20430
-
tomonor #10709 Próbálta már valaki a SpaceForce-Rouge Universe-t? Az az X3-ra, vagy a DarkStar One-ra hasonlít inkább, mer az X3at jobban bírom, tehát tudnom kell hogy megvegyem-e... -
tomonor #10708 PFF
Ezek az üzenetek olyan hosszuak, hogy besztszellert lehetne csinállni belőlük.
-
Ace McCloud #10707 Jobbnak látom ha mégegy álltalam tapasztalt Otasnál észrevett bugra felhívom a figyelmet.
Nem találtam az Otas 1. küldetéséhez a hajókat, így a térképezőprogin néztem meg az Akeela's Beaconban lévő Otas állomások pozícióját, mivel csak itt volt megtalálható a Bala G'i s misszióhoz a vonósugár, és nagyon kellet. Hamár megvolt, gondoltam nem árt ha veszek egy HCF et, és felpakolom minden földi... azaz univerzális jóval. Ez mindaddíg szépen ment, amíg el nem akartam indítani egy pont - pont ugrást az advanced jumpdriveval, de nem volt meg a lehetősége a navigációs utasításokban. Ekkor tűnt fel hogy szépen óvatossan elveszítgeti a felszereléseit, és bizony nem keveset vesztettem a dolgon, persze a szemem láttára folytatta tovább amikor megpróbáltam kitranszportálni belőlle a megmaradt cuccokat. Ez a bogár nem mászott ki a hajóból akkor sem, miután elvégeztem az Otas missziók második részét is, így vettem mégegy HCF et, és ettől megszabadultam a shipyardon. A második HCF el már szerencsére nem szedtem fel ilyen jellegű problémát, és egyéb más hajóval sem jelentkezett ez a dolog. Sajnos a mostani HCF el van egy olyan problémám hogy a pajzsa 1 advanced Jumpdrives ugrásnál nagyon lecsökken, ugyanis ez az ugrásmód a pajzsenergiát használja a működéséhez. 3Gj pajzsnál nem szabadna legkevesebb 2/3 részét elveszítenie, még akkor sem ha az ismert univerzum legtávolabbi végébe ugrok. Lehet ettőlis megszabadulok, bár minden más kivállóan működött rajta. -
Ace McCloud #10706 Hi !
Ez a következőképp működik legalábbis nálam, és bocs ha most kicsit terjedelmes leszek, de az xtm mod felrakását is leírom, hátha valakinek abból adódik eltérés.
Szóval : mielőtt letörölnéd az x3at érdemes olyan mentést készíteni amiben nincs a tulajdonodban beinportált hajó és pár script, mint a hull repair, cargo beamer, az advanced jumpdrive, és a nagyhajó foglaló script(asszem Advanced assault ship script). Ezt úgy érheted el hogy veszel 1 hajót ami elbírja ezeket a cuccokat, átpakolod bele, és eladod, vagy a beimportált hajódba berakod, és eladod, persze veszel eredeti x3, vagy xtm hajót és abba csücsülsz bele. Nálam a beimportált hajós mentés már akkoris elcseszi a programot, ha csak egy mentést törlök a Dokumentumok/név/Egosoft/(és ezen könyvtáron bellül vannak valahol a mentések ha jól emléxem) - ból, ami úgy jelenik meg hogy az aktuális hajó amiben ülök elveszíti a teljes hullját (pajzs marad) és ugyanígy tesz az összes hajóm, majd úgy fél perc múlva kifagy a progi, bármitis csinálok. Szal miután ügyessen odafigyeltem a mentésre, és kimentettem őket más helyre is, uninstall x3, újraindítás, install x3, 300 MB os xtm tömörített filet kitömörítem az x3 könyvtárába, vagy más könyvtárba, és innen másolok az x3 könyvtárba, majd plugin manager, scriptinstall, xtm.7.03 modfilet felinstallálom, majd a scripteket, majd a hajókat, majd ismét az xtm.7.03 modfilet, és megy. Beállok BÁRMILYEN hajóval amin van "Cargo Lifesupport system" (ezt pirate station, vagy Boron researc Stationon (remélem jól írtam) veheted meg) az otas equipment docba, és a Landed ship/kiszemelt hajó/trade, majd le a marineshoz, és megvásárlom őket. Mindezekután ha esc - t nyomsz újra a hajód főmenüjébe jutsz, és ha entert akor feltűnik a vásárlási lista ismét de kb 2 másodpercen bellül megjelenik egy mariner. megint esc, majd enter, és kisvártatva 2 db lesz. Amikor nem vársz, úgy nagyjából 4-5 másodperc alatt 12x megismételhető ez a pár mozdulatsor, és mire leérsz 3 db le gomb megnyomásával, már megjelenik a 12. Azthiszem az end megnyomásával az egészet a raktérbe rakja, és enterrel meg is veszed. Ennek köszönhetően, amíg utazol piszoksok mariner megvásárolható távolról nagyon rövid idő alatt. -
SaGa #10705 Nem raktad fel az XTM binárisokat, csak a scriptjeit.
Az XTM 2 fájlban tölthető le. Az első kb 300 mega tömörítve és ezt szétszedve kell bemásolni az X3 könyvtáradba. A másik meg az .spk, amit néha frissítenek. Most ha igaz, a 7.3-nál tart. Ha fel akarod rakni, előbb le kell szedni a korábbi spk-t (a másik fájl tartalmát nem!!!) és felrakni helyére az újat. Ehhez kell a Cycrow féle script manager. -
SaGa #10704 A Guild és BBS scriptek Cycrow scriptjei. Ha így keresel rájuk, egyben is le tudod szedni őket Cycrow oldaláról.
Érdemes még szétnézni az XTM oldalán a kompatibilis scriptek fórumán. Ott minden olyan scriptre van link, ami biztosan megy az xtm-mal. -
Hát ha nagyjából érted, akkor mindenképp nézz fel Amaro oldalára. Ott pontosan le van írva magyarul az XTM "telepítése". Vagy szedd le kisviku kézikönyvét, abban is le van írva sok hasznos dologgal egyetemben. -
Hát a vége az, hogy Heretics End-ben kapsz egy jó hosszú animot, ha sikerült a küldi, aztán asszem Argon Prime-ban találod magad a hajódban.
De a lényeg, hogy a sztori a Heretics End-i animmal végződik. -
tomonor #10701 Most egy elég hüje kérdéssel fordulok hozzátok, de azér remélem válaszoltok: ugye az a vége a sztorinak, hogy van egy párbeszéd julian és saya között, és mennek le argon primera a partyra, illetve utánna kapsz egy üzenetet. Csak azért, mer ez egy elég furcsa befejezés egy játéknak=nincsen stáblista... -
tomonor #10700 Nem értem...Na mind1, azér felrakom az oldalamra :D -
saba30 #10699 egyenlőre még ne fordítsátok, mert az ékezetes betúk még nem küködnek, + talán sikerül kikönyörögnöm egy már lefordított szöveg jelzést, (szinezés, vagy valami mást)
x3 online magyarítás -
saba30 #10698 Az eredeti 440001.xml a 9.cat/dat \t almappájában van ennek a helyére kell X3 ModManager -el beinportálni a módosított xml.-t természetesen _hu tag nélkül. -
saba30 #10697 kicsit megtévesztő mert nem jelzi, hogy mi van lefordítva már, de végülis a csere megtörténik, a mentés gomboccal
-
saba30 #10696 Nekem pedig működik, ékezetes betűkkel gond lesz, de ez írva is van. -
r4pt0r #10695 Azért nem megy mert vagy a mod fájlt nem pakoltad fel vagy pedig a script fáljt. -
tomonor #10694 Na mis is ez tulajdonképpen... Vagyis addig értem hogy fordítós xml fájl, és lehet hogy én vok bamba, vagy valamit elmulasztottam, de valamiért nem forditja benne a dolgokat... Vagy ezt még előbb ki kell dolgozni? -
saba30 #10693 Mikor tomonor indította az X3-as web oldalát felvetettem ötletnek egy online fordítós részt. Példának a civ4 http://www.sus.hu/civ4/ oldalát hoztam.
Gondoltam egyet és a hétvégén küldtem egy mailt susiknak, erre ma ezt kaptam tőle:
fogyasszátok egészséggel ; )
ha valami nem stimmel (pl. várhatóan az ékezetes betűkkel), csak írj nyugodtan, megpróbálom megoldani.
http://www.sus.hu/x3/index.php -
Lysandus #10692 Öööö... Hogy is működik ez a bug pontosan? És kell hozzá a Leviathan, vagy műxik az Otas HCF-fel is? Mikor kell esc-et nyomni és mikor 12 entert? -
Okés - okés :D igazad van így kitudom legalább válogatni őket. Mondjuk felraktam az xtend-et, és az első messagm a játékban kb ez:you have try to use The Xtend mod, but the mod files have been not detected... valami ilyesmit ír ki. Kb értem miről van szó. De valami mégsincsen jól.
-
tomonor #10690 Légy időigényes, ugyanis nincsenek scriptek egybeszedve...Illetve a guild scriptek egybe vannak, de nem tudom, hogy hol, de már láttam valamerre... De sztem egyenként jobb
...
-
Még egy utsó kérdés. Egyenlőre :) Eddig többet kérdeztem mint játszottam :D Rentgeteg mod van azt figyelem illetve ilyen scriptek. Ezek a Guild, és BBS scriptek érdekelnének nagyon. Ezek össze vannak gyűjtve egy helyen? azaz egy fileban az egész. Így egyenként eléggé időigényes leszedegetni. Persze ráérek meg minden csak kérdem :) -
Igen akartam is mondani szuper az oldalotok. Meg is nézem. Köszi. -
tomonor #10687 Hát neméppen. Az XTM (X-Tended Mod) valóbban tartalmaz beépített scripteket, de azokról a céh scriptekről, amiről beszélsz a plugin manager-rel kell berakni a játékba. De itt van egy csomó mod/script/AL Plugin:EGOSOFT SCRIPT KÖNYVTÁR. De az én oldalamon is körülnézhecc a letöltésekbe(vagy amaro oldallán) épp most forditom le miket csinálnak... -
Srácok ez az XTM-mod vagy mi a csuda ez tartalmazza ezeket a guild(assasin,smuggler) dolgokat is? Kicsit visszaolvasva eléggé dícsértétek ezt a "mod"-ot. Gondolom sok lehetőséggel bővül ki az univerzum, főleg ha most kezdek bele egy új játékba. -
Na akkor beleásom magamat az univerzum rejtelmeibe, és megpróbálom ezt a szemléletet később én is kamatoztatni:) -
#10684 Oké, úgy is kipróbálom... Köszi!
L -
tomonor #10683 Akkor nemtudom. Próbálgasd berakni, kivenni, konténer eject--->vissza, mentés--->betöltés, stb... -
#10682 Próbáltam, igen, és biztos kompatibilis, mert ugyanolyan típust akartam berakni, mint amilyen a 2-es fegyverslotban van... konkrétan mégegy AFAA-t a másik mellé...
L -
tomonor #10681 Öhm, nem vagyok szakértő, de próbáltad már a HUD-on berakni a fegyvereket? Egyáltalán kompatibilisek? -
#10680 Sziasztok!
Egy kérdés, főleg azokhoz, akik végigcsinálták és megszerezték a Krait-ot: Miért nem lehet a turretek bay1-es fegyverhelyeire fegyvert szerelni? Nekem sehogyansem sikerült... ez valami hiba? Amikor törlődött a vírus a hajó computeréből, és enyém lett, akkor is csak a 2-es felfüggesztési pontokon voltak fegyverek, az 1-eseken nem... pedig a hajó rakterében ott volt plusz 2 fegyver... Remélem érthetően zagyváltam össze az előbb.
Köszi előre is!
L -
tomonor #10679
Hát ez ilyen tanulási "minor problem", de mondom, ha minden igaz nov15-re itt leszek.
-
kisviku #10678 Mi az hogy csak 3 napig? Miért nem fizetsz elő?Annyi lehetőség van ma már, s nem is oly'húzósak az árak.
Nem kéne elmenned innen csak emiatt.Végre itt egy normális társaság/társadalom alakult ki a többi fórumtémához képest,s a jó emberek hiányozni fognak. -
tomonor #10677 Na császtok, meek aludni... -
tomonor #10676 Így megy ez errefele..."Segíts máson, és más is megsegít"-by: nemtudom, de biztos bölcs volt
-
Ohh köszönöm szépen neked is :) Rendesek vagytok! -
tomonor #10674 Nekem nem baj, legfejebb az oldalt kiszolgáló szervergépnek, hogy +20KB-ot elfoglalt a bejegyzés 

.
Azt azér megjegyzem, hogy az ÉNhonlapomon is körülnézhet...
Apropó honlapom: egy ideig nem tudtam dolgozni rajta mert letöltöttem, de már befejezem ebbe a kis időbe...Mi is a kis idő? - Nos sajnálatosan már csak 3 napig van netem

Sajna a próbaidőszakom lejár, ugyhogy vissza kell szolgáltatni. Gondolom nélkülem is el lesztek. Nos ez nem azt jelenti hogy egyáltalán nem fogok adminisztrálni, csak azt hogy nem mindig leszek elérhető...
Amugy az oldalam már lassan befejezem végleg, és tulajdonképpen ott már helyben van a fórum, tehát lehet nyugodt szívvel írni. A videók ha nem jönnek be várni kell egy picit, ja és le kő állítani a zenét. Sajnos azt a fordítós izét már nem tudtam megcsinálni, de ha minden igaz a szülinapomon novemberre megint kapok netet, és ujra élérhető leszek...(nem tuti)
Szóval kösz hogy végigolvastátok az életrajzom, nyugodtan irjatok az én fórumomra is! -
Hali!
Látom új vagy.
Először ajánlom nézz körül Amaro oldalán.
Minden fontos és szükséges dolgot megtalálsz rajta.
Regisztráció ingyenes, letölteni csak utána tudsz.
Sok sikert!
Klikk ide
Bocs tomonor! Elnéztem egy sorral
-
Hali!
Látom új vagy.
Először ajánlom nézz körül Amaro oldalán.
Minden fontos és szükséges dolgot megtalálsz rajta.
Regisztráció ingyenes, letölteni csak utána tudsz.
Sok sikert!
Klikk ide -
tomonor #10671 aha... -
Ő a tartalma. DVD-n maga a játék...1.4-es verzióig tartalmazza a frissítéseket. Benne van egy angol nyelvű teljes kézikönyv és egy ilyen vázlatos magyar. (csak a lényeg leírva). És egy ilyen négy oldalas valami szösszenet a magyar forgalmazótól. Gépigény stb... Nem német. Felkínál négy vagy öt nyelvet. (Angol,német,francia...).