20430
-
Etele1 #3310 Jut eszembe XI küldetésbe elég könnyen bele lehet futni ha a következő stratégiát alkalmazzátok. A gépagyű xenonok mindig a saját szektorukkal szomszédos rendszerbe mennek ugye? Namármost feltankolsz EC-vel és a Xenon xektorokkal szomszédos szektor MELLETTI v. max kettővel arréb lévő ugyanolyan fajhoz tartozó szektorba becsörtetsz és bedokkolsz a legközelebbi állomásra. Mind1 melyikre. Szerintem már a rendszerbe ugráskor eldönti a progi,h lesz-e Xenon küldi v. sem. Szóval bedokkolsz...ha semmi, akkor lehet ugrani a kövi szektorba mert itt a többi állomáson sem kapod meg a küldetést. Van 1 pár szektor lehetőség küldetésre vadászni míg elfogy az EC-d és nekem igen ritkán volt,h legalább 1x ne kaptam volna missiont.
A kövi szektorokban érdemes keresgélni:
HOL: HOVÁ KÜLD: FAJ:
Ianamus Zura Eighteen Billion Teladi
PTNI HQ Scale Plate Green Teladi
Omicron Lyrae Black Hole Sun Argon
Family Njy Thyn's Abyss Split
Ocean of Fan. Menelaus Paradise Boron
Family Z'rt Zrt's Domination Split
Ez utóbbi még csak 1x adott küldetést tehát mondhatjuk,h ez ritka, de ha a többi lehetőséget végigugrálod igen nagy a valószínűsége egy Inváziós küldetésnek. Jó vadászatot ! :)
-
Etele1 #3309 Hát gyerekek én most találkoztam először Xenon J-vel (1xerre 2 K-val még mindig nem) XI küldetésben.....hát hogy az mit össze ugrálgat vazz...
Beélesítem az unknown raksit és 5 km-ről rálövök. Nem közelebb,h én azért túléljem...hát nem elugrik az a kis szemét ! Már 3db 80 ezres rakétát puffogtattam el a mélyűrbe találat nélkül...ez meg csak küldi az L-eket 10-essével. Most ennek sose lesz vége ? Már kinyírtam vagy 30 hajót...max. 15 szokott lenni. Amíg él a J addig jönnek v. most mi ? -
Lysandus #3308 Nem tudom, de akkor valami gond van nálad, mert nálam meg valami PPC-t szerzett nagy tételben a multkor, és azzal gagyizott az UT. -
Lysandus #3307 Nem minden Nova turretes, sőt a többség nem az! Vagy van turret, és rakéta védelemre van beállítva... Mondjuk én is skót vagyok, úgyhogy raksit nem használok. Nekem két és háromnegyed órába került a kalóz Nova Raider megszerzése busterben. Három hajó (valami M5, egy pirate falcon és a nova) ment konvojban. Először a falcont kellett kinyírni, utána az M5-öt, közben ha rámfordult a Nova kipalástorsóztam, majd jött a végén kiugratós játék. Nem tudom hányszor csináltam ezt végig, de a fenti qrva hosszú ideig tartott mire végre kiugrott és nem inkább megölette magát. Mondjuk mióta a Mambáról értesültem, azóta jobbára csak azt használom. Gyors mint a villám, és annak is van hátsó tornya. Most éppen egy másik zsákmányolt Falconnal akarom megnézni, hogy mit tud a BPSG. -
mrzed #3306 Furi, de nálam csak kettesével vannak az eq dokkokban a BHEPT-ek, ezért ha BHEPt-et is vesz a 25-ös ut-em, akkor is csakk kettőt... -
Gryllus #3305 igen, ez a hatékony megoldás. Azért abban is van valami szép, amikor a fő célpont elkezd segítséget kérni rádión, és ekkor szép sorban felrobban egyesével az összes kísérőhajó. Stílusos megoldás. :) -
Gryllus #3304 hát én nem kínlódnék egy küldivel sem ennyi időt. Sem 10 percet egy sima gyilokkal, sem 3 órát egy XI-vel. Eléugrik, 6 rakéta kilő, össztűz a centaurból, lefejelem, tökönrúgom, aki nem szaladt el, annak is elkenem a száját, 2 percen belül elzsebelem a félmillás fejpénzt, ebből mondjuk 80.000-t elköltöttem rakétákra, de nem kell M3-masokkal vitatkozni arról hogy ők gyorsabbak, vagy nekem van nagyobb puskám. :)
XI-nél meg nem kaptam még ugrálós P-t, de a fene kergetné, hagynám a fenébe az egészet, oldják meg maguktól, max 2 óra múlva utalnak nekem egy kis zsebpénzt az L-ekért, amit közben lelőttem. :) -
Kaziking #3303 az ilyen bérgyilkos küldikre van egy nagyon jól bevált receptem, se rakéta se wingman nem kell. elég az 1 M6 Centraur.
elvállalás után megtekintem a célpont utvonalát, az induló szektort követő szektorba ugrok, azon a kapun amin a célpont fog érkezni. Beállok közvetlen a kapu mellé ráfordulva arra a helyre ahová be fog lépni az áldozat és ott parkolok. kicsi Seta majd amint belép (mivel mindig a célpont jön elöl majd kicsit késöbb jön a kiséret) ráugrok full sebesség és össztüz. amint kimerülnek a fegyverek pont telibe verem a kamikáze modszerrel.
BUMMMMMMMM eddigre ha át is jön a kiséretből valaki max 1-2 vadász azokat gyorsan el lehet intézni. a maradék meg miután a célpont felrobbant át se jön a kapun. megvárom mig feltöltödik a pajzs kicsit Setazok (kb 2-3 perc) Eddigre a szomszéd szektorban a maradék kiséret szétszórodik. átugrok valamelyik távoli kapuhoz és eggyenként levadászom őket. -
lammaer #3302 Igen, a gyári UT enyhén szólva bugos. Asszem el is simerték ezt a hibát, nevezetesen hogy csak 2-3 darab terméket vesz, holott vehetne 5-10 ezret is... -
PSGhunter #3301 Bérgyilkos küldi a topic?? Én elég skót vagyok, hogy rakétára ne költsek, ezért én csak elvállalom a min. félmilliós küldit, belebegek az éterbe a split mambával, majd addig repkedek a TL körül max sebeséggel, amíg a saját kísérete csillagporrá nem lövi szerencsétlent. (na jó, azért én is tőlem telhetően besegítek) 
Ez nem szokott tíz percnél tovább tartani és nagyon ritka, hogy belefutnék a lövéseikbe. A leggyorsabb rakéta meg, amit ki szoktak rám lőni a silkworm, és az se megy 200-al, úgyhogy azt is bele szoktam vezetni a TL-be.
Más: most fejeztem be sokadik Xenon Inv. küldetésemet, de ilyet még nem szoptam! Egy darab Xenon J volt a támadás magja, de azt egyszerűen nem lehetett megcsípni! 3!! órát kergettem, állásokat töltöttem vissza, hogy majd eléje megyek, de az a g**i mindig máshol ugrott be a szektorba. Ha meg ne adj isten sikerült közel jutni, akkor meg az unknown rakit tőlem 2 méterre találták el, szóval kampec. Szegény rakéta amúgy is olyan lassú, hogy az XJ mindig visszaugrik mire odaér. Aztán végül összejött, de addigra már túl voltam a 79. lelőtt xenon hajón, meg két idegösszeomláson... Nincs valami ellenszere az ilyen rohadt jumpolós dögöknek?? -
Gryllus #3300 Nekem az nem tetszik az UT-ben, hogy hiába 25. szintű, néha látom ,hogy három cahoona burgert vesz Sanyi bácsiéknak a szomszédos kristály gyárba. Ha már ott van egy 3-5 milliós befektetés, egy 25-ösre felnevelt pilótával, akkor ne 85cr hasznot termeljen már egy fuvaron, miközben egy szektorral arrébb manuálisan egy fordulón keresek kb 400.000 cr-t csak azon, hogy felvásárlom az összes fegyvert, rakétát, pajzsot amit érdemes és eladom ugyanott az EQ dockban.
Most, hogy az Argon prime környéki szektorokba döntöm az energiát, silicont, ore-t, és a gryllus bácsi receptje alapján készült fincsi cahoona sztéket, sokkal pergősebben megy a fegyverkereskedelem is. Ja, a 6 crystal factory M-ből álló complex elhelyezése volt az igazi poén, mert ettől azonnal felpörgött az energiaipar is. -
Gryllus #3299 Reklám! Vegyen ön is Tempest Missile-t fejvadász küldetésekre. M3 class védőkíséret? Nem probléma!
Tegnap egy Mammuth kinyírása volt a feladat, egy M6 és 3 db M3 védte. Meg voltam rakodva megint tempest-tel. Gyors, tiszta munkát akartam végezni. 5 km-re a konvojtól raküldtem 2-2 rakétát az M3-masokra. mire ezzel végeztem már kótávba ért a nagy célpont is. 8xBHEPT összsortűz, amikor lement a pajzs, egy rakéta még bele, aztán faltörő kos módszer.
A végeredmény úgy nézett ki, hogy amikor elkezdtem lőni, a mammuth beszólt a rádióba, hogy megtámadták, segítséget kér a konvojtól. Erre válaszul érkezett az első felrobbanó M3 "hörr"-je. Aztán felrobbant a mammuth, (A centaurom pajzsa 80%-ban a faltörő kos után) utána 5 másodpercen belül a másik két M3.
Az M6 ami maradt a konvolyból, rámfordult, elkezdett lőni. Mire rá tudtam fordulni, töltődött annyi a BHEPT-ekbe, hogy egy sorozatból kinyírtam, a pajzsom 50% körül maradt. Az egész csata kb 50 másodperc lehetett.
Igaz, hogy kisebb küldetéseknél nem éri meg egy 13.000-et érő rakétát, vagy kettőt kilőni egy kísérőhajóra. De mostanra a gyáraim kb 2-3 perc (seta 10x) alatt megtermelnek egy millió cr-t, így nem igazán érdekel a pénz része, inkább a reputáció miatt tolom szívesen a gyilok missziókat. Meg az állást sem kell vissza töltögetni, mert 3-4 M3 hajó meg tudja izzasztani a Centauromat, ha nem tudom az első kettőt gyorsan kiszedni.
A station trader script bevezetése óta nagyon kellemesen zökkenőmentesen dolgoznak az állomásaim. Az tetszik benne a legjobban, hogy ha jól vannak beállítva, akkor egymástól veszik a nyersanyagokat, amíg lehet. Ezzel csomó felesleges szállítási körtől kímélik meg a szállító hálózatot.
-
deph #3298 Ja, 220 ezerért veszi és 250 ezerért adja ela BHEPTet. Mondjuk ehhez tőke is kell.
-
deph #3297 Hát el vagyok keseredve. Elkezdtem komplexet építeni...
Lehet, hogy nem jól kezdtem, de az M-es SPP+Cattle Ranch+Cahoona Bakery alig hoz pénzt a konyhára. A sima silicon bánya jobban jövedelmez, pedig ott úgy veszem az EC-t. 13-ért elég sok helyen lehet szerezni EC-t, főleg ha TS használja a jumpdrive-ot.
Az M-es SPP egy ciklusban 552 EC-t termel, amihez kell 4 db crystal. A kristály ára általában 1500-körül mozog. Így 1 EC előállítása 11 cr önköltségen. 16-os átlaos eladási árral számolva 730.000 EC után hozta vissza az árát. Ezt a mennyiséget az M-es 2 nap alatt kinyomja magából. Utána csak hasznot termel.

Az UT kérdés hez meg annyit, hogy a legegyszerűbben egy UT hoz a konyhára. ha elérte a 25-ös szintet és van lóvé, akkor megcsinálja azt, hogy bevásárol BHEPT-ből vagy 15-öt 220-ért és eladja 250-ért. Ezen az üzleten 300.000 ezret nyert.
Szóval UT-ből kell legalább 2-3. -
goyo2 #3296 Én úgy csinálom bérgyilok küldinél, hogy shift-7 (wingmanok védenek engem) ekkor közeljönnek hozzám. Ekkor ráálok egy szélső M3-ra, amikor lőtávban van akkor, gyorsan shift-6 (támadják a célpontom), és elkezdem én is lőni ezerrel. Ekkor szegény M3-nak van 5mp-re még az életéből. Égy igy tovább. Igy nem sebződnek a amúgy kóválygó wingmanok, hanem egy huszárvágással lekaszabolom egyenként az ellent.
-
kisviku #3295 Igen, épp akartam kérdezni, hogy használja-e valaki a Wingman opciót.Ezek szerint igen.Habár én egyszerűbbnek találom az "attack all enemies,land" parancsot.Ilyenkor ki kell jelölni, hogy kinek az ellenfeleit támadják, ez nálam alapból a Colossus.De lehet akár egy TL is vagy akármi.
Más.Megnéztem ezt a "pajzs feltöltése EC-ért" scriptet, még nem próbáltam ki, csak elolvastam mit tud.Hát az igazság, hogy ez nem a pajzsot tülti EC-ért,hanem a Hull-t állítja vissza.Ha már idáig jut az ember egy M1 vagy M2 hajóval, akkor már úgyis tökmindegy, én jobban örülnék, ha a pajzsomat töltené vissza. -
goyo2 #3294 Akarom irni téged véd -
goyo2 #3293 TESÓ 
Ki lehet jelölni hajókat wingman-nak, és akkor csoportosan lehet kezelni őket.
Hajó parancs/ wingman -> yes
Igy pl. shift 7-re az összes wingman téged vég
shift 6-ra meg a te célpontod támadja. Nagyon hasznos.
-
o0tomy0o #3292 Mi az a wingman? -
goyo2 #3291 Rájöttem hogy lehet könnyen zúzni küldikben az ellenet M6 nélkül.
Nova Pirate amiben ülök. 2 pirate falcon 8db BPAC wingmannal.
Ezzela formációval simán leszedek egy 1db TL, 1db M6, 4-5db M3 csapatot.
A BPAC szerintem a legjobb wingmannak. -
Kaziking #3290 Alapjában ez a tendencia, nekem viszont tegnap volt 1 ellenpéldám.
4 alkalommal, egymás után adott bérgyilkos küldetést, külömböző szektorokban.
Tehát: küldetés elvállal ugrik ,kinyir, dokkol, elvállal, ugrik, kinyir, ....
igaz volt közte egy nagyon kis összegü is, de azt is megcsináltam.
Azóta persze semmi, csak taxizos pár ezerért. -
kisviku #3289 A szállításos BBS küldikről.
Gondolom nektek is régóta kiderült, hogy milyen szemét módon adja agép.
Mindig olyat ad amihez az aktuális rangodnál legalább eggyel vagy kettővel magasabb kell!Ha olyat találsz, hogy TS hajó kell, de nem abban ülsz, mire meghozod a TS-t vagy átülsz, eltűnik a küldi! Másik példa: M3-as hajó kell, mindened okés (rang,stb), de nincs elég raktered.Tételezzük fel, hogy kiüríted, de mire visszaérsz (legyen akár 10 mp-el később) már nem aktuális.
Úgyhogy sz*pjanak le! -
kisviku #3288 Csak a kisebb aszteroidák lőhetők szét.De azokat szét is kell, mert én már mentem neki porszemnyinek a Titánnal és meghaltam...nevetséges, nem?
Ha meg bányászni akrasz, akkor Mobile Drilling System+Ore Collector+TS vagy TL. -
kisviku #3287 Figyu! Nem mindig tudnak a hajók elsőre dokkolni a nagyokba.
A megoldás, hogy mozdulj el a TL-el, menj egy kicsit vagy fordulj szembe a vadászaiddal.
Sokszor nálam sem jön be mindegyik azonnal.Kiadom a parancsot és csak áll mint egy birka.Ilyenkor én elmozdulok a nagy hajóval és lám, megindulnak a kicsik. -
Hubert #3286 Kellene már egy Nova de elfogni nem sikerül, venni meg soha nincs pénz mert visszafektetem kereskedésbe.
Buster-rel kinyírni 2 turret-es Nova-t nem is olyan könnyu foleg rakéta nlkül. -
Hubert #3285 Hmm. Kipróbálom a bányászást s ha tényleg ilyen macerás akkro eladom a cuccokat, s egyébbel foglakozok. L-es Siliconbánya nagyon jól termel, 5x, alig gyozöm ellátni, majd ha lesz Cr, teszek mellé egy SPP-t. -
goyo2 #3284 Vettem tegnap egy elefántot, de nem vagyok megelégedve. Az ok hogy a TS nem tud dokkolni, csak külön scriptel. De nekem az M3-asaim is csak néha, noszogatni kell.
Van erre valami ötletetek?
Ezek a rohadt splitek egy rosszat sóztak rám?
-
Etele1 #3283 Ahhoz kell a Mobill Drilling System, h az ilyen nagy dög aszteroidákat szétlődd...ez ennek a csúzlinak a lényege. Aztán a szétrobbantott aszteroida darabjait megint egyenként szét kell lőni,h még kisebbek legyenek. Ezt már hagyományos csúzlival is meg lehet tenni, de ha nagyon bányászkodni akarsz, akkor ne PPC-vel ugorj nekik :D
A tényállás viszont az, hogy a bányászat akár teherhajókkal, akár Centaurral igen nehézkes, időigényes, unalmas és annyira nem is éri meg...szerintem. -
mrzed #3282 Szerintem mindegy a komlexek elhelyezkedése, mivel station tarader script-el megy a kereskedelem, 50 szektor távolságig. Megy két ut-m is, csak néha megkergülnek a 25-ös szintjük ellenére, van, hogy 1-2db moskito rakétával rohongálnak le, s fel. -
Lysandus #3281 Vagy BBS küldiket lehet elvállani, ha nincs komoly hajód akkor ne harcimarcikat, hanem fuvarozást. Csak ez is macerás. Az UT-ék viszont SETÁ-val együtt hozzák a lóvét, és növelik a reputációt. -
Lysandus #3280 Reputáció szempontjából ezért jobb szerintem öt faj szektorában egy-egy gyár, mint egy szektorban öt, de ez magánvélemény. Csak látom, hogy mennyit költöttél, és ezt a fajok megítélése szempontjából szerencsésebben is be lehett volna fektetni. -
Lysandus #3279 Inkább állíts be egy UT-t. Ha kereskedsz valakivel az is növeli a rangod. Annál jobban növeli egy adás-vétel, minél nagyobb technológiai cumó forog benne. És szerintem a mennyiség is számít. És ezért jó az UT. Folyamatosan ad-vesz mindenfélét, és ennek a rangra is jótékony hatása van. Nekem két UT-m van, de vagy két-három lépcsőfokot léptem előre mindegyik faj ranglétráján csak nekik köszönhetően. Vagy írts kalózokat, azzal amid éppen van, de ez csak akkor számít, ha az adott faj szektorában teszed (tehát pirate szektorban hiába nyirsz ki bármennyit, nem fog a reputációd semmilyen fajnál sem nőni).
Másrészt mivel egy szektorban van minden komplexed, akkor vélhetően csak egy fajjal veled kapcsolatos véleményén javít, ha csak nem épp a határon vannak, így többel is tudsz kereskedni. -
o0tomy0o #3278 Azok a nagy aszteroidák is szétlőhetők? Én estem már nekik BPPC-vel is de semmi bajuk. ..
-
mrzed #3277 Sajna nagyon lassan nő a rang, ezért még nem tudok semmilyen komolyabb hajót venni… :(
Ezért az időm nagy részét egy Discoverer Raider fedélzetén töltöm, repkedek szektorról szerkorra, állomásról állomásra bérgyilkos és xeon küldikre vadászva. Közben az Elephantom segítségével építgetek, befektetem a lóvét, már a második önellátó komlexem készült el, lassan már nem tudom hova rakni a sok pénzt. :D
Az egyik komlex:
1 x Silicon Mine L (70yield)
1 x Chelt Space Aquarium L
1 x Rastar Refinery L
3 x Crystal Fab M
3 x Solar Power Plant M
1 x Scruffin Farm L
1 x Masson Mill L
5 x Drone Factory
Ide néha kell vinni egy kis rastar oil-t, de csak 6-8 óra játék után
A másik komlex:
1 x Silicon Mine L (60yield)
2 x Chelt Space Aquarium L
2 x Rastar Refinery L
4 x Crystal Fab M
1 x Solar Power Plant XL
Már kinéztem a harmadik komlexet is, az valami high-tech cumós lesz, van két nagy yield-ű ore és silicon egymás közelében. Talán nem lesz nagy gáz, ha mindhárom komlex egy szektorban van… -
kisviku #3276 Köszönet, megnézem. -
Etele1 #3275 Nekem még nincs Centaurom...gyár építésre költöttem eddig mindent. A Novam- bőven elég volt bárkit kiírtani a Xenon szektorokat kivéve. MAjd veszek de nem most. Főleg nem azért,h bányásszak ! :) -
Kaziking #3274 én a centaurommal probálkoztam mert annak előre fel lehet rakni a modil drill sys-t. de annyira nyögvenyelős ez a bányászat hogy hagytam a francba.
pedig nagy ötlet volt, mert ore beltben van a complexem és gondoltam kipucolom a szektorból az aszteroidákat néhány óra alatt (legalább nem szaggatna a szektorban a game).
Csak azért támadt ilyen elvetemült ötletem mert az x2- ben megcsináltam, ore beltet és seizewelt kipucoltam (egy időre) mellesleg ott egész jól lehetett vele haladni. -
Etele1 #3273 Én csak manuálisan tudok bányászni (ha benne ülök) azt is kínkeservesen mert csak hátsó turretekre tudtam mobill drilling systemet rakni (több hajótipusnál is néztem) és háttal megközelíteni 1 aszteroidát 1 amúgy sem gyors teherhajóval...hát az nem semmi. Aztán jött a feketeleves. Mikor 1.5 km-en belül szétdurrantottam az aszteroidát a darabkák még mindig nem collectable-k (begyűjthetők) még kisebb darabra kell robbantani. Na itt feladtam bert bűn lassú volt az egész... Ha meg automatán akartam bányászni rá kellett döbbenem,h nincs bányászatra utasító parancs még az 1.3-ban sem ! Olyan van,h collect ware in sector de aszteroidákat nem akar gyűjteni magától, pláne nem szétrobbangatni.
Ezek után hagytam a francba az egészet és csináltam UT-t a pilótából. Egész jól nyomja már... 15-ös. -
Kaziking #3272 Annyival jobb a telepített bánya hogy azt lerakod, és ameddig van energiája addig termel. Ha te bányászol az nagyon macerás, sokáig tart, unalmas (mellesleg én mindig addig forgolodtam meddig felkenödtem 1 nagyobb sziklára) és szerintem adott idő alatt a haszon is kissebb. olyat meg még nem láttam (bár javitsatok ki ha van ilyen, az lenne az igazi) hogy 1 ts-t felszerelsz mindennel és elzavarod bányászni. -
Etele1 #3271 Ez több okból kifolyólag is megtörténhet...pl: ha túl drágán adnád a cuccaid, akkor inkább elkolbászolnak 1 sokkal messzebb lévő de olcsóbb gyárba. Aztán az is gond lehet ha a gyár paramétereinél az 'allow trade to other race' v. valami ilyesmi NO-ra van állítva. Igazából hasonló problémám van nekem is mert az egyik teherhajó X parancsal indul el bevásárolni v. eladni míg a másik csak Y-al hajlandó. Ott áll a gyárban pedig ami nyersanyagot hoznia kellene szinte már teljesen kifogyott...