20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • SaGa
    A szektorvédős fealatoknál ellenben van egy hiba, míg rá nem jöttem, buktam pár ilyen küldetést.

Bevéded a szektort, kiirtod az ellent. Marad pár üres roncs, amiket begyüjthetsz. Ha begyüjtöd őket, meg kell várnod, míg kiérnek a szektorból, vagy helyben eladod őket, mert amíg ott vannak a szektorban, nem kapod meg a "sikerült" szignált, és ha kimész a szektorból, bukod az egészet. Ha nem kellenek a hajók, lődd szét őket, de amíg a támadó flottából egy is épségben ott van, nincs vége a bulinak, akkor sem, ha közben a tied lett...
  • SaGa
    Vagy a Mercenery Guildben adják őket, vagy abban a modban vannak benne, amelyikben a Xenonok és a Khaakok "népvándorlást" tartanak. Alkalmanként megpróbálnak a szektoraikból átköltözni egy másikba és ami útbaesik azt letarolják. Ezzel a moddal a jobb felső sarokban lévő szektorok szép lassan kihalnak, hacsak nem folytatsz ellnük intenzív háborút azokban a szektorokban...
  • SaGa
    Az a helyzet, hogy valamelyik mod berakott egy olyan kezdő karaktert a nem sztoris küldetésbe, akire csak az Argonok és a Teladik nem tűztek ki fejpénzt, ellenben egy viszonylag jó M4-es hajója volt (nem emlékszem a típusra), amit rendesen fel lehetett fejleszteni és ezzel sikerült egy jó M3-ast szerezni, elég hamar, meglehetősen jó állapotban. Pl a pajzsai mind megvoltak, máig nem értem, miért ugrott ki belőle a pilóta.
    Nem volt egyszerű belopni magam a többiek szívébe, de azzal a hajóval viszonylag simán vittem az ilyen küldetéseket is. A nagy Xenon hajók ellen az előbb szétzilálom és kevadászom a kisérőket, majd a megmaradt nagy hajókat a "körbeténcolom és lövöm, majd futok" taktikával szép lassan, türelmesen ki lehetett iktatni. A Khhak clusterre is megvolt rajta a jó fegyverzet (mass driver volt közte), amivel egy szemből lerohanásos akcióval még a szétválás előtt sikerült őket annyira gyengíteni, hogy a szétválás pillantatában a fighter legtöbbször azonnal kihullott, a többiek meg csak gyorsak, de nem túl erősek.

Amikor lecseréltem ezt a hajót egy 2 osztállyal nagyobbra, akkor jöttem rá, hogy mennyire más az élet ezekkel a böhöncökkel. Teljesen újra kellett tanulni a harcot. Sajnáltam is, hogy eldatam a kicsikét, sokáig...

Ha az XTM új verziójával is összefér ez a MOD, akkor megmarad és vele kezdek újat. Bár az eleje macerás, főleg ha a fejvadász modot is meghagyom. Véletlenszerű időközönként küldenek az ellenségeim fejvadász rajokat. Mivel két komplett faj utál, meg a többieknél is vannak ellenségeim, nem egyszerű az élet...
  • klb
    Ezeket a szektorvédős, meg harcolós küldetéseket még nem sikerült fellenem. Vagy személy/áru szállítós feladatok vannak, vagy fegyverleírások. Illetve apróbb hírek. (esetleg nem sikerül kibogarásznom az angol szöveget?)
    Pedig az M7-el szeretek vadászni. Minap benéztem egy pirate szektorba, sikerült is capolni egy Falcont, de amint elküldtem a kapu felé nekiestek, és lelőtték. Ekkor kicsit mérges lettem, és lőttem mindenkit, ha kiugrott akkor is szitává. Egy óra után meguntam, és inkább visszavonultam egy békésebb szektorba.
  • Arion
    Ez egyfajta bibliai próba!
    Tudod: Évával és a Kígyóval!
    És itt én vagyok a kígyó!
    Ha elfogadja az almát, hááát... rácseszik!
  • Arion
    Liszencem mindegyik fajnál van!
    Akik pedig ilyen holmikat szállítanak, azok nem "becsületes kereskedők"!
    Piszkos kis ügyeskedők, akikre a törvény keze lesújt!
  • kisviku
    Háát ott is SETA-ni kell majd.
    Főleg a Teladi Phoenix-el és a max 40-es sebességével.

Kétségtelen, hogy pl. a szektorvédős küldetésekre jobb egy M6-al menni, mert úgy lesz esélyed is, hogy elkapj egy nagyobb Xenon K-t vagy J-t és az ezzel járó jutalmakat átvedd.
    M2-vel nem érsz oda.A gép mindig úgy rakja be az ellent, hogy a baráti erősítés előbb öli le, mint hogy Te odaérnél...
    Esetleg meg lehet próbálni a gyors Split Pythonnal.
  • SaGa
    A licence ahhoz kell, hogy az adott szektorban megvizsgálhass és megállíthass hajóket. Ha ilyened nincs, már a raktér scannelés is lehet törvénybeütköző a szektorban és kaphatsz helyi vadászokat a nyakadba azért, mert szegény "becsületes kereskedőket" nem hagyod békén. A licence nélküli scan akár kalózkodási előkészület is lehet...
  • kisviku
    Persze ki mivel kezd.A választásodat nem fogod megbánni.Nagyon jó kis hajóik vannak a Spliteknek, csak a vadászokat mellőzzük.
    Ha már meg tudod venni a Raptort, megveheted a Phytont is.
    De amire figyelj.Addig ne menj vele, amíg nincs meg a pajzs fullon.Szedd össze, szállítasd a Shipyardon állomásozó M1/M2-höz és pakold át.
    Ugyanis egy kis sérülés a hajód hull-ján milliókba kerül.
  • SaGa
    Az "unalmast" droidka szempontjából saccolom, mert nekem abból, amit a játékstílusáról ír, az jött át, hogy a nagy hajókkal való küzdést nagyon unalmasnak fogja találni. Annak is megan a maga feelingje, de aki SETA-zik azért, hogy a gyárai által eközben termelt pénzből fejlődjön, mit fog tenni egy anyahalyó max 60 körüli tempójával közlekedve...
  • kisviku
    Egyetértek.S valóban unalmas lesz egy kicsit.Bár a hajók felszerelése, "vadászgépesítése" eltart egy darabig.
  • Arion
    Ráfizetéses nem lehet, mivel ezeket a holmikat nagyon jó áron el lehet adni a kalóz bázisokon! (bár lehet hogy ez a fajta kereskedelem csökkentheti a repumat... de legalább van mit visszatornászni!)
    A "Policy Licenc"-vel kapcsolatban pedig úgy tudom, hogy az csak rám érvényes csak és nem a tulajdonomban lévő hajókra, ill. gyárakra!
    Rendszeresen kereskedtem spacefuellel és ha nem én ültem a szállítóhajóban, soha nem kötöttek bele!
  • kisviku
    Huhh,én olyan mennyiségben raktam, amilyen a kajaszükséglete a fegyver/pajzs/egyéb gyáraknak.Van amiből kevesebb van.No de nézzük csak:

Argon:
    Cahoona bakery 2 db
    Cattle ranch 2 db

Boron:
    Biogas factory 2 db
    BoFu chemical lab 1 db

Split:
    Massom Mill 1 db
    Rastar refinery 1 db

Teladi:
    Flower farm 1 db
    Sun oil refinery 1 db

Paranid:
    Soyfarm 2 db
    Soyery 1 db

Ez így összesen 14 állomás.Többet nem is szándékozok hozzátenni, mert már így is baromi nagy.Az EC-t kapja TS hajókon keresztül a külön erőmű komplexumból.
    Az összes állomás persze L méretű.

Úgy kell számolni, hogy két élelmiszer farm lát el gond nélkül egy L-es ételgyárat.
  • SaGa
    Ha az adott szektorra érvényes Policy Licenced van.
    Tartok tőle, hogy nem nagyon lesz vevőd, csak ha olyan szektorban építetted, ahol ezek a cuccok megengedettek, vagy ilyennel szomszédosban. Ha ott kötsz bele, ahol nem tilos, nemhogy nőni, de csökkenni fog a reputációd.

Emellet: ha nem lesz vevőd, kénytelen leszel magad szállítani, vagy ráfizetéses lesz az egész. Így meg a Te hajóiddal játszák majd el a trükköt... Próbáld ki és írd meg a tapasztalataidat. Érdekes lesz...
  • kisviku
    A BBS-en található szállítós,harcolós vagy egyéb küldinél számít.
    Ha nincs meg egy bizonyos szinted, amit követelnek a feladat teljesítéséhez, nem kapod meg a feladatot sem.
  • Arion
    Egy nagyon piszkos dolgot akarok kipróbálni!
    Kiváncsi vagyok hogy szerintetek műkszik-e!
    1. Megépítek egy Spaceweed-Spacefuel kombó komplexet! (cirka 55 millából ki is jön)
    2. Hagyom hogy más hajók is kereskedjenek nálam!
    3. Ha valaki feltankol a komplexből, akkor követem, majd (mivel illegális cucc van nála) felszólítom hogy dobja ki a rakományt, v. adja meg magát!
    Ha az első esetet választja, felszedem a cuccot és újrahasznosítom!
    Ha pedig ellenkezik, akkor kilövöm a hajójából! (szerintem ebben az esetben ezt büntetlenül meg is tehetem!)
    Talán még a repum is nőni fog!
  • kisviku
    Én úgy gondoltam, hogy a szektor, amiben majdan létrehozod, a "sajátod", azaz egy üres szektor.Unknown Sector van egy rakás helyen.
    Ott senki nem fog beelőzni.
  • BEAST #7333
    Enis igy voltam ezzel, egyszer eljutottam odaig hogy Argon Titanom lett, de mar a Centaurnal is minden bajom volt hogy lassu meg minden, kepzelhetitek mit vergodtem a nagyobbakkal :D ... mostanaban neha meg belepek szorakozni, Novaval vagy Centaurral pesztralom a jarorozo pilotaimat :D ... ez a gyarepitosdi mar nem kot le :c
  • goyo2
    Van egy Weapon Changer nevű script amivel 3 féle fegyver konfigot tudsz beállítani. egy hotkey kell hozzá.

(Csak hogy ne maradjon idegesítő dolog a játékban)
  • SaGa Jr
    Azok a rangok (harci és kereskedelmi) a kapható feladatokat befolyásolják és az értük kapható zseton mennyiségét.

Ja és még valami, amiről régebben hallottam, de ellenőrizni még nem tudtam (nem a kereskedés a fő profilom a játékban).
    Csak a kereskedéssel az utolsó 2 rangot egyik fajnál sem fogod elérni egykönnyen. Ahhoz bizony már harcolni kell és sokat.
    A kereskedésből érkező reputáció növekedés olyan mértékben belassul, hogy gyakorlatilag állni látszik majd.
    Ellenben elkezdesz kalózvadászni, harcolni a rendhszerekben és relatíve gyorsan eljutsz a kívánt rangig, hogy nagy hajód lehessen. Legalábbis sokkalta gyorsabban, mint kereskedelemmel.

Egyébként félsz a harctól? Vagy nem megy a harc? :)
    A nagy dögökben sem fog menni ha kis léptékben nem megy, mert ott már nem te harcolsz, hanem nézed ahogy az ágyúk lődöznek, próbálod elkerülni, hogy elgázold az NPC hajókat, és egyéb problémákkal szembesülhetsz majd (például a felfegyverzés, pajzsok és egyéb eszközök beszerzése, stb.).
  • erdos
    Huh, én egy centaurral jártam és a tuningra a hajó árának sokszorosát nyomtam el, de egy m4 se tudott lerázni vele...
    Jöhetne már a 0.7, elvonási tüneteim vannak de nem akarok belekezdeni addig míg ki nem jön..
  • SaGa
    Volt kis hajóm is, meg nagy is. A közepesek jönnek be a legjobban, ha vannak tunning lehetőségek (pár részeges, kirúgott fedélzeti mérnök vagy szerelő itt-ott). Gyakorlatilag egy jól forduló és megfelelő sebességű közepes hajóval (megfelelő fegyverzettel) bármekkora hajót el lehet intézni. Csak a kis fürgékkel szokott bajom lenni, mert egy közepes hajót nem lehet olyan fordulékonyra tunnungolni, hogy egy cikázó kis villámot követni tudjon. Persze ha eltalálom, a nyomait is kisöprik a fegyverek az ürből, de eltalálni inkább mák kell, mint tudás...
  • SaGa
    Ez nem, mert közben a hajódat irányítod. Erre van kitalálva: utazol valahova jó messzire, akkor ne kelljen realtime végigülni a sok időt, de ott vagy a gépnél, és ha kell beavatkozol.
    Egyébként is - ha jól emlékszem - 1 óra (IRL) folyamatos SETA után csökkennek a statok.
  • klb
    Hmmm, elgondolkodtatott a S.E.T.A. kérdés...
    Én rendszeresen használom, igaz szinte mindig mozgásban vagyok, nem állok egy helyben. Ha belépek egy szektorba feltolom a sebességet a maximumra, és mehet a S.E.T.A. amíg el nem érem a célom. Vagy nem kerül valami olyan közel hozzám, hogy automatikusan leálljon. Vajon ez is károsan befojásolja a statisztikáimat?
  • Amaro
    Ezt nagyon szépen és okosan mondtad, csak nem saját tapasztalat? Ilyenkor kell rászólni a fejvadászokra, hogy mennék már új kihívásokért máshová
  • SaGa
    Ha majd meglesznek az áhított naaaaagy hajóid, akkkor fogod igazán unni a dolgot, de nagyon. Ezek ugyanis mérhetetlenül lassabbak, mint a kicsi vagy közepes hajók, a harc nem egy dinamikus akció, hanem egy jól átgondolt rts inkább. Lassan fordul, ezért már jó előre át kell gondolnod, hogyan is manőverezel, a fegyvereket nem te, hanem az automatika kezeli, stb...

Én változatlanul azt tartom jónak, ha szépen végigszenveded a lépcsőket, mert magas szinten már csak az automatáknak adott parancsokra lesz energiád, a játék értékeiből semmit sem fogsz érzékelni. Ahogy a való világban is van: addig érdekes azélet, míg felküzdöd magad egy nagy cég élére, utánna már rabszolgamunka az egész, egy halom utált kötelezettséggel...
  • bigapó
    ami mind az 5 faj kajáját termeli, az hány gyárból áll? mivel írtad, hogy önellátó, ezért tapasztalatból tudom, hogy alapanyagtermelő nem elég egy. szóval mennyit kapcsoltál össze? :))
  • droidka
    Már persze ha nem nem a felszerelés elosztó kikötőbe (angolul EQ Dock) visz spéci cuccot. (EC, kaja stb. azokhoz ez szerintem gáz..)
  • droidka
    Én rühellem a Super Freightereket!!! Valaki mindig beelőzi!!!
  • droidka
    Már asszem' csak egy nyomorult szintet kell végigszenvedenem a Raptorig (már a neve is mekkora királyság, te úristen )!!! Majd' túlélem valahogy azt a pár napot!!! Küldetésben még csak kb. a második volt meg... (Azt gondolom jóval tovább tartana végigtolni, mint egy hét.)
  • droidka
    Ezt értem, csak azt nem, hogy a Fighter + Master Industrialist, azok mit befolyásolnak??? Nem a speciálisan a fajokhoz tartozó szint érdekelne, arra már rájöttem... :) Vagy az is azokhoz ad valamit pluszba?????
  • kisviku
    Én azt csináltam, hogy van egy energiatermelő, van egy kajagyár (mind az öt faj kajáját termeli) és vannak a fegyvergyárak.
    Fegyvereket is lehet tovább osztani: lézerek egy komplexum, Mass Driver+lőszer másik, rakéták+torpedók harmadik.
    Van egy technikai komplexumom, ebben chipet,computer alkatrészt,kvantum tyúbot,stb-t gyártok.
    Pajzsgyárak külön,stb,stb.
    Az energia és kaja ellátás folyamatos, minden gyárnak van 2-3 SF-je (SuperFreighter), vétel-eladásra állítva.És megy is szépen automatán.
  • kisviku
    Igen...azokat szedjük is majd össze.
  • kisviku
    A 100 állomástól óva intenélek.

- Először is mert szinte lehetetlen összehozni.

- Csak egy dokkolókaput tudsz berakni, ha egyszer leraktad, el nem tudod mozdítani.

-Az egy dokkolóállomás csak max 8-10 hajót tud fogadni egyszerre.Kicsit nagy lesz a dugó...és a termelés leálljat.

- Iszonyatosan belassul majd a játék abban a szektorban.Nekem csak 30 van egy szektorban, de olyan már, mint egy képregény.

- Fizikai elhelyezkedés? Nem lesz ütközés a kisebb-nagyobb hajóknak, amik esetleg járőröznek majdan vagy csak mennek?

- Minek? Miért nem szeded inkább csoportokba és szállítatsz a hajókkal egymás között?

- Átláthatóság...hmmm megint egy érdekes téma.

Nem elbátortalanítani akarlak, csak vedd figyelembe a fentieket.Ha, meg mégis belevágsz (megfelelő pénz mellett), akkor sok sikert hozzá.
  • Lockheed
    Ott Neked gyakorlatilag kevés dologról nincs leírásod...
  • kisviku
    Amaro oldalán van az írásom a gyár komplexumokról.Érdemes átolvasni.
  • kisviku
    Hmmm, szóval a reputációnak a hajó/állomás vasárlásnál van jelentősége.
    Ergo, nem vehetsz meg semmilyen nagy hajót, amíg nem Istenként néznek rád.
    A másik, hogy bizonyos küldetéseket csak akkor kapsz, ha már valamilyen rangban vagy.

Először játszd végig a sztorit, olyan magas reput kapsz a végére, hogy kellő pénz mellett megveheted a Titan-t vagy a Colossus-t...
    Onnan meg már nem oly' nehéz.
  • droidka
    Majd ha már lesz Raptor&Piton, na AKKOR majd már nem fogok annyit SETÁzni!!!...:) Előbb a hasznos, azután a kellemes.Utána fogok csak a küldetésekkel tötymörögni.Ki ér rá egész nap a gép előttt csücsülni? Valamilyen szinten ez nyilván csalás, de ha a TOTÁLIS realizmusra törekednénk, akkor te is meghalnál azalatt a röpke pár ÉV alatt amíg valódi sebességgel legyárthatnál egy csatahajót!... :)

Azt meg hogy a kisebb vadászgépekkel flangáljak, anélkül egy darabig elvagyok, mert azt végső soron már volt az összes többi hasonszőrű játékban!!! De ilyen, hogy romboló meg anyahajó, na erre csekély 25 éve várok!!!...

Az meg, hogy nem szenvednék elelget a sikerért, az azért nem teljesen igaz, hisz' már vagy két hónapja tolom, ami azért nem kevés!!!:)

"de ha találsz egy kényelmes sarkot valamelyik eldugott szektorban és ott altatod a hajódat pár órát gyorsítva, akkor elkezdenek a statjaid csökkenni, amikor kilépsz a gyorsításból..."

Az nem teljesen világos hogy ezeknek tulajdonképpen hol van jelentősége (kereskedelmi, harci rangnak)???Mert a fajoknál lévő szint az egyértelmű ugye, a vásárlásnál.
  • bigapó
    lehet kígyó forma, a lényeg, hogy a következő gyár amit leraksz az 4 km-en belül legyen a komplex valamelyik részéhez.
  • r4pt0r
    Nah majd megnézem még egyszer hogy milyen messze lehet tenni egymástól a gyárakat, lehet csak nem figyeltem. Mert úgy szeretném hogy a szektor közepe felé van a hub és onnantól kimenne a complex jobbra aztán fel, vagy valahogy így. Lényegében egy kígyóra kéne hasonlítania ha kész lenne és meg tudnám így csinálni.

Az EQ dock meg azért kéne hogy TL hajóba tudjak pakolni hogy egy másik szektorba vigyem az összes kész terméket ahol a HQ meg a flotta van.