20430
-
nem a komplex Hub-ra fogja tenni a gyárakat, csak ez lesz az egyetlen dokkolási hely. asszem 8 vagy 10 hajó tud egyszerre dokkolni ide. Ha tehát sok terméked lesz, akkor előbb-utóbb dugó fog kialakulni szerintem.
A gyárakat tetszőlegesen helyezheted el, csak mindig construction kit-el kell hozzáfűzni a komplex-hez, de az, hogy hova kerül az a te dolgod. ha nem vagy "esztéta" úgy rakod ahogy akarod:) ha kicsit pofásabbra akarod, akkor csak tovább tart, mert "cicizni" kell vele. tervrajzszerűen látod mielőtt kiraknád, hogy hova kerül. hasznos dolog. -
r4pt0r #7309 Persze hogy komolyan gondoltam a 100at. De ahogy nézem van más gondom is, mégpedig hogy csak a complex HUB közelébe lehet építeni, és oda 100 gyárat érdekesen lehet beszorítani.
Másik: gondolom nem lehet olyat csinálni hogy egy EQ dock legyen a complex hub?
-
Arion #7308 Vigyázz, mert én úgy vettem észre hogy a komlexekbe építhető gyárak száma limitálva van!
Nem emlékszem pontosan hogy mennyire, de a 100 már biztos hogy ezen felül van! (kb. 40)
Persze csak ha komolyan gondoltad hogy 100 gyárból akarod építeni!
Én nagyon megszívtam ezzel!
Azt nem tudom hogy az egy szektorba építhető gyárak vannak e számszerileg korlátozva, vagy csak az egy komplexbe építhetőek...
-
Zseblovag #7307 Hali! Azért arra gondolhattak volna a tisztelt programozó urak(hölgyek), hogy ha egy anyahajót meg szeretnél tölteni a vadászokkal azoknak idő kell ahhoz, hogy eljussanak a nagy hajóig, s még több idő, hogy be is dokkoljanak. Aki képes kivárni, hogy 20-40 kishajó össze vissza bénázva megpróbál a nagyba bedokkolni S.E.T.A használata nélkül, az már valóban mazochista.......Én pl. ekkor használom a S.E.T.A-t. -
r4pt0r #7306 Hát így is meg lehet oldani, csak gondoltam van valami komolyabb menedzsment. Hát ha más nem lesz akkor így fogom beállítani, de azért még keressek scriptet hátha. -
SaGa #7305 Emlékeim szerint (egy ideje nem X3-azok, várom az extt modot), a komplexeken belül az alapanyagok áramlása automatikus. Azaz, ha egymásra építesz egy szilikonbányát, egy crístal fabot meg egy SPP-t, akkor a szilikon, és a kristály automatikusan megy a maga felhasználási helyére és csak a felesleg lesz eladó. Az EC-ből is csak azt tartja az SPP raktáron, amit nem szívnak fel az alapanyagtermelők.
Azaz nem nagyon kell beállítani, mert csak a felesleget adják el. Gond akkor lehet, ha azért válik feleslegessé valami, mert a termékét felhasználó részlegnek más is kell (pl kaja) ahhoz, hogy termeljen, de abból nincs, így a megtermelt cucc ott halmozódik a raktárban.
Egyébként, ha valamit nem akarsz eladni, állíts be neki jó magas árat, a kutya nem fogja elvinni... -
r4pt0r #7304 Tudom én is azt használom. Nekem az a gond hogy pl. a 20 fajta köztes nyersanyagot termelnek a gyárak de én csak pl. csak az energia cellákat akarom eladni, meg ilyeneket. Szóval az lenne a lényeg hogy minden termékre, köztes termékre saját magam tudjam beállítani hogy mit adok el és mit veszek. -
elfelejtettem hogy ki volt az elkövető, de olyan komplextervezőt lökött ide hogy még mindig imába kell foglalni a nevét.... -
r4pt0r #7302 Na gondoltam hogy ha már végigvittem a storyt meg jön lassan az Xtend akkor elkezdek foglalkozni a Complexek világával. De hamar egy akadályba ütköztem, mégpedig hogy nem tudom beállítani hogy pontosan mit adok el és mit veszek. Ez egy kis Complexnél nem gond, de már elkezdtem egy 100 állomásból állót tervezni és ha nem tudom beállítani rendesen akkor ez nem lesz így jó nekem.
Szóval ötleteket várok, mert lehet hogy csak én nem láttam olyan beállítást de lehet nincs is. Ez esetbe sciptet is szívesen fogadok.
-
Arion #7301 Arról nem is beszélve hogy miközben feleslegesen pazarlod az időt, millió más módon juthatsz plussz pénzhez! Pl.: BBS küldik, kalózvadászat, teherhajóid karbantartása (a nagyobb profit érdekében)... stb.!
Igazából (szerintem legalábbis) ezek az igazi élvezetek a játékban (és cseppet sem unalmasak)!
Mert hiába van sok pénzed, ha nem ismered meg a játékot (én pl. már másfél éve játszom vele, de még mindig tud meglepetést okozni) és persze nem is tapasztalod meg hogy mire is érdemes hasznosan elkölteni (meg nem is fogod igazából értékelni, hiszen úgymond nem nagyon dolgoztál meg érte) !
Ezzel az erővel akár cheat-et is használhatnál! Szerintem teljesen jogos ez a kis korlát a játék készítőitől! Sőt nem ártana szigorítás egyéb dolgokban is! -
SaGa #7300 Ha nem akarsz a gép előtt ülni egész nap, miközben a gép játszik helyetted, akkor mit is csinálsz? Mert ez így nem játék, hanem a gép felesleges járatása.
A játék: időtöltés. A szabadidőd szórakoztató eltöltése. A gép járatása SETA módban nem az. De végülis Te tudod... -
SaGa #7299 Teljes szabadság: a megalkotott világ szabályai szerinti szabadság.
IRL se tudod megcsinálni, hogy a rég várt szülinapodig hátralévő időt átalszod, vagy átugrod. Az X Univerzumban a SETA arra lett kitalálva, mint IRL elképzelt jövőben az űrutazók hibernálása. Hosszú utakat ne kelljen végigunatkozni. Ellenben senkit sem fagyasztanak le azért, hogy a gyárai elég pénzt termeljenek, míg ő alszik... -
SaGa #7298 Visszafejlődés: sokat használod az időgyorsítást. Valamikor kitalálták a játékosok (még az X2 idejében), hogy bedokkolnak valahova, időgyorsítanak, megvárják, míg a bányájuk elég sok pénzt termel és úgy mennek tovább. Ezt a programozók csalásnak tartják, ezért kitalálták, hogy bedokkolva nem lehet gyorsítani, de ha találsz egy kényelmes sarkot valamelyik eldugott szektorban és ott altatod a hajódat pár órát gyorsítva, akkor elkezdenek a statjaid csökkenni, amikor kilépsz a gyorsításból... -
kisviku #7297 Köszönet!
Ott legalább nem porosodik...
-
Mi köszönjük. Természetesen ment a portál könyvespolcára, a többi cikked mellé. -
kisviku #7295 Köszönet a sok dicséretért, Nektek és a sok-sok X rajongónak csinálom. -
Ace McCloud #7294 

-
Azta... Ez nemsemmi! Many-many Thanks! 
-

-
-
kisviku #7290 Cikksorozatom végére eljutottunk a nagy "Ők"-höz, azaz az M2-es osztályhoz.
Az igazi megnevezésük rombolók, nem pedig csatahajók, mivel azok a (történelemben is bizonyítottan) sokkal nagyobbak.
A legerősebb, legveszélyesebb hajók a játékban.Összesen 40 db ágyúpozicíó van mindegyiken: 8 db Front (elülső),8-8 db Left-Right (bal-jobb) oldalon, 8 db Back turret (hátsó ágyúsor) és 4-4 darabot lehet az alsó és felső ágyúsorra rakni.
Pajzsaik 6 és 10 Gj-között mozognak.
A fegyverek általánosságban a leggyengébbtől a legerősebbik, rakéták a legkisebb Mosqutio-tól a legnagyobb Firestorm Torpedo-ig minden.Az "Unknown Object", azaz az ellenséges szuper torpedó sajnos nem lőhető ki, ezt M3-as vadászokról indíthatjuk.
A szerelhető fegyverek típusai nagyjából megegyeznek az M1 osztályéval, csak értelemszerűen sokkal több fér el.Ennek megfelelően a fegyvergenerátor és a pajzsgenerátor is sokkal erősebb.
Az X2-vel ellentétben itt már nem tudunk dokkolni a rombolók gyomrába, mivel nincs hangárjuk.Így marad a két megoldás, vagy Shipyard-on/EQ Dock-on/HQ-n keresztül átülünk vagy átteleportáljuk magunkat egy másik hajóról, kábé 5 km-es távon belül.
Rakterük tágas, de annyira nem, hogy állomásokat is tudjunk szállítani.Főleg, ha fel van fegyverezve a maximumra.
Úgyszintén elmondható mindről általánosságban, hogy óriási, nehezen irányítható hajókról van szó.Sebességükben alulmaradnak néhány M1 és számos TL hajótól.Az előző két osztályhoz hasonló irányítást igényelnek, minden tuningot a maximumra rakni és óvatosan manőverezni sűrű szektorokban.
Van egy dolog, amit már az M1-nél is kihagytam.Ha csatázunk és részt vesz még egy ilyen hajó, fokozottan ügyeljünk a másikra, mert nem nézik jó szemmel, ha eltalájuk őket.Ha esetleg átmennének ellenségbe, mert sokszor találtuk el, próbáljuk hívni a kapitányt és kérjük bocsánatot!Igen van ilyen.A "Sorry,weapons down..."-t (vagy ilyesmi) választva lehet megnyugtatni őket, hogy nem fordul elő többé.Ezt jó néven veszik és abbahagyják a tüzelést rád.
Bevezetőnek ennyi elég, nézzük fajonként.
Argon Titan
-----------
A Titan volt mindig is a kedvenc hajóm, mind az előző, mind ebben a részben.Az emberek legnagyobb hajója a Colossus-hoz hasonló külalakra tett szert, kicsit áramvonalasabb,tekintélyt parancsolóbb.Találkozhatunk velük központi szektorokban, erős kisérettel,illetve a sztori utolsó nagy csatájában.
A fegyverzete halálos.Rakhatunk PPC-t szinte mindenhová, van FAA is az alsó,felső és oldalsó lövegekre is.A Front ágyúsorra sajna csak a BPPC megy fel, ez különösen frontális támadásnál hátrány, mivel a BPPC lőtávja rövidebb, így később kezdenek el tüzelni, ellentétben egy Xenon K-nál.
Az oldalsókra lehet a GPPC-t helyezni.Az ágyúk nagyon jól helyezkednek el, bőséggel lefedik a hajót.Mikor megvettem az elsőt, senki meg nem állított többé.A vadászok ellen érdemes az alsó-felső sort AFAA szerelni,de lehet még az oldalakra is, csak óvatosan.Ha az ellenséges nagy hajót leírtottad, lehet cserélni a fegyvereket.Tudom, kicsit idegesítő ez a megoldás, de meg lehet szokni.Én használtam még a PPC+FAA párost is az oldalakon, végülis hatásos,csak akkor is lő, ha nincs az FAA közelében semmi, mivel a PPC lőtávja vagy az ötszöröse.Lehetőségünk van még a Mass Driver installálására is, de ez nem kifejezetten erre a hajóosztályra való.Az energiafegyverek hatásosabbak, és ehhez meg nagyon sok lőszert kell hozni, ami biza sok helyet foglal.
A fegyvergenerátor erős, de ha sokáig mennek a PPC-k és mindenhol az van, akkor lemerülhet.A 9 Gj-os pajzs nagyon komoly, brutális és átlagos a töltése.
Sebessége 49-es maxon.Elég lassú,de nem is üldözésre való :)
Összegve nagyon ajánlott a beszerzése.Rengeteg szerelhető fegyver, van vadász elleni is.A pajzsok jók,a sebesség már nem annyira.Fegyverkezésnél kábé úgy kell számolni, hogy a hajó árának a fele a fegyverzet.De érdemes inkább rabolni a Xenon hajóktól, úgy olcsóbb.
Boron Ray
---------
A Boronok rombolója elég sokat hasonlít az anyahajójukra, a Shark-ra.Vízi barátaink a Paranidokhoz hasonlóan művészi tehetséggel értenek a hajók kialakításához.Egyszerűen csodásan szép és hatalmas.Sok jó tulajdonságát a Shark-tól örökölte.Itt ugyan hiányzik a "száj" az elejéről, mivel nem tudunk dokkolni,nincs hangárja.Aki emlékszik a Freespace 2 című játékra,az ottani idegen korvett alakját ölti fel eme darab is.
Sebessége nagyon jó egy ekkora monstrumhoz, full tuninggal az 57-et elérjük.
Fegyverzet:
A szokásos PPC,HEPT és egyéb nyalánkság mellett felszerelhető az Ion Disruptor is.A Shark-nál mondtam, hogy arra hajóra nem jó, de mivel ennek nincs hangárja, akár kötelező darab is lehet az arzenálban.Szintén nagy előny az elülső (Front) ágyúsorra szerelhető 8 darab GPPC,ergo tökéletes a frontális támadásra.A rossz hír, hogy nincs vadászok elleni
védelem.Bármily' gyorsnak tűnik a PBE,ne szereljük,sajana semmi nem ér a rövid hatótáv miatt.Nem tudunk PSG fegyvert és FAA-t sem helyezni.Így ki kell próbálni a HEPT+PPC,vagy az Ion Disruptor+PPC+HEPT párosítást.A HEPT-ből az Alpha-t érdemes felszerelni, az a leggyorsabb és el is találhatunk vele néhány óvatlan vadászt.
A pajzs miatt nem kell aggódni, a 9 Gj bőségesen megvéd minket,az ehhez társuló jó pajzsgenerátorral.
Összegezve: igen kellemes romboló, jó sebességgel és nagy pajzzsal.A hátulütője a vadászok elleni szinte semmi védelem.Beszerzése ajánlott, kicsit kombiálgatni kell a fegyverzetet.
Teladi Phoenix
---------------
Ha a hajók méreteit nézzük az X3-ban, akkor mind közül ez a legnagyobb.A gyíkszerű Teladik a kereskedelmük és a pénzük védelmének érdekében hadrendbe állították az X3 legnagyobb hajóját.Eltarthat néhány percig,amíg teljesen körberepüljük.A külalakkal már nem nagyon foglalkoztak.Ahogy a Teladi hajók esetéban már korábban megemlítettem, nem a szépségükért kell szeretni.No, de nézzük kicsit közelebbről.
A méretéhez képest a lövegek száma itt is "csak" 40 db.De viszont remekül pozícionáltak.A Front (elülső) ágyúk olyan messze vannak a hídtól, hogy nem is látjuk.Ennek tekintetében fokozott óvatosságra intek mindenkit, hogy csatában kalkulálja bele a hídtól az első ágyúkig terjedő közel 1.5 (!) kilométert.Ha ez megvan és hozzászoktunk, akkor elkerülhetők az ütközések.A híd egyébként a hajó utolsó harmadánál található a hajtóművek felé.
Mint megszokhattuk a PPC fegyverek az elsődlegesek itt is.Ezenkívül van még BPSG szerelési pont is, ami azért jól jöhet rakéták/torpedók és vadászok ellen.Sajnos nem túl nagy a választék,de ki lehet alakítani egy ütőképes "mindenre jó" rombolót.Az alsó-felső ágyúsorra tehetünk BPSG-t, ezzel távol tarthatjuk a rakétákat és a kisebb hajókat.Sajnos az M3-as vadászokra nem okoz különösebb kárt,de legalább megzavarja és idegesíti őket.
A Phoenix legfőbb jó tulajdonsága - amely egyedülálló - a rászerelhető 10 Gj-os pajzs.Igen, ez az egyetlen hajó a játékban, amire rárakható.A hab a tortán a pajzsgenerátor.Az összes hajó közül a legjobb.Olyan,mintha már sérthetetlen lenne.Pillanatok alatt tölti vissza a 10 Gj-t.
Hogy mindezt egy kicsit romboljam, a legrosszabb tulajdonsága azonban sebessége.A 40-es max sebesség (full tuning mellet) igencsak nevetséges.Bár ekkora hajónál érthető.Igaz menekülni sem kell...
Manőverezése sem túl jó, de ismét csak az irdatlan méretére tudom fogni.
Összegezve nagyszerű hajó.Amilyen rossz vagy átlagon aluli a kisöcsse (Teladi Condor),olyan megbízható és erőteljes útitárs Ő.Az ára sem borsos a többi M2-höz képest.Leszámítva az alacsony sebességet, nagyon ajánlott a beszerzése.
Paranid Odysseus
----------------
Elérkeztünk a másik favorithoz, avagy a másik nagy Ő-höz.Emlékszem, az előző részben is örök kedvenc volt.Az egyik legfélelmetesebb M2 hajóról van szó.Ejtettem szót korábban a Paranidok művészi érzékeiről,ez ezen a hajón is megmutatkozik.
Áramvonalas,lapos, hatalmas (bár legkisebb az összes M2 közül) és gyönyörű szép.A parancsnoki híd nagyjából félúton van,tökéletes rálátás nyílik az elülső ágyúsorra.A hajtómű hasonlóan helyezkedik el,mint a Zeus-on.
Nézzük a fegyverzetet.
Na itt van minden.A félelmetes GPSG-t végre tucatszám pakolhatjuk fel.Előre azonban érdemes BPPC-t rakni a frontális támadások miatt.Oldalra,felülre,alulra és hátulra aztán kedvünk szerint rakhatjuk, ki mit szeret.
A teljesen PSG fegyverrel felszerelésnek az egyetlen hátránya a hatótáv.Az ellenséges rombolók már rég tüzet nyitottak ránk, mire a PSG-k bekapcsolnak, ezért veszélyes.De ha közel kerültünk, akkor nincs megállás.Sokan (velem együtt) mondották, hogy a PSG fegyverhullámai belassították a játékot.Ezt szerencsénkre sok patch-en keresztül orvosolta az Egosoft,de izmosabb gép azért még mindig kell.
Ahogyan a Zeus-nál is mondtam, óvatosan a PSG fegyverrel, mert sűrű szektorban nagyon sok kár okoz.Ahol igazán szabadjára engedhetjük az a Xenon és Khaak szektorok.Lehet kombinálni is a fegyverekt PPC+PSG, egyik leghatásosabb.Kicsi, könnyű lézereket is aggathatunk, mint a PAC vagy a nehezebb HEPT,de nem nagyon kell.Az összes hajó ellen veszélyes, mindent ki lehet törölni vele egy szektorban, ezért is neveztem el az egyik hajómat Eraser-nek (radír) :)
Csatában a nagy hajókat NE PSG-vel támadjuk a fent említett okok miatt, hanem PPC-vel.Aztán jöhet a kicsit idegesítő fegyvercsere, és mehet a móka a PSG-vel.
A 9 Gj-nyi pajzs elegendő, de a töltés már lassú, ezért vigyázzunk és szükség szerint ugorjunk el, ha fogytán vagyunk.Az 51-es max sebesség kielégítő egy ekkora hajóhoz.
Irányítása átlagos, jobb mint a Phoenix-é.
Összegezve az egyik legfélelmetesebb hajó a játékban.Nagyon drága, a legdrágább az M2 osztályból.De garantáltan megéri az árát.Szövetséges hajókkal SOHA ne menjünk a közelébe (min 3-4 km), ha PSG-vel szerelt.Átlagon felüli sebesség és közepes pajzs jellemzi.Szintén ajánlott, de nagyon óvatosan tessék radírozni vele!
Split Python
------------
Harcos és agresszív Split barátaink rombolóját az információs computer csak így jellemzi: "A Split Python parancsnokai az előbb lőj és aztán kérdezz" elven szolgálnak.Ezzel nagyjából elárulták, hogy egy agresszív kinézetű és fegyverzetű "harapós" hajóról van szó.Méretei is kinézete alapján le sem tagadhatná, hogy kisöccsére (Raptor) és nagybátyjára (Elephant) hasonlít.
A mély vöröses-bordós-rozsdabarnás szín iszonyatos fegyvereket és fegyvergenerátort takar.A sebessége kitűnő egy rombolóhoz, az összes M2 közül a Python a leggyorsabb, ami 69-es max sebességet jelent.
Fegyverzet:
Split barátaink mindig is a fegyverek szerelmesei voltak, ahogy meglátszik több hajójukon.Ez itt sem változott, csak jobb lett.A választék igen nagy: a Titan-hoz hasonlóan az energia fegyverek mellett bevethetjük a Mass Driver-t is.Aki szereti, szerelje fel, szerintem túl sok haszna nincs és annyi lőszert úgy sem tud hozzá raktározni, ami egy komolyabb csatához elég lenne.Minden ágyúsorra lehet PPC-t tenni, bár ez nem a legjobb megoldás.A gépi ellenfelek egy ideig csak ezt használták,de az új verziókban már a fegyvercsere is életbe lépett."Ismétlés a tudás anyja" alapon mégyegyszer elmondom, hogy a PPC nem használható kisebb hajók ellen, elsősorban állomások és M1,M2,M6 hajók ellen az igazi.
Sokak örömére lehetőségünk van FAA vadászgép elleni légvédelemmel ellátni hajónkat.Ezt mindenképpen tegyük meg, ahol csak lehet, szereljük fel.
A PBE is szerelhető, de semmit nem ér, úgyhogy ne is foglalkozzunk vele tovább.Az optimális konfiguráció itt is a PPC+FAA vagy PPC+HEPT.Ki mit szeret.A Frontális ágyúkat szinte mindig Gamma Photon Pulse Cannon-nal szereljük, mert a leggyakoribb a frontális támadás.Ezzel előnyt szerezhetünk az ellenséggel szemben.
A szerelhető 8 Gj-nyi pajzs elég meglepő, tekintettel, hogy a Split hajók nem a pajzsban remekelnek.
Egyszóval egy nagyon brutális romboló, nagyon jó sebességgel.Csak ajánlani tudom.
--------------------------------------------
A másodlagos fegyverzet vagyis a rakéták/torpedók különösebb szót nem érdemelnek.Nem nagyon kell használni őket, inkább egy M3-as vadászról indítani.Viszont elmondható, hogy az összes típus felhelyezhető az összes hajóra, kivéve a Xenonok Unknown Object-jét és a Khaak rakétákat.
Végül ismételten eljutottunk az összegzéshez.
Itt nehezebb dolgom van, mivel szinte nincs közöttük rossz illetve legjobb.Minden M2-nek megvan az előnye és hátránya.
- Aki egy ütőképes és méretes darabot akar, vegye a Teladi Phoenix-et.Az Ő pajzsával szinte mindent át lehet törni.
- Ha harcos, gyors és erős hajóra vágysz, vedd a Split Phyton-t.
- Ha egy minden tekintetben jó eredménnyel és vételi árral rendelkező romboló a szíved vágya, ott van az Argon Titan.
- Aki takarítani akar, főleg kalózokat,Khaak-ot,Xenon-t vagy egyszerűen csak idegesíti a sok hajó,a legjobb választás a Paranid Odysseus.
- Aki pedig egy különleges és szép formájú, ugyanakkor erőteljes és nagy pajzsú hajót szeretne, ott a Boron Ray.
Ezzel tesztjeim végére értem,remélem mindenkinek hasznosak lesznek az itt leírtak.A jövőben tervbe van véve a kisebb hajók tesztjei is,mivel többen kérték már.
Sok sikert az X világban!
Kisviku
-
kisviku #7289 Háát barátaim elkészültem az M2 tesztekkel.Erre ugyan többet kellett várni,de szerintem megéri. -
droidka #7288 Bár én alapból nem vagyok híve a kisebb segítő programok felrakásának, mert ahogy azt mások lentebb jelentették, néha bekavarhatnak az ilyenek...
"A Szektor-tiltó script sem tökéletes, nálam beugráltak a kalózszektorokba ugyanúgy, vesztettem Én is nem egy hajót emiatt,"
"Hurrá!"...
Ez nem jó hír... Bár az UT sem létszükséglet nekem már!.. Pár óra SETÁzással így is van újabb 100 milla...
Sikerült félig-meddig átvernem ezt a csökkenés-mizériát: a végtelenbe küldés teljes gázzal módszer EDDIG végülis bejött! Az a lényeg, hogy legalább már nem csökken a bizalmi szint! Még ha csak lassan is fejlődik, így a legegyszerűbb az egész nekem!Így legalább nem kell a gép előtt lenni egész nap!!!... -
az igazság az, hogy Én mire UT-hez jutottam, addigra már felraktam a Local Trader script-et, tehát én csak ezzel kapcsolatban tudok nyilatkozni:)
Tudtommal különbség csak annyi, hogy meg tudod adni azt a "rádiuszt", amin belül Ő mozoghat. Tehát mikor eléri a 8-as szintet, megvan minden követelmény felszerelésbe, akkor kiadod neki a Local Trader parancsot, ekkor megkérdezi az induló-szektort (ez valamelyik központi Argon szektor, pl. Argon Prime), aztán számszerileg meg kell adni a maximum "ugrási" számot, tehát, hogy hány szektort távolodhat el ettől. Ha ez mondjuk 2, akkor is minimum 12 szektor fog beletartozni -ha jól számoltam. Ez meg nem kis szám. Az argoni területek melletti kalóz rész nincs benne! Ezután pedig tudsz játszani azzal, hogy a másik UT -azaz LT :)- kezdőszektorát eltolod északra vagy délre, ha több van akkor meg értelemszerűen adódik a felosztás, aaz északi boron területek is benne lesznek a végén. Nem baj, ha átfedik egymást, bár nagy számú flottát már nem biztos, hogy el tudnak látni ilyen kis területen a gyárak. Ki kell tapasztalni, de nekem nem volt gondom vele.
A Szektor-tiltó script sem tökéletes, nálam beugráltak a kalózszektorokba ugyanúgy, vesztettem Én is nem egy hajót emiatt, de azért elég ügyesek voltak, sokszor kidobálták a fighter drone-okat, aztán elhúzták a csíkot. Ilyenkor ugye küld üzit, hogy mi történt, én meg szépen odaugrottam a szektorba és leszedegettem a gonosz kalózokat:) nőtt a repum is, meg a harcitudásom is:) -
droidka #7286 "nekem szektor-tiltó script nélkül is jól dolgoztak az UT-k, csak okosan kell beállítani a határértékeket."
Ut-nél is lehet állítgatni valamiket???? Miket, hogyan, hol??? Úgy érted, hogy 1.4.02-es verzióban, másik külön kis program nélkül??? -
droidka #7285 Nincs a bizalmi szint felülírásához valami kód?????? -
droidka #7284 "Teljes szabadságot meg ki ígért? Hol láttál te ilyet? Ez egy előre megírt, korlátozott képességű program. Ettől vársz te teljes szabadságot?"
Hát épp ez az!!! Persze, hogy ez korlátozott képességű program. Csak a technikai LEHETŐSÉGEKHEZ KÉPEST kéne teljes szabadságnak lennie szerintem!!!...Nyilván nem olyan össszetett dolgot várok egy egyjátékos részre kihegyezett programtól, mint egy interneten keresztül játszhatótól!Mert ez finoman szólva is egy teljesen irreális és legfőképpen frusztráló, idegesítő, életszerűtlen tiltás!!!
De azért köszönöm, hogy megosztottad az infót!
-
fuho #7283 egy kérdésem lene most végeztem a kalozal a talonal és kaptam egy ojan kűldetést hogy valamijen dokba vagy dokokba kéne eljutnom ezt a kűldetést a go templer ben kaptam nemtudjátok mit kel csinálni? 

-
SaGa Jr #7282 Több régebbi netes guide-ban is írtak anno erről a jelenségről. Ha nem teszel semmit a saját hajóddal csak SETA ON (nem kereskedsz, nem utazgatsz, nem harcolsz) akkor lassan de biztosan egy idő után megindul a reputáció csökkenés.
Elkerülésére megoldás, ne SETA-zzon az ember üresben. Helyette vegyen fel valami fuvart és irány egy jó távoli szektor egyik állomása normál útvonalon. Mire odaér tuti le lesz gyártva még a lassú helyeken is pár dolog. Ekkro meg jump vissza és megvan a cucc. Legalább megy a kilométer számláló. :-)
Teljes szabadságot meg ki ígért? Hol láttál te ilyet? Ez egy előre megírt, korlátozott képességű program. Ettől vársz te teljes szabadságot?
Ha meg a SETA emgy, akkor sajna valóban hülyébben manővereznek a hajók. A tiéd is és az NPC hajók is. SETA alatt simán kenődtem már fel én is automatikával állomásokra úgy, hogy simán tudnia kellett volna dokkolni a gépnek. Aztán mégis inkább összetörte a hajómat.
Az NPC hajók meg néha meglepően nagy körökbe kezdenek és ha valami útban van, hát nekimennek.
A katonai járőrhajók sem fognak irányt változtatni. Ha útban egy hajód, akkor megpróbálnak rajta átmenni. Ha a katonai gép a gyengébb, akkor robban, te meg kapod a reputációvesztést. SETA alatt legalábbis ez simán összejön. Azon kívül általában van kitérési lehetőség. Ütközést pedig (ha teszemazt neked nem okoz komoly kárt) nem jelez be a gép számodra. -
nekem szektor-tiltó script nélkül is jól dolgoztak az UT-k, csak okosan kell beállítani a határértékeket.
A teljes gázzal a végtelenbe meg szerintem menne, bár biztos van valami határ. Amikor egy bolygó felé irányítottam a hajót és rajtahagytam a gázt, közben pedig foglalkoztam az állomásaimmal, akkor egyszerre azt vettem észre, hogy rázkódni kezd a gép, egy kellemes női hang pedig azt szajkózza, hogy veszély van, az atmoszféra túl közel, irányváltás meg hasonlók:)) Szóval ha hagytam volna továbbmenni, valszeg elégek. -
droidka #7280 Elég komplikáltnak néz ki ez a dolog. Mert én naná, hogy egy másodpercig nem állíttattam le a hajóim kereskedését, ha erre gondolsz.(?)(Kivéve az UT-kat, mert még nem tettem fel a szektor-letiltó programot,mert addig mind kinyíratta volna magát... De a bázisokhoz rendelt hajók robotoltak ezerrel.) -
r4pt0r #7279 Valamit szerintem félreértesz de nagyon. Ha SETA-t használod, csak akkor esik pl. a trade repud ha nem kereskedik egyik hajód sem. Pl. ha te beteszel hajókat járőrözni és ilyenkor SETA-t használod akkor nem fog esni a repu mert valószínűleg találnak ellenséget. Szóval nem azért esik a repu mert SETAzol hanem mert nincs mellette más. Szerintem. -
droidka #7278 Azért gondoltam, hogy az nem lehet, hogy látatlanban beleütközik a többi hajó a torlasznak szánt űrállomásaimba!!!!!!Hisz' azt viszonylag alaposan leellenőriztem!... -
droidka #7277 Csak vajon hogy lehet ezt becsapni??? Gondolom ha -más nem-, akkor valami program ezt orvosolja... Van ilyen???? Vagy simán csak a hajó mozgása(hajtőmű bekapcs) ezt felülírná vajon??? Mert mi történne akkor, ha elindítanám az űrhajót teljes gázzal a végtelenbe???(És úgy hagynám, olyan irányba, hogy ne ütközzön semmibe...) Van a pályáknak határa??? Vajon akkor is SZaBódna???
Mert SETÁzás nélkül azért az nagy cumi!!!! Főleg ha a durvább, lassabban legyártható cuccokkal kell majd szórakozni!!!! -
szerintem nincs ilyen amiről beszélsz. vannak olyan dolgok amiért kapol és van amiért elvesztesz reputációt. ha harcolsz hamarabb visszaszerzed a reput, visszatölteni meg azért nem érdemes, mert gondolom lóvét viszont sokat csináltál. de te tudod. -
droidka #7275 Még max. 1 "normál" órát visszatöltök, de ha így is elSETÁZtattam már az összes lehetséges időt, akkor valami nagyon meleg éghajlatra fogom küldeni a tervezőit!... -
droidka #7274 Fúúú..... Na, én meg gondolkodhattam volna, hogy most akkor mi a ... van!!! Húúú, köszi az infót!!!! 

Na azért ekkora hülyeséget is ritkán lát az ember, hogy mi a fenének korlátoznak BÁRMIT is!!!???? Semmi közük hozzá, hogy mit akarok csinálni, meg mit nem!!!...
Pont a TOTÁLIS szabadság a lényeg! Van benne valami hülye számláló vajon??? Hogy most x ideig nem "COD"-oztam, csak kereskedtem?!... Mert akkor ki tudja, hogy hány órától kéne visszatöltenem, hogy azt lenullázzam?!!!!
Durva!Nem értem, hogy mi a francért kell ilyen módon a programozónak beleavatkoznia ezekbe a dolgaimba!!! Pont azt utáltam a Freelancerben, meg az összes többi játékban, hogy alig volt cselekvési szabadság!!! Majd mindent akkor, amikor azt én akarom!!! Ne akkor amikor az a...
!!!Le a diktaturhával!!!
-
SaGa Jr #7273 Hehe. Ez igaz. Abban a küldetésben csak és kizárólag vadásszal lehet menni. Ha M6-al próbálkozol azonnal kipurcansz. :-) -
r4pt0r #7272 Nem ez volt a baj, hanem hogy én M6ossal próbáltam és azt nem szerette, lényegében egyből meghaltam pedig még semmit sem csináltam.
De kösz. -
SaGa Jr #7271 Ez alapból így van. Ha sokat SETA-zol és nem csinálsz közben semmit, akkro a program így "büntet".
Erről még anno olvastam a hivatalos fórumban, de mivel sosem csináltam ilyen pörgetést anélkül, hogy ténylegesen valamit tettem volna, ezért nem is volt belőle gondom. SETA-t akkor használok ha megyek valahova, nem akkor ha pörgetni akarom a termelést.
Azaz ne pörgesd az időt hosszan csak azért, hogy dőljön a lé vagy gyártódjanak a cucaid. Akkor nem fog csökkenni semmi.
Plusz ha pörgeted az időt, az NPC hajók hajlamosak hülyén viselkedni és nem térnek ki időben. Elég ha belemennek egy állomásodba és belepusztulnak, máris esik a reputációd.