20430
-
mindero #10189 Ezeket az FPS-eket úgyis ledaráljátok 10 óra alatt. 
Mondjuk ha multizni is akartok akkor továb fog tartani.
Én majd Medieval2-ni fogok ha megkapom a fizetésem
.
Addig is tudnátok mondani egy hatékony módszert a nagy hajók (m1, m2, m0) hatékony kezeléséről?
Elkezd vadászokra lődözni a GPPC-kel, a FLAK-ok meg nekem csak 2 km-re hordanak el. Közbe meg szétkapnak a csatahajók.
Van erre valami megoldás, vagy szkriptet kell feltennem? (pl: hogy a nagy hajók csak a nagy hajókra lődözzenek) -
deph #10188 Ja és Cod 4 is várható :-)
Nekem könyebb lesz, mert jövő héten céges továbbképzés 5 napig...
No X3 no MOHA.
-
kisviku #10187 Nekem is sietnem kell ,mert a hó végén jön a Teamfortress 2.Bár ahogy nézem, én nagyon nagy zavarban leszek.Én nem bírok elszakadni ettől... -
deph #10186 Ne kötözködj, gyere jáccuk le a téren!
-
Ace McCloud #10185 Hűtlen.......
-
Ace McCloud #10184 Hi !
Valaki tud valamit arról hogy Kockáspiton, és csapata hogy áll a magyarítással?? -
deph #10183 Hát megjött amire vártam, úgyhogy most visszaugrok az X univerzumból a Tejútrendszerbe egy pár napra.
Kijött a Medal of Honor: Airborne
-
kisviku #10182 Lehet, hogy már túl fáradt voltam?Vagy túl hülye?
-
mindero #10181 Nekem is működik a Reaver Jumpdrive-ja, legalábbis az elfogott hajón működött.
A Heavy Missile Gun-t meg majd kipróbálom, de rám már tüzeltek olyannal, és működött az is :D (a Hyperion Hullja egy lövést se bírt ki)
-
kisviku #10180 Hmm,érdekes.Ráraktam a Jumpdrive-ot és nem ment.Sem paranccsal,sem a hajóból.Pedig még EC is volt benne... -
kisviku #10179 Ezzel nekem semmi gondom nincs.Itt a fegyver nem akar működni.Mármint a Heavy Missile Gun. -
Ace McCloud #10178 Jaja !
Lehet hogy ez ott a gond !! -
SaGa #10177 Azt nem tudom, hogy milyen script miatt, de van remote freight exchange parancsa a hajóimnak. Volt az xtm-ben is, meg az xfp-ben is van. Ez (ha van megfelelő device) távoli gépek között is megcsinálja a cserét, kint az űrben, csak elég közel kell lenni egymáshoz a két hajónak. Ha igaz, max 5 km-re... -
SaGa #10176 Van kifejezetten XTM-hez való ashley script. Nem lehet, hogy az indításkor nem jelölted meg, hogy ezt a modot akarod használni? Az X3 splash screenen lejhet megtenni, mert ez nem egy egyszerű script hanem egy mod... -
Ace McCloud #10175 Eggy biztos !
Az alábbi scriptek nem befolyásolják :
FCC, hull repair technology, bbs extras, khaak capture plugin, scrapship, Local trader, overtune bbs, Advanced jumpdrive, home base command, advanced mineral scanner, Sector takeover, freight transporter upgrade, cargo transporter upgrade, Advanced ship capture, XTM0.7.2. Elnézést az elírásokért, és most csak ennyi jut eszembe. -
noharka #10174 A Pirate M7 tud ugrani,de az M3 hajó tényleg nem tud dokkolni ! -
kisviku #10173 Jó reggelt!
Haladok szépen az M7-es osztály tesztelésével, de tegnap két hajóval megszívtam,így pár perc nézegetés után vissza is adtam a hajógyárnak.
Az egyik a Pirate Reaver, a másik a Paranid Agamemnon.Előbbi hajóval a gondom, hogy a Jumpdrive nem működik rajta.Be lehet rakni a raktérbe, de ugrási parancsot sem a hajóból,sem a hajón kívül nem fogad el.
Maga a kalózok Heavy Frigate-je nem csúnya,sok fegyvert elfogad, többek között Kyon Emitter-t is.Csak éppen ugrani nem tud és ebbe sem tud beállni M3-as hajó.
A Paranid M7-es,ami Missile Frigate-nek van feltüntetve, csak a leglényegesebb részén nem működik.Úgy hirdetik "erőteljes elülső rakétakilövővel ellátva"...
Namost ez így rendben is lenne.Megvettem, felszereltem,de a gondok csak ezután jöttek.A Paranid hajógyárakban lehet kapni olyat, hogy "Heavy Missile Gun" és "Missile Manufacturing Bay".Ez utóbbit nem engedi a hajóra felszerelni és nem az alacsony rang vagy kicsi raktér vagy kevés pénz miatt.
A másikat lehet rátenni (persze ha lehetne kapni),de az meg nem működik.
A hajó felszerelése meglehetősen körülményes,mivel nem tud dokkolni normál állomásra,az 1 darab hajóra elegendő hangárja meg nem tud fogadni M3-as hajót.1 db Heavy Missile Gun 450-et foglal a raktérből és L-es.Tudomásom szerint nincs olyan M3-nál kisebb hajó, ami ennyi terhet elbírna.Így marad a dokkolás az EQ-ba és - szerencsés esetben - van is raktáron.Ha nincs, marad a régi megoldás:TS hajó a fegyvergyárba,megveszi,visszadokkol az EQ-ba és Freight Exchange.
Node,mindezután be is rakta szépen a fegyvert a helyébe,de semmit nem csinál.Nincs külön parancs a hajó normál menüiben (Navigation,Combat,Special,stb) és a bővitett (Additional Ship Commands) menüben sem,ami erre a fegyverre utalna.
A leírás szerint ez egy automatikusan rakétákat előállító fegyver lenne,csak nem működik.Továbbmegyek,miután installáltam a fegyvert, gondoltam benézek a Freight Bay-be,hátha ott van az okosság.Uninstalltam (szép kifejezés) a fegyvert,de ezek után már nem tudtam újra visszarakni.
Mellesleg kisérleti hajóként említik a Shipyardon,hát tessék tovább kisérletezgetni,mert nem működik azért a 30 milliós áráért sem. -
Ace McCloud #10172 A mostani újratelepítés előtti játékban énsem tudtam rávenni az x3 at hogy fusson benne az ashley...
Lehet a komplexumaim miatt, vagy nemtoom. most faxán megy minden. -
Ace McCloud #10171 Hi !
A térképezőprogrammal én tegnap találtam (XTM) gkyont gyárat Light of Heartban az ashley gyárában... ez a 2.3 verzió ha jól vágom...
-
Nekem valamiért nem működik az Ashley szkript pedig nagy segítség lenne... -
SaGa #10169 Rossz hírem van: az Ashley-s hajógyárakban is csak Beta Kyon emitter gyárat láttam, meg alfát. Igaz ezekből XXL-est is...
Igaz, XFP és nem XTM... -
Ace McCloud #10168 Háát !
Nekem a csillagrongyolóim gammá kyont is használnak újabban, ahhoz kellene. -
SaGa #10167 Megveszed az Ashley's Shipyardban.
Attól függően, hogy melyik fajhoz rakja le a gyárat a program, velük kell jóban lenni. Gyammát gyártani nem igazán érdemes, mert semmire se tudod felrakni, az eladási áruk meg nem túl jó. Alfákat meg bétákat még csak-scak, de amennyi egy saját hajóra kell, annyit venni is lehet itt-ott, bbs-ekben, ha a extended bbs script (Cycrow) fent van... -
Ace McCloud #10166 Hi ! skacok
Valakinek van tapasztalata az Ashley fab scripttel??
Hogyan lehet kyon emitter forgeokhoz jutni??
-
Arin #10165 Köszi! -
Ace McCloud #10164 Nem rossz az FCC, de van néhány trükkje.
Rakjátok ki a szállítóhajóból az állomást úgy hogy semmilyen irányba ne forgassátok el !
Ez rendkívül fontos, mert ha mégis megteszitek, nem lesz passzentos.
Aztán a megfelelő gombbal kijelölitek, és a megfelelő gombokkal mozgathatjátok, forgathatjátok, majd körülrepülitek, és ha tetszik, fixálhatjátok. Ezzel a módszerrel szépen egymás hegyére, hátára rakhatjátok az állomásokat, és nagyon szép egybefüggő objektumokat csinálhattok. az objektumokat egymásba akaszthatjátok, csak arra figyeljetek hogy ne adjanak ki csapódó zörejeket ha végeztetek, mert a konst.kit lerakása után már nem szép a módosítás, bár némi erőforrás foglaláson kívül semmi más hatása nincs észrevételem szerint.
Jómagam 2 si bányát, és 2 ore bányát raktam kereszt irányba össze, és erre 3XL es sppt, 1 m es sppt és az őket kiszolgáló gyárakat, 25 mv pajzsgyárat, és az őket kiszolgáló gyárakat, nonstrop oil, rastar oil, computer component, microchip gyárakat, és az őket kiszolgáló gyárakat, teladium foundry, és gppc gyárakat(6db) raktam össze. Nagyon állatijól nézett ki, a gyárak egybeépültek, és a const kittek nagyon kevés helyet foglaltak, és nagyon szépen csatiztak, Az egész egy nagy tüskének tűnt távolról, és az alapja a négy hatalmas méretű aszteroida volt.
A hátrány annyi volt hogy rendkívül belassította a rendszerben a gépet.
Sajna a mentésem elveszítésével ezis odalett, de csinálok majd újat.
Az FCC vel nem tudjátok annyira fínoman, és pontossan forgatni a lerakandó állomásokat mint az alaplerakásnál, ezért ha az FCC használata előtt próbálkoztok azzal is, sajna már nem tudtok segíteni rajta, bármit is csinálnátok, ellenben minden állomást a tl ek ugyanabba a pozícióba raknak le alapból. Sajnos ott a texturázás el lett b..szarintva, ezért ha más objektum van mögötte, nem látod az állomásod szilulettjét, így nem fogsz boldogulni vele. Szal az FCC t javaslom mindenképp erre a feladatra. Mégvalami. miután installáltam az fcc - t eltűnt a gammakyon emitterem mindenhonnan, és ha jól emléxem a shonen beam cannon is a hajómból..... -
Ace McCloud #10163 Hi !
Igen van fight software mk2 szerelve a goner hajóba.
Ahogy írták shift+t kijelöl a legközelebbi ellenséges objektum, és "k" megnyomása kétszer, ill egyszer, ha eltűnik a mozgó célkereszt, akkor még 2x. Rendkívül egyszerű lesz ezután a feladat. -
kisviku #10162 Tegnap sikerült egy kicsit játszanom megint,de "enyhén ittas" állapotban.
Meglehetősen hasonlóak az életben is jelentkező "mellékhatások", úgymint figyelemhiány,reakcióidő drasztikus emelkedése,rossz reflexek.
Bár én egy korty sör legurítása után sem ülök már kocsiba,de itt ki kellett próbálnom.

Háát addig nem is volt gond, amíg egyenesen kellett haladnom,persze kötelezően full gázzal,de mikor egy kapuban rosszul manővereztem egyből megsemmisült a hajóm.
Na, jött egy újabb próba.Dokkolás ittasan.Először túl gyorsan akartam beállni,nem sikerült,nekimentem az állomásnak,azok pedig sikoltoztak, hogy hagyjam abba vagy lelőnek.Aztán meg nem találtam a dokkoló "kampót",amire felaggathatnám hajómat.
Ezzel csak óva intek mindenkit, hogy nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után itt sem üljön be a pilótaülésbe.
-
kisviku #10161 Visszatérve a komplexumokra.
Sajnos ez az egyetlen pontja a játéknak, amit nagyon hülyén csináltak meg.Ez már az X2-ben és az X1-ben is így volt.Jó,persze "háromdés" a játék,de valami átlátható és egyszerű menüt csinálhattak volna hozzá.Vagy legalább annyit, hogy eltűnik a térkép,amíg pozícionálom a gyárakat.
Mert úgy, hogy átlátszó és benne van a képben minden (csak a gyáradat nem látod normálisan), úgy borzalmas és csak sok szenvedés vagy sok játék után jössz rá, hogy mit is kell csinálni. -
SaGa #10160 Egy tapasztalat:
Az előző (még XTM-es) menetben próbálkoztam azzal a trükkel növelni a reputációmat a Yakiknál, hogy beraktam egy gyárat az egyik szektorukba, miután már engedtek leszállni az állomásaikon. Venni még nem tudtam semmit, de eladni már lehetett...
Leszállni és vásárolni nem akartak, bár igazán szállító hajóik se voltak. Pedig két gyár is volt az enyém mellett, aminek kellett volna az árum. Mindegy, megbíztam egy hajót, hogy szolgálja ki az állomásomat.
Folyamatosan figyeltem, hogy az akcióim hogyan befolyásolják a kedveltségemet.
Egy Khaak cluster szétszedése 500-1000 ponttal növelte. egy M3-as kalóz lelövése 100-150 ponttal növelte. Egy hajórakomány áru eladása 1 ponttal csökkentette....
Úgy tűnik, kerskedéssel akkor nő a pontszám, ha vásárolok az adott fajnál. Eladással a kereskedelmi rang növekszik, de a kedveltség romlik... -
SaGa #10159 Igen, van complex fix/unfix is, de valamiért nem azt csinálta, amire számítottam, így csak egyszer próbáltam használni. Meg az FCC csak egy szektoron belül képes mozgatni a gyárakat... -
SaGa #10158 Természetesen számít a méret, annyit tud egy menetben felvenni, amennyi befér. Mivel használni még nem volt lehetőségem, nem tudom, hogyan oldja meg a nagyobb komplexek elszállítását, de gondolom több menetben... -
A raktárt nem olyan egyszerű hozzákapcsolni a komplexhez, mert lehet, hogy nem tudsz ezt-azt raktározni benne. Úgy tudom, hogy a hozzákapcsolás elött ki kell választani, mit akarsz benne raktározni.
Kérdezd Kalo71-et. Neki van ilyenje, tudja mit kell csinálni vele, hogy jó legyen. -
Ezt kipróbálom, úgyis kéne még a Nvidium gyáramhoz ez-az, amit pont a másik komplex termel meg. A hajó raktér mérete nem számít? Vagy darabonként is át tudja vinni?
Nem akarok vitatkozni, de mintha láttam volna az FCC billentyű beállításoknál olyat, amivel komplexet lehet mozgatni (Fix/Unfix). Csak billentyűt kell hozzárendelni. De ezt majd megnézem. -
mindero #10155 Hello!
Mivel nem tudom mennyire vagy kezdő, részletesen leírom mi a szitu.
A játékban mindenféle kiegészítőt az eguipment dokkban tudsz a hajódra venni.
A harcra két kiegészítő (program) használható: Fighting software MKI, és MKII. Az MKI a kijelölt célponon megmutatja hová kell hogy lőjj (célpont sebessége, iránya, te sebességed irányod stb-ből számolja ki), az MKII-nél pedig elég ha csak a célkereszt közelében elkezdesz lőni, a célzásra automatikusan rásegít.
Abba a hajóba, amibe a küldetés alatt ülsz, biztos be van építve a fighting software MKI, de lehet hogy az MKII is.
Ahhoz hogy ezeket használni tudjad elősször ki kell jelöld az ellenséget (automata célzás: SHIFT+t), és be kell kapcsold a k-val a Fighting software-t. A bal alsó sarokba látsz egy kis minusz jelet (a fegyverek ikonja alatt), ekkor ki van kapcsolva, a + jelnél a FS MKI van bekapcsolva, a csillag jelnél pedig az MKII.
Ahhoz hogy nagy hajód (M1 M2) legyen baromi, ismétlem: BAROMI sokat kell játszani, bár különféle hajókat lehet találni szerte a galaxisban (még M3-akat is), azoknak a megkeresése nagyban meggyorsítja a kezdést.
Pont a nehézsége miatt érdemes viszont nekifeküdni a nagy hajók megszerzéséhez, igazán büszke leszel majd ha sikerül venned egyet
Meg aztán nem mindegyik játékban vezethetsz 2 km hosszú csatahajókat.
-
Lysandus #10154 Mi a probléma? Lőni kell mint állat. -
deph #10153 hun=hub
Arin: Próbálkozz csak, hidd el sikerülni fog. Ha mégsem megy, akkor a k billentyűvel asszem lehet célkeresztet is előhozni.
Nagy hajó vásárlás: sok-sok idő, mert mire annyi pénzed lesz, hogy meg tudod venni, addigra a kereskedés, meg a harc miatt elég magas lesz az elismertséged. -
deph #10152 Jajaja, csak jobb úgy ha rendezett, akkor tuti nem lógnak egymásba a gyárak.
Az egyik HUB-om olyan jó helyen van, hogy szektorba belépés után kereskedőim kb 30 mp alatt be tudnak dokkolni, nem kell tekeregniük a hun körül.
-
deph #10151 Húha, köszi, de inkább maradok a saját építési stratégiámnál, mert nekem ez bonyolultabb.
-
Arin #10150 Hali! Van itt olyan aki képes volt megcsinálni a 2. küldetést? (Goner Temple ban beszélni kell valakivel, majd egy követ kell átvinni valahova és beültetnek egy turretbe) Egyszerűen lehetetlen! Vagy én nemtom, a célkereszt fogalmát még nem ismerték a készítők amikor irták a játékot, így az összes kalózt kilőni elég nehéz feladat. Vagy ha ez a küldetés nem menne, akkor hogyan érek el olyan szintet, hogy tudjak venni nagy hajókat? (Ez lehet hogy elég kezdő kérdés, de kezdő vagyok egyébként)
üdv:
Arin