!

Hát én tényleg elmebeteg vagyok...
    Úgy örülök neki, mintha megnyertem volna a lottó ötöst...
  • Amaro
    szerintem az összes Kha'ak vadász rád fog vadászni, és a kiegyensúlyozás arra vonatkozik, hogy minden irányból ugyanannyian jönnek, nehogy boruljon a mérleg.
  • BaLeeX
    Na ezt pont telepítés előtt olvastem el. Kösz. :)
  • Amaro
    Egyébként a readme nem említ pilótafülkét (pl. cabin, cockpit), új kinézetet eszerint egyedül a rakéták kaptak, meg két hiányzó hajót aktiváltak? Nekem még nem hiányoztak
  • kisviku
    Na, végre.Már jön le nekem is.
    Részletek, észrevételek később!
  • Amaro
    Én éjszakáig itt melózok, szóval további infókat tőletek várok