20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Bonczi
    A Lasertoweres létezik, védelmi rácsot csinál a kijelölt kapukhoz. Most nem tudom a nevét, de Amaro odalán láttam.
    Viszont valaki írta, hogy nem éppen jó, mert a gép eléggé sz*arul rakja le a towereket.
  • erdos
    Amaro oldala, van ilyen szkript és ráadásul 125-ös pajzsal teszi le őket egy adott helyre vagy egy bázis köré. Én kipróbáltam régen de nem vált be mert eltalált baráti hajót is amitől az egész rendszerben mindenki tök pipa lett rám :-)
  • kisviku
    Viszont két dolog jutott eszembe.

Nincs olyan mod,amivel lehet Lasertower-t telepíttetni? Mert k*va idegesítő egyenként lerakni...

Másik.Kéne csinálni a Lasertoweren kívül más, hasonló védelmi ágyúkat, mint amilyen volt anno az X-Wing-ben és a Tie Fighter-ben is...
    Mondjuk egy önálló turret, ami nem sugárral lő, hanem rakétával vagy AHEPT-el,stb.
  • kisviku
    Kiadós, bő válaszodat köszönöm.

Remélem ma eljutok odáig, hogy megkapom és akkor tovább tájékoztatlak Titeket a HQ-ról.
  • goyo2
    Vazze feladjak 1 évnyi játékot?
  • Amaro
    Jól tudod, sajnos újra kell kezdeni. Nem is nyúltam az X3-hoz még idén, ezt várom, s így már lesznek olyan elvonási tüneteim, hogy képes leszek nulláról kezdeni.
  • erdos
    Abba is hagytam a normált, már mindent elértem benne, nincs xenon se, de ezért megéri újrakezdeni.
  • goyo2
    Épp most néztem én is. Ha jól értettem a forumokból akkor a uj modhoz ujra kell kezdeni a játékot. Talán a 0.8 lesz olyan hogy nem kell.

Erről mit tudsz? Az tuti hogy nem kezdem újra. Már a 0.6 is tök jó volt, de leszedtem a Balagi pacs miatt. Utána meg kiderült a fent irt dolog. Hát tök szivás.

Nem jól tudom?
  • Amaro
    Egy éves az Xtended Mod. Abből az alkalomból egy kis képáradatot prezentáltak az elmúlt hetek fejlesztéseiből az XTM-es fiúk és lányok. Még keresem az asztal alá hullott államat. Aki nem tudná, a link: XTM
  • bigapó
    azt hittem ezt majd Te mondod el, miután használtad és tesztelted egy kicsit:)))

amit tudok, hogy szét lehet benne szedni bármilyen hajót és ez alapján elkészül egy blueprint, ettől kezdve pedig gyárthatsz magadnak ilyet. gondolom ezenkívül hatalmas raktár is lehet. más egyenlőre nem jut eszembe.

OFF: az előbbiek szerint eddig nem tudtad, hogy nekem otthon még nem volt netem. minden eddigi ténykedésem más gépéről történt (meló, rokon, internet-kávézó stb.). kicsit kényelmetlen volt, de eddig nem zavart. most más dimenziókba kerültem:)) például sokasodnak a gondok, mert egyenlőre több van belőle, mint haszon. de mindegy, majd megoldom őket és akkor lesz igazán jó, hogy van otthon net:)
    ON:
  • kisviku
    No, hát hamarosan kész vagyok eme Bala Gi's küldetéssel.
    Pár apró gondolat részemről.
    Először is nagy nehezen rátaláltam az eldugott szektorokra két órányi szemkifolyásos keresés után, de most nem mondom meg a koordinátákat és azt sem, hogy hogy jöttem rá a megoldásra.

A lepusztult hajókat beraktam a Colossus gyomrába, miután kepcsöröltem őket.Elég veterán vagyok ahhoz, hogy a Colossusom szinte egy repülő úrhajógyár és javítóbázis egyben, oly sok hajót fogtam én már el.
    A legokosabb,ha rak az ember egy pár fajtát a pajzsokból, néhány fajta lézert is, elegendő EC-t plusz egy két nyalánkságot.Így sokat segítesz magadon, ha a lepusztított hajót újra kell szerelned.
    Itt a küldiben a "talált" Nemesis-re mindjárt ráraktam a 3x125 Mj-os pajzsot, jumpdriveot,kis fegyverzetet is és elküldtem egy javítára, ahol potom 6 milláért fullra húzták.

A hajó vontatása nem volt valami nagy durranás, inkább unalmas.Igaz, hogy az én kiséretem két csatahajóból, 70 db vadászból és egy anyahajóból állt,de az egyedüli amit tettem, hogy a nagy hajókkal megtisztítattam az utat.Jó, tudom, ez kicsit nagyképű,de mivel megvan a Split M1-M2 kivételével az összes, így aztán használtam is őket.
    Amúgy is mindig a nagy hajók híve voltam...
    Bevontattam,oda is adták, vhetem a Trading Station-t.

Apropó, lassan kész a küldi és fogalmam sincs mire jó a HQ.
    Mire lesz ez jó?
  • bigapó
    erdos talán már válaszolt. A készítő csak annyit ír, hogy elég nehéz megtalálni és használjuk az Ő szektor-térképeit. nem tudom, hogy azok hol vannak, én az egosoft fórumán találtam az Ő linkjét, talán ott van ez is valahol.
  • erdos
    Amaro oldalán van kapukoordinátás táblázat, én is onnan lestem ki mert a világ végén van.
  • kisviku
    A fordításodban Bigapó van egy kis gond:

"Ebben mondják el, hogy hol találod meg az M7-est. El kell repülnöd a Maelstrom szektortól nyugatra taláható Unknown szektorba, majd az attól délre található másik Unknown szektorba."

Igen ám, de én nem találom a nyugati kaput Maelstrom-ban.Átkutattam az egészet,kiküldtem vagy 10 scout-ot (M5) az egész szektorban és kapu sehol.
    Nincs véletlenül valami koordináta?
  • kisviku
    Mi az,hogy itthonról?
    Miért, melyik szektorban laksz?Argon Prime-on?

Szerintem sem lehetetlen, bár én egy Colossussal vágtam neki,gyomrában 60 hajóval...

Ez a "Tikteket" meg jópofi.Utoljára az oviban hallottam.
  • bigapó
    hali mindenkinet:)

ez az első hsz-em, amit Itthonról írok:))

végre valahára innen is zargatlak Tikteket:)

örülök, hogy jól sikerült a Bala Gi-s fordítás és tudjátok is használni. személy szerint nekem még messze van, több feltételt nem teljesítettem még (pölö az időkorlát és a fajok sem kedvelnek eléggé:( )
    természetesen csak a lényeget fordítottam, ami kimaradt az inkább a szerző szövege, amolyan felesleges duma. Ami fontos lehet, hogy van pár térkép, de ezek nélkül sem lehetetlen a küldi.
  • mano1b
    nekem is van gondom nekem látszanak a hajók csak néha eltünik 1 - 1
    a colonial viper MKVII 3.00 BOL van valakinek tipje mért.
  • Bonczi
    Halihó!
    Lenne egy gondom. Mégpedig, leszedtem a Combat Pilot nevű scriptet. Minden megy, tök jó. El is küldtem 2 csapatot Combat Tur-ra.Egy szektorban voltak. Megjelent egy Pirate Harrier az egyik kapunál, ahogy kelett rátámadtak, szét is lőtték, viszont utána mind a 2 csapat vezető hajójából eltünt a pilóta.A hajó meg sem sérült.
    Többször is megtörtént. Sőt, valamikor csak ugy eltünt az eggyik hajóbol a pilóta.
    Tudtok segíteni?
    Üdv:Bonczi
  • SaGa Jr
    A hivatalos oldalról mondjuk. Ott fenn van a parch. CSak letöltöd a megfelelőt és telepíted.

A plusz hajóknál esetleg csekkold le melyik verzióhoz készültek, mert ha régiek, akkor mindig csak a zöld kocka lesz látható.
  • pedropedro
    Hali mindenkinek.Olyan kérdéseim lennének hogy honnan tudnék letölteni 2. valahanyas motyot mert nekem 1.4......van de beraktam pár hajót amiböl csak a zöld kocka látszik más nem,használni birom öket csak nem látszanak.A következö azlenne vannake Star Wars-os hajók a játékhoz,ha van honnét tudom letölteni.Elöre is köszike.Ui:köszönet azoknak kik forditják a leírásokat,játékot és segitenek bennünket minden jóval.
  • SaGa Jr
    Nem ilyen (katonai és kereskedő) rangok kellenek amennyire én tudom, hanem a fajoknál kell magas rangot elérni. Csak arra nem emlékszem kinél kell magasra menni...
  • Zseblovag
    Köszönöm, köszönöm, Bigapo ön valóban egy úr.....Végre van egy kis esélyem a HQ-hoz....Gyanítom, hogy a trading dock szállítás az én feladatom....most már meg fogom valahogyan oldani...THX
  • kisviku
    Könnyes szemmel és halvány mosollyal orcámon vágtam bele a régi jó világba...Hogy elfeledtem már mindent?!
  • kisviku
    Na, erőt merítettem és felraktam újra a játékot.Az igazság, hogy azért ódzkodtam sokáig ettől, mert tudom, hogy mennyi időt vett el tőlem,mennyire elvonta a figyelmemet mindentől.De annyi újdonság van, hogy most már nem bírom ki... :)
  • mano1b
    17000 kb az egyik rész 7részből áll
  • tizhusz
    Mar talalkoztam vele jo parszor de nem tudtam letolteni a terveket.
    Valamit a ranggal kapcsolatban ir ki,de nem utal semmi konkret
    dologra,pedig kiszotaraztam.
    Rangom a jatekban :kereskedo :Mogul,katonai :Militant.

• SaGa Jr
    Terran hajók terveit majd felajánlják BBS-en megvételre (nagyon ritkán lehet belefutni a dologba). Másként nem jutsz hozzájuk.

A military script readme részét tessék elolvasni. Nincs befejezve a cuccos, nem teljes. De a lényeget úgyis leírja a készítője.
    Mondjuk ez igaz mindegyik scriptre. El kell olvasni a leírását és akkor sok kérdésre eleve meg lesz a válasz.
  • kobra223
    hello mano amugy hány soros lesz a magyritás?
    Nem akarlak sürgetni csak érdekel
  • mano1b
    meg probálom anyira magyaritani amenyire lehet már a 6000 sornál tartok
    ahogy van időm csinálom mert néha minden összejön aminek nemkéne egyszere
    de haladok.
  • mano1b
    meg probálom anyira magyaritani amenyire lehet már a 6000 sornál tartok
    ahogy van időm csinálom mert néha minden összejön aminek nemkéne egyszere
    de haladok.
  • tizhusz
    Maga egy UR.
    Minden x3-as neveben megkoszonjuk a talyekoztatasod KOSZIKE....
    De szerinten lessz meg jo par kerdes.
    pl:A terran hajok terveinek a megszerzese?
    En beleptem az Argon militariba,megcsinaltam egy csomo kuldit de meg
    mindig csak cadet vagyok nalluk.
    Hogy is mukodik ez a dolog?
    Tisztelettel kerdezem.
  • bigapó
    No, akkor itt van a Bala Gi küldetéssorozat a HQ megszerzéséhez:

Bala Gi Küldetések a HQ megszerzéséhez:

szükséges feltételek:

- minimum 10 óra játékidő
    - jó hírnév a Boron-oknál és nem lehetsz ellenség a Split és Paranid fajnál
    - legalább 1 saját állomás
    - 5 millió kredit készpénz vagy több

Bármelyik játékmódban megszerezhető. Ha a küldetés feltételei megvannak, kapsz egy üzenetet, hogy dokkolj be a Kingdom End-i hajógyárba. Jumpdrive beszerzése ajánlott a küldetések elkezdése előtt.

Az 1. küldetésed:

Az első küldetésben meg kell vizsgálnod néhány aszteroidát, hogy miért adnak ki magukból olyan nagy sugárzást. Ehhez szükséged lesz "Mineral Scanner"-re. Az egyikben "Nividium"-ot fogsz találni. Ekkor megjelenik egy kalózhajó, amit meg kell semmisíteni. Ezután vissza kell térni Kingdom End-be a következő küldiért.

2. küldetés: (Hajótervek leszállítása)

A következő feladatban le kell szállítani egy készlet M3+ hajótervet két fajnak. A Split-ek Family Pride hajógyárában várják a cuccot, míg a Paranid-ok Paranid Prime hajógyárban várnak. Miután mindkettőt elvitted a megadott helyekre, térj vissza Kingdom End-be.

3. küldetés: (M7 hajó helyzete)

A következő feladatban információt kell gyűjteni egy bizonyos hajó hollétéről, név szerint a Hyperion-ról. Ehhez először el kell menned Great Trench-be, itt dokkolj be az Equipment Dock-ba. Kapni fogsz egy üzenetet, amiben arra kérnek, hogy segíts kitelepíteni egy Advanced Satellite-et a Xenon Sector 347 "közepébe". Ha kész vagy cserébe megkapod a hajó pozícióját.
    Szerezz be egy szatelitet, ugorj vagy repülj el a Xenon szektorba (nem tűnik sétarepülésnek). Próbáld meg a 0,0,0 koordinátákhoz minél közelebb kirakni. Sokat ne nézelődj, inkább ugorj ki a rendszerből.

Kapsz egy üzit, hogy Grand Exchange egyik erőművében kapsz infót a Hyperion-ról. Ha bedokkoltál a helyes erőműbe, kapsz egy üzenetet. Meg kell védened egy hajót, aki a West Gate-től közeledik az erőmű felé. Pár perc várakozás után megérkezik a hajó, néhány kalóz társaságában. Támadd meg a kalózokat és semmisítsd meg mindet, mielőtt Ők szedik szét a hajót. Ha nem leszel kész adott időn belül, akkor kapsz segítséget 1 hajó formájában, aki védeni fog téged.
    Mikor végeztél az összes kalózzal és a hajó bedokkolt, kapsz egy újabb üzenetet. Ebben mondják el, hogy hol találod meg az M7-est. El kell repülnöd a Maelstrom szektortól nyugatra taláható Unknown szektorba, majd az attól délre található másik Unknown szektorba.
    A második Unknown szektorban vagyunk tehát. Ha megérkezésed után Délkelet felé veszed az irányt (azaz a szektortérkép jobb alsó sarka felé keresgélj, 60, 3, 59 koordináták környékén), akkor megtalálod az M7-et jópár másik sérült hajó társaságában.
    Szükséged lesz egy M6 hajóra, ami fel van szerelve Tractor Beam-el
    (vonósugár), hogy elvontasd az M7-est Grand Exchange hajógyárába. Van egy ilyen a sérült hajók között, egy Nemesis az, tehát csak meg kell szerezni, megjavítani, pajzsot venni rá és felszerelni vonósugárral (gyerekjáték:) ).
    A leírás készítője azt írja ezután, hogy Ő nem javította meg 100%-osra a hajót, később viszont ingyen megtehette ezt. Próbáljátok ki, ha
    gondoljátok. Néhány pajzsra és motortuningra viszont szükség van. Van Nova is a hajók között, ami jól jöhet extra védelemként.
    Ha megvan a vonósugár, közelítsd meg 1.6 km-re az M7-et és tüzelj vele a hajóra. Ha "rögzül" a vonósugár, akkor átvált zöld színre (ezzel nem sérül a hajó). Amint kész vagy 3 kalózhajó jelenik meg és azonnal megtámadnak. Nyírd ki őket.
    Ezután irány az északi kapu. Mikor kilépsz a féreglyukból, a vonósugár
    automatikusan lock-ol az M7-en. Itt újra megtámadnak, végezz velük gyorsan. Haladj tovább a Keleti kapu felé és lépj át Maelstrom-ba.

Maelstrom egy nagy, üres szektor, de nagy meglepetés vár az Északi kapu
    közelében. A kalózok újabb 3 hajót küldenek, 3 Falcon-t! Két hajó 125MW-os, a harmadik pedig 250 MW-os pajzssal van felszerelve. Erős hajóra lesz szükséged, hogy legyőzd őket. HEPT-el támadnak, nagyon kemény csata vár rád. Az M6-os egyedül nem élné túl, tehát érdemes jó pár komolyabb hajóval védened. Ha kinyírtad a kalózokat irány Grand Exchange.
    Grand Exchange-ben irány a hajógyár. Csak simán dokkolj be, nem érdekes, hogy vontatod az M7-et. Amint beérsz a vontatóhajót ingyen megjavítják (szerintem érdemes benne ülni a biztonság kedvéért), valamint megkapod az M7-et teljes felszereléssel, ingyen. Ugorj vissza Kingdom End-be, használd az M7-et ehhez.

Vissza Kingdom End-be, ismét:

Mikor dokkolsz a hajógyárban, megdícsérnek, hogy milyen jó munkát végeztél:) valamint felajánlanak egy M3+ hajót (ha akarod). Most van egy M3+, egy M7, egy M6 és egy Nova hajód (elvileg). Az M7 messze legjobb mindközül.

Ezután megtudod, hogy el kell szállítani egy Argon Trading Dock-ot a Kingdom End-i hajógyárba, alapanyag lesz a HQ-hoz. 30 millióba fog kerülni. Szükséged lesz egy TL hajóra is (bérelj vagy vegyél egyet).

Az Argon Trading Dock leszállítása:

Ha megvan a pénz és a TL hajó, repülj el Argon Prime-ba, vedd meg a Trading Dock-ot és szállítsd le Kingdom End-be, a hajógyárba. Dokkolás
    után kapsz egy üzenetet. Be kell szerezned további alapanyagokat:

- 30 Quantum Tubes
    - 20 Microchips
    - 15 Nividium

Első kettő helyi állomásokon megvásárolható, a Nividium-ot pedig egy aszteroidából fogod kibányászni. Érdemes a TL hajón tárolni a cuccokat.

A bányászat:

Szükséged lesz egy XL rakterű hajóra, amire Mobile Drilling System-et lehet szerelni. Ore Collector is kell. Legegyszerűbb visszatérni Rolk's Fate-be, ahol még a küldetések elején jártunk és onnan kibányászni a Nividium-ot.
    Ha megérkeztél, "lődd meg" az aszteroidát a Mobile Drilling System-mel. Szét fog esni közepes darabokra, bár ezek még mindig túl nagyok. Lődd szét őket normál fegyverrel, hogy még kissebb darabokra essenek szét. Így már az Ore Colector-ral össze lehet gyűjteni őket. Célozd be a kis darabokat (Targeting) és ha begyűjthetőnek titulálja, nyomd meg az "I"-t. Válaszolj "igen"-nel, nyisd ki a raktérajtókat az "O"-val és repülj neki a darabkáknak, ugyanúgy, mint amikor az űrben előforduló konténereket (fegyverek, rakéták, egyébb cuccokat) szeded össze. Ha felvetted mondani fogja (Cargo bay now contains Nividium). Szedj össze 15-öt, majd rakd át a TL-be.

A befejezés:

Ha minden megvan repülj el Kingdom End-be. Miután bedokkolsz a hajógyárba, kapsz egy üzit, amiben értesítenek, hogy sikerrel befejezted Balai Gi küldetéseit és jutalmul megkaptad a HQ-t, amit már be is pakoltak a TL hajódba. A HQ-t úgyanúgy tudod kirakni, mint bármely más állomást.

Gratulálok! :)

A teljes angol verzió itt megtalálható: Bala Gi Missions
  • kobra223
    szép jó estét mindenkinek ha jól olvastam a forumban hogy készül magyaritás az x3-hoz azt szeretném meg tudni hogy teljes vagy részleges fordítás lesz? és hogy hol tart jelenleg a fordítás? na mentem aludni jó éjszakát mindenkinek
  • bigapó
    most fordítom az egosoft-os leírást. kis türelmet, még ma este/éjjel végzek vele és aztán felrakom. talán nem lesz tökéletes a fordítás, de a gyakorlatban használható lesz. végül is nem egy shakespeare mű :))

azt azért nem gondoltam, hogy ilyen hosszú. reggelre azért kész lesz:)
  • Zseblovag
    Nos, valaki akinek már van állomása esetleg elmondaná, hogy mit takarhat az általam idézett küldetés?
  • mano1b
    colonial viper mkvII nézd meg ezt ez már tud valamit amit te javasoltá az kicsit gyönge és tulsokba kerülnek. a hajók itt kezdődnek.
  • goyo2
    Rájöttem.
  • goyo2
    Egy jó kérdés:

Hogy kell 2 komplexet összekapcsolni? Elég közel vannak egymáshoz.
  • dimre
    Köszi a helpet,két napig a hajókat teszteltem, szelektáltam melyik látszik a játékban. Van egy pár ami többszöri próbálkozás után se jelenik meg, ugyanazt a hajót több helyről is letöltöttem, és nem változtattam rajta,pl:Batedora M3, Brezbel TL, Sulaco M1.Azért vannak jó dolgok is, BSG_63_Pegasus_Ver_4.5 M1 ,ezt csak ajálani tudom mindekinek aki megfelelő szinten van, és töménytelen mennyiségű pénze van felszerelni. Szerintem a legütősebb anyahajó,kb 60db ! fegyverslot található rajta, és 20 db 10GJ ! pajzs megy rá, 120 db hajót tud hordozni.A másik ami nagyon a szívemhez nőtt BSG_Cylon_Heavy_Raider M3, szerintem az egyik legszebb formájú hajó, fellehet spécizni a creátorban alpha kyon emitter-rel,(én az ion disruptort leszedtem róla),igy a szépsége mellett elég halálos is, és 8 db 25 MJ pajzs védi gyönyörű alakját.Hátránya, csak elöl van fegyverslot, abból is 6 db.
    A hajókat Amaro, Cycrow, hawkbs oldaláról töltöttem, köszönet nekik.
  • bigapó
    állomás alatt bármi értendő? cahoona, SPP, wheat farm, ore-silicon mine vagy csak trading station (ez jutott eszembe:) )?