F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • kisviku
    Na akkor nézzük a rakétaismertetőt:

A rakéták több csoportba vannak osztva, robbanófej-típus,rombolóerő,és követési mód szerint.Előre megjegyzem, hogy amit nem találtam eleddig a játékban, azt nem fogom részletezni,mivel nem ismerem.Mondtam, hogy vannak típusok a kézikönyvben, amikkel még egyáltalán nem találkoztam, lehet, hogy nincs is benne a játékban vagy később kivették őket.

Dumbfire - azaz "lőjj és megy amerre lát" típusúak.Ahogy a neve is mutatja, ezek a rakéták NEM KÖVETIK AZ ELLENFELET, így meglehetősen nehéz velük támadni, max lassú és nagy objektumok ellen használhatók.Elég olcsó,alap rakéták.Ide tartozik a Firefly, a Dragonfly és az Aurora.Ez utóbbi közelségi (synaptic), tehát kilövöd, majd amikor megfelelő távolságban van a célponthoz, újra megnyomod a rakéta kilövés gombot (alapeset:"L") és felrobbantod.Kisebb repeszeket szór szét és rongálja a közelében az összes célpontot.
    Robbanóerejét tekintve a Dragonfly innen a legerősebb,eggyel rosszabb az Aurora és a leggyengébb a Firefly.

Swarm - "raj" vagy többrobbanófejes rakéták osztálya.Az egyik kedvencem, elég olcsó, sok helyen kapni ilyeneket és nem rosszak.Indításukkor egy célpontot támadnak, de sok robbanófejjel, ami vagy azonnal kioldódik vagy pár másodperces késéssel.Ezen osztályon belül a Wasp, Typhoon, és Tornado rakéták képviseltetik magukat.A Tornado kivételével a másik kettő KÖVETŐRAKÉTA, azaz célpontra állnak és követik.
    (Megyjegyzem, hogy minden robbanófejnek van egy maximális hatótávolsága, mivel üzemenyag meghajtásuak.Tehát egy lassú torpedó ha gyors célpontot követ és nem lövik le időközben,de célpontját nem tudja elérni, egy idő után "Self-Destructed" azaz kifogy az üzemanyag és megsemmisül.Nem megy a végtelenségig...)
    Jól használható fegyverek közelharcban is és távolról indítva is.A sok robbanófejnek köszönhetően nehéz őket lelőni, talán PSG fegyverrel lehet csak védekezni.

Seeker:Követő rakéták, infrakövetéssel vagy hőkövetéssel.Ezek a leghasználhatóbbak.
    Az alap a Mosquito, olcsó, sokat lehet venni, nem foglal helyet és szinte mindenhol kapható.
    Eggyel erősebb a Blizzard, ami csak a kézikönyvben található, venni még sehol nem tudtam, pedig az összes EQ Dockot átvizsgáltam.
    A Silkworm az egyik kedvencem, nehéz célpontok ellen is jó, pl.M3-as hajók, korvettek.Relatív olcsó (5000 Cr), hőkövető, sebessége átlagon felüli, még a gyorsabb M4-es vadászokat is eltalálja.Hatótávolsága jó, sokáig követi az ellenfelet, lőtáv kábé 3,5 km.
    Cyclone rakéta.Ilyet sem találtam eddig.
    Tempest rakéta.Szintén a hőkövetők osztályába tartozik, különlegessége, hogy ha a célpontja időközben megsemmisült vagy eltűnt, automatikusan rááll egy másik célpontra.
    Thunderbolt rakéta.Ez is egy komolyabb darab.Az ára asszem úgy 30000 Cr körül mozog, M3-as és M6-os hajók használják.Gyors, pontos, halálos és komoly sérülést okoz.

High Yield - nagy robbanóerejű rakéták és torpedók.
    Itt vannak a legbrutálisabbak, mindegyik követi a célpontot, sajnos lassúak, de borzalams pusztításra képesek.Felfoghatjuk inkább bombáknak vagy nuke-nak egyiket-másikat.Sajnos drágák, kevés kapható egyszerre, lassúak mint a tetű és könnyen lelőhetik őket, ami egy Firestorm Torpedonál 80000 Cr/darab (!).Főként lassú célpontok, M1,M2, állomások, és korvettek ellen való.Egyik képviselőjük a Hurricane rakéta, ami egyben a leggyengébb az osztályban.
    A Hornet a másik kedvencem, nagyon erős, az X2-ben ez volt a legerősebb rakéta.Kisebb nukleáris robbanófejet hordoz magában, közelében sokat sérülnek a gyengébb hajók.Sebessége átlagos, hatótáv nagy és a lőtáv kábé 4-4,5 km.
    A Firestorm Torpedo a csatahajók egyik alapfegyvere, szerelhető korvettekre és M3-as nehézvadászokra.Nagyon lassú, könnyű kilőni is, de ha célbaér, a robbanóereje olyan, hogy egy TL hajónak azonnal lebontja a pajzsát, egy M1 illetve M2-nek pedig egy harmadnyi, egy negyednyi pajzsát veszi le.Nagyjából 1 Gj-nyi pajzsot vesz le.Szerencsénkre már 5 km-es távból is indíthatjuk, imádkozni kell, hogy ne lőjék le...A 80000 Cr-es ára igen borsos, ritkán használom, sokkal jobban megéri a nagy PPC-vel lőni, ezt max kegyelemdöfésként használom vagy ha rosszul áll a szénám.

Léteznek még kereskedelmi forgalomban nem kapható rakéták, amiket ritkán tudunk beszerezni.Kalózok,Xenonok és Khaakok használják.Gondolom sokatok talált már Unknown Object-et is.EZ IS RAKÉTA!Lehet betölteni a kilövőbe, vagy eladni nagyon drágán.A Xenon hajóknál szoktam találkozni ezzel, az ára annyi mint a Firestorm Torpedóé, így gondolom a rombolóereje is hasonló.
    A Disruptor Missile a sztoriban is szerepel, meg kell hogy mondjam, én még nem tapasztaltam a különleges képességét, miszerint hasonló mint az Ion Disruptor, csak pluszban a hajó irányítását is megbénítja, így a célpontod nem tud rádlőni egy darabig.Egy EQ Dockban asszem 2700-3000 Cr-et adnak érte.
    Khaak rakétákat egyelőre nem tudtam gyűjteni, itt három típus van, a legerősebb talán olyan mint a Silkworm.
    Aztán itt van az általam már korábban említett Remote Guided Warhead is, ami elvileg egy saját magad által "vezethető" - irányítható - rakéta, melynek rombolóereje még a Firestormét is jóval meghaladja.Szintén csak a kézikönyvben leltem reá, a játékban még nem.

Tudom, ez most nem olyan bő, mint a lézereknél volt az írásom, de remélem segít.A lényeg, hogy mindenki válassza ki a neki megfelelőt, én a követőkre szavazok, illetve jól használhatók a Swarm rakéták osztálya is.