F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Hubert
    Team3:

Valaki már belinkelte az egosoft fórumon lévo végigjátszás ide vonatkozó részét, én csak kibovítem.

SPOILER ...

1. A küldetések hevenyészett script-ekkel készültek, nem volt Quality Assurance részrol jól letesztelve ezért elofordulhatnak fura helyzetek.

Annál a bizonyos küldetésnél, miután megmented Miria-t, beszélni kell a Don-nal, erre amúgy a Message Log-ban kapsz egy utasítást. Ekkor, aa Don szavához híven elmondja hogyan szerezheted meg a Disrupto rakéték titkát, meg a hol van a három kristály. Egy ido után Miria ad egy üzenetet ha elkalandoznál, de ha egybol hívod a Comm-on, akkor megkérdi melyik küldetést szeretnéd választani elobb. Többen azt javasolják hogy a Yaki küldetést válaszd, én ezt tettem.

Érdekesség: A fekete kristály a Xenon 101 szektorban van. Erre véletlen találtam rá, még mielott megkaptam volna a küldetést hogy szerezzem meg az itt levo fekete kristályt. Ha a küldetés felvétele elott mész oda, akkor tök egyszeru, mert a szektor közepén levo roncs mellett lebego ládák egyikében a fekete kristály van, és a messze levo 3 Xenon K hajón kívül nincs ellenség. De azt akkor ne tudtam, viszont amikor felvettem a küldetést akkor Julan eldicsekedte Mirianak hogy a fekete kristály már megvan.

De térjünk vissza a Yaki küldetésre. Itt is sok apró dolog van amire a végigjátszás nem tér ki. A küldetést Miria-tól felvéve, egyenesen az Olmacketslat Treaty-be kell repülni. Lesz egy kis animáció, hogy a Disruptor Fab-et Yakik védik. Nem érdemes megtámadni mert a Yakik egyfolytában termelodnek, a Fab-et meg hiába lövöd szét, nem tudsz meg semmit a Disruptor rakétákról. Miria tanácsa: a Bala Gi's Joyban levo Quantum Tube Fab-be kell menned, amint bedokkolsz, megjelenik Jesan, a kompjuterbuzi. De elobb tanácsos elmenni és 10,000 Cr értékben Computer Components-et venni neki ajándékul.(Radeon X1900 XTX jó lesz ;) ) Ekkor átkerülsz Jesan Mambájába mert azon van hack-elésre alkalmas cucc, és azzal visszamész az Olmancketsalt's Treaty-be. Megközelíted a Disruptor Fab-et.

Tudnivalók: A Jeasan Mambája a Pentatron, vagy valami hasonló nevu, kb 150-es sebességu. Van rajta 2 Beta PBE és 2 AHEPT, nincs rakéta. Ami fontos, nem tudsz belole kiszállni ! Ez sajnos akkor is érvényes ha állomáson beül átülsz egy másik hajóba, azaz: akkor majd abból nem lehet kiszállni. (Gondoltam kiszúrok Jesan-nal és eladom a hajót a küldetés befejeztével, sikerült is de többet nem tudtam kiszállni a saját hajómból, ezért ne ravaszkodjatok ! )

A küldetés lényege: a leheto legközelebb kell repülni a Disruptor Fab közepét képzo gömbszeru forma körül, Jesan arra kér hogy ne repülj 120-nál gyorsabban. Ezt kb, 60 másodpercig azaz egy kerek percig kell csinálni, ügyelve hogy ne menj neki az állomásnak, illetve a Yakik ne lojenek szét. Nem lesz könnyu, foleg mert Silkworm rakátét fognak néha rádloni, ebbol 2 már elléggé leamortizálja Jeasan gépét, s akkor nehéz lesz elmenekülni.

Minderre próba szerencse alapon lehet rájönni, az elején csak harcoltam a Yaki-kal, de kb 20 perc után rájöttem, valamit nem csinálok jól mert továbbra is egyre csak jöttek (kb 2-3 egyszerre).
    Érdekesség: A Yaki hajóknak nincs valami eros pajzsa, csak a 2 Beta PBE-vel is jól le lehet szedni oket, VISZONT AMI NAGYON ÉRDEKES, az az, hogy úgy néz ki a Yakikban nagyon eros a megmaradás ösztöne, azaz nagyon gyakran kiugranak a hajóból ! 20-30 perc alatt valami 15 hajó volt gazdátlan, az urben hemzsegetk a szkafanderes alakok. :D
    De ami a legszebb ebben: a Raijin Raider az egy 220-as ra tunigolható, 2 db 25 MJ pajzsot hordozni tudó hajó, igaz csak PAC, PBE, APSG meg AIRE szerelheto rá, de ezzel is szép tagjai lehetnek egy flottának, hisz a Buster például az ugye 175-200 max, és csak 3 x 5MJ Pajzsa lehet. Van még a Sentinel változat ami ugyanez csak 145 sebesség, és 4x 25 MJ pajzs, illetve egy amit szintén Raidernek nevez a játék, de 447 m/s és 2x 25 MJ pajzs !!!
    Végül vagy 10 Raider-em volt meg 5 Sentinel, a nagyon szétlotteket eladtam, végül maradt 6 db. M4 -es (?) Raider, 1 Sentinel, 1 M5 Raider.

Amire vigyázni kell az a rakétajelzo csipogás, a Yaki hajók nem nagyon tudnak sok kárt tenni a Pentatron-ban, d a Silkworm amit néha kilonek, igen, ilyenkor gyorsan át kell váltani a célt, és kiloni. Amikor meguntad a gyilkolászást, úgy teszel mintha nem is lennének és a fentebb leírt módon, szuk köröket leírva megszerzed az infót a Disruptor Missile Fab-bol. Amikor Jeasan azt mondja megvan, elhúzol az északi kapun.

VIGYÁZAT ! Ne beszélj Miriával, el van szúrva a script, ha megszólítod, csak egy válaszlehetoséged lesz, lemondani a küldetést és felvenni a Paranid küldetést. Ez azért is rossz, mert amint mondtam, nem fogsz tudni kiszállni a hajódból többet.
    Ehelyett vissza kell vinni Jesan-t a Quantum Tube Fab-re ahol felvetted, ez amúgy logikus, de erre nem kpasz külön utasítást. Én Ban Dana-hoz mentem a Jesan-nal, de ez nem jó mert ebben az esetben Ban nem lesz az Argon One fedélazetén; vissza kell vinni Jesan-t a Quantum Tube Fab-re, akkor bejátszódik egy animáció, s csak ezután mehetsz vissza az Argon Pime-ba, Az Argon One-hoz, Comm/Ban Dana.

Mindezt azért írtam le ilyen részletesen hogy ne nyûgölje más is végig azokat a hibákat amikbe a hiányosan átgondolt vagy megírt srcipt-ek miatt bele lehet esni.

Mentsetek gyakran, ez amúgy egy általános tanács.