20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Hubert
    Milyen Novát ? Vanguard-ot ?

Nekem most sikerült csak az elso Nova Raider pilótáját kiugrasztonom, marad valami 5-10 % hull, ez kb 1. 5 milka feljavítani. Nova Raider 145-ig tuningolható, a Vanguard 125-ig, a sima az olyan 100-110 körül ha nem tévedek ...

Ezekhez képest a Mamba Raider a 200 m/s-al egy álom. :) Egy gyors Discoverer-rel ah ügyes vagy, szert tehetsz egy ilyenre, ingyen. Van aki felteszi a tuning szkriptet, de az meg sokba kerül ...
  • erdos
    Lehet nem kellett volna egyből összekötni komplexnek, akkor megnézhettem volna. Viszont szintet léptem az argonoknál, vehetek végre egy NOVA-t, innentől minden megszépül
  • erdos
    Érdekes, nekem ott egy nagy 0 van zárójelben, pedig a Wheat farm+Cattle ranch-hoz is kell E-cell + a Cahoona Bakery-be is kell szerintem hogy ezekből összesüssön egy kis Meatsteak C.-t. Mindegy, valahogy kikalkulálom. Most 72 a piaci középára, én 70-ért adom, de rettenetesen viszik, fél percenként dokkolnak hajók. Néhanéha viszi el az én értékesítőhajóm a felesleges Argnu Beef-et.
  • lammaer
    Emlekeim szerint a gyarbeallito kepernyon a kesztermek alatt van egy szam [ ] zarojelben. Az mutatja meg, hogy mennyibe kerul eloallitani 1 darabod az adott cuccbol. Az eladasi arat ugyebar te szabod meg, ebbol konnyen kalkulalhato a profit. Igaz, sokszol elkeseritoen kicsi, XL-es SPPvel lehet a legjobban termelni adott ido alatt.
  • erdos
    Köszi, egyszerű de nagyszerű. Azt hittem ezt is kiírja, nem kell tippelgetni, megugye mellette termelődik az is de valahogy kisilabizálom.
  • Hubert
    Menj, s nézd meg egy Cahoona Bakery-ben, mibol mennyi fogy egy ciklus alatt.
  • Hubert
    Team3:

Valaki már belinkelte az egosoft fórumon lévo végigjátszás ide vonatkozó részét, én csak kibovítem.

SPOILER ...

1. A küldetések hevenyészett script-ekkel készültek, nem volt Quality Assurance részrol jól letesztelve ezért elofordulhatnak fura helyzetek.

Annál a bizonyos küldetésnél, miután megmented Miria-t, beszélni kell a Don-nal, erre amúgy a Message Log-ban kapsz egy utasítást. Ekkor, aa Don szavához híven elmondja hogyan szerezheted meg a Disrupto rakéték titkát, meg a hol van a három kristály. Egy ido után Miria ad egy üzenetet ha elkalandoznál, de ha egybol hívod a Comm-on, akkor megkérdi melyik küldetést szeretnéd választani elobb. Többen azt javasolják hogy a Yaki küldetést válaszd, én ezt tettem.

Érdekesség: A fekete kristály a Xenon 101 szektorban van. Erre véletlen találtam rá, még mielott megkaptam volna a küldetést hogy szerezzem meg az itt levo fekete kristályt. Ha a küldetés felvétele elott mész oda, akkor tök egyszeru, mert a szektor közepén levo roncs mellett lebego ládák egyikében a fekete kristály van, és a messze levo 3 Xenon K hajón kívül nincs ellenség. De azt akkor ne tudtam, viszont amikor felvettem a küldetést akkor Julan eldicsekedte Mirianak hogy a fekete kristály már megvan.

De térjünk vissza a Yaki küldetésre. Itt is sok apró dolog van amire a végigjátszás nem tér ki. A küldetést Miria-tól felvéve, egyenesen az Olmacketslat Treaty-be kell repülni. Lesz egy kis animáció, hogy a Disruptor Fab-et Yakik védik. Nem érdemes megtámadni mert a Yakik egyfolytában termelodnek, a Fab-et meg hiába lövöd szét, nem tudsz meg semmit a Disruptor rakétákról. Miria tanácsa: a Bala Gi's Joyban levo Quantum Tube Fab-be kell menned, amint bedokkolsz, megjelenik Jesan, a kompjuterbuzi. De elobb tanácsos elmenni és 10,000 Cr értékben Computer Components-et venni neki ajándékul.(Radeon X1900 XTX jó lesz ;) ) Ekkor átkerülsz Jesan Mambájába mert azon van hack-elésre alkalmas cucc, és azzal visszamész az Olmancketsalt's Treaty-be. Megközelíted a Disruptor Fab-et.

Tudnivalók: A Jeasan Mambája a Pentatron, vagy valami hasonló nevu, kb 150-es sebességu. Van rajta 2 Beta PBE és 2 AHEPT, nincs rakéta. Ami fontos, nem tudsz belole kiszállni ! Ez sajnos akkor is érvényes ha állomáson beül átülsz egy másik hajóba, azaz: akkor majd abból nem lehet kiszállni. (Gondoltam kiszúrok Jesan-nal és eladom a hajót a küldetés befejeztével, sikerült is de többet nem tudtam kiszállni a saját hajómból, ezért ne ravaszkodjatok ! )

A küldetés lényege: a leheto legközelebb kell repülni a Disruptor Fab közepét képzo gömbszeru forma körül, Jesan arra kér hogy ne repülj 120-nál gyorsabban. Ezt kb, 60 másodpercig azaz egy kerek percig kell csinálni, ügyelve hogy ne menj neki az állomásnak, illetve a Yakik ne lojenek szét. Nem lesz könnyu, foleg mert Silkworm rakátét fognak néha rádloni, ebbol 2 már elléggé leamortizálja Jeasan gépét, s akkor nehéz lesz elmenekülni.

Minderre próba szerencse alapon lehet rájönni, az elején csak harcoltam a Yaki-kal, de kb 20 perc után rájöttem, valamit nem csinálok jól mert továbbra is egyre csak jöttek (kb 2-3 egyszerre).
    Érdekesség: A Yaki hajóknak nincs valami eros pajzsa, csak a 2 Beta PBE-vel is jól le lehet szedni oket, VISZONT AMI NAGYON ÉRDEKES, az az, hogy úgy néz ki a Yakikban nagyon eros a megmaradás ösztöne, azaz nagyon gyakran kiugranak a hajóból ! 20-30 perc alatt valami 15 hajó volt gazdátlan, az urben hemzsegetk a szkafanderes alakok. :D
    De ami a legszebb ebben: a Raijin Raider az egy 220-as ra tunigolható, 2 db 25 MJ pajzsot hordozni tudó hajó, igaz csak PAC, PBE, APSG meg AIRE szerelheto rá, de ezzel is szép tagjai lehetnek egy flottának, hisz a Buster például az ugye 175-200 max, és csak 3 x 5MJ Pajzsa lehet. Van még a Sentinel változat ami ugyanez csak 145 sebesség, és 4x 25 MJ pajzs, illetve egy amit szintén Raidernek nevez a játék, de 447 m/s és 2x 25 MJ pajzs !!!
    Végül vagy 10 Raider-em volt meg 5 Sentinel, a nagyon szétlotteket eladtam, végül maradt 6 db. M4 -es (?) Raider, 1 Sentinel, 1 M5 Raider.

Amire vigyázni kell az a rakétajelzo csipogás, a Yaki hajók nem nagyon tudnak sok kárt tenni a Pentatron-ban, d a Silkworm amit néha kilonek, igen, ilyenkor gyorsan át kell váltani a célt, és kiloni. Amikor meguntad a gyilkolászást, úgy teszel mintha nem is lennének és a fentebb leírt módon, szuk köröket leírva megszerzed az infót a Disruptor Missile Fab-bol. Amikor Jeasan azt mondja megvan, elhúzol az északi kapun.

VIGYÁZAT ! Ne beszélj Miriával, el van szúrva a script, ha megszólítod, csak egy válaszlehetoséged lesz, lemondani a küldetést és felvenni a Paranid küldetést. Ez azért is rossz, mert amint mondtam, nem fogsz tudni kiszállni a hajódból többet.
    Ehelyett vissza kell vinni Jesan-t a Quantum Tube Fab-re ahol felvetted, ez amúgy logikus, de erre nem kpasz külön utasítást. Én Ban Dana-hoz mentem a Jesan-nal, de ez nem jó mert ebben az esetben Ban nem lesz az Argon One fedélazetén; vissza kell vinni Jesan-t a Quantum Tube Fab-re, akkor bejátszódik egy animáció, s csak ezután mehetsz vissza az Argon Pime-ba, Az Argon One-hoz, Comm/Ban Dana.

Mindezt azért írtam le ilyen részletesen hogy ne nyûgölje más is végig azokat a hibákat amikbe a hiányosan átgondolt vagy megírt srcipt-ek miatt bele lehet esni.

Mentsetek gyakran, ez amúgy egy általános tanács.
  • mrzed
    Ne utaltasd vissza a complex szálájáról a pénzt egy ideig. Ha gyűlik rajta, akkor nyereséges...
  • erdos
    No én is haladgatok, csak valami nem tiszta. csináltam egy Wheat farm+Cattle ranch+ Cahoona Bakery komplexet, honnan tudom meg hogy nyereséges-e? ott legalábbis nem találtam előállítási árat, adott alapanyagköltségnél mint egy szingli üzemben. Mertugye az megvan hogy mondjuk 13-ért veszek E-cellt és az egyik alpanyaghoz kell 2db, a másikhoz 5. Igen de a késztermékhez mennyi kell az Argu Beef ből meg a Delexian Wheat ból? remélem világos amit írtam, kissé rosszul fogalmazok...
    nincs ehhez valami táblázat?
  • mrzed
    Van valami titka ennek a gyárcibálásnak???
    Sikerült vennem egy tractor beam-et, gondoltam, kipróbálom, és a küldetésben kapott bányát közelebb húzom a kapuhoz. Végül is húzni lehet, csak nagyon lassan, kb 1 óra/km. Ebben a tempóban egy egész napi játékidővel oda is érnék vele....
  • mrzed
    Még, hogy nem respawn-olnak vissza a kipucolt Xeon szektorba....
    Kitakarítottam a 347-es szextort, mert a logokat visszaolvasva azt tapasztaltam, hogy a hajóim többsége ott esett el. Kilőttem az utolsó vadászt is, és nekiálltam összeszedegetni az elhullott cuccokat, nameg a gazdátlanná vált hajókat. Persze, miért is ne, az M2-esem vadászokra optimalizált fegyverzettel hagytam magára, persze, én is a szektoron belül voltam, csak egy Discover Raider fedélzetén. Már majdnem végeztem, közben kisvuki által említett telepseket vártam.... De nem ők jöttek, hanem két J, vagy 50 vadásszal, természetesen azonnal ledarálták a nehéz fegyverzetét hasában örző M2-met...
  • deph
    Háát J-vel még nem találkoztam, de talán nem is baj
    Most inkább kereskedem, meg építgetem a Nostrop oil gyártó komplexet, ami a Paranidokat ellátja majd.
  • Stotoo
    Thx, azota megvan az 1.3as patch, van ertelme betat hasznalni? mit javitott?
  • mrzed
    Miért nem jó az ego oldala???
    Hisz, nincs regisztrációhoz kötve a letöltés.
    A rendes frissítéseket a downdload menü alatt találod, a bétát pedig a fórumon.

A béta linkje:
    http://dl1.egosoft.com/X3Update1.3_to_1.3.02BETA2.exe
  • Stotoo
    honnan tudom letolteni a patcheket az egosoft oldalan kivul?
  • Stotoo
    honnan tudom letolteni a patcheket az egosoft oldalan kivul?
  • Kaziking
    igen, csak oda. majd az lessz szaftos ha 2J meg 2K lessz az áldozat (36M)
    igaz ilyen nekem is csak egyszer volt.
  • deph
    Húúú, megkaptam az első szaftos Xenon küldit a Boronoktól.
    1 K, 4 L és 3 M a zsákmányért 6,5 milka jött a számlámra.

TL hajóval csak EQ dockba és Shipyardra lehet beállni?
  • Kaziking
    kössz akkor még nekem nem lessz, majd az 1.4-el (egyszer)
  • mrzed
    Csak azok keressék a tractor beam-et, akik bevállalták valamelyik béta peccset!

"Changed in 1.3.1BETA:
    Additional functionality:
    Tug Laser allows M6/TL class ships to move stations using a tractor beam
    "

Végülis találtam egy helyet, ahol árulják, de sajna épp nincs raktáron: Preschers Void
  • mrzed
    Hmmmm.... Nekem is újat mondtál. De így már rémlik, hogy egyik frissítés leírásában már olvastam róla.
    A létezésére utaló nyomokat már megtaláltam a játékban, némelyik TL-re és a korvettekre lehet szerelni. A probléma ott kezdődik, hogy áttúrtam az egész galaxist, de nem találom, hogy hol lehet kapni...
  • a_n_d_r_e_w
    nem script
    hivatalos
    asszem az első 1.3-as betában aktiválták
  • Etele1
    Nekem sincs. Korábban olvastam róla itt a fórumban, mikor újdonság volt. Ez egy script...de nekem nincs meg.
  • Kaziking
    hát nálam nincs ilyen pedig 1.3-al nyomom mióta fenn van a játék a gépemen
  • Gryllus
    nem, 1.3 óta benne van az alap játékban.

megjelenik a felszerelhető "fegyverek" listáján is a BHEPT után, élénk zöld.

igen, jó dolog a tractor beamezés, de én szeretem, ha kaputól kapuig az én gyáram tölti ki a szektort :D
  • Kaziking
    nagyon fajin kéne nekem is, csak mi kell hozzá? script?
  • goyo2
    Jé tudok újat mondani.
  • goyo2
    A 8-10 a sebességet akarta jelenteni.
  • goyo2
    Vettem bibíí

Nemtom hol, de a centaurra lehet venni.
    Használata:
    felteszed a hátsó turretre rálősz közelről a bányádra, ha zöld a ,,csóva" akkor szép lassan elkezded húzni. max 8-10 el lehet arréb cibálni a gyárat.

• Kaziking
    Tractor Beam?????? az meg honnan van?
  • Etele1
    :P ehh...kamionosok !
    Ja hát úgy könnyű ha TL-el odafuvarozod őket...csakhogy nekem nincs TL-em. (még)
  • goyo2
    Nekem nem az a gondom (kérdésem) hogy hosszú és nagy kiterjedése lesz a komplexnek, hanem hogy sok gyárból áll. Tractor Beam-el én mindig odacibálom a második asteroidot a komplexhez.

• Gryllus
    Kezdő komplexum ill gyár építők kedvéért leírom, hátha nem tudja valaki.

Kibérelsz egy TL-t , vagy van egy sajátod, és odaviszed a megvásárolt gyárad a kiszemelt szektorba.

nehogy elkezdjen bárki is azzal makkolni, hogy közel viszi a TL-t ahhoz a ponthoz, ahol a gyár lesz!

a TL maradjon ott a kapu mellett, ahol bejött, magától 2-3 km-re elmegy a kaputól. (Ez OOS módban igaz.)

Ha odaért a TL, utánaugrasz, kijelölöd, hogy hova tegye a gyárat. Én tettem már le gyárat 70-80 km távolságra a TL-emtől. Nem kell hogy közel legyen.

Akit ez a valósághűtlenség miatt zavar, képzelje azt, hogy odamegy a TL és visszajön. :)

Viszont ha a szektorban vagy és pl. oasteroidák között akarod a TL-t mozgatni, akkor 2 dolog történhet:
    1 - fél óráig tart, ha szerencsés vagy
    2 - ha peched van, Kapitány Maximusz neki viszi egy kőnek a hajódat, és megbüntetnek környezetszennyezésért.

Tehát beküldöd a TL-t, ha megérkezett, elmented az állást (hátha elrontod a gyár pozicionálást. Én mindig elmentem megszokásból , ha bezónázok egy olyan kapunk, ahol előtte beküldtem egy TL-t, pedig nem volt még sose bajom belőle , csak hát a tudat, hogy egy 2-3 km-es hajó ott van előttem ... :-)

Ha a szektorban vagy, amikor a TL érkezik, akkor sokkal közelebb áll meg a kapuhoz, mint ha nem vagy a szektorban. Erre pl akkor kell vigyázni, amikor több TL-t mozgatsz egy szektorban.

További hasznos információkat tudhattok meg a www.chucknorrisfacts.com oldalon.
  • Amaro
    "és már csodálom is az EGOSoft fáradságos munkájával megkonstruált, 5 patch alatt fokozatosan feljavított zónaközi grafikát. :)" - ez nagyon ott van, egy percig röhögtem
  • kisviku
    Kamion...
    Nem lehetne egyszerűbben inkább TIR?
  • Kaziking
    ja én a jumpdrive felszerelést én ugy oldom meg hogy telepakolom az elefántit vadászokkal (14) és elugrok vele, veszek mindre ami kell, majd vissza, aztán hagyok néhányat az elefántiban igy mindig van miről leszedni és felszerelni a kamionokra (azért is kamion)
  • Kaziking
    hoppá, ragad az egerem gombja bocsi
  • Kaziking
    Sajnos a kifagyás nálam is jelentkezik (1.3) de az az érdekes hogy ugyanugy mint az m6 lelövéseknél csak 1 bizonyos gyárnál(hajónál). Van ore beltben 1 Ahept üzemem amit nem enged hozzákapcsolni a complexhez (kifagy), de az benne a különleges hogy ha a Ahept üzem mellé lerakok másik gyárat, azzal engedi összekapcsolni, a complexhez is tudok még másik gyárat kapcsolni. Nem olvasom az Ego forumát de estleg ott van ilyenről szó? Ha nincs, valaki perfekt angol irhatna be oda ezekről, hátha egy esetleges javításban (majd egyszer) ezeket is orvosolnák.
  • Kaziking
    Sajnos a kifagyás nálam is jelentkezik (1.3) de az az érdekes hogy ugyanugy mint az m6 lelövéseknél csak 1 bizonyos gyárnál(hajónál). Van ore beltben 1 Ahept üzemem amit nem enged hozzákapcsolni a complexhez (kifagy), de az benne a különleges hogy ha a Ahept üzem mellé lerakok másik gyárat, azzal engedi összekapcsolni, a complexhez is tudok még másik gyárat kapcsolni. Nem olvasom az Ego forumát de estleg ott van ilyenről szó? Ha nincs, valaki perfekt angol irhatna be oda ezekről, hátha egy esetleges javításban (majd egyszer) ezeket is orvosolnák.
  • Gryllus
    másik dolog, hogy az a hub, ahova dokkolnak a hajók, legyen legalább 3 km-re minden gyártól, úgy, hogy a kapu és a hub között légvonalban ne legyen semmi.

(légvonalban? nincs is ott lég. max légy. de az is űrlégy. na de most aztán tényleg léptem vissza! :-)