20430
-
Freddy TNT #18789 És nem tudod a script nevét ? Elég csapnivaló a repum a terranokkal de fáj a fogam egy olerus-ra... -
Lacimanyó #18788 Nem, kerestem egy scrip-et és véletlenül a mai napig nemtudom hogy hogyan, de már kezdekrájönni:) Lett egy SSYD az Argon Pirme szektorban na és ott tudtam megveni ezt a műszaki csodát amit nemtudk használni! -
Freddy TNT #18787 Mi az, hogy valahogy sikerült szert tenned rá ? Találtad a szatyorban vagy mi ? -
Freddy TNT #18786 Megnyerő.. én még mindig nem raktam ki sehova a HQ-t. Használom inkább az Aran-t. Nekem jobban tetszik a mobil űrbázis
-
ITT -
Egy Xenon HQ látképe! -
Nem kell parancs hozzá, csak be kell rakni a weapons slotba és műxik! -
Lacimanyó #18782 Viszont rájötte hogyan lehet a terran hajókon BEMP-t használni. Van egy parancs a combat menüben amit ki kell adni hozzá,persze ez csak akkor operál ha a hajód rakterében van BEMP vagy AEMP! -
Scamel #18781 Igen, érthetően fogalmaztál, köszönöm szépen! :)
Ott rekedtem meg, mikor a térkép bejött, mert nem gondoltam volna hogy a térképen található objektumokból kell kiválasztani egymás után többet, és majd azok mentén megy a hajó patrolra. -
nos az orellusos problémádra(kaputelepítő hajó) még nem tok okosat mondani odáig én se jutottam el hogy orellust vegyek
a patrol sectornál meg 2-tö van
patrol single sector
és partol nemtomien sector
ha a single sectoros járörözést választottad ott 4 célpontot kell választani amik között járörözik (nekem ez általában a 4 kapu szokott lenni ha van)
a másikban meg előtte van olyan hogy patrol list az additional ship command menüben ott pedig rendszereket kell kiválasztani...és utánna lehet a másik patrolos parancsot kiadni...
remélem elég világosan fogalmaztam ha nem sorry -
Lacimanyó #18779 Most küldtem egy kérdést az egoforumra hátha kapok választ! -
Lacimanyó #18778 Jó reggelt mindenkinek! Nos a gate deploying project befullandt. Elvittem a csónakokat két külön szektorba ahol csak 3-nál kevesebb kapu van, kiadtam mind a kettőnek a parancsot és semmi sem történik! Próbálgatom megfejteni a probléma okát de még nem jártam sikerrel. Esetleg valakinek van ötlete? -
Scamel #18777 A Griffon leírásod alapján úgy döntöttem, kipróbálom a flottámban. Azt terveztem, hogy a Titant mint zászlóshajót támogatná a drónokkal.
Persze kipróbáltam a pénzszerzős módszert is, hogy időnként eladogatom a legyártott drónokat, ez frankón bevált :)
A harci tapasztalatokkal viszont nem jutottam messzire. Két drónnak ugyanis megadtam, hogy legyen homebase a Titan, és dokkoljanak be hozzá, ezzel is növelve a támogatottságát. Itt kezdődtek a problémák... Miután megadtam a homebase-t, és kiadtam hogy "return home" elindultak a drónok, egy perc múlva azt vettem észre, hogy jönnek visszafelé
Mondom, mivan, összevesztetek, jöttök anyucihoz? Rájuk néztem a ship menüben, hogy épp milyen parancs van érvényben rajtuk, látom hogy az általam kiadottat követik még mindig... Nofene. Aztán észrevettem, hogy visszaállt a homebase beállításuk a Griffonra. 
Második felvonás. Miután ezen túltettem magam, és úgy döntöttem a drónok maradnak a Griffonnal, elvittem a hajókat Elena's Fortune-be, kicsit gyakorlatozni. A "Patrol sector" vagy mi parancs hogyan működik? Ki szerettem volna adni a Titannak, de a parancs kiadásakor bejön a térkép, ahol valamit kattintgatni kellene?
Ez alapból nem jött össze, utánaolvasok hátha már értekeztetek róla. Megoldottam addig is egy "attack all enemies" paranccsal, hogy az átvonuló kalózokon lássam milyen hatékonysággal működnek. A Griffonnak a "protect Titan" parancsot adtam, mondván, hogy ha az bekerül a sűrűbe, akkor a drónok is bekapcsolódhatnak. Gondoltam én. Ugyanis a parancs kiadás után azt látom, hogy a drónok kirajzanak ezerrel (kalóz sehol a közelben) és elindulnak a nyugati kapu felé, úgy Argon Prime irányába. Hirtelen azt hittem, hogy találtak valami rejtett ellenséget, és mennek kibelezni... :) Hát nem. Az adatlapjukon nem volt semmi parancs, csak úgy mentek valahova, de azt határozottan... Ja, és a Griffon már nem volt a homebase náluk!
Szóval egyelőre nem értem mifene történhetett. Arra gyanakszom, hogy bizonyos parancsok "üthetik egymást", és talán ezért műveltek számomra furcsa dolgokat, vagy egyszerűen nem jól értelmeztem a hajó használatát. Nektek a harci tapasztalatok során történt hasonló?
Egyelőre mindenesetre jegeltem a Griffon harci bevetését, míg a navigációs computerbe került vírust ki nem irtják belőle
Visszaküldtem Argon Prime-ba a hajógyárhoz, hogy termelje a drónokat addig :) -
És milyen jól jövedelmez... -
Egy szektorban max 4 aktív kapud lehet. Vagyis ha valahol már eleve van négy, ott nem fog működni a dolog.
Más nem kell hozzá tudtommal.
Sajna nekem még sokára lesz olyanom, mivel még mindig - a terran repum. -
Én simán irányítom akkor is, ha attack all enemy-t adok ki.
Elvileg az a parancs arra jó, hogy csak a nagy hajókat támadja. M1, M2. De ám ilyennel még nem találkoztam. -
Lacimanyó #18773 Valahogyan sikerült szert tennemegy olyan terran hajóra ami warpgate-et tud deployingolni. Erről tud valaki valamilyen infóval szolgálni hogy ez hogy lehetséges? állítólag kettő kell hozzá és ez meg is van,nos kiadom a parancsot és semmit sem csinálak! Kéne hozzá valami nyersanyag vagy micsoda? -
Romeo One #18772 Elvileg visszamennek a hajóba. A gyakorlat ennél érdekesebb. Némelyik hajómon van drone. Az egyik csata után hosszan követték az "anya"hajót, de nem dokkoltak vissza. Próbáltam parancsokat keresni a hajón, a drone-okon, hiába. Egy idő után már nem is figyeltem őket (másik rendszerbe mentek át). Aztán valamikor, amikor újra ránéztem, már be voltak dokkolva. Szóval az elméletet lekövette a gyakorlat, csak jó sokára. -
Freddy TNT #18771 Van olyan hajó ugyebár, hogy Griffon. Az fejlesztett drónokat gyárt és azok vissza is térnek.
A sima drone-ok esetében nekem még nem sikerült visszatessékelnem a raktérbe őket... -
Freddy TNT #18770 A turreteknek attack all enemy vagy defend ship parancsokat szoktam kiadni. Szerintem ezért nem irányítható ilyenkor a turret. A célpontom támadása esetén (mint ahogy te használod) nincs ilyen gond úgy fest
De mi az a "attack capital ship" parancs ? -
Scamel #18769 Nem használtam még drone-okat, felmerült bennem egy kérdés:
Ha egy csatahajóra fighter drone-okat telepítek és csatába keveredvén a hajó kiereszti őket, akkor a csata után a drone-ok visszatérnek a hajóra? Vagy kint maradnak míg valaki le nem vadássza őket?
-
Scamel #18768 Köszi, kipróbálom. A Cerberuson használok 4db Flak-ot, azt hiszem elkezdem gyűjteni a Titanra is őket :) -
A fegyver határozza meg. Mindig a leglassab a meghatározó.
Ha van egy turreted, amiben van 15 APPC meg egy GPPC, akkor úgy fog mozogni, mintha 16 GPPC lenne benne. Asszem így van.
De próbáld ki, ha lecseréled a PPC-t HEPT-re, már mennyivel gyorsabban áll majd célra. -
Scamel #18766 Köszönöm az infót!
Egy dolog ami nem világos így hirtelen belegondolva: A turretek ráfordulási sebessége hajótól, vagy a benne alkalmazott fegyvertől függ? Tehát ugyanazon turret másként fordul egy GPPC és másként egy PBE vagy Flak fegyverrel? Vagy a turret az maga a fegyver, aminek önálló tulajdonságai vannak? -
Nahát valami hasonlóról beszéltem.
Ha kiadod a Titan-nak a parancsot és a célhajó mondjuk 15 km-re van, akkor elöbb elkezdi gyikálni a lőtávon belülieket. Ez a baj akkor is, ha turretnek adod ki. Mert amíg az le nem lövi, addig nem áll a te célpontodra, hiába értél lőtávba.
Elvileg script-tel és pilótával meg lehet csinálni, hogy csak egy bizonyos típúsú hajóra menjen rá. AzzPiloteIAIII a neve.
Ha kis hajókat akarsz lőni, akkor szerintem a legjobb a Flak. Esetleg a PBE, mert az gyorsan tüzel sokat.
A turret irányításos gonddal, amit Freddy írt, még nem találkoztam. -
Scamel #18764 Huh, nekem ez a fajta hajó-kezelés még magas mint nyúlnak a lórács... 
Az eddig még nem is tudatosult például, hogy ha átváltok egy turret nézetre, akkor nem feltétlenül kapom meg az irányítást, ezzel (is) újat mondtatok.
Viszont ami feltűnt most az első komolyabb csatározásom alatt, hogy a Titanra felaggatott A-B-GPPC-k nem feltétlen ideálisak... Sokat írtatok már a különböző hasznos konfigurációkról, azt hiszem megint bányásznom kell a fórumon :)
Elsőre az volt az alapkoncepció, hogy a Titan teleaggatva a PPC-kkel tarolja a nagyobb hajókat, míg én a kisebb gépben ülve tisztítom körülötte a teret a kisebb hajók ellen... Azért nem az igazi a dolog, mert ahogy korábban írtam egyrészt sokszor én is kapok a PPC áldásból, másrészt a Titan simán nekifogott a kishajókra kacsavadászni a PPC-vel (persze elég gyér eredménnyel)
Van valami olyan combat parancs hogy a kis hajókkal ne foglalkozzon, csak a nagyokkal?
Meg találtam egy olyan parancsot, hogy "Attack my target" ez azt jelenti, hogy ha én a másik hajóban ülve befogok egy célpontot, akkor a Titan is arra áll rá? És ha igen, akkor mi történik, ha én közben célpontot váltok? Követi az én HUD-omat, vagy befejezi előbb a korábbi célt? Hehh, van még mit tanulnom
-
Szerintem minden Terran hajóra fel kell hogy menjen. Hiszen ez a Terranok fegyvere. -
Érdekesen állítottad be a turret kezelést ezek szerint.
Alapbeállítás, mikor beülök egy toronyba, azonnal abbahagyják az ágyúk a tüzelést. Onnan kezdve én irányítok. Mikor átmegyek egy másikba, szintén ez történik. Az elöbbi meg folytatja a neki kiadott parancsot.
Akkor szoktam leginkább ezt csinálni, mikor 3 turretnek ki van adva, hogy azt lőjék, amit célba veszek. Ebből csak az első nem tüzel lőtávon kívűl, a többi meg aprítja a kicsi-pici hajókat GPPC-vel. Na mikor megszólal az első üteg, akkor áthuppanok az egyik GPPC-sbe és irányba állítom, hogy az én parancsaimat kövesse. Ha ez megvolt, akkor azon a célponton marad és nem kóricál el, míg meg nem semmisült a célpont. -
Freddy TNT #18761 Én eleinte mindig egy nagyobb hajómba ültem át. Aztán egy idő után átment mozizásba az egész. Persze be lehet ülni a turretekbe de elötte ki kell kapcsolni azon az oldalon az AI-t hogy én lőjjek és ne ő cibálja a ravaszt. NA de ugye minden hajó mozog, így elvileg ki kéne kapcsolni az összeset hogy te kezelhesd és ugrálhass a hajó egyik végéből a másikba....
Ez nem frankó megoldás. Megcsinálhatták volna, hogy ha beül az ember akkor automatikusan kapcsoljon ki a turret ha meg átszállok akkor kapcsoljon vissza....na mindegy
Én piszok gyorsan meguntam. Az lett, hogy beléptem egy szektorba, manővereztem, a turretek meg lőttek mint a barmok. Azt ennyi a sztori.
Aztán rájöttem hogy elég izgalmas visszaülni a csata hevében egy mambába mondjuk és száguldozni a PPC töltetek között akár ellenséges akár baráti és úgy aprítani az ellent. Olykor bemenekülni a Valhalla alá, hogy töltődjön a pajzs egy kicsit. Megéri bevonni a csatába egy Custodiant is. A vadász pajzsa hamar lemerül.
A végeredmény egy irdatlan nagy csata ahol ezerfelé repkednek a skulók, döngicsélnek a vadászok és lehet mindenfélét taktikázni. Ha erre valaki még rá akar fejelni akkor kapcsolja be a robbanáskori sérüléseket is.
Nem egyszerű dolog eliszkolni mikor felrobban egy K mondjuk....
-
Scamel #18760 Jó reggelt!
Este folytattam a harci tapasztalatszerzést, van még mit tanulnom :) A lentebb említett Xenon inváziós küldetést megpróbáltam újra, de most már óvatosabban mint először. Kb. fél óra csatát követően sikerült visszaverni a támadókat, jött az üzenet, hogy a Teladiak köszönik szépen, meg egyebek... :) Az egyebek kb 13M Cr. volt!
Valahogy eddig nem esett le, hogy ezek azok a jól fizető küldetések amiket korábban emlegettetek... Az üröm az örömben, hogy csatatéren nem maradt semmi használható eldobott fegyver.
-
Scamel #18759 No én meg fejlesztgetem a flottát, a Cerberus mellé felszereltem a Titan-t. Kaptam egy küldetést az egyik Teladi EQ dockban, miszerint a xenonok mozgolódnak a 347-esben, és roham várható az Eighteen Billion szektorban, ha tudok menjek segíteni.
Gondoltam megnézem mihez tudok kezdeni a két hajóval. Hát... Érdekes volt :) Nem nekem való ez a csatahajósdi. Legalábbis egyelőre. A Cerberusban ülve igyekeztem a kisebb M L és LX hajókat takarítani a Titan és a többi M2 körül, aztán néha csak kamilláztam amikor időnként seggbe durrantott valamelyik szövetséges csatahajó eltévedt PPC lövedéke
Szóval még keresem a számomra legjobb megoldást. A Cerberust megszerettem, fel is turbóztam, szóval egy hasonló kategóriás hajóval és néhány kísérővel szépen el tudok szórakozni. De ha M2 jön a sleppjével, az már macerás... Még "tesztelek" :) -
Scamel #18758 Köszi a tippet! :) Amúgy azt néztem, hogy a gép által irányított hajók az esetek túlnyomó többségében valóban "szambáznak" egyet a kapu előtt. Bár néha az is megesik, hogy amolyan tökös legény módjára átsuhannak rajta, olyankor csak nézek :) -
Freddy TNT #18757 Fogalmam sincs. Aegir-re valo az EMP ágyú. De én nem szeretem mert pillanatok alatt szétszed mindent. -
Lacimanyó #18756 Nagyon szépen köszi Freddy
Viszont van egy vallahallám vagy mim és tentudok belerakni BEMPHC ágyút miért van ez? hiányzik valami software vagy micsoda?
-
Freddy TNT #18755 Marine 4 gyár Argon területen
Cyborg 3 gyár Paranid területen
war droid 3 gyár Teladi területen
mercanary 3 gyár Split területen
Nálam jelenleg ennyi található az univerzumban. Azt hogy hol vannak senki nem tudja megmondani nekd, emrt véletlenszerűen kerülnek be az egyes szektorokba.
De felteheted a scorp map-et és akkor megtalálod őket könnyedén. -
Lacimanyó #18754 Tudja valaki hogy hol lehet Marineseket vagy valami hasonlót venni amivel foglalni lehet? -
Freddy TNT #18753 Akkor megsúgom
A kapu elött lelassít, sőt meg is áll egy pillanatra. Kissé sokat töltögettem vissza de elkaptam. Azóta vettem távirányítót és a hajómbol foglalom el
-
Romeo One #18752 Ja, de csak scripttel. Egyébként hiába raksz bányát nvidium aszteroidra, azt fog bányászni, amit a bánya ad. Kipróbáltam.
Próbáltam azt is, hogy egy hajóra MDS-t meg Ore Collectort rakok, de hiába utasítottam gyűjtögetésre, nem csinált semmit. Csak akkor érvényes a dolog, ha én szétlövöm az sziklákat, és ő összegyűjti. -
Romeo One #18751 Én Hyperionnal irtom a Xenon K-J flottát. Na, itt a "Tactics and Combat" életbevágó jelentőséggel bír...

De a Khaakok ellen ez nem jó, mert a Kyon elől nem lehet elugrani. -
Ja-ja, tudom, pont ma olvastam.
Sajna így az oldalam csak március végéig fogja húzni, utána nem tudom.
Keresek másikat.
Végülis az ATW-set tudom frissíteni, csak a videók nem lesznek elérhetőek, mert csak 500 MB tárhely van. De a tartalom megmaradhat.