20430
-
offtopic off
-
ahha, a beépitett macrok között találod itt a Hozzászólás ablak alatt -
kisviku #4468 Értem, köszönöm!
Így már világos.És hogyan csinálod ezt a keretes szöveg dolgot?Html kód? -
de irhattam volna igy is 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
spoiler --> elrontó
spoiler --> fosztogató
spoiler --> fuser
spoiler --> kontár
spoiler --> zsákmányoló
-
-
spoiler --> elrontó
spoiler --> fosztogató
spoiler --> fuser
spoiler --> kontár
spoiler --> zsákmányoló
ergó olyan segitség, ami elrontja a játékélmény azzal, hogy megmondja a megoldást -
goyo2 #4464 Szerintem azt jelenti hogy ha nem akarod tudni előre akkor ne olvasd el. pl. mi fog történni a játékban...
Tévedek? -
kisviku #4463 Na, asszem most először kérdezek olyat, ami nem a játékkal kapcsolatos.Csak mielőtt "lehurrognának" más témákban, legalább itt az ismerősöktől megkérdezem.
Mit jelent az, hogy Spoiler? Itt egy csomó topicon találom, hogy Spoiler!
Nincs netes szlengszótáram, így nem tudom.
A sima szótár nem dob ki rá különösebbet.
Van itt olyan hogy "SPOILER! A szöveg elolvasásához jelöld ki!"
Ez valami idézet mástól? -
lammaer #4462 Ott van a stationtrader, az használja a jumpdriveokat. Alapjátékban, scriptek nélkül mondom hogy nem ugranak automatikusan az állomáshoz rendelt hajók
-
Alul a kereső, beírod hogy UT és már mazsolázhatsz is, de mondjuk mire lesz UT-d az eltart egy darabig. Pénzed majd lesz rá, megcsinálod egymás után, ez nem az a játék amiben egy nap alatt kész van ezer tank :D
Az advanced sattelite-k kidobálása fontos nagyon, mert ha nincs semmi hajód vagy egy AS egy körzetben oda nem is mennek a hajóid eladni. Én a Xai Corp scriptet használom, felmegyek vagy 40 km magasdra a szektor közepén, odaívom a hajót amivel már vetettem AS-t, utána meg "xai corp drop cargo" és a hajó rakteréből kiválasztom az AS-t. Utána megy szektorról szektorra és mindenhova ugyanazon koordinátára kitesz egyet és ezzel bevonja a szektort a biszniszedbe. Ha elfogy akkor vesz AS-t. Nagyon hasznos.
A combat pilot projekt sztem nagyon nem éri meg az energiát, inkább ha odáig jutsz egy centaurt 2-3 wingmannal és kész a tiszta szektor.
-
hááát, van fönt pár script, de ezzel kapcsolatos szerintem semmi
--Combat Pilot Project v1.43
--SatelliteDeploy-v1.12
--StationTrader-V1.25a-05.03.2006
--plugin_autotrade_delivery
esetleg ez utóbbi lehet valami hasonló -
lammaer #4459 alapjáték scriptek nélkül? -
apropó, UT-t hogy kell csinálni?
mert azt irja, hogy rank 8-as pilóta kell hozzá, hogy tudom megnézni, hogy mekkora a rankja a pilótáimnak? -
hát persze ... mindkettö ... ez hogy nem jutott az eszembe 
Ja, megvan, mert nincs még annyi pénzem
de ami késik nem múlik, szépen lassan kezd felálni a gazdaság
és a gyárakhoz kirendelt hajók használják a jumpdrive-t, ugy ugrálnak mint a nikkelbolha, öröm nézni
-
lammaer #4456 Alapból a kereskedőink nem használják a jumpdriveot, csak ha kézzel ráveszed őket. Persze ha játékosok által használt buy/sell scriptet használsz, az más. Hacsak nem változtattak ezen valamit a legutóbbi patchek (1.3 óta nem játszok X-et) -
BorK #4455 Szerintem inkább kajára álj rá az jobb profit szerintem. Nekem a paranidok élelmiszere jöt be nagyon, később tetem hozzá Teladiaktól teladiumot, boronoktól pedig BoGast(nem BuFut) még mindig jól termel, csak a 3 XL-es SPP termel jobban.Esetleg ha erdekel mit csináltam edig megnézheted 4405-ös hozászólásban igaz hogy már több állomás van az ott leirtaknál de mindegy. -
Mindkettő... 
Kezdd a szilikonnal és add azt is drágán. ha látod hogy nem ugrál már a hajód eladni akkor valszeg már azon az áron telített mindent és a gyár paramétereinél, ahol leírja hogy milyen távolságban lehet ennyiért eladni, "none" van. Akkor lejjebb veszed és genya módon kizsákmányolsz..
Aztán jöhet a többi, komplexek, miazmás, nekem jelenleg cirka 120-140 gyáram van, de lehet hogy több, szal el lehet vele tökölni egy darabig. -
huhh, 90 yield-es Ore vs 61 yield-es silicon? -
Jah, abbahagyta a villongást 
szuper, ennek örömére veszek is egy silikon bányát is, találtam egy yier 61-es kavicsot az egyik szektorban, jónak tünik ... kipróbálom, már csak kis pénzt kell összekapirgálni, de ha beindul a Zeenoo Corp. !!!
végre már nem csak a repkedés, lödözés, hanem megvan a kezdötöke a gyárakhoz is, innen lesz igazán izalmas.
-
goyo2 #4451 
Azért villog mert nincs meg neki minden alapanyag.
-
Ahha, lecsekkoltam ... most vagy jól eldugták (x2-höz képest) vagy én felejtettem ...
De végülis megvan ... és én is feltettem a station trader scriptet, hogy továbbra is tudj segiteni
Szóval elindult a gépezet.
Bár a gyár neve még villog, de még nem kezdödött el a termelés (remélem ez a baja) egyenlöre az alapanyag beszerzés tart ... apropó ...
Hogy ez mekkora *******(Censored) ... a gép spp-jében a kristály csak másodlagos alapanyag, az enyémben elsödleges ...
Szoval ö ingyen termel ... nekem meg jó drága ... hüpp-hüpp
Ennyi NC ...
Szóval teccik a dolog :D -
goyo2 #4449 Jump Drive-al mindegy. -
lammaer #4448 Azzal az 50-es távolsággal csak az a baj, hogy a hajók csak induláskor csekkolják az árakat. Aztán mire odaér a célállomáshoz, szépen eladja a cuccot.... igaz, nem 18-ért (energia), csak 6-ért, mert időközben már más is odaért és szépen teletömte a kiszemelt állomást enegiával. Szerintem 4-nél nagyobbra nem érdemes állitani a tváolságot, túl lassúak a hajók. -
cool, köszi, este megnézem aztán majd kiderül ...:) -
A hajó kommand menüjében van egy olyan pont hogy homebase, és a mercurydnál az ki lesz húzva. kattincs rá, bejön a térkép, ott kiválasztod azt a szektort ahol a gyárad van, utána meg a szektortérképen belül a gyáradat. Onnantól a homebase feliratnál megjelenik a gyárad neve. A többit csak úgy tudom hogyha station trader szkriptet használsz mert nekem az van. A hajóra rakjál Jumpdrive-t és ha azt választod ki hogy "export from station" akkor elad, "Import to station" csak vesz, a Maintain station meg vesz is és elad is. Mondjuk egy XL-es SPP elég sokáig tart mire megfial mert a lóvé elmegy kristáyra, de ha egyszer bespájzol onnantól dől a lé. Jah és használj 2 hajót, egy kevés szerintem, add drágán és a hajók hadd adják akár 50 ugrás távolságra is, lesz akinek kell akár 18-ért is. -
sör, virsli, sör, virsli ... hmmm ... nem is hangzik rosszul
De akkor már egy láma kérdés ... hogy tudok egy hajót hozzárendelni egy gyárhoz, mert most lett meg az elsö SPP-m és nem tudom megoldani, hogy a mercury-m csak annak a gyárnak dolgozzon.
Monca pls valaki :) -
deph #4444 Na mi történt itt? 3 napja semmi? Isszátok a sört meg virslit tunkoltok?
-
goyo2 #4443 Én is csak ezt találtam benne.
Igaz a második mondatot nem teljesen értem.
-
lammaer #4442 Jól látom hogy csak két dolgot fixáltak?
Problem with audio playback during mission briefings has been resolved.
Shaking of ships when flying further away from the sector centre has been fixed. -
goyo2 #4441 Van új paccs! -
kisviku #4440 Igen, nagyon érdekesen megy a játék ezen része.Máshogyan viselkednek a hajók a Te is bent vagy a szektorban és benne ülsz egyikben, meg máshogy működnek, ha csak beküldöd őket zúzni.Ezt a részt én is alaposan áttanulmányoztam, szerintem a gép számolja vagy számolás alapján dönti el, ki a nyerő.
Pl: Az egyik távoli Xenon szektor mellé raktam be az Phoenixemet, hogy maradjon ott őrködni, pár km-re a kaputól.Ha bent voltam a szektorban, az M2 elpöcsölt vagy fél órát 4-5 Xenon M3-al, ha nem voltam bent, akkor kábé tíz másodperc alatt kiírtotta őket, még akkor is ha 20-an támadták. -
Hát jobb is így, jóval nehezebb kitakarítani egy szektort. Amit észrevettem, hogy beugrottam A Chaedinals Domain feletti szektorba én (Tuningolt Centaur)+ 4 másik Centaur és vért izzattunk mire kitakarítottuk a szektort, ráadásul 1 Cenaur RIP. 4-5 vadász körbevett egyet és igencsak szorongattak. Megteszteltem ha én nem megyek be csak beküldöm őket, akkor meg 4-en veszteségek nélkül halomra lőttek mindenkit. Szal ha gáz van akkor ki kell ugrani a szektorból, a nagyobb hajónak mindig jóval előnyösebben számol a gép.
TASKFORCE:
No, Nem elég a Captain a TL-hez, VICE ADMIRAL rang kell hozzá. Odáig jutottam a tesztelésben hogy hozzárendeltem 8 Novát meg 2 M5 pegazust és Chardinals domain-ban lett a bázis szektora. A szomszédos helyekre betett egy-egy Novát(Gondolom M5-öt tett volna de az nincs mert nem fér be az Orca-ba már több)akik meg se mozdulnak, a kalózszektorba meg beküldött egy triót, 2db M5+ 1db Nova. No mindjárt neki is ugrott a két M5 egy M3-as kalóznak (elvileg csak sasolnának a leírás szerint), temetésükről később intézkedünk...
-
goyo2 #4438 Az X-tensionban meg volt egy Xenon M0 is. Na, az bazi nagy volt. Igaz 30-40 hornettel simán leszedtem.
-
kisviku #4437 "Mindent összevetve nem is tudom hogy találkoztam-e valaha ilyen játékkal, szédületesen jó."
Ugye,ugye?
Én mondtam, hogy jó...
Igen a kalózoknál most már óvatosan kell menni.A legelső kiadásnál (v 1.0) ez még nem okozott különösebb gondot, de sokak kérésre, miszerint kevés ellenfél volt az Ego megcsinálta."Na,ezt jól megcsinálták" Bár szerintem megcsinálni inkább nőket szoktak,de ez már más kérdés...
Igen sok időbe telik kitakarítani egy kalózszektort, főleg azért mert egy jó erős videókártya kell hozzá.Én próbáltam M2-vel (azzal nem oly' nehéz), M1-el és sok hajóval (ezzel élvezetes, már aki elegendő videóteljesítményt tud biztosítani) és próbáltam "szingli" hajóval is.
Az igazság, hogy 30-60 db hajó mozgatásához már igencsak megizzad egy jobb kártya is.Én itt abba is hagytam az egészet, mert élvezhetetlen volt.
Tippeket nem tudok adni, talán annyit, hogy próbáld ne magadra vonni 10-15 hajó figyelmét, mert ha egyszerre támadnak ,akkor könnyen megfingathatnak.3-4-5 hajónként kell lezúzni őket. -
kisviku #4436 Eleddig én csak Xenon L-ig jutottam, de szerintem nem kizárt a Xenon P elfogása sem.Ha meg másként nem megy, akkor csíttel...
Az X2-ben a legvégén már volt Xenon K-m és J-m is.Ezt persze csak a legeslegmagasabb rangon tudtam elérni. -
kisviku #4435 Pontosan, az egy Argon Titan roncsa volt, amilyen az X2-ben volt.
Gondolom ezzel egy emléket akartak visszahozni, hogy a régi időkben mekkora csaták voltak.
Az M0-ás (nem az autóút :) ) az ominózus Omicron Lyrae-s csatában az X2 legvégén az utolsó nagy csatában szerepelt.Ez volt a Khaak anyahajó, amivel egyfajta Halálcsillagot képeztek a Khaak-ok és el akarták pusztítani az Argon bolygót.
Az a "hajó" alapból óriási volt, de méretét megdöbbentően növelte, hogy Khaak Destroyerek (asszem vagy 6 db) "töltötték".Az amúgyis veszedelmes erejű Khaak Destroyerek összeadták minden tűzerejüket ennek a monstrumnak hogy egy óriási lézernyalábbal az egész bolygót egy pillanat alatt elpusztítsák. -
kisviku #4434 Sajnálom, de nem használok/használtam modokat a játékhoz.Olyat úgysem nagyon csináltak, ami valami forradalmian újat mutatott volna nekem.Ezért aztán nem ismerem sem a Taskforce-ot, sem semelyiket sem túlzottan.Szívesen olvasgatok a modokról,de nem volt rájuk szükségem.Egyetlen lett volna nagyon jó, de ilyet nem találtam, ami EC-ért vagy pénzért vissztöltötte volna a csatahajóim pajzsát.
Mert egy nagy csata után nem akarok várni egy órát mire feltöltődik.A Phoenix 10 Gj-os pajzsát nem tudták levenni, csak sok csatahajó és annak nagyon gyorsan vissza is töltötte.
Kérdezd Amaro-t, Ő jobban otthon van a modokban.Én mindenben tudok segíteni, de a modokhoz nem értek. -
deph #4433 Ja igen a kaja is jó lóvé, de nekem a nagy pénzt a silicon meg a crystal hozza.
A jumpdrive-os TL meg kötelező. Azóta 1 óra 1 komplex összerakása. Csak kár hogy ennyit kell érte szenvedni, mert 20-30 milkó és mire ennyi pénze van valakinek, inkább gyárakba öli a lóvét.
Tök jó, hogy a sztorivonalat viszem, mert mióta ezt csinálom, a gyáraim dolgoznak, lóvét nem költök, gyorsan lett vagy 80 milkóm, mire a végére érek, addigra meglesz a lóvé az Argom m2-re full felszereléssel.
Kérdés: Hol tudnék egy terran Odinhoz (M1) hozzájutni? Vagy 1 Xenon K-hoz? lehetséges egyáltalán? Vagy inkább csak beleért a kezem a bilibe...
-
No egykét tapasztalat a hozzám hasonló újoncoknak:
A kaja tényleg nagy üzlet, a Boronokon kívűl az egész galaxis farkaséhes, minden fajnál 8 L-es gyárból álló komplex termeli a kaját (4 nyersanyag-4 kaja) és nem tudnak egyszerűen eleget termelni, pedig majdnem max árban adom.
Az építkezéshez igen fontos hogy legyen saját TL-ed Jumpdive-val mivel seperc felrántasz vele egy komplexet, csak elugrasz amiért kell, visszaugrasz, telepíted, kész.
Harccsoportok: Nekem a legjobban az vált be hogy egy Centaurt beállítottam "patrol single sector" módra, asszem 4 pontot kell megadni miket érintsen a járőrözés közben, én Pl oda-vissza kétszer megadtam neki a szektor két kapuját és a kiképzett, de már tovább feleslegesen fejleszthető (mivel nem kell 30 kapitány, úgyse lesz annyi flottád) M3-as pilótáimat ráálítottam védeni. 3 ilyen csoportom van és igen szépen prosperálnak, hermetikusan lezárnak egy szektort, talán még annyi hogy 3 gyors M5-t érdemes hozzárendelni még akár pilóta nélkül is hogy az ellógó Pirate M5-ösöket kiszedjék.
No és tegnap életem legjobb csatáját vívtam, alul a különálló Paranid szektorok felett van 3 kalózszektor. Már a 4. teherhajómat szedték ki, hiába tiltottam le azt a szektort. Gondoltam benézek a Centaurral és rendet teszek. Alig bírtam ellógni
Kb 20-20 M3-M4-M5 játszott bent Ready to rumble-t :D
Szal összegyűjtöttem 4 másik Centaurt és hajrá, sajnos nem tudtam befejezni mert hazajött az asszony, de hihetetlen jó volt, ma este kezdem megint, sőt leget hogy megtesztelem az M3-as flottámat is.
Mindent összevetve nem is tudom hogy találkoztam-e valaha ilyen játékkal, szédületesen jó. -
deph #4431 Köszi, a segítséget, a konténer volt a ludas, azt nem néztem a Xenon szektorban. Az viszont tuti, hogy amikor megtaláltm, akkor nagyon jöttek a Xenonok. Mondjuk a Centaur nem túl gyors hajó, de a jumpdrive-ot a Xenonok sem érik utól. 
Apropó: Nálam a Xenon szektorokban még mindig pajzsnélküliek a K-k. Pedig a legújabb foltozást használom. Ennyit a kijavításról by Egosoft...
M0-roncs: Jó sötét volt és vagy 15 darab. Engem semmire sem emlékeztetett max egy jól megtermett K-ra.