20430
-
ZSOOLT2 #10229 Hello, említetted, hogy egy scripttel el tudtad adni az egyik gyárad, melyik script ez? Van egy Silicon Mine-om, ami nagyon-nem-jó aszteroidán van..... -
chassius #10228 hogyan használsz Sohnen Beam fegyvert? -
Sikerült átpakolnom a gyáraimat egyik rendszerből a másikba. Igaz, az összekötő elemek elvesztek, csak a HUB maradt meg.
Mondjuk a bányáknál "berakja" az aszteroidát is, de ez nem látszik meg a méreten és kirakásnál is egy újra kell rárakni a bányát. Vagyis elvész a kavics.
Egy scriptnek hála még a felesleges gyárat is el tudtam adni. -
Ace McCloud #10226 Jah !
x3 alapban nem próbáltam, de xtm ben 3 fegyvertípust hordok magammal.
1. a shonen beam, ez kicsit cheat, de attól még nagyon faxa, csak az energiaigénye ne lenne ekkora.
2. Kyonemitter, álltalában beta a rakétaelhárításra.
3. pbe cappolásra. Ez nekam nagyon bejött. Bármi van 1db alpha mindíg van a khaakok ellen, mert 2 vel túl nagyot sebez, mire megszerzed a hajót.
Sajnos a piratok meg csak 2 db betától rettennek meg elég magas harci rangon. Remek fegyver, bár kis hatótávolságú, de gyors lövésismétlés, és gyors célbaérés jellemzi. A rengeteg becsapódástól hamar beijed az ellen.. Nálam előrébb szerepel a használati listán mint a (g)ppc.
Ellenben az emp ha jól emléxem azaz a terran fegyver.. szal ezt még nem próbáltam. Sosem jutottam még el addíg a birodalomkiépítésben, hogy komolyabb kapcsolatot építsek ki a terranokkal. Előszőr meg akartam szerezni az összes unknown, és pirat rendszert, az összes rendszerbe adv satot telepíteni, hogy belássam a teljes hajómozgást kaputól kapuig, majd aztán kezdenék valamit a földikékkel... -
kisviku #10225 Azt mondod ér valamit a PBE?
A sima játék óta nem próbáltam még az XTM-ben.Javítottak valamit rajta? -
Ace McCloud #10224 Ez szerintem elég nehéz dolog lesz. Javaslom menj be egy jumpdrives, gyors hajóval, majd kerüld meg a kaput, és irány közép egyenes észak, majd feltűnik az érzékelőiden. Pakold rá a jumpdrivet, meg az ecelleket, és ugraszd ki, te meg tépj a kapuhoz, mert elég kemény terep lesz. az automata irányításnál a hajók nem akarnak hátúlról a kapuba menni, és ez okozza a vesztüket. Hogy túléld emberi irányítás kell. Mellesleg találsz hajót a quenn spacetól 2 vel jobbra boron sectorban a teladi határvidék mellett északkeletre egy aszteroida közvetlen közelében. Ez elég sokat ér, majd az Akeela beaconban, amit szintén jó pénzért tudsz értékesíteni a közel light of heart rendszerben, a versenyhajót érdemes összeszedni még a xenon 101 sec meletti(balra) sectorban, majd itt a 101 ben. Amennyiben jó a repud, elég szép pénzt kapsz a hajókért. Amt még javasolnék, hogy alpha pulse beam emitterrel (1db) vadászd a khaakokat a khaak capture plugin segítségével úgy, hogy a legutolsó amit lősz a khaak fighter legyen. Remélem a scoutokat el tudod intézni elég ügyessen, a fighternél meg elég ha az apbe vel folyamatossan lövöd (érdemes elötte menteni) és a nyomában maradsz, így 90% ban cappolod is. Hull rep és több mint 600e cr ért el tudod passzolni, de harcosnak is elég jó ha megmaradnak a bkyonjai. Könnyű zsákmány, jó pénz. A kalózok cappolása többnyire elena's fortuneben nekem 2 db bpbe vel szokott 70% körül összejönni, bár szerintem nehezebb, és nem olyan jól jövedelmező mint a khaak vadászat. Sok sikert. -
vecsi71 #10223 Bocss.A mamba a Look Mank Stratr Legacy-ban van.A Xenonban a Scorpion Raider. -
vecsi71 #10222 Vigyázz mert körbe van aknázva és elég nehéz megközeliteni.Mindenesetre ha megtaláltad az utvonalat hozzá érdemes ugyanazon távozni,hogy ne robbanj fel.Egyébként nem rossz hajó az a mamba,csak az 1db 25-ös pajzsa néha kevés.Cserébe elég gyors. -
ZSOOLT2 #10221 Ok, kösz, kipróbálom, csak még kellene 3millió Cr a kezdéshez (van 1 Split M3-as a xenon sec 101-ben, az majd segít) -
Ace McCloud #10220 Maelstromból a nyugati kapun bemész, majd enter, command, navigation menű, majd move the position, és a numerikus fel, le jobbra, balra (8,2,6,4) leviszad a látható térkép alsó közép pozíciójába a kis nyilat. Nyomsz egy insertet, majd ha nincs középen, ugyanezekkel a billentyűkkel a magasságot középre állítod, majd enter. Remélem van triplex scannered, vagy advanced nav. satellited(ez utobbinál ha megáll a hajód, és még mindíg nem látod a déli kaput, "f", majd le az adv. satellit sorába, és eject. Elvileg meg kell látnod a kaput ezek után. Amint itt átmentél, bejutottál a kívánt rendszerbe. Javaslom előtte kezd ell a Balga Gi missönt, mert ott szükséged lessz erre a novára. Itt lesz a hyperion is amit majd el kell hoznod. Ekkor azt javaslom, hogy claimold a Paranid M6 ot, dokkolj be, mozgasd át a jumpdrivet, meg az ecelleket, és ugrás egy rendszerbe, ahol helyrepofozod. Vissza az előző helyre(sokat segít az advanced jumpdrive, és a taírgetting scanner), majd claimold a többi járgányt. Érdemes hull rep technologyt, és kitteket vinni, feljavítani amit kell, majd dokkoltatni az m6 ba. Elugrani, és feltuningolni mindent amit kell, majd irány vissza, és így vontatni a hyperiont, mert errefelé elég durva kalóztámadásokkal kell majd számolnod. Csak 80m/s al haladhatsz a vontatás miatt, kalóz pedíg 1000 lesz, mert ezeket a rendszereket faxa kalózszektorok övezik, arról nem is beszélve, hogy a cél shipyardból is kalózok áramlanak úgy 15 másodpercenként. Az xtended eléggé kikupálta az ellent is, ezért nem lessz sétagalopp valószínűleg. Amennyiben nem lenn a dél - délkeleti ficakba szól a novairányod, akkor valószínűleg nem erről az elhagyott hajócsoportról van szó, és figyelmen kívül hagyhatod a javaslatomat a Balga gi től kezdve. -
ZSOOLT2 #10219 Argonoknál a max. reputációnál vagyok, a küldetéssor vége miatt, Split-Paranid sem ellenség -
ZSOOLT2 #10218 A szektortérkép "jobb alsó sarkában" a Maelstorm szektor mellett van két Unknown sector. Az egyikben van egy üres Nova, ezt szeretném capture-ölni, de nem találom a másik Unknown sectorból oda vezető déli kaput. Tudna valaki segíteni? Van valakinek koordinátája erről? -
Ace McCloud #10217 Ettől függetlenül a splitekkel, és a Paranidokkal is jóban kell lenned, az argonokkal pedíg a vége felé annyira, hogy vehess egy trading statont! -
ZSOOLT2 #10216 Kösz -
Ace McCloud #10215 Hi !
Elég ha nem vagy ellenség, hanem az alap pozitív kapcsolatban vagy velük.
Amennyiben van police licenszed, akkor már rég túlteljesítetted a kapcsolati feltételeket, szal jó lessz. -
ZSOOLT2 #10214 Hello, végigvittem az alap X3 küldetéssorát, szeretném kipróbálni a "BalaGi Research Mission"-okat, a feltételek közt van olyan, hogy jóban kell lenni a Boronokkal. Ha már van Police Licenecem, akkor már elég jóban vagyok velük? Melyik repu-fokozat a minimum, amivel belekezdhetek? -
mindero #10213 Na. azért nem olyan vészes a helyzet.
Nekem minden gyorsabb lett, gyönyörűek az új effektek, az új hajók.
A Terran/Sohen rész ugyan kissé bugos, meg hiányos, de IDŐVEL gondolom ezeket is kijavítják majd. Addig lehet birodalmat építeni.
Persze ha minden javítás után újra kell majd kezdeni akkor megette a fene az egészet.
Én nagyon jól szórakoztam ezzel a moddal, de már lassan kezd kifújni: van 120 gyáram 5 komplexbe, kappingolok a HFC-vel, gyűjtöm a pénzt az új hajókra, kezd kissé egyhangú lenni.
A Xenon szektorokat még ki fogom takarítani, meg akarok még egy paranid/terran flottát, de érezhetően kevesebbet játszok vele.
Lassan elkezdem az új Valenn hajó modelljét. A referenciák már megvannak
-
Egyszer levadásztam egyet, mert rámlőtt. Elejtett 293db scales-t. 2 milliárdot kerestem vele, és még maradt is. Sajnos olyan bugos, de főleg olyan lassú volt a játék, hogy felraktam inkább az XFP-t.
De ahogy olvasgatom, nem bánom. Sokminden nincs befejezve, és a bugra is nagy a veszély. -
SaGa #10211 A dragon nekem mindig dobott scales-t és silicon wafers-t. Mindig, amikor levadásztan egyet-egyet... -
SaGa #10210 A rockbeetle is hullajt el alkatrészeket (shell), amit szintén el lehet adni hajóval együtt. Az árát nem tudom... -
chassius #10209 fent van a javítás.
de mint már azt említettem nem nagyon foglalkozok velük.
amíg békén hagynak, addig én is hagyom őket.
most egyébként is lefoglal a kalózokkal folytatott folyamatos tárgyalás (ami nagyjából annyiból áll, hogy írtom őket, mint állat).
a task force-om már elég erős és van elég utánpótlás is, így bizony már néhány szektorból kipucoltam őket.
de azért egy Xenon vagy Khaak szektorba még nem merek bemenni velük. -
mindero #10208 Fölraktad a 7.2-es javítást?
Mert előtte nekem is hemzsegtek ezek a bestiák, de az egy bug volt, normális esetben (a javítás után) kevés van belőlük, mert értékesek. Ezt persze nem tudtam amíg föl nem raktam a javítást, gyorsabb lett volna a birodalmam növekedése.
Akkor támadnak meg ha a közelükbe mész, olyan 1-2 km-re. -
chassius #10207 a dragon egy érdekes állat.
ahogy olvastam kalózokat eszik, tehát kalóz szektorokban és környékén szép számmal található belőlük.
én már láttam egyszerre 5-öt egy szektoron belül.
ha nem tartod kordában a szaporulatot (itt a kalótokra gondolok), akkor sárkány is lesz, ha bőven nem is, de lesz.
én nem szoktam foglalkozni velük.
engem nem bántanak, nyilván azért, mert elég rosszban vagyok a kalózokkal.
meg nekem jobban tetszene, ha Kyon Emittereket dobna.
az hasznosabb, meg persze, ha a biopajzsot is kidobná, amit utána lehetőség lenne felszerelni valamelyik hajóra.
álom édes álom.
ébredj te *****. -
vecsi71 #10206 Dragont én mindig találtam az unkonvn szektorban a 16-0.Nálam mindig repkedett ott egy.Eleinte ellenséges volt,de később átváltott barátságosra.Hogy mitől nem tudom.De azt hiszem elmegyek oda és levadászom.Hátha dob nekem is valamit. -
kisviku #10205 Dragont nem fogtam, hanem lőttem.Nem sokkal az új játék elindítása után az egyik szektorban találtam egy ilyet, egyből ellenségnek jelezte és támadott rám Kyon Emitter-rel.Kicsit nevetséges, hogy lézerrel lő egy "sárkány",de mindegy.Szétlőttem és szereztem valmi Shivan Dragon Scales-t, amit persze sehol nem tudtam eladni, így asszem tegnap végleg búcsút vettem tőle és kilőttem az űrbe.
Na, vazzeg, most látom mit vesztettem.673x10000.-, az annyi,mint...6730000.-
Basszus, vissza kell mennem érte!
-
kisviku #10204 Jó, akkor M8-as.Nem baj, együtt kezelem a többivel.
Thanks! -
mindero #10203 Hát Dragont még nem fogtam ( a treasure hunt-s küldetés végén elvileg ezt adták ajándékba, de 7.2 után asszem ez is ki lett javítva ), mert ezek ugye élőlények, tehát elég baromság hogy cappingolni lehet őket.
A program valószinűleg hajókként kezeli őket, ezért fordulhat elő hogy néha kiugrik egy potyautas
.
Visszatérve a shivan dragon scalesra:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha eladod a hajót amiben shivan dragon scales van akkor minden egyes pikkelyt 10000 Cr-nek számol el, így egy bustert el lehet adni 2 millióért.
Lehet hogy a bogár páncéljával is hasonló dolgot lehet ügyködni.
Persze ahhoz is mázli kell hogy találj egy dragont, mert az egész univerzumban van kb 10 db, és akkor még nem biztos hogy ki is dob valamit.
-
Ace McCloud #10202 A furi az volt, hogy egy astronauta elhagyta a hajót, amikor semlegessé vált. Gondolom kilökte a főbb idegrendszeri alkotóelemeit, és csak az üres váza maradt rám..
Azért kíváncsi volnék hogy ha lesz hq-m be tudom e dokkoltatni oda. -
Ace McCloud #10201 Thx de nem rajtam múlt hanem a bug beetle-n!
Ebben is vannak valamiféle scalesok, meg a pajzsa is valami extramegtalálhatatlanfuriérdekesség, amely nem lelhető föl az univerzumban. Extra tulajdonságot nem találtam a menüi közt, de érdekelne hogy a Shivan dragonnál ez hogy néz ki, és azis hogy hogy tettél szert egy használható dragonra... -
r4pt0r #10200 Azok szerintem az M8asok lesznek aminek spéci tulajdonságai vannak, csak sajnos még nem tudták megoldani hogy helyesen tudja kijelezni a hajóosztályokat. -
mindero #10199 Gratulálok, reprodukálhatatlan eredményedhez 
Amit fogtál az egy élőlény, ami az aszteroidákból eszi ki az érceket (elvileg). Hasonló mint a shivan dragon, csak nem tudom hogy ennek is van-e rejtett tulajdonsága (mint a shivan dragon scalesnak).
Szóval mindent összevetve szerencsés vagy hogy sikerült fognod egyet, de valószinűleg egy bugra akadtál. Tedd ki szerintem a hajómúzeumodba.
-
Ace McCloud #10198 Hi !
Nékedis és mindenkinek Jóreggelt!
Gratula a munkádhoz!
Skacok ! Tegnap claimoltam egy sziklabogarat (rock beetle). Valami érdekes hajóféle, nagyjából bolha alakú, m5 méretű, és fények kígyóznak rajta. Elég érdekes látvány, de dokkolni nem tudok vele sehovasem. Valaki tudja hogy mi a fene ez, és mire való, hol lehet eladni?? -
kisviku #10197 Jó reggelt!
Most már ott tartok, hogy hamarosan meglesz az M7-es hajókról a tesztem.
Sikerült mindegyik fajnál legalább egyszer kipróbálnom a hajókat.
Ahogy elnézem,mindegyiküknél két féle van:az egyik egy "hagyományos" Fregatt,ami gyakorlatilag normál fegyverekkel,hangárral rendelkezik, a másik csoportba tartoznak a valamilyen különleges tulajdonsággal rendelkező hajók.
Mivel az új "fajokat" még nem találtam meg,ezekről csak később. -
Sikerült kipróbálnom az FCC-vel a komplex mozgatást. Ugyanaz, mint a gyárakat külön, itt sem viszi magával a csöveket. Minden bizonnyal akkor rendezi, amikor hozzákötök egy gyárat.
Felraktam a Station Complex Relocator scriptet is, de valamiért nem tudom kiadni a parancsot a TL-nek. Gondolom, ha szoftver kéne hozzá, ott se lenne a parancs. Lehet, hogy komplexet nem tud szállítani, szétszedni - csak egyéni gyárakat visz. -
heyainc #10195 ok! Nem kérdeztem semmit. -
sajnálom hogy míóta felraktam az XTM-et és akadt mint a fene ,nem játszottam pár hete 1 percet sem! de most újítok a gépemen (CORE2...) és akkor talán nekiállok -
heyainc #10193 na szóval srácok én ma fogtam hozzá komolyabban az x3-nak(korábban nem volt hozzá vasom), és hát kicsi elvesztem. Nincs valahol magyar nyelvű játékleirás, mert jól jönne?!
Köszöntem... -
SaGa #10192 A Q-k tényleg kemény darabok lettek. Az XFP-ben csak egy mezei M3-as a Q, az XTM-ben meg talán M7, Egyedül hátulról lehet komolyabban belekötni, de ahhoz meg túl mozgékony... -
kisviku #10191 Huhh.Tegnap át kellet verekednem magam a Xenon 347-en (újra,mert ugye új játék).Meglehetősen aggresszívak lettek a Xenonok.Olyan szinten, hogy utánam is repültek a szektorukból és megpróbáltak elkapni.
Először nekimentem az új Centaur MkIII-al,de kicsit lassúnak bizonyult,ráadásul elba*tam a kaput is.Folyamatos támadás alatt voltam, imádkoztam, hogy elérjem a kaput, no és mit találtam, kaput Xenon 547-be...
Vészhelyzeti manőver,"Shields Critical" felkiáltás,Jumpdrive azonnali beindítás.A pajzsom azért ment kritikusra, mert szembekerültem egy addig soha nem látott Xenon hajóval, valami "Q"-val,mögöttem egy "P" és számos vadászgép.Ezek mögött - jóval lemaradva - csörtézett a fél Xenon flotta.
Körömrágásig fajult a dolog, néhány félhangos "b*meg,mennyéé má",mi a f*omat csinálsz má?" felkiáltás közepette menekültem.
Ez volt az első nekifutás.
A másodiknál már egy Teladi Harrier-el mentem neki,1 db 5 Mj-os pajzzsal (kábé egy HEPT találatot bír ki),de gyorsan átértem.
Rögtön hívtam a flottát,átugrasztottam,nem sokkal erre jöttek a Xenonok!
Húú vazze,nem jó dolog egy kis hajóban ülni,rögvest dokkoltam és utána lezúztam őket az M7-ekkel.
Ebből csak azt akarom mondani, hogy követnek az ellenfelek,ami meglehetősen jó dolog (persze átvitt értelemben), valamint újdonság, hogy a "Follow...Ship" paranccsal kiadott hajók akkor is követik a másikat, ha ugrik jumpdrive-val.Ja, és a követő hajó is utánaugrik!
Nagyon dicséretes! -
deph #10190 Ez igaz 1-2 nap és újra X3-azunk :-) Multiból eddig nekem csak a coduo jött be.
Na visszatérve:
Nekem az hatékony, hogy van egy Otas Custodianom, amit csak BFLAK, AFLAK-kal szereltem fel. Ezt ráengedem a vadászokra, meg m3-m6-ra. Ki is iktatja őket szépen.
A Titanba meg beülök és azzal szedem szét a nagy hajókat. Igaz Titánra is raktam vagy 12 db AFLAK-ot, ha esetleg sok a vadász.
Ja és észrevettem, hogy ha van a szektorban több hajóm is, akkor amelyikben ülők, arra harapnak a legjobban