20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Első kérdésedre Igen a válasz.
    Az ugrálásra meg én is várom a választ.
    Az még jobb lenne, ha már egy előre kiválasztott szektorba be lehetne ugrani. Mármint megnézem, hogy az adott állomás melyik kapuhoz van a legközelebb, ráállok a kapura és egy billentyűre elkezdi tölteni a JumpDrive-ot. Nem kell kilépnem, J-t nyomnom és megint megkeresnem a szektort.
  • deph
    Ez a térképező progi azt is mutatja, amit nem derítettem fel? Pl kapukat, aszteroida yield-jét?

Ja és ti hogy találtok meg egy szektort a galaxis térképen, ha oda akartok ugrani? Mondjuk egy gyors változat érdekelne, mert a kezdőbetűs dolog nem mindig jó, például T betűs szektornál...
  • SaGa
    Passz. Ha azt a bizonyos térképező programot használod, az az aktuális felállást mutatja mindig. Egyébként nem, mert meglehetősen véletlenszerűek az eltérések. Bizonyos szektorokban mindig ott vannak a kérdéses állomások, másutt meg vagy ott vannak, vagy nem.
  • Fickesz
    Szerinted tudnám ezt realizálni valahogy a térképen?
    hol melyik változik?
  • sandros
    Arra azert nem vallakozom hogy leforditom az egesz oldalt. :-)
    De egyebkent ha visszaolvasol max 20 oldalt a forumba akkor itt valaki mar leirta hogy hogyan is kell hasznalni. Valalhol a 10 es 20 . oldal kozott irtak rola.
  • SaGa
    Kis javítás: a kalóz bázisok és a shipyardok nem mindig vannak ott, ahol a térképeden. Többnyire igen, de nem mindig. Egyes scriptek is módosítják ezek helyét...
  • RJoco
    De király, ez nagyon tuti!
    Ha XTM-mel játszanék, akkor nagyon-nagyon sok hasznát venném.
    Azért leszedem. Köszi!
  • Fickesz
    Bocs most talán mükszik

X3_XTM_Map.pdf
  • sWbFII
    "Execute:
    1. Copy Savegames to secure backup folder

2. Move the above mentioned files to their respective folders:
    * Scriptfiles to folder "scripts" of the X3-directory (e.g. C:\Program Files\EGOSOFT\X3 Reunion\scripts)
    * textfiles to folder "t" of the X3-directory (e.g. C:\Program Files\EGOSOFT\X3 Reunion\t)

3. Start X3 with the correct Savegame. If not active: activate scripteditor by changin player name to “Thereshallbewings”.
    The activation of the Scripteditors can be reversed later by loading an older save/not saving.

4. Move to calm/empty sector (optional). In the "special menu" of your playership or every other ship of yours, select option
    “X3-X3-Converter”. Select any object and position and then type in "write".

5. Wait. The script runs with approximately 10 objects per second, that is about two minutes for 1000 objects. With all
    preparations and final acitivities, waiting times of 30 and more minutes can develop in bigger empires.
    * Directly after the start, the script must work very fast, because a snapshot of the universe is to be made, if possible.
    In this phase ships stop, menus don't show etc. - this might take up to 5 minutes.
    * While the converter runs, the performance worsens. Therefore, collisions in the current sector are possible, which some ships might
    actually not survive.
    * As good as the SETA works under normal conditions - here its use is doubtful: As soon as X3 comes to a temporary hold, the PC
    reached a certain limit of operations which it can process in a given amount of time. The SETA cannot decrease this time.
    Instead, it reduces the waiting period of all Scripts, so that all the more code per time must be processed. The X2-X3-Converter
    has comparatively small waiting periods and can therefore hardly have an advantage of the shortened waiting period.
    * There is short noise every 5 objects. All 250 objects, a message appears in the newslog. Here you see the process of the script.

6. After the log is completed, close/minimize X3 and open the X3 directory.

7. Here a file with the name log08758.txt was created. This file must now be copied into the “t”-folder. Then it
    has to be renamed to “448758.xml”. The error message that a change of the file name could make the file useless, does not apply here.

8. Start X3 with the other Savegame. If not active: activate Scripteditor by changing your player name to “Thereshallbewings”.
    Here, this process is irreversible.

9. Move to calm sector visit, in which there were no stations and ships in the other save (optional). In the special menu of your playership or
    every other ship, select the command “X3-X3-Converter”. Now an object and a position have to be selected, it does not
    matter what is selected - The selection is only necessary in order to make a second function of this command possible later. Type in "read".

10. An InGame-user message arrives, saying:

Some PCs might not be able to support X3 with that many objects. This might result in a way lower performance, maybe even a crash.
    I tested the system with an average PC and 4000 objects and did not notice any severe performance decrease. During the tests, the
    import lasted 30 or more minutes. Therefore, an audio signal is sent every five objects. I strongly advise not to be in any sector
    where an object is built. Unknown or in X2 nonexistant sectors are preferrable. There will be a break every 250 objects to leave
    the game in case of nonreacting keys. This dekompression can only be made once to avoid cheating and related problems.

11. An object is created about each second. This time is needed to calculate type, wares etc. for one object after the other. - There
    is a break every 250 objects in which you get a status message. I remind of the fact that one hour consists of 60 minutes or 3600
    seconds - watching a nice video or reading an exciting book should be taken into account if the empire is one of the bigger ones.
    * Each ship moves to the next station immediately after being created in order to escape from possible enemies.
    * Due to a problem in the X2-Scriptengine, the command of the ship cannot be transmitted. It is advisable to name the ships in
    such a way that they can be connected directly to a station and a command by name.
    * In X³, the number of weapons a ship can carry increased extremely. The ships from X² still have their weapons in the cargo bay,
    new equipment is however recommendable.
    * The placement of stations is approximately adapted to the sector size. Nevertheless, stations can be shifted in some cases, e.g.
    because the real place is now already occupied by other objects.

12. After every station has been built and a message arrived, the game can be saved.

13. Control: Under certain circumstances, objects will not be set to safe positions. In this case, one can select the station and a
    free new position with the command “X3-X3-Converter” and typing "set" into the textbox. (max. distance: 10km). After this,
    all Scriptfiles should be removed for the folders in order to prevent an irritation and longing times."

Ez a része a leírának valahogy nem voltérthető XD! Addig vágom hogy: "X3-X3 converter" XD
  • sWbFII
    ez nekem magas! legalábbis így angolul :(
  • Fickesz
    Hello Mindenki!

Nekem az xtm előtt még csak épphogy megvolt a HQ.
    ezért nem volt olyan nehéz ujrakezdeni.
    Most viszont nem birom elvontatni azt a bizonyos hajót az ismeretlen szektorból,
    mert csak 1 Mamba a kísérő. Pedig ez XTM előtt teljesen jól működött.
    Csatlakoznék az ellőtem szólókhoz jobb és nehezebb lett a játék.

Más

Készítettem egy térképet, ha kell valkinek…
    Tudom, hogy van térképprogi de talán olyanok tudják használni akinek lassú a gépe mint nekem is és nem akarnak sok másodpercet veszíteni az Alt-Tab.-al. (Xtm-es)

X3_XTM_Map.pdf

Ha valami hibát találtok benne (bőven lehet) kérem jelezzétek javítom
  • sandros
    Erre gonodoltal?

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=172536
  • sWbFII
    a jelenléegi cél : találni egy SAVEGAME convertáló progit!
  • SaGa
    Jönnek a köetkező célok...
  • sWbFII
    egyetlen célom az volt,hogy legyen 1 titan-om ! de féltem is mindig,hogy mi lesz,ha megszerzem végre....
  • sWbFII
    hááát nem találok olyan progit :-( küldhetitek a segítséget
  • sWbFII
    jójójó! de csak akkor rakom föl,ha megmarad az eddigi játékom! nem lenne erőm újbólkezdeni!
    már régebben letöltöttem az XTM-et,most már csak savegame konvertáló kéne!
    írhatjátok honnan szedjem,én addig szétnézek 1-2 helyen
    THX hogy segítségért, 3-man meggyőztetek :D
  • deph
    sWbFII: XTM-ről végszóban annyit és ezzel azt hiszem megggyőzlek, hogy míg az alapjátékban sokat SETA-ztam én is, itt, alig-alig. A játék órája szerint a 7-ik napon tartok!!!
    60 gyár, vagy 20 hajó, aminek az értéke van vagy 200 milka plussz 60 milka kp. Ez azért van, mert a sok lehetőség miatt még élvezetesebb a játék.

Ja és OTAS Custodian: Nem veheted meg akármikor, valóban küzdeni kell érte, hogy megvehesd. Az ára 38 milka, a pajzsok és a fegyverek cca. 12 milka. Ez 50 milka és 69-ért Titánt kapsz, tehát nem olcsó...

• SaGa
    Az XTM-ben nem lesz olyan olcsó hajó, amihez könnyen hozzájutsz és nagyon erős. A legerősebbek a Sohnen hajók, ez után jönnek a Terranok, majd az OTAS. Mindegyikhez komoly meló sorozatot kell végigcsinálni, hogy egyáltalán valamit vehess tőlük...

A patch előtti állapotban a Boron ion fegatt (Swordfish) volt egy nagyon jó hajócska (igaz nagyon magas Boron repu kell hozzá), elől 8 Beta Kyon Emitterrel, de ezt a patch leszedte róla, így már nem annyira buli, 17 millióért. A pirate Kea és a Marauder jók a maguk osztályában, viszonylag olcsón, de beszerezni őket meglehetősen nehéz. Ahogy a Yaki Sennint is (ezt adják a Yaki Turncoat startnál, jó szerkezet)...

Én most terran vagyok, így kicsit könnyebb volt venni egy Vidart, bár az ára nehezen jött össze (24 milla, plusz felszerelés, kb 32-nél állt meg). Ez meglehetősen erős. Megtartottam hozzá az eredeti Thor MKII-t, meg vettem mégegyet, így elköltöttem kb 40 milliót, van 3 hajóm (a 40 milla kitermeléséhez kellett még 3 TS, amelyek szintén belekerültek némi pénzbe. Főleg a Baldur, ami tulajdonképpen egy túlméretes M3-as, 4+2 EMP-vel, 2400-as raktérrel és feltunningolva 157-es csúcssebességgel és üresen 2 millióba kerül).

Szóval kb 40 IRL órai játékkal lett végre egy olyan "flottám", amivel az OTAS Scarab megszerzése talán nem okoz gondot. Gyáram még nincs...
  • chassius
    sokkal több a kalóz és aktívabbak is.
    a Xenon-okról nem is beszélve.
    több küldi, több hajó, több gyár, stb...
    megéri felrakni.először én is azt hittem, hogy le fogom tenni a játékot a sok lehetőség miatt, de nálam az ellenkezője történt.
    már van egy komolyabb task force-om, amivel (még csak) bosszantom a kalózokat.hamarosan lesz egy ütőképes harci egységem csupa-csupa full extrás csilli-villi halálosztó gépezettel.
    és utána reszkessetek Xenon-ok (meg a többiek, asszem kezdésnek kiírtom a Yaki-t, nagyon bosszantóak, ahogy a kiképző szektorba belépkednek és levadásszák az ellenséget a pilótáim elől).
  • sWbFII
    viszont nem értem hogy mivel nehezítené meg ,ha több lehetőséget kínál?
    pl?
  • sWbFII
    hogy megnehezítené?
  • Cowek
    Na én meg pont az ellenkezőjétől félnék :-)
  • sWbFII
    ha felraknám most az XTM-et,akkor megkönnyítené a dolgomat,amúgy meg még sokat kell szenvednem a clusterektől!
    félek ha felrakom az XTM-et akkor már csak 2 napig játszom és dobom a gamet egy dobozba...
  • sWbFII
    látod ez zavar engem! hogy XTM-ben veszek egy viszonylag olcsó hajó ,ami nagyon erős,amúgy meg nem vehetnék olyat!olyan érzést kelt ,mintha csalnék!
  • deph
    Sajnos XTM...
    Már ezért megéri felrakni.
    Nekem az XTM-mel sokkal élvezetesebb lett a játék.
    Először, mikor a sima játékkel kezdtem el tavaly játszani, akkor a Titán után abbahagytam...
    Most idén újrakezdtem az XTM-mel és Titánom van már vagy 1 hónapja, meg más is és még nem unom. Bár a kiegészítő scriptek nagyon sokat tudnak dobni.
    Mercenary-s Guild és a Race Response Fleet is nagyon okés.
    Csak gyárat építve sok SETA kell pénzszerzéshez.

• sWbFII
    remélem ez nem XTM-es,mert nekem olyanom nincs
  • sWbFII
    hol lehet venni?
  • deph
    Igen, tipikus hiba. Én is azt hittem hogy pár m3-as megM6-os és a cluster meg a kalózcsapatok nagy részének annyi, kivétel a Galleon meg a Crrack.
    Tévedtem...
    Aztán jött a nagy ötlet, hogy vegyek Otas Custodiant.
    Nem olcsó, mert vagy 40 milkó, de 6 db BFLAK és 6 db AFLAK rámegy. Na ezek után M6 és ez alatti hajónak annyi, bármennyi jön. 28.000-es pajzsgenerátor, meg elég jól tölt, csak PPC-vel ne találkozz.
    1 Cluster 6 MP, ha szétugrik!!
    A Titánon van 10 DB AFLAK és megannyi PPC, de az Otas Custodina még így is több vadászt leszed. Kis küldikre mindig ezzel megyek.
    Ja és 120 a sebesség és egész jól manőverezik!!
  • sWbFII
    betöltök egy régebbi mentést és veszek 5centaurt! azok ellen már nincs mit tenni

remélem :-(
  • sWbFII
    mekkora baromság!
    készítettem egy kalózmegsemmisítő gyilkos csapatot: 3-centaur 6-eclipse mondanom se kell hogy a legjobb fegyvereket és felszerelést kapták meg!
    az eclipseknek gyengébb valamivel a pajzsuk ezért a clusterek 1-et 1-et megmarcangoltak ,ezért átmenekültem egy bésék kalózszektorba :D
    feltételezhetően a sztorihoz tartozik egy m3-as kalózhajó melyet azzal áldottak a készítők ,hogy nem sérül meg sehogy! hamar rá is jöttem és elvezényeltem seregem,de ezek a barmok addig maradnak mindenhol ,amíg van ellensé a környéken!
    ebbn ez esetben addig míg van HULL :( szóval a dicső 65milliós csapat,elbukott :(
    amúgy meg hihetelen hogy egy cluster mit tud tenni,még egy ilyen csapattal is! mindig csak 1-et céloznak be és az össztűz győz!
    az AHEPT pedig a legrosszabb a fürge gépek ellen :(
  • sWbFII
    már csak 1 -et kéne ugranom a ranglistán!!!
  • Kalo71
    Nem tudom, lehet hogy náluk nincs is, végig kéne csinálnod a sztorit.

• sWbFII
    a pénz fontosabb,mint a stat :)
    és nem nyugszom míg nincs 1 titan-om!csak ahhoz kéne repu!!!!
  • sWbFII
    argonoknál pontosan hol van ilyen?
    végignéztem egy csómót de nem találom!
  • SaGa
    Le. A SETA-tól. Ha sokáig, folyamatosan csinálod (asszem 1 óra egyben), akkor büntetésből csökkennek a statjaid.
  • sWbFII
    úgy fedeztem fel hogy equigment dockokat és trading stationokat csak unknow sectorba tudom letenni :( ez téllleg így van?
  • Kalo71
    Ha nincs végtermék, akkor termel EC-t, csak arra figyelj, hogy a Crystal-t ne add el. Annak az árát emeld max-ra. És ha használsz Station Managert, akkor a hozzárendelt hajónál tiltsd le a Crystal-al való kereskedést.

• r4pt0r
    A kereskedelmi és a harci rang szándékosan csökken ha sok SETAzás van, ez a készitők dierekt építették a gameba, ez olyan anti-cheat progi. :D

A harci rang elvilág számít, pl hogy milyen küldiket tudsz felvenni.
  • sWbFII
    csak gyűlnek a kérdések :D itt is van 1:
    vettem 1 argon equigment dock-ot a saját mamutomba,de nem tudom elhelyezni /lerakni! hogy lehet?