20430
-
lammaer #3190 Szerintem a különbség csak annyi, hogy a komplexeknél - amikor már működnek - forgótőke befektetése nélkül termelsz profitot. Az egyedi gyárak pedig forgótőkével termelik ki a profitot, viszont TÖBBET, hiszen mindenki termel. Tehát a végeredmény az, hogy ugyanannyi idő alatt ugyanazok a gyárak több profitot termelnek akkor, ha külön vannak, mint akkor, ha komplexbe kötjük őket. Csak a komplexben nem kell pénzt tartalékolni.... szerintem. :)
De lehet, hogy nagyon elnézek valamit.
Az viszont tuti, hogy az SPP a profitkirály, nem a hi-tech cuccok... -
Kaziking #3189 ez igy ebben a formában nem igaz, reális a dolog mivel a költség a komplexum kiépítése! mire teljesen önellátó és high tech végterméket termel kb 50 millában van. azért mire a bekerüléso összeget kitermeli az se pár perc. -
csupán csak annyi lesz az értelme az önellátó üzemeknek, hogy kiszámolhatod, hogy bekerülési költség nélkül (vagyis hát a bekerülési költséged az lesz ami profittól elesel) maximális áron eladva egy egy high tech cuccot messze messze megtérül mintha minden alapanyagért pénzt kéne adnod. És egy idő után a termelési láncot be tudod zárni a komplexben így nem lesz szükséged külső nyersanyag forrásokra ----> csak profitot termelsz majd költség nélkül. (sajnos elég valótlan a valóságban de az előállítás nem kerül pénzbe csak akkor ha vásárolod az alapanyagot) -
goyo2 #3187 De igy függesz mástól. Én is gondoltam amugy arra amit irsz, és ha utána számolnék, lehet hogy igazad is lenne. (nincs kedvem utánaszámolni.
)
Igazán akkor lesz jó, ha valami high tech terméket hegesztesz. -
goyo2 #3186 No mégeccer: Nem raktározza, ha nem adom meg a komplex managerben product-ként, hanem elhasználja, pedig nincs is hova tennie az EC-t. -
lammaer #3185 Ezek a complexek nekem még mindig kérdésesek... már hogy megérik-e?
Az én univerzumomban pl energiacella mindig van az AI SPP-jeiben olyan 12-13 környékén. Legalábbis az Argon/Boron/Paranid kezdőszektoroknál. Ami azért meglepő, mert az AI gyáraiban meg mindig hiány van energiából...
Namost: van XL-es SPPm meg egy pár alacsonyabb szintű termelőüzemem (sütödék, bányák) is, viszont egyiket sem kötöttem össze. Ugyanis pl az SPPből simán el tudom adni 18-ért az EC-t az AI gyárainak, mig a saját gyáraimba meg tudok venni 13-ért az AI-tól. A termelés mindenhol folyamatos, hála az improved eladó/vevő hajóknak.
Ha összekötném direktbe az SPP-met a gyáraimmal, akkor gyakorlatilag elvesztem az SPP által termelt profitot, és csak a termelőüzemek lesznek nyereségesek. Márpedig - sajnos - ebben a játékban megint az SPP a legnagyobb profittermelő. Kristályt szintén átlagáron veszek a környező AI gyáraktól (folyamatos ellátás van ebből is), és ha lesz kristálygyáram, akkor természetesen az AI-nak fogok eladni, full áron.
Szóval egyelőre nem látom értelmét a komplexumoknak. Azon kivül persze, hogy lehet spórolni a szállitóhajókon...
-
kisviku #3184 És az miért baj,hogy raktározza? Pont ez a lényeg!
Raktározza addig, amíg meg nem telik.Tudod mit lehet tenni 3-4 ezer darab kristállyal?Egy XL-es SPP asszem 6 ezret tud befogadni.Tudod mennyi EC-t termel abból?
Én már a kristályt úgy gyártom, hogy min. 3 crystal fab van egybekötve.Most már annyi van, hogy bőven ellátom az erőműveimet. -
kisviku #3183 Ő kérlek a Terracorp tulaja, Saya Kho anyja.Ő az akivel apád (Kyle Brennan) összeismerkedett.
A leharcolt hajónak meg ott is örülni kell, mivel akkor még annyi lóvéd sincs, hogy hajót vegyél egyáltalán.Ja és nem rögtön a kalózokkal kell verekedni azzal,sem pedig a Xenonokat bántani...
De azért olyan segítséget már nem adhatnak, hogy kapsz egy fullos hajót vagy egy TL-t. -
Gryllus #3182 Ez az eredeti megfogalmazás az 1.3 patch readme.txt-jéből:
- If the storage of a complex is full the running production cycle will not exit until there is enough room for the produced goods
Ez azt jelenti, hogy ha nincsen hely a termelt árunak a gyárban, akkor a termelési ciklus "nem lép ki", azaz 100%-on áll addig, amíg nem lesz hely. Magyarul nem vész el semmi, se kristály, sem EC, viszont áll a gyár. (Egyébként ez is egy formája a veszteségnek, ha megáll a termelés)
A station trader nagyon babás, viszont tegnap sikerült az egyik gyáramat lebénítania. Csak export shipem volt, és sikerült olyankor eladni az összes energiacellát, amikor nem volt kristály a gyárban. Nem tudott több EC-t termelni, és puff leállt mind a 14 al-üzem.
Ezt megtapasztalva csak Maintain Station üzemmódba teszem a szállítókat, ha csak egy hajót tudok egy állomáshoz hozzárendelni. A legnagyobb kapacitású gyáramhoz egy SF-et és az induló mercuryt rendeltem, az elsőt export, a másodikat maintain módban, mert ez a gyár olyan tempóban termeli az EC-t, hogy a nagy SF (caiman) majdnem folyamatosan fordul a 10.000 EC eladásokkal. (SPP XL, 3x crystal fab M, cattle ranch L, cahoona bakery L, silicon mine L , yield 26).
Ilyen energiagyárat akarok még néhányat kihelyezni, viszont totál feltuningolt szállítóhajókkal közel van a 40 millióhoz a befektetés értéke. -
goyo2 #3181 Nem egészen vili amit mondasz. Ha nem felyezi be az ec termelést (azaz felhasználja a kristalyt) tehát termeli a ec-t a kristályból, de nincs hova tenni.
Ergo elveszik a kristály. Másképp mondva elveszik a termelt EC. De tök mindegy. Lényeg ha van hely kristálynak és már nincs ez EC-nek akkor ne használja fel, hanem raktározza.
-
Gryllus #3180 én a complex managert használom arra, hogy beállítsam, mi a product és mi nem.
Elvileg 1.3 óta egy gyár nem fejezi be a termelési ciklust, ha nincs a létrejövő terméknek hely, azaz nem veszhet el a crystal sem. Nem teszteltem, csak a patch leírásban olvastam. -
Lysandus #3179 LoL. Nem jöttél rá, hogy melyik nőci? Pedig nekem már az elején gyanús volt. Hát az a csaj az elején, aki közli velünk, hogy ki volt az apánk (aki mint kiderül vagyonos üzletember). Majd ezután nem apuci bankszámlájához kapunk egy accsest, hanem kiszúrja a szemünk egy leharcolt, halom ócskavas mercuryval és abban küld ki bennünket a kalózoktól, xenonoktól és khaaktól hemzsegő űrbe. Amikor meghallottam majdnem a fejéhez vágtam anno.
Mi ez ha nem gyilkossági kísérlet. Persze miután a fater üzlettársa volt, örült, hogy eltünt az öreg, és engem is ki akart csinálni. Még szerencse, hogy rájöttem, ami nem csoda, mert jó sok Derricket láttam!
-
goyo2 #3178 átmenetileg ugy oldottam meg, hogy a kristály is betettem végterméknek, csak épp nem engedtem meg hogy mások is vegyék. -
goyo2 #3177 Igen, az ec raktár tele, de a kristályt attól még feldolgozza. Nem akarok ide még spp-t.
-
kisviku #3176 Eltűnik? Még nem vettem észre, de a megoldás, hogy építesz még SPP-t és töltöd fel folyamatosan.EC-ből sosem elég vagy ahogy a Dűnében mondták "fűszerből nem lehet hiány" :) -
goyo2 #3175 complex manager nem? -
mrzed #3174 Melyik script az, amelyikkel lehet állítani az eladható termékeket:
Az RS.UPS -ra gondolsz? -
goyo2 #3173 Sűrgős kérdésem. Please help'
Vazze, most veszem észre hogy az első complexemben, ha tele a raktár akkor is gyárt de az altűnik a semmibe.
Node pont a crystal vesszen el??? Mintha lenne erre valami javitas nem? Legalább raktározodna a cristaly is.
-
o0tomy0o #3172 Sztem javítani nem nagyon érdemes, ez főleg a nagy hajókra igaz... Engem lesebeztek 80% os HULL ra, javítás enyhén borsos volt M2-nél... érdemesebb gyorsan visszatölteni az elmentést. -
deph #3171 Nem is kell rájuk, de jumpdrive az ajánlatos.
Nekem csak az UTimen van MK3.

Én meg 1,2 milkót költöttem a zsákmányolt novára. Tök kopaszon zsákmányoltam. A javítás 650e cr, Ahept, pajzsok stb. Lehet, hogy egy új jobb lett volna... -
goyo2 #3170 Érdekes, nekem egyik station trader hajómon sincs Trade MK3.
-
Köszönöm a segítséget mindenkinek ismét.Mőködik a "Station Trader" !!! Nagyon béna voltam, mert a két hajóm ami már a gyárhoz lett rendelve korábban (Home Base) azt az install után ügyesen elfelejtette??? Azt, hogy miért azt ne kérdezzétek, nem tudom. Esetleg valaki tudja?
Igen fáradtan próbálkoztam a telepítéssel, ezért ezt nem néztem meg ….
A működését tekintve igen hasznos, bár kicsit borsos az ára, ha azt nézzük, hogy pl. két hajóra a 2 jump drive és 2 mk3 ez 1.2 millió és még a hajó áráról ne is beszéljünk...
De szerintem megéri manuálisan nem tudtam úgy telepakolni EC-vel a szilícium bányát mint ahogy a script-el működő hajó teszi.. -
PSGhunter #3168 na most komolyan, tudja valaki, hogy az 1.3-as beta patch mentett állásai kompatibilisek lesznek-e később? Én szívem szerint haználnám, mert a PSG ugye fontos
... de hát így nem merem. Olvastatok vmit. erről?
-
kisviku #3167 Milyen nőci akart kinyírni az X2-ben?
Az előző rész az Omicron Lyrae-s csatával fejeződött be, amikor megmentesz egy egész Argon bolygónyi embert a teljes kipusztítástól, megmented az Argonokat és az összes fajt a kiírtástól.
A csatában barátod, Bret az élete áldozásával ment meg Téged, Julian Brennant és Saya Kho-t azaz a csajt.A Khaak M0 (anyahajó) mielőtt a Khaak Destroyerek fegyvereiből összegyűjtött energiával lesújtana a bolgygóra (á lá Halálcsillag), Bret barátod berepül a kényes pontra és felrobban az egész szar.Te eközben az időt kihasználva megmented Apádat a Khaakok fogságából, majd Ban Danna átviteti az Argon One-ra ápolás miatt.
-
lammaer #3166 A bányák sosem merülnek ki...
A yield számitáshoz van a neten egy complexcalculator.xls - itt megadot a yieldet meg hogy milyen factoryt teszel rá, és máris megmondja, mennyit fog termelni ciklusonként/óránként.
Az XLS egyébként sok másra is jó, itt lehet például látni, melyik gyárnak mi/mennyi kell, mibe kerül, sőt, komplett komplexumok termelését is lehet vele analizálni.
És természetesen kiderül, hogy a legnagyobb profitot ismét az SPP-k (XL) hozza :) -
kisviku #3165 Igen kell, mert az MK 3 a Sector és Universe Trader egyben. -
kisviku #3164 Tudod mi lenne? Szerintem fagyás...
Nem mertem még megpróbálni a Colossus+ 30 hajós támadást Xenonéknál, lehet hogy a Khaakoknál lesz majd.
Inkább veszek mégegy Titánt és nem fog érdekelni ez a vadászgépes okoskodás.
A Titánnal csak az a bajom, hogy olyan rohadt lassú, hogy az nem igaz.Más kérdés hogy menekülésre nincs ok... -
Hubert #3163 Kell a Sector trade-hez az MK III-as trade software ? Mert csak MK II van a TS-eimen.
Amúgy köszi, Andrew ! -
kisviku #3162 Milyen nagy forgalom van itt ma... :) Nem győzöm olvasni.
No, ez a belassulós dolog nekem csak és kizárólag csatában fordul elő.De most már hagyom nem nagyon idegesítem magam rajta, úgysem lehet megoldani. -
Yield a hozamot jelenti, azaz adott időegység alatt mennyi silicont tudsz kinyerni. El nem fog fogyni, legalábbis a játékban töltött 17 napom alatt egyetlen bányám se merült ki :)
Sector trade: adott sectoron belül le-föl rohangál a hajó, és igyekszik a legngyobb profitot termelni azáltal, hogy a legolcsóbban vásárol és a legdrágábban ad el. -
Hubert #3160 Na fiúk, megvan az X1800 XT, jobb is vele sokkal a játék. De nem ez a probléma hanem:
Keveset van idom játszani, ezért egyelor így állok:
Vane egy Wheatfarm-om Home of Light-ban, ez viszonlyag jól termelget, de max olyan 200-300 egy nap. M-es farm, lehet ezért termel olyan lassan, de nagyobbra nem is volt lé, illteve nem is lehetett kapni. Ezt úgy hoztam össze hogy az elején Silicon-nal kereskedtem a Mercury-vel, amíg lett 1.2 milka.
Miután meglett a Wheatfarm, vettem 2 db Mercury-t, azok kereskednek. Bejártam a fél univerzumot amíg találtam 25MJ pajzsot rájuk - úgy gondoltam ez fontos miután az egyik majdnem felkenodott egy kapura és a javítás többe került mint az egész aznapi profit - az Argon Sector-okban bezzeg nem volt, csak miután megvettem 9-et a 3 Mercury-ra, egy messzi szektorbol, ugy hogy a pajszsgyárat támadó kalózok felhoje közt kellett bedokkoljak ...
Most meg, miután elkaptam 2 Falcon-t és eladtam oket, vettem egy Silicon-bányát, azt rátettem egy petemnyi aszteroidára. Kérdés: meddig termel egy bánya ? Vettem mineral scanner-t, azzal megnéztem az aszteroidát, azt mondta Yield: 43 Silicon. Az most sok vagy kevés ? Megérte rátenni egy 1.2 milkás bányát ? Meddig fog menni ? Honnan tudom, lesz e profit vagy nem ? Mi lesz ha elfogy a Silicon ?
S mi az a Sector trade, fingom sincs. Hol kell beállítani. Egyébként jól vagyok, melyhez hasonló jókat kivánok nektek is.
Hubi -
Egyébként egy fullos nyomtatható térkép szektrorokról itt látható (ez egy spoilermentes map) -
Argonopedia
Itt elvileg nagyon sokminden megtalálható az X univerzuimból térképek leírások etc. Érdemes olvasgatni... Csak angolul tudóknak. -
Amen. Sajnos kimaradt a tobbi X de majd elvalik. -
deph #3156 bocs, nofog110km
-
deph #3155 A mambát használom is azóta!!!
Megtaláltam:nofrog110km a neve
-
Etele1 #3154 Köszi az info-t !
Majd este kipróbálom ezt a move ship-es dolgot mert most sajnos dolgozok :( -
Etele1 #3153 A shift+j parancsot kiadva bejön egy galaxistérkép és ott az "F" betűt nyomogatva (keresett szektor nevének első kezdőbetűje) rálelsz a kívánt szektorra, azaz jelen esetben Farhams Legend-re. FELTÉVE ha már korábba jártál ott jumpdrive nélkül...mert alapban nem látod a szektorokat a játék elején. Neked kell felfedezned a kapukon át. Én az X2-ből okulva ezt úgy csináltam,h miután már volt egy Pirate Falcon-om (jó nagy raktér) bevásároltam egy tonna advanced satelite-t és a szektorok felfedezgetése közben dobáltam is ki a műholdakat a majdani kereskedésre gondolva. -
team3 #3152 Megvan
-
team3 #3151 Hol van az a portal?