20430
-
Etele1 #3510 Akkor nagyjából jó helyen kopogtatsz mert én árulom is ezeket :)
Korábban semmiképp nem javasoltam volna vezeték nélkül joy-t, mert még alacsony frekin müködtek és bizony volt késés ha egyszerre sok adatok kellett átvinnie a PC-be. A 2.4 GHz-es már elegendő sebesség adattovábbításhoz, úgyhogy ha nem zavar az aksi töltögetési kényszer, akkor vehetsz azt is. A játék elvileg támogatja a force-t de mivel az enyém csak rumble-s azaz rezeg így nem tudom 100% megmondani,h mennyit dob az élvezeten. Nálam akkor rezegtet ha nekimegyek valaminek pl: 1 állomásnak v. 1 hajót legázolok máskor nem. Ha csak ennyit tud a force-os is, akkor emiatt luxus lett volna megvenni a joy-t de én nem is ehhez a játékhoz vettem anno :) -
rav3n #3509 Nálam fullon van a graf, de csak 13-18FPS-el megy
3.08 Intel Celeron
1GB DDR2
Gygabite 8N-SLI-PRO
200GB SAMSUNG SATAII
HIS EXCALIBUR X800XT ICEQII TURBO 256MB 256Bit TV/DVI
mi kellene még?
Vagy valaki tud jó Catalyst beállítást hozzá?
Esetleg a 3D beállításokat vegyem FULLra, vagy a játék döntse el? -
PSGhunter #3508 Nekem egy Saitek Cyborg 3D Gold-om van és a Pow hat (nézőpont) funkció nem működik rajta. Minden más igen, de nézőpontot nem vált, persze az is lehet, hogy én bénázok... egyébként jól van megírva a force feedback? Milyen az amikor ütközöl valakivel?? Bár úgy emlékszem A "rumble" az nem teljes force feedback-et nyom, csak "remeg".
Mióta megvettem a Titánt csak szitkozódom. M6-nál nagyobb hajók ellen kiváló, de kisebbek ellen szart sem ér. Körülzsongják, mint dögöt a legyek és apránként kivégzik. Már tettem rá minden elképzelhető kombinációban fegyvereket, ám hiába. Az Alpha FLak-nak túl kicsi a hatótávja, a BPAC túl lassú.
Kérdés: Mire jó a Beta Pulse Beam Emitter??? Kipróbáltam, de azon kívűl, hogy iszonyat a tűzgyorsasága, semmi.. ez csak rakéták ellen jó?? Drágának drága, ezért gondolom, hogy valamire jónak kell lennie.
Összegezve: egy M6-al én élvezetesebbnek tartom a repülést, mint a Titánnal... -
rav3n #3507 Én inkább Logitech-es vagyok, és én a Logitech Freedom 2.4 Cordless nézegettem, és a Logitech Force 3D Pro USB-t, csak nemtudom, hogy az X3-hoz jó-e ha van Force Feedback, vagy melyik lenne jobb? -
Etele1 #3506 Én egy Saitek rumble force-os joy-al nyomom de nem kell ennyire tutit venned. Ami szükséges,h legyen rajta tolóerő szabályzó, nem árt a hat switch (nézőpont váltó) és elengethetetlen a Z tengely, a csűrés funkció (repülős játékoknál)tudás is, ami itt roll-ozásként müködik, vagyis a hajódat a hossztengelye körül tudod forgatni az űrhajód. Végezetül nem árt ha az alap 3-4 tűzgombon kívül minnél több extra gombal is rendelkezik, mert így még néhány extra dolgot is be tudsz a gombokra configolni (pl: fegyverrendszerek közötti váltás nem a sima 1-es v. 2-es gombal a bill.-en). Én a Logitech, Microsoft és Saitek márkákat javaslom ha ez is szempont nálad (nálam az) és úgy 5-10 eFt között már találsz ilyeneket. Inkább 10e..az a biztos :) -
Etele1 #3505 Hubert ezzel nekem is gondom volt. A szitu hasonló volt, az én pilótám már 14 v. 15-ös volt és nekem annyival jobban sikerült,h mind2 hajó bedokkolt a kívánt állomásra csak épp nem történt semmi. Anno nekem Amaro próbált segíteni és azt mondta,h neki se sikerült elsőre és ha már ültél az egyik hajóban az is megnehezíti a dolgot. Én ezt úgy módosítanám,h szerintem ha már ültél az egyikben, akkor a büdös életbe nem fogsz tudni ebből v. ebbe átköltöztetni egy pilótát mert gyárilag ezt a script-et igen szarul írták meg...
Megoldás: Felejtsd el az átköltöztetést és inkább csinálj két ST-t, később UT-t belőlük. 1 úgyse lesz elég :) -
rav3n #3504 Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen joystick-ot vegyek az X3-hoz? -
Gryllus #3503 végülis sikerült beállítani a gyárakat.
Az egyik nagyobb gyáramnál az is gond volt, hogy kevés SF volt hozzárendelve, és nem voltak képesek eladni elég gyorsan az EC-ket. Így néha állnia kellett a termelésnek a 2 SPP XL-ben. Most 4 SF-je van, 3 export, egy maintain módban. kb 2 seta10 perc alatt jött 1 millió credit, de ez ingadozó, mert van amikor bevásárol a gyár félmilláért crystalt, és akkor eltart egy darabig, míg megint telenyomja magát pénzzel, és elkezdi a profitot a zsebembe nyomni.
Nemsokára következik a fegyvergyárak építése. Az argonoknál 130% választ el egy föderációs jogosítványtól M1 kategóriájú gépjárművekre. :D -
kisviku #3502 Esetleg javasolhatom az Irfanview-t, amivel mindjárt át is tudod konvertálni akár jpeg-be is.Nem kell hozzá photoshop... -
Hubert #3501 Azt hiszem tga kiterjesztés, valami képnézegeto progival szemlézd. (ACDSee, Photosop, stb) -
Hubert #3500 Valaki elismételné hogyan kell pilótát áttenni egyik hajóból a másikba ?
Van egy Mercury egy 8-as pilótával, azt szeretném áttenni egy Tanker-be. Megvan a Tanker, van rajta minden ami kell (Tradin software MK3, Special Command Software, fel van szerelve a hajó rendesen.
Amikor azt mondom a Mercury-nak, Move pilot, kiválasztom a Tankert, kiválasztom az állomást, a Tanker bedokkol, de a Mercury csak áll egy helyben. Mit nem csinálok jól ? -
Hubert #3499 Ign hiba, nekem is csinálta. Arról van szó hogy a Nikonofune nem tudja felvenni a kristály csak köröz körülötte. Többször betöltés után sikerült átvinni; ments mielott ide érnél. Amúgy teljesen tetszolegesen ugrándozik a Don, volt olyan hogy pon olyan szektorba ugrott ahol kereskedoim voltak, es kinyirtak oket, mielott mukkanni tudtam volna. :) -
Kaziking #3498 a játék print screen képeit mivel lehet megnézni?? winfos nem bir vele -
lammaer #3497 Hmmmm.... én rendszeresen szoktam nyomni reinit script cache-st. Csak úgy a biztonság kedvéér' :) -
Kaziking #3496 Az én költségvetésem a 12 GPPC től maradt olyan amilyen volt, csak majd az M2 felszerelése ennyivel olcsóbb lessz. (elraktam késöbbre) -
Gryllus #3495 na, komplexum probléma.
Bevallom, eléggé eldurrant az agyam rajta. Odáig fajult a dolog, hogy elhatároztam, magam járok utána a dolognak.
Biztos hiba van a scriptben, javítsuk ki. Átfutottam a script nyelv leírását, megnéztem pár egyszerűbb scriptet, elolvastam egy scripting tutorialt.
OK, minden tiszta, script nyelv ismerős, lássuk a station tradert.
1-2 óra meditáció után találtam egy lehetséges hibát. Bizonyos perverz feltételek mellett kiakadhat a script:
- Ha a szükséges áru (resource) megtalálható saját gyárban
- ha a szállítóhajóim közül több elérte a level 3-t
- ha másik hajó is épp azt a terméket veszi a saját gyárból
akkor az algoritmus kilép, ahelyett, hogy idegen gyárakban folytatná a vásárlást.
Ez volt melóhelyen.
Mostanában jutottam a gép közelébe.
Játék bekapcs. Script debugger elindít a kérdéses hajóra.
Trade - Maintain Station script elindít.
Command Accepted.
Debugger kikapcsol, mielőtt telenyomja minden mással is a logot.
Elkezdem tanulmányozni a kapott debug anyagot.
Amikor oda jutottam, hogy ilyeneket olvasok a hajóról, hogy jump and fly to station, meg hogy set ware to buy, akkor kezd a dolog bűzleni.
Script editor kikapcs, hajó lista megnéz.
Caiman 5: Buy ware for best price: Silicon Wafers.
Á. ÁÁÁÁ! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Vagy a debuggertől, vagy attól, hogy újra lett indítva a játék, minden kereskedőm elkezdett rendesen működni!
A 2 SPP-s Burger King-emből is elkezdték a 200.000 EC-t széthordani az energiaéhes univerzumba.
Érdemes volt kb 4 órát belefeccolni a "Gryllus script hibát keres" c. műsorszámba, csak azért, hogy rájöjjek, hogy idpnként újra kell indítani a játékot, hogy normálisan fussanak a scriptek...

Na játszok még egy kicsit.
-
Na torrentről most szedem a gamet még sok sok idő mire leér mert már kevesen toltik de utánnan reszkessetek mert kérdések tömkelegével jövök az tutibiztos. -
Gryllus #3493 A station trader 1.24-es verziója van nekem is fenn, az akad ki ily csúnyán. Már a forráskódot olvasgattam ma, és van pár ötletem, miért nem vásárol.
Kaziking az a 12 db GPPC elég durva fogás, feldobná a költségvetésem egy ilyen mikuláscsomag. :) -
mrzed #3492 Január 21-én jött ki az 1.24-es, azóta nem volt módosítás... -
jano1 #3491 Köszi!
A szemem szúrta ki azért nem találtam.
Más: A sztori legelején, amikor a kristályt kell vissza szerezni, eljutok odáig, hogy a pacák kidobja a cuccot, és innentől inaktív a joy és a billentyűzet. Csak forgok körbe körbe és nem tudok semmit se csinálni, csak egérrel. Ez valami hiba? -
Kaziking #3490 hát az elöbb majd kiugrottam a bőrömből, 1.5 óra Xenon lövöldözés után megjött és ottmaradt a J, ledurrantottam, és mi esett ki belőle??? 12 db GPPC 1 konténerben. ekkora fogásom még soha nem volt 

-
Kaziking #3489 kiválasztod a hajót célpontnak (t), lekéred az adatait (i), és ott a képernyő alján, ha közelebb mentél hozzá mint 35 méter megjelenik egy claim ikon. -
deph #3488 Láma kérdés tudom, de meg kell kérdeznem:
Script Installer használata után nem látom a feltelepített scriptet és nem tudom ezért elindítani sem...
Ja és a hajók menüjében sem látok változást...
BBS extra, Remove home Base, Product finder -
jano1 #3487 Melyik menüben kell megjelennie a claim gombnak? -
jano1 #3486 Hali!
Lehet hogy nagyon láma a kérés, de elmondaná valaki hogyan kell elfoglalni egy idegen
Hajót? Kiszálok és szkafanderben közel megyek. Aztán mit kell tennem?
Itt úszik a levegőben két Buster és nem bírom elfoglalni.
-
lammaer #3485 Igen, volt egy olyan update a scriptből, aminél az volt a változtatás, hogy a kereskedőhajók a saját gyárakat részesitették előnyben, függetlenül attól, hogy ott milyen eladási/vételi árat adtál meg.
Na ezt a verziót én fel se tettem, mert ugye ezzel nem lehet pénzt keresni.
2-3 napja jött ki a legújabb verzió, ahol csak akkor a saját gyárakat is úgy kezeli mintha idegen lenne - ergo csak akkor vesz onnan, ha az ár megfelelő és nincs idegen gyár. Na ezt a verziót feltettem.... rájöttek hogy az előző hülyeség.
Tanulság: tessék elolvasni a change logot, hogy mi is változott :)
-
Gryllus #3484 az a baj, hogy nekem nem időtrabló, hanem egyenesen képtelenség lenne kézzel értékesíteni a gyáraimból a terméket.
Van vagy 7 komplexumom, ezek közül van ami 5-6 terméket vásárol és hármat ad el, és van benne vagy 16 gyár.
Folyamatosan forgatom vissza a profitot további komplexumokba, és eddig nagyon szépen ment, egyre több pénz jön össze egy SETA perc alatt.
Pár nap alatt elértem volna azt a szintet, hogy nem kell a pénzzel foglalkoznom, max fegyvergyárakat építek magamnak, és foglalkozhatok a rank felnyomásával, hogy lehessen M1 M2 hajóm.
Erre bekattannak a scriptek amikre építettem a birodalmam... Eddig sikerült megjavítani, de most már 2 gyáram is áll.
Biztos vagyok benne, hogy valahol ott a gond, hogy a saját állomásokat előnyben részesíti a kereskedés során. Pl. volt ilyen szitu, hogy a kristálygyár komplexemben alacsonyra vettem a kristály értékesítési árát, hogy a 2 SPP-s komplexbe onnan szállítsák.
Erre az történt, hogy mind a 3 SF semmi mást sem csinált, csak onnan vett kristályt. Amikor visszaértek, akkor megint elugrottak, és sorban álltak a következő 16 kristályért, mert persze üresre szívták a raktárat.
Beállítottam úgy a kristálygyáram, hogy piaci átlag árat állítottam be. Ekkor elkezdtek más gyárakból is venni, viszont elkezdék az EC-t is eladni.
Most felhúztam egy Soya Farm / Soyery alapú komplexumot, aminek elvileg semmi köze a többihez, max energiát vesz tőlük. Erre leállt két másik gyáram is , mert a Maintain Station hajóim meghülyültek.
Sajna tényleg külsős script, nincs alaposan kitesztelve, nem hivatalos, ígyjárás.
Lehet át kell állnom buy ware / sell ware parancsokra, de hát az 5x lassabb és veszélyes is, mert lelövik a SF-eket.

-
deph #3483 Ja, ugyanez van nálam is.
Most manuálisan adogatom el a cuccost, mert az export from station sem jött be.
Viszont a sell ware best price működik, de akkor meg a jumpdrive-ot nem használják. Úgyhogy kiadom a parancsot, majd megnézem hova menne és és elugrasztom oda. Elég időtrabló. GRRRRRRRRRRRR
Megjegyzem, nekem még nincs XL-es SPP-m és crystalFabból is csak 3.
-
Gryllus #3482 Tegnap este én is ezzel kínlódtam. A station trader script bizonyos esetekben nem működik rendesen.
Most két bázissal is bajom van. Az egyikben van 2 db SPP XL. 200.000 darab eergia cella fér bele. Ennyi van is benne, ez majdnem 4,000,000 cr-t ér. Nem adják el a hajók, pedig 3 SF is van hozzárendelve az állomáshoz. Helyette mind rohan kristályt venni.
Van egy másik gyáram, 5-6 db Crystal Fab M van benne. Az idióta Maintain Station scripttel futó hajóm ül benne, a kapitány szivarozik. Szilikon nincs, nem is vesz, minek az. Van benn még vagy 400 kristály is, azt se adja el.
ÁÁÁ. Ha valakinek sikerült jól belőni, szóljon.
Egy darabig jól ment minden komplexem, ahogy építem az új gyárakat, a régiek bekattannak és elkezdenek leállni ilyenek miatt.
Help! I lose PROFITSSSSS!!! :)
-
deph #3481 Bocs nem Odösszeusz, hanem Hercules volt 4 db Perzeusszal. Kár hogy nem mentettem, lehet, hogy a körözéssel kinyirták volna a Perseuszok a TL-t.
-
deph #3480 Kérdés a komplexekről:
Hogy állítsam be az intermediate product-nak az árát. Mert ha leveszem, akkor elkapkodják mindig és nem marad belőle, ha felrakom magasra, akkor meg képes a saját hajóm bevásárolni belőle. De miért teszi, azt nem tudom.

Illetve a station trader scriptnél miért mindig a vásárlás az elsődeleges és miért nem az eladás. A gyár mindig fullra van alapanyaggal, viszont eladni nem akar csak, ha már bevásárolt. be lehet állítani, hogy ne pakolja mindig tele a gyárat?
És még egy kérdés: Hol jobb szerintetek a három hely közül fegyver komplexet építeni? Emperor-s Wisdom vagy Family tkr esetleg Mines of fortune.
Ore Belt kiesik, mert nagyon beszaggat a gép (8-9 fps). Estelg még olyan hely, ahol van legalább 1-1 db 40-es yield-es silicon és ore aszteroida?
Ocracoke Storm milyen hely? Eléggé kiesik, jó bázis lenne, ritkán lakott.
Nektek hol vannak a komplexeitek?
A bérgyilok küldire meg annyit, hogy én is kaptam egyet: 1 db Odösszeusz 4 db Perseusszal. Mambával nem sokáig éltem
-
Etele1 #3479 Mikor nem ugrik többet Murphy törvénye,h közelebb van hozzá egy M1-es és mire odaértem mindig lebontották pillanatok alatt mintha papírból lett volna a pajzsa. Az M1-eket meg amúgy is utálom mert én kínkeservesen a shit FPS-en leszenvedem a pajzsát egy L-nek erre a szemétláda elkezdi az én sérült célpontomat flak cannonozni és ellopja a killem... jobb esetben én is sérülök. Ha jól tudom ezt multiplayer játékokban sem díjazzák, nemhogy a való világban kint az űr közepén... :)))
Szóval én maradok az állás mentés/töltés verziónál és akkor kezdek el J-re vadászni ha nem lesz ott M1 csak én...és én...meg az Irén :) -
Etele1 #3478 Az én Nova-m most 160-al megy tuningolva. Ha jól emlékszem az vmi tuningolt Mamba, amit találsz ott...csak érdekesség képpen: az gyorsabb az enyémnél metrt ez ugye a J megközelítésénél kulcskérdés...
Goner rang: Tudom nem nagyon számít, de valaki foglalkozott az ő hozzájuk fűződő ismeretségének javításán? Engem zavar,h a többi fajnál már tök jó a reputációm a papoknál meg jó ha közepes...de nehezen tudom elképzelni,h 1 szált templomban kapott BBS küldetésekkel tudom/tudnám csak növelni...annál is inkább, mert ott is elég ritkán kínálnak küldetéseket. -
Etele1 #3477 Érdekes, amit mondassz a J beugrási helyéről, mert én azt hittem mindig máshová ugrik. Ezekszerint elg ha csak középen repkedek és ha ugrik tuti közel lesz? Ezt nem is feltételeztem, úgyhogy eddig nem is nagyon nézegettem a térképet csata közben,h hol vagyok.
A Mambát pedig nem hozom :) Már csak azért sem, mert én hamarabb kezdtem el játszani, minthogy körbenéztem volna további infókért és mint lelkes X2-es rajongó elég sok mindent tudtam már. Szóval még korábban felfedezgettem csomó szektort köztük ezt a Loomark-ost is (asszem ott van/volt a Mamba) és emlékszem láttam SQASH mineokat is. Lőttem is ki ilyeneket meg a nagy kalózbázis összes lasertower-jét. Mivel nem tudtam,h van ott 1 hajó asszem nálam annak reszeltek és mikor erre rájöttem én már nem kezdtem újra a játékot már csak azért sem mert normál fokozatban kezdtem anno. Tehát a Mamba-t ne erőltessük :) (sajnos) -
Kaziking #3476 Én meg szoktam várni mig a J nem ugrik többet, akkor gyorsan kivégzem. Addig meg irtom a vadászokat. Kb 5-8 alkalommal ugrik, 8-12 vadászt rak ki ugrásonként. néha nem árt menteni mert 6-8 L azért rendesen oda tud pörkölni
-
PSGhunter #3475 Etele1: Egy Xenon J kilövése 12 millát ér. Ha elvállalod a küldetést, azonnal mentsd el és ugorj a megfelelő szektorba. Indulj a szektor közepe felé és várd meg míg bejumpol a baráti flotta. Ha ezek között M1 vagy M2 is van akkor csak töltsd vissza az állást és kezd elölről, ugyanis a gép randomszerűen választja ki, hogy milyen hajókat küld segíteni. Általában 3 esetből kifogsz egyet, amikor csak M6-okat kapsz. Ilyenkor irány egy bázis és ments. Aztán jegyezd meg, hogy a Xenon J nagyjából hol szokott beugrani és amikor már csak 4-5 Xenon hajó marad, gyorsan ments egyet és mentj arra a pozícióra. (én itt szerencsétlenkedtem sokat, mert hülye fejjel elfelejtettem, hogy salvage insurance-el bárhol lehetett volna menteni, én meg folyton egy közeli bázisra jártam menteni és emiatt állandóan lekéstem a J bejumpolását és órákig szenvedtem.
) Tehát kimented, megvárod hová jumpol a J és ha az 2,5 Km-en belül van, akkor gondolkodás nélkül kilősz rá egy Unknown-t és húzol onnan a sunyiba. Ezt még a Novával is simán meg lehet csinálni, de mondtam már, hogy hozd ki a Mambát, mert azzal "bármit" ki lehet lőni megfelelő technikával, kivéve M1\2-t. Nem olyan nehéz kihozni, csak felülről "le kell strafe-elni hozzá 8én az Oszival hoztam ki anno, és másodikra megvolt.
-
Hubert #3474 Amúgy leöltem egy Elephant-ot ... baromi könnyu volt, mennyire reális ez hogy egy ekkora hajónak leszdjem 5 AHEPT-el a pajzsát 1 perc alatt, s másik fél perc sortuz, plusz egy gyengécske rakéta, s kész ? Eddig nem is mertem az ilyeneknek nekimenni ... mondjátok azt hogy ha veszek egy ilyen hajót, az keményebb lesz ! Hanem minek költeni rá milliókat ? -
lammaer #3473 A savegame olyan 6-8MB körül szokott lenni. Neked azért olyan böszme nagy, mert szerintem valamelyik hajónál bekapcsoltad a script loggolást - nálam legalábbis ezért hizott meg a savegame egyszer...
Teendő: egyesével végignézni az összes hajódat, bemenni "belőlük" a script editorba és megnézni, melyiknél van bekapcsolva a trace vagy log. Kikapcsolni, előzőeket törölni és voila :) -
Hubert #3472 Hmm. 200 e Cr felett be van állítva hogy automatikusan átirányítsa a profitot.
Energiát 12, max 13-ért veszem, Silicon-t nem adom 450 alatt, 1 Siliconhoz kell 15 EC, 15 x 13 = 195, szóval minden Silicon-on 255 Cr-et kellene nyernem.
Wheatfarm szintén nem veszteséges, egy sector traderem van, 8-as, megnéztem, nem vett semmi drága cuccot. A másik két trader veszi az energiát, a gyárak be vannak állítva hogy mással is kereskedhessenek. -
Kaziking #3471 hát az nem valószínű, az x2-t se magyarította le senki