20430
-
SaGa Jr #7710 Vannak ám kereskedők bőviben, csak inkább a core szektorok környékén találhatóak. A külső területekre (border és kalóz, meg egyéb ellenséges) inkább nagyobb kísérettel mennek a kereskedők (6-8 kísérő vadászból álló védőflotta sem ritka látvány). Sok olyan hajó is akad, ami például M3-as létére kereskedik ezeken a területeken.
Tehát nem tűntek el vagy ritkultak meg drasztikusan a kereskedők, csak alkalmazkodtak az új viszonyokhoz. :-)
Akárcsak a civil hajók. Nem sok ranger-t láttam mostanság, de nagyobb és erősebb civil hajókat ellenben igen. Igaz ilyenek is inkább avédettebb területeken üzemelnek.
A nagy, lomha és eléggé védtelen kereskedőhajókat jobban védettekre és kisebbekre cserélték a külső területeken. Nagyon sok új Argon M3-as vadászba futottam már bele, ami valamelyik cégnek vagy fajnak volt a kereskedője.
Jópár M6-os régi változatával (Mk 1) lehet kereskedőként találkozni, mert ezek legalább megvédik magukat. -
SaGa #7709 Félreértetted. Kiút van több is, rejtett kapuk meg nem nagyon vannak a játékban. Az a gondja, hogy olyan karaktert indított, aki tulajdonképpen az összes fajjal meglehetősen rossz viszonyban van, mivelhogy kalóz volt, nem is akármilyen. Az X Univerzum lakói meg nehezen felejtenek...
Mint az én kedvencem, akit csak az argonok és a teladik tűrnek meg. Az Argonok azért, mert maga is argon, a Teladik meg mindekivel jóban vannak, mert az elleségeskedés árt az üzletnek...
Amúgy ha az argonknál akar valaki bevágódni, érdemes pár paranid hajót kiiktatni, argon területen. Az Argonopediában olvasható a világ történelme és az is, mely fajok melyeket nem igazán kedvelik. A paranidokat a splitek kivételével tulajdonképpen senki. A Splitek is csak a régi szövetség emléke miatt. A boronok nem nagyon vannak oda sem a splitekért, sem a paranidokért, mert régen ezek szövetségben majdnem kiirtották őket. Az argonok a boronok szövetségesei, ha az egyiknél megy fel a reputációd, a másiknál is lesz némi hatása.
El kell dönteni, melyik fajjal akarsz leghamarabb kibékülni és az ő ellenségeiket kell látványosan darálni. Persze a legjobb a khaak, xenon, yaki, pirate csoportból választani ellenfelet, mert ezeket a többiek egyaránt nem bírják, de ezek meg ritkán kóricálnak kereskedő hajókkal... -
SaGa Jr #7708 Tudsz ám másfelé is menni.
Például a Loo Manckstrats Legacy-ból lehet menni kelet felé is és nyugatnak is.
Ha kelet felé indulsz el akkor eljut a Severed Dreams új szektorba. Innen mehetsz újra keletnek. Depths of Vengeance szektor ahová érkezel. Innen mehetsz keletnek vagy délnek.
Ha délnek mész új szektorba jutsz, ahonnan nyugatnak majd megint nyugatnak tartasz akkor visszajutsz Moo Kye's Revenge szektorba.
Ha a DoV szektorból kelet felé indulsz, akkor egy új kalóz szektorba érkezel, ami a Maelstorm szektortól nyugatra található Unknown szektorba torkollik.
Namost ha a LML szektorból nyugatnak indultál el, akkor a Mercenarys Revenge kalóz szektorban kötsz ki. Innen megint nyugtra tartva egy új Boron szektorba botlasz. Ebből az új szektorból ha észak felé mész, akkor egy régről ismert szektorba Rolks Legacy-ba fogsz jutni.
Ha délre mész akkor újabb Boron szeltor, majd tovább délre már Paranid szektor következik.
Érdemes végigtúrni a már ismert terüelteket mert nagyon sok helyről nyílnak új kiutak. -
goyo2 #7707 Én egyenlőre nem váltok. De észrevételeim vannak ahhoz amit irogattok:
Ha nem találsz kiutat egy szektorból, nem próbáltad hogy keresel egy nagyon elrejtett kaput? Lehet hogy az a megoldása.
Kereskedelem. nem biztos hogy egyből kaszálsz, mert ahogy olvasom a katonai akciókat, jól meg kell védened a kereskedőidet is.
Amugy a weblapjukon fent van a ShipStat.xls -
Viszont mintha lényegesen kisebb lenne a gazdaság, legalábbis jóval kevesebb a teherhajó, ezen szépen lehet majd kaszálni... -
Asszem Home of Lightban van a TCHQ, de nembiztos... De most sajnos megrekedtem! :)Jelenleg NewIncome környékén tanyázom, és az volt a terv, hogy az Unknown szektoron keresztül átmegyek Montalaarba, és próbálok némi elismerést szerezni az Argonoknál, de mikor beléptem azonnal fölszólítottak a távozásra... Viszont másfelől nemtudom megközelíteni a területeiket, mert ha Délről próbálkoznék Trintiy Sanctum felől akkor meg a Paranidok rántják ki alólam a szőnyeget, és megint nem érem el az Argon határvidéket. Ha meg Nyugatra majd ÉSzakra mennék Eighten Billion fel, az meg a Xenon 347 miatt zsákutca! :) Azt meg nemakarom, hogy keresztül rombolok Montalaaron észak felé és úgy megyek be az argon határvidékre. Egyébként szerintem nem is sikerülne, mivel Light of Heartban van ShipYard meg EQ dock így biztos van kallódóban 1-2 M1 vagy M2! :D Egyébként a kalózok is összekapták magukat, mert amikor keresztüljöttem LooManckStrat's Legacyn, majdem belehaltam, ugyanis a szektorban a déli kapu környékén 2db (!!!) M2 (Raven) járőrözik, és a W-S kapuk között, meg legalább 3db M6 (Maruder). Igazán nehéz lett a játék, hála az istennek! :) Nagyon tetszik!
To: R4pt0r.
Úgy fogalmaznék, hogy 2 betöltés között belefér egy kis élet is! :) -
SaGa #7704 Jumpdrive-t az állomások bbs üzenetein át is lehet venni. Igaz, nem annyiért, amennyiért a gonerek adják, de ha nem vagy jóban velük, más lehetőséged nincs.
Illetve anno, mintha a TerraCorp HQ-n is lett volna készleten. Ugyanott van, ahol a goner temple, vagy 1 szektorral fölötte(?)... -
r4pt0r #7703 Látom egy kis esti X3 belefér neked is. :D -
Van egy jó kis Unknown Sector Montalaar és New Income között, ami elég világos és van benne egy 50 Yieldes Ore, és egy 55 Yieldes Silicon kavics, és még a zene sem rossz... :) Jó kis hely! :) -
Húúú rengeteg érdekes dolog van itt! Megérkezem Ceo's Doubt szektorba dél felől és egyből föltűnt, hogy a Nyugati kapunál nagy villanások! Húú mondom csörte van arra gurulok, megnézem. A Pirate M6 -ban (Maruder) ülve odaóvatoskodtam... Egyszercsak látom, hogy egyetlen hajót űtnek vagy huszan a Teladik és akkor tűnt föl, hogy a villanások azok mind 1-1 hajó elpukkanásakor jelentkeznek. ( Jó ez az új effekt, már fényévekről látni... :D ) Lockolom a hajót, erre írja a radar, hogy Unknown M6. Mondom ez mi? Megnézném az infoját, de tele kérdőjellel! Ááá mondom bepróbálom, olyan kemény nemlehet, hisz ugyanolyan kategóriájú hajóban ülünk! Annyi föltűnt, hogy ment vagy 170 m/s -t. Mire odaértem, mindenki meghalt körülötte pedig volt ott legalább 10db M3 -as hajó, neki meg 100% -on a shield! Hmmm... Fordul velem szembe, mondom helyes a Kyron emitterrel így vagyok a leghatékonyabb. Még lőtávon kívűl, ( kb 3,5km ) látom, hogy elkezd lőni, vagyis lead 2db azaz kettő darab lövést... DE TUTIRA NEM RAKÉTÁT! Fél pillanat alatt elért az első, és a 2x125MJ -s pajzs azonnal oda, meg a hullon is 75% damage. Aztán tizedmásodpercekkel később jött a második lövés ( lövedék, vagy nemtommi ) és azzal vége is volt... Hát komolyan mondom ilyet még nemláttam! :) Ez kemény volt! Viszont elég furán nézett ki ez a hajó!
Örömmel konstatálom viszont, hogy tovatűnt az egyhangúság a játékból! :) -
Nexus - The Jupiter Incident
Állati jó kis taktikai game sztem. Na az is még egy gyönyörűszép játék, és eddig abban láttam a legszebb pajzsokat és robbanásokat! -
DeviloftheHell #7699 hát rendes pajzs effekteket is rakhattak volna már bele mert sztem elég ronda hogy a hajotesten ugyanugy látszik ha van pajzs ha nincs
de az eve online ban sem láttam vmi szenzáciosat sajnos pedig iszonyat nagyot dobna a hangulatokon -
droidka #7698 Fenébe!!! :( :( Az gáz!Pedig a HW2-ben a pajzsgeneráló fregatt az aztán nagyon brutális védekező fegyver volt !!!! A főküldetésben sokszor azon múlt a csata kimenetele!!! (És nem mellesleg az erőtér nagyon látványos is volt!!!!)
Ennek nagyon nem örülök! :( :( :(
De kösz, hogy mondtad! -
Ugyanez benntről... :)
KÉP. -
Elképesztőek ezek az új modellek! Komolyan! Pont tegnap csodálkoztam, hogy milyen jól megvan csinálva a Pirate M1 (Galleon), hogy alul dokkol az M6. Maga a hajó hosszában "üreges" vagyis mintha 2 szintből állna, és csak középen és a 2 szélén kapcsolódna egymáshoz... Gondoltam megpróbálok dokkolni bele egy TP -vel (Toucan) és erre az "berepül" ebbe az alagútba, végigrepül benne teljes hosszában, majd az elején megáll és kész is a dokkolás! :) Hát komolyan mondom csak néztem ki a fejemből!!! 

KÉP. -
r4pt0r #7695 Ok, kösz. Akkor majd lehet én is meglesem. :D -
"...5 milláért írtsam már le feltűnés nélkül az Argon One-t..." Pffff LOL! Ez kemény! :)
To: dimre.
Majd arra fordulok már és ránézek arra a szektorra, hátha nálam is megy a csörte!
Egyébként, repuban én is elég sz@rul állok Argonéknál! :) -
Ja azt elfelejtettem, a szektorlistán vagy a monitoron Unknown Obejectként jeleniti meg.
Erős lehet az akarata,feltett szándéka, hogy kiirtja a Boronokat egyedül.Tisztes távolból szemlélödve gyönyörködöm a látványban. -
SaGa Jr #7692 Annyit tesz mindössze, hogy bizonyos állomások nevébe belekerül egy cég neve is. Ezek az állomások egymás között elég intezíven küldözgetik az árúkat. Más érdekességet még nem találtam ennek kapcsán.
Ja de mégis. Így már cégek bérelnek fel a BBS-en egymás állomásainak és szálíltóhajóinak levadászására olykor, nem ismeretlen személyek a nem is nevesített haragosuk ellen.
Meg olykor a különféle fajok titkosszolgálatai is megkergülnek és másik faj járőröző hajóinak kiiktatására bérelnek fel vagy egy szektorukban eldugott xenon állomás és az azt védelmező egységek kiírtására. Fizetni persze nem fizetnek jól, de reputációban jókora ugrás érhető el vele.
Az eddigi ilyen legjobb feladat amit elvállaltam, 9000 kreditért írtsak ki egy xenon bázist a Paranid fő rendszerből. Végülis letettem a hősiességről, mikor rámköszön a zöld ködből 3 K és 2 J az állomás mellett.
Titkosszolgálatis megbízásból meg a Boronok adták az aranyosat, mikor kijelölték hogy 5 milláért írtsam már le feltűnés nélkül az Argon One-t!
-
r4pt0r #7691 Valaki meg tudná mondani mit takar az Other Companies az AL beállításoknál? Mert értem hogy mit jelent magyarul de hogy ez a játékban mit jelent nem igazán vágom. -
Hát a Boronoknál a megitélésem az rosszabb az Argonnál is cirka -10000.
Gondolom neked is, alapból igy kezdtem.
-
Hálás köszönetem... Ismét...
A Jumpdrive a TerraCorpnál pedig az "elsiklás fölötte" tipikus esete! :) Hát jóhogy van ott! Állati sokszor vettem már ott, csak nemugrott be! :)
-
Forma-1! :) -
Tuti Shonen hajó,de inkább rémálom, az elöbb végignéztem amint röpke két perc alatt legyalult egy állomást a Boronok sajnálatára.
Be van kapcsolva a feliratozás, és Shonen Mantis-ként irta,bár az új hajók listájában a fórumon nem találom. -
SaGa Jr #7686 3 Goner szektor van ami csak az övék. Az első az Elysium of Light, ami a 2.0-ás szériájú patch-el együtt jött be.
A másik kettő meg a Monk's Retreat és a Templar's Horizon. Az előbbi a Midnight Star szektorból nyíló északi kapun át érhető el. A másik meg ehhez kapcsolódik.
Talán ha náluk írtasz khaak, kalóz és xenon hajókat, akkor talán növekszik majd a reputációd, de nem biztos.
Jumpdrive meg kapható még A Terracorpnál is Home of Light-ban az Argon Prime alatt. -
Lysandus #7685 Azért gyors hajóval is meg lehet csinálni. Én direkt erre a célra vettem egy M5-öt. Techinka ebben az esetben: Egyenesbe gyorsíts, kanyarba lassan menj bele, majd jön a kigyorsítás. -
Mekkora lett a Teladi ShipYard! :) Egy M1 bedokkolva éllati picinek tűnik hozzá képest.
Viszont lenen gy kérdésem: A kezdésből adódóan ( Pirate Warlord ) igencsak minuszban vagyok a Gonereknél. ( Goner Heretic ) Hogyan tudok elérni náluk némi javulást ? Mert ugye így nincs JumpDrive! Van esetleg szektoruk ahol tudok nekik "segíteni" ? -
Havenben engedtek dokkolni az Argonok! És van vmi a BBSen, hogy az argon háborús menekülteknek vagy kiknek lehet fölajánlani. Na én rájuk tettem szinte az összes pénzt! Az eléggé kinntvan az Argon területen, asszem alatta (South) már nincs is több Argon szektor. Meg bejárnak oda Xenonok, Pirate -ok és néha még Khaakok is. Ha ezekből kikapálsz párat már tuti engednek dokkolni. Én utána fölkolbászoltam Teladi területbe, mivel náluk voltam egyedül "neutral" szinten, a kezdőhelyzet miatt és itt legalább tudok ShipYardra dokkolni javítani. Innen kiindulva fogom visszanyalni magam az Argon/Boron népeknél, és ha ez megvan elkezdek "építkezni" ... :) -
SaGa Jr #7682 Az egyik iylen az Argon M0, amiben lehet javítani a vadászokat. Csak meg kell venni hozzá majd egy javítókészletet, aztán javítgat majd. Ezt kiérdemelni lehet egy BBS-en felvehető küldetés során. Nagyon magas Argon reputáció szükséges hozzá.
A másik meg az Otas Corp M0-ás hajója. Ez egy bazinagy hadihajó ami egyben hajógyárként is funkcionál. Úgy tudom ebben is lehet javítani. Gyakoraltialg ugyanazt csinálja mint a HQ, csak ez mozog. -
SaGa Jr #7681 Nehezen ugyan de le lehet nyomni azokat az M6-okat (bár nem merném kijelenteni, hogy Sohnen hajó, bár valóban hasonló a design).
Igaz kellett hozzá a Bala Gi küldetésekből a yacht. Most már kemény 3 GJ pajzsa van amivel ki lehet húzni a csata végéig egy ilyennel.
Kellett ugyan még 24 drone is, amiket ráküldtem, hogy addig se engem lőjjön. 8 BHEPT előlre, meg BPAC az összes toronyba és így támadtam. A pajzsát valami nagyon nehéz legyilkolni, de utána már nem kihívás.
Igaz rajtam sem maradt pajzs, de túléltem. :-) -
Próbálgattam, nekem ez jobban beválik, ez első látásra szerelem volt.
Amit irtál, a Haventöl délre lévő szolid kis szektorban tanyázó Centaurról, azt én sem tudtam clájmolni.
Amúgy az a gyenge Shonen M6 egy régi Boron szektorban van,a Barren Shoresben,minimum két M6-os kell hozzá fullig felspécizve, valami brutál fegyverzete van, csak még nem tudom mi az.
Tetszik ez a kalleros warlord kezdés,én az egyik M6-ost,és ezt a drágát tartottam meg.
Azt légyszi áruld el a pénztől ,hogy szabadultál meg,elég minuszban vagyok az Argonoknál ahoz hogy beengedjenek egy állomásukra. -
SaGa Jr #7679 Írta hogy melyik szektorban keressed a Plutóniumot. Na menj oda és ajánlom figyelmedbe a BBS figyelmes átfürkészését az ottani állomásokon. :-)
Engem egyszer nem értek még utol abban az aszteroidában. Nyugisan, de azért jó tempóban végig lehetett vinni. Igaz kissé meviselte a sok oldalazgatás és emelkedés/sűlyedés a billentyűzetet, de siekrült. -
Én a Pirate M6 -al (Maruder) próbáltam és mivel azon EnergyBeam fegyverek vannak (Kyron Emitterek) azt folyamatosan rajta kell tartani, hogy hatékony legyen.
To: Dimre.
Jaja, az az M3 nagyon jó kis hajó. Próbáld ki a másik Pirate M3 -at, asszem BlastClaw a neve! Na szerintem az a nemsemmi harcértékű hajó! :) -
Bocs a link nem jó.
-
A sohnen M6 se piskóta, be sem tudtam scannelni,s már por és hamu lettem, pedig én sem szamárháton ültem,(telivér),erős, és jól vágtat is.
-
chassius #7675 Lockhead-->én a rárepülős taktikával és 8 AHEPT-el hamar meggyőztem, hogy essen szét. 
megyek felé full sebességgel, majd beleengedek 1 (jó hosszú)sorozatot, de tovább repülök, amikor meghallom, hogy fegyver hatótávon kívülre került vissza fordulok és ismét megszórom.(ez az Eclipse nevű új M3-as nagyon pöpec)
SagaJr-->én is először azzal próbáltam, de még az alagút feléig sem tudtam eljutni.
1 kérdés: honnan a búbánatból szerezzek plutóniumot?(az kell 1 Sohnen hajónak.) -
Kroxx #7674 Hogy lehet a galaxy editorban állomásokat és hajókat berakni? -
r4pt0r #7673 Vannak igen durva dolgok az XTMben, már mindenhol mászkál mindenki. Már kereskedő hajó alig van, mindenhol már csak nagy csatahajók. :D -
Huuu de kemény a Khaak Corvette (M6)!! Alig akart szétesni! Ennyitől kb 4 Yaki, vagy Xenon M6 is megroskad, mint amennyit ez kibírt! Komolyan! Igen durva! :) -
"Illetve van bizonyos hajótípus, amibe ha bedokkolsz akkor megjavítja a gépet."
Melyik az ? Ez érdekelne...