20430
-
Létezik ilyen script....meggyorsítja a pajzs töltődését ECk segítségével
UI.: Legalábbis úgy emlékszem...most nincsenek előttem a scriptjeim -
nekem lenne ötletem, bár elég komplikált lenne beletenni, majd talán az x4-ben :)
mondjuk lennének kereskedők (Teladik természetesen :)) akinek mondhatnám, hogy kérek 60db Nova Sentinelt, ilyen és ilyen felszereltséggel, stb. és ő összeszedné a hozzávalókat, persze jó kis profit mellett. nem nekem kellene shipyard-medium shield gyár-HEPT gyár dolgot végigjátszani
aztán ha mondjuk nem fizetném ki a 250 millát értük, és rajta maradna a 60 Sentinel, akkor az én fejemre lenne vérdíj a Bulletin Boardokon, és boldog boldogtalan rohangálna utánam a busás fejpénz reményében :)) -
kisviku #2748 Minden gyárnak van több pontja, ahol összeköti őket a hub.
Kezdem megismerni, melyek ezek a pontok és megpróbálom úgy forgatni a gyárakat, hogy a hub könnyedén összekösse. -
kisviku #2747 Más.
Most épp az a fő kérdés az Egosoftnál, hogy mi az ami tetszett a játékban, mármint milyen küldetések, és milyeneket szeretnénk látni benne.
Én most abszolút nem erre fogok válaszolni, nekem van egy nagyon jó ötletem, ami szerintem sokat dobna a játékon.
Jó ötlet lenne a hajód pajzsát feltölteni egy Shipyardon.Például: Mész egy nagy TL vagy M1,M2-vel vagy egy kisebb M6-tal, csatázol, pajzsod lemegy minimumra.Ugye a saját pajzsgenerátor is visszatölti, de főleg ha nagy pajzsod van, ez baromi lassú.Legyen olyan, hogy beállok a shipyarda és és ha nem is ingyen, de pénzért vagy EC-ért cserébe AZONNAL feltölti a maxra.Így nem kellene fél órát SETA-znom, hogy feltöltődjön és jó stratégiát lehet erre építeni.
Xenon küldi, lesérülsz, gyorsan ugrás egy közeli shipyardra, pajzs vissza és mehetsz zúzni.
Másik okosság az EC "tankolása" Shipyardon vagy EQ Dock-ban a Jumpdrivehoz. -
legvégére: igen. de csak egy hubod marad, és megpróbálja az összes gyáradat logikusan összefűzni -
kisviku #2745 - Szívesen.
- Xenon küldit kaphatsz nem csak KÖZVETLEN közelben, egy-két szketorral odébb is.
- Mit értesz az alatt, hogy összetett építmény?
Írtam erről is egy leírást egyébként, de ha már meglévő komplexumhoz akarsz hozzácsatolni az nagyon egyszerű.Lerakod a komplexum közelébe a gyárat és mindössze egy darab Construction Kitet kell felhasználni amivel hozzácsatolod.
A Docking bay-t már nem kell újra leraknod, mert az fixen marad.
- A Xenon szektorba való saját hajós okosságot én is tapasztaltam.Megpróbáltam olyanra állítani a gyárat, hogy ne nagyon kelljen elmászkálni a transzportnak, de már a harmadikat vesztem így el, mert mindig át akar menni rajtuk.Ezért gondoltam, hogy kitakarítom a Xenon 347-et, hétvégén megcsinálom. -
Hááát eddig még nem! :) Volt már ilyen, és mindig megjött!
Jano1(#2732) THX. -
Gryllus #2743 Köszi a rakéta sulit, Kisviku, néhány hiányzó képkockát helyretett.
Sikerült tegnap a megzakkant gazdaságom helyrerakni, egy órán keresztül semmit mást nem csináltam, csak 3 freighterrel eladtam a gyáraimban felhalmozódott olajat és silicont. Lassan meg fog jelenni egy cikk a bulletin boardokon, hogy népességi problémák elé néznek a Teladik: az olcsó olaj miatt általános elhízási hullám söpör végig a populáción. :-) (A teladik fő tápláléka a nostrop oil.)
Ajánlom minden gyártulajdonos figyelmébe, aki még nem jött volna rá a saját kárán, hogy a jump distance-t úgy kell beállítani, hogy Xenon sectorba ne érjenek el a freighterek, mert simán megpróbálnak átmenni rajta.
Miközben a távirányítós olajszállítóknak kerestem a jó felvevőhelyeket, a centaurral keresgéltem a bulletin boardokon küldiket. ÖSszvissz egy bérgyilkot kaptam, pedig körbemászkáltam az összes xenon szektorral szomszédos helyet, hátha kapok Gzinon invézsön kvesztet. Ilyet ti is csak xenon melletti szektorban kaptok, vagy akárhol?
És egy trükkös kérdést hagyok a végére: nagy komplexum építését tervezem. meg lehet-e azt csinálni, hogy két olyan gyárat kötök össze Complex Construction Kit-Tel, amik már maguk is összetett építmények? -
Ninju #2742 Észre vettem, hogy berakja rakétának. Úgy voltam vele, hogy biztos gyenge.
Aztán egyszer megszorúltam, gondoltam kilövöm. Egyből nekimentem és elpusztított (Centaur Hull: 100%). Nah ez biztos erős! :)
Kilőttem max Hull+ max pajzson: Megint felrobbantam. Hmm...
Kilöttem vigyázva nehogy nekimenjek. Erre leszedte a TL-t. (Bounty Mission)
-
lammaer #2741 Az unknown objecttel is lehet lőni, vagz mi? Úgy értem, nem tudtat hogy mi az, csak beraktad raksinak és kilőtted? -
Ninju #2740 Nekem volt egy Unknown Object-em. Egy darab leszedett egy Paranid TL-t. Full pajzs és Hull!
-
Még annyi kiegészítést talán, hogy van az unknown object rakétáknak van egy másik típusa, a Hammerhead missile. ez kb 27-30e-et ér ha jól emléxek. Viszonylag lassú, de sok az üzemanyaga. Egy M3-ast egy lövéssel le tud szedni
(ha ugyanaz mint amit te említettél akkor sorry, de nálam azért nem adnak 80e-t :)) -
kisviku #2738 A régibe visszaülsz...
Na tehát, mégegyszer.Megközelíted, kiugrasz a sajátodból, elveszed a kilőtt hajót, VISSZASZÁLLSZ a sajátodba és mész vele tovább. -
kisviku #2737 Na akkor nézzük a rakétaismertetőt:
A rakéták több csoportba vannak osztva, robbanófej-típus,rombolóerő,és követési mód szerint.Előre megjegyzem, hogy amit nem találtam eleddig a játékban, azt nem fogom részletezni,mivel nem ismerem.Mondtam, hogy vannak típusok a kézikönyvben, amikkel még egyáltalán nem találkoztam, lehet, hogy nincs is benne a játékban vagy később kivették őket.
Dumbfire - azaz "lőjj és megy amerre lát" típusúak.Ahogy a neve is mutatja, ezek a rakéták NEM KÖVETIK AZ ELLENFELET, így meglehetősen nehéz velük támadni, max lassú és nagy objektumok ellen használhatók.Elég olcsó,alap rakéták.Ide tartozik a Firefly, a Dragonfly és az Aurora.Ez utóbbi közelségi (synaptic), tehát kilövöd, majd amikor megfelelő távolságban van a célponthoz, újra megnyomod a rakéta kilövés gombot (alapeset:"L") és felrobbantod.Kisebb repeszeket szór szét és rongálja a közelében az összes célpontot.
Robbanóerejét tekintve a Dragonfly innen a legerősebb,eggyel rosszabb az Aurora és a leggyengébb a Firefly.
Swarm - "raj" vagy többrobbanófejes rakéták osztálya.Az egyik kedvencem, elég olcsó, sok helyen kapni ilyeneket és nem rosszak.Indításukkor egy célpontot támadnak, de sok robbanófejjel, ami vagy azonnal kioldódik vagy pár másodperces késéssel.Ezen osztályon belül a Wasp, Typhoon, és Tornado rakéták képviseltetik magukat.A Tornado kivételével a másik kettő KÖVETŐRAKÉTA, azaz célpontra állnak és követik.
(Megyjegyzem, hogy minden robbanófejnek van egy maximális hatótávolsága, mivel üzemenyag meghajtásuak.Tehát egy lassú torpedó ha gyors célpontot követ és nem lövik le időközben,de célpontját nem tudja elérni, egy idő után "Self-Destructed" azaz kifogy az üzemanyag és megsemmisül.Nem megy a végtelenségig...)
Jól használható fegyverek közelharcban is és távolról indítva is.A sok robbanófejnek köszönhetően nehéz őket lelőni, talán PSG fegyverrel lehet csak védekezni.
Seeker:Követő rakéták, infrakövetéssel vagy hőkövetéssel.Ezek a leghasználhatóbbak.
Az alap a Mosquito, olcsó, sokat lehet venni, nem foglal helyet és szinte mindenhol kapható.
Eggyel erősebb a Blizzard, ami csak a kézikönyvben található, venni még sehol nem tudtam, pedig az összes EQ Dockot átvizsgáltam.
A Silkworm az egyik kedvencem, nehéz célpontok ellen is jó, pl.M3-as hajók, korvettek.Relatív olcsó (5000 Cr), hőkövető, sebessége átlagon felüli, még a gyorsabb M4-es vadászokat is eltalálja.Hatótávolsága jó, sokáig követi az ellenfelet, lőtáv kábé 3,5 km.
Cyclone rakéta.Ilyet sem találtam eddig.
Tempest rakéta.Szintén a hőkövetők osztályába tartozik, különlegessége, hogy ha a célpontja időközben megsemmisült vagy eltűnt, automatikusan rááll egy másik célpontra.
Thunderbolt rakéta.Ez is egy komolyabb darab.Az ára asszem úgy 30000 Cr körül mozog, M3-as és M6-os hajók használják.Gyors, pontos, halálos és komoly sérülést okoz.
High Yield - nagy robbanóerejű rakéták és torpedók.
Itt vannak a legbrutálisabbak, mindegyik követi a célpontot, sajnos lassúak, de borzalams pusztításra képesek.Felfoghatjuk inkább bombáknak vagy nuke-nak
egyiket-másikat.Sajnos drágák, kevés kapható egyszerre, lassúak mint a tetű és könnyen lelőhetik őket, ami egy Firestorm Torpedonál 80000 Cr/darab (!).Főként lassú célpontok, M1,M2, állomások, és korvettek ellen való.Egyik képviselőjük a Hurricane rakéta, ami egyben a leggyengébb az osztályban.
A Hornet a másik kedvencem, nagyon erős, az X2-ben ez volt a legerősebb rakéta.Kisebb nukleáris robbanófejet hordoz magában, közelében sokat sérülnek a gyengébb hajók.Sebessége átlagos, hatótáv nagy és a lőtáv kábé 4-4,5 km.
A Firestorm Torpedo a csatahajók egyik alapfegyvere, szerelhető korvettekre és M3-as nehézvadászokra.Nagyon lassú, könnyű kilőni is, de ha célbaér, a robbanóereje olyan, hogy egy TL hajónak azonnal lebontja a pajzsát, egy M1 illetve M2-nek pedig egy harmadnyi, egy negyednyi pajzsát veszi le.Nagyjából 1 Gj-nyi pajzsot vesz le.Szerencsénkre már 5 km-es távból is indíthatjuk, imádkozni kell, hogy ne lőjék le...A 80000 Cr-es ára igen borsos, ritkán használom, sokkal jobban megéri a nagy PPC-vel lőni, ezt max kegyelemdöfésként használom vagy ha rosszul áll a szénám.
Léteznek még kereskedelmi forgalomban nem kapható rakéták, amiket ritkán tudunk beszerezni.Kalózok,Xenonok és Khaakok használják.Gondolom sokatok talált már Unknown Object-et is.EZ IS RAKÉTA!Lehet betölteni a kilövőbe, vagy eladni nagyon drágán.A Xenon hajóknál szoktam találkozni ezzel, az ára annyi mint a Firestorm Torpedóé, így gondolom a rombolóereje is hasonló.
A Disruptor Missile a sztoriban is szerepel, meg kell hogy mondjam, én még nem tapasztaltam a különleges képességét, miszerint hasonló mint az Ion Disruptor, csak pluszban a hajó irányítását is megbénítja, így a célpontod nem tud rádlőni egy darabig.Egy EQ Dockban asszem 2700-3000 Cr-et adnak érte.
Khaak rakétákat egyelőre nem tudtam gyűjteni, itt három típus van, a legerősebb talán olyan mint a Silkworm.
Aztán itt van az általam már korábban említett Remote Guided Warhead is, ami elvileg egy saját magad által "vezethető" - irányítható - rakéta, melynek rombolóereje még a Firestormét is jóval meghaladja.Szintén csak a kézikönyvben leltem reá, a játékban még nem.
Tudom, ez most nem olyan bő, mint a lézereknél volt az írásom, de remélem segít.A lényeg, hogy mindenki válassza ki a neki megfelelőt, én a követőkre szavazok, illetve jól használhatók a Swarm rakéták osztálya is. -
És mi lesz a régivel? 
-
kisviku #2735 Hajó elfoglalása a következő.
1.Lövöd, amíg meg nem adja magát.
2.Megadta magát, közelmész hozzá űrruhában (!), kábé 20-30 méterre.Fontos a távolság!Minél közelebb, de nekimenni nem kell...
3."I" gomb vagy menü,target és a CLAIM. Erre bemond egy ilyet, hogy "Ship computer control transferred" és már tied is a hajó és zöldre vált.
4. Ezután "C" gomb az újonnan elfogott hajódon, Navigation,Dock at, és kijelölsz egy Shipyardot. -
Kaziking #2734 thx
-
jano1 #2733 Bocs.Lockheed-nek ment -
jano1 #2732 Igen.Ma jött meg -
kedves x3 reunion rajongok szeretnék egy segitséget kérni az lenne a kérdésem hogy
ha az ürben van egy elfoglalt hajó ami űres hogyan tudnám be kűldeni a dokba mert csak a
flow és a beszélgetés ikon jelenik meg rajta a pici ajto ikon nem jelenik meg akkorsem ha ay űrben vagyok
de az én hajómon meg jelenik a beszállás ikon nem tudom ez az 1.3 javitás hibája vagy valami mást kell csinálni
kérem segitsen valaki ha tud köszönöm elöre is..mano1b
-
Zombye #2730 Parancsolj:
[email protected]
És ezer köszönet.
-
X3 hajótáblázat (német)
X3 hajótáblázat .XLS formátumban (angol) -
az ehavi nemjött meg? Lehet terhes vagy... de lehet csak gondterhes:) -
Az ehavi GS -ben van? Mert megvan rendelve már ősidők óta, de még nemláttam az ehavi meg nemjött még meg! Hmmmm. Csak abban lehet! Lehetetlen, hogy átsiklottam rajta...
-
Kaziking #2726 a hajókról van valahol összehasonlító táblázat? ahol van sebesseég meg fegyverzet ...stb -
Áááá! Nemúgygondoltam énsem! Mondjuk nemtudom hogynéz ki ez a "távirányító". Még nemnéztem, de majd bepótolom! Azthittem olyan, mint a VNC. Az egy program, amivel távolról is el lehet érni a gépedet JAVA -n keresztül asszem. Én sem úgy gondoltam, hogy notebookon tolom majd az X3 -at!
Pfff.. Nincs nekem erre fél millám! :)
-
Nekem van vagy 5 táblázatom különféle dolgokról, többek közt erről is, amiben benne van, hogy melyik gyárat milyen méretben hol, mennyiért lehet venni... Ha gondolod elküldöm csak adj vmi mailt... -
jano1 #2723 Egyetértek én is csak gondoltam hátha valakit érdekel. A szektortérképet én is megtaláltam már régen csak így nem kell kinyomtatnom. -
Teljességgel egyetértek
Ráadásul azok után, hogy a Freelancer alá helyezték, már nem is érdekel a cikk.
-
Szektortérképet a neten is lehet találni, és szerintem ebben a topicban több segítséget kaphat a kezdő, mint GS ismertetőből. ;) -
jano1 #2720 Egyébként a Gamestar – ban van egy nyolc oldalas cikk az X3-rol. Jobb százalékot kapott a freelancer! Ezzel mondjuk nem értek egyet. Újoncoknak ajánlott, ha még van itt olyan! Benne van a szektortérkép is meg néhány tipp. -
jano1 #2719 Kár. Ezek szerint mégiscsak az egosoft – tol érdeme megrendelni. Köszönöm a választ. -
Sajnos csak német, legalábbis az Ausztriában kapható példány. A "nemzetközi" verziónak tudomásom szerint angol nyelvű csomagolása van. -
jano1 #2717 A húgom kint van a németeknél ezért lenne ez a megoldás egyszerűbb. Ahol eddig járt csak németnyelvű verziót talált, ami érthető arrafelé. Angolul pedig nem tudok annyira hogy a hivatalos fórumon kérdezzem meg. -
Szerintem kérdezd meg az egosoft fórumán:) de lehet jobban jársz ha tőlük rendelsz egy példányt.. az szerintem tuti int példány lesz. -
jano1 #2715 Meg tudná nekem azt mondani valaki, hogyha a németeknél veszek német nyelvű X3-at akkor az angol választható telepítéskor, vagy csak a német elérhető?
-
goyo2 #2714 Hipetrér hajtóművet vizsgál az Amcsi kormány
Ezek vagy zsenik, vagy bolondok. De azért felvillanyoz a hír.
-
Zombye #2713 No megyek dógozni. este nekiesek és fejlesztgetem a napraforgó+olajüzem komplexemet.
-
LOL
-
Zombye #2711 "Már megint ez a hülye játék!?"
Most erre mit lehet mondani?