20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Zombye
    Szervusztok!

Mivel én nemrég kezdtem újra (elszállt az összes szévgémem) így anyagi lehetőségeim nem engedik meg egy elméletem gyakorlatba történő átültetését.

Konkrétan vonósugárral akarnék kapukat vontatni...
    Próbálta ezt már valaki?

Konkrétan ez elég hasznos lenne, főleg olyan szektoroknál, ahol pl 150 Km-re vannak a kapuk egymástól. Így a szektoron áthaladó tranzitforalmat jelentősen lehetne gyorsítani, ha pl a kapukat mondjuk 15 Km-re raknánk le egymás mellé, vagy egymással szemben...

Valaki próbánnya már ki, akinek van vonósugárja...

• r4pt0r
    Addig kell menni amig a másik kaput nem látod, ekkor jumpdrive aztán kész.
    Sziasztok!

Végre végigcsináltam a küldetéssorozatot. Az utcsó csata ugye Heretics End-ben van. Nomost, a terranok ugye a szektorban ólálkodnak a csata óta, és ugye innen lehet(ne) bejutni a további szektoraikba. De hogyan? Mert amikor belépek Heretics End-be, egyből felszólítanak, hogy nagyon gyorsan hagyjam el a szektort, mert lelőnek...Én eddig engedelmesen visszafordultam, nem szeretnék szép nagy lyukakat egyik hajómba se. Mintha olvastam volna már a választ egy korábbi hozzászólásban, de sajnos nem találtam meg... Segítsen lécci valaki...

L
  • lalinov
    thx a választ de már mind1 mert reggel óta vettem mind2 ből van wheatfarmom meg bio gas factorym és viszik mint a cukrot powercirclebe raktam a biogast ott kapásból 3 wheatfarm va és azokat látja el a suámítógépnek herrons nebulában a wheatfarm 2 gyárat lát el amúgy a soy farmhoz kell valami rang meg a teladianium foundryhoz vagy mihe mert ahogy nézem teladianium szinte mindenhez kellja és még most kezdtem szal nincs sok zsé meg nincs sok egyéb ja és a powercicrle nálam 2 spp van 1m és 1 xl
  • BuriP
    Lalinov ajánlom a Soyafarmot. Vegyél Cardinals domains-ben egy M-est, és vidd le egy szektorral délre Friar's Retreat-be. Olcsó az energia, a szektor biztonságos (két hónap alatt egyszer sem érte ott a hajóimat támadás), rengeteg soyerej kong az ürességtől várja a szójababot. később hozzáköthetsz még egy M-est. nekem jobban hoz a konyhára mint az SPP Argon Prime-on.
  • BuriP
    Ellenőrizd hogy a Turret-ek milyen módban vannak a hajó turret commmands menüjében.
  • lalinov
    császtok szerintetek mit vegyek van 1,2 millióm 1 biogas factorit vagy wheat farmot???
  • pedropedro
    sziasztok honnét tudom ezt a patchet letölteni ( 2.0.02 )a játékhoz?És crack kell e majd hozzá?
  • pedropedro
    Hali szintén én.Van egy nagy gondom a csata illetve anyahajóim nem támadnak,rajtuk a megfelelö fegyver meg minden ami kell de csak keringenek a cél körül és nem lönek.Egyedül a torpedokat használják,ami egyenlő a semmivel.Tudna valaki segiteni?Legnagyobb hajóm ami támad is a Centaur ettöl nagyobbak csak köröznek.Tud valaki segiteni?Elöre is köszi.
  • pedropedro
    Üdv mindenkinek lenne egy olyan problémám hogy raktam be hajókat a játékbe de nem jelennek meg csak zöld kis köckák birom öket irányitani és bele is birok szálni de a grafikályuk nem jelenik meg mi lehet az oka?
  • Deer
    Ok, köszi.
  • Deer
    Ezeken csak az XTM-es szösszeneteid találtam. Érdekelnének az alap X3-mal kapcsolatos írásaid is pl.: hajók.
    Nekem egy Centaur-ral sikerült megcsinálni, XTM-el természetesen. Vittem magammal jó sok e-cell-t és hull repair technology script is fenn van... Hajókat kijavítottam, felfegyvereztem, attack nearest enemy, és elindultam... nemm mondom, hogy sétagalopp volt, de 5-6 visszatöltés után meglett Bár én nem találkoztam m6-nál nagyobb hajóval a környéken szerencsére...

L
  • kisviku
    Hát vinni kell M2-t...
    Ez a Bala GI's-os vontatásos okosság?
  • kisviku
    Amaro oldalán, Tomonor oldalán, stb helyeken...
  • SaGa
    Meg jól lehet vele menekülni is. Bedokkolva nem lőnek rád, a DC-vel meg szemvillanás alatt bent vagy. Automata módban mire beáll, szétlőnek...
  • dimre
    Ha egy állomástól 4-5km távolságban vagy, rányomsz a társitott billentyűre , és persze az állomásnak is kell lennie ilyen szoftvere vagy ismernie kell, egyből a dokkban találod magad. Megsporólhatod az auto vagy manuális dokkolás fáradalmait.
  • Deer
    Hi!

Látom az ötletem annyira nem nyerte el a tetszéseteket.
    Más: Mire való a Docking Computer? Elsőre hülye kérdésnek tűnhet, de mindegyik hajó ismeri a Dock at/Dock at my target parancsot. Mivel tud többet a DC?
  • tomonor
    Hát igen, a jó öreg vontatós küldi. Sokat szenvedtem vele xtm nélkül is... Apropó:
    Tudom hogy nem ide tartozik, de meg kell említenem, hogy a NOKIA N95 kiválló az internetre. Most is olyanommal írok. Csak ajánlani tudom a magas ára ellenére is!
  • SaGa
    Sohnen Mantis. kemény jószág, ne köss bele...
  • Bonczi
    nemrég kezdtem ujra a gamet. XTM-el. Nah szóval. Asszem egy Argon Centaur Military MKII-ben ültem. Végülis lényegtelen. A fő,hogy egy erős m6 hajóban. Beugrottam Kingdom Endbe. És ott volt egy Unknown M6 nevezetü hajó, ami egyből rámtámadt, és kb 2 msp alatt kinyírt .... ez mi volt, tudja valaki ? :D
  • RJoco
    Van egy script, ami berak egy másik szoftvert, a System Override Software MK2-t. ez kb. 6 milla, viszont legális. Nem kell "rejtegetned". És szintén kalózbázison érhető el.
  • RJoco
    A kiugrott Astronautat sohasem szabad kilőni. Mindig gyűjtsd be. Ha van Cargo Life Support, ha nincs. Hogy utána mit csinálsz vele, az mindegy. Ha nincs Cargo Life Support a hajón, akkor egyszerűen elveszik az emberke.
    Ha kilövöd, akkor erősen romlik a repud.
  • BuriP
    Még valami. a hajót elfoglalhatod anélkül is hogy kiszállnál a sajátodból, ehhez a kalózbázison venned kell egy "System Override Software"-t. azt hiszem 600.000.- fölött van az ára és szintén illegális.
  • BuriP
    Ha vége a harcnak a közelébe repülsz, kiugrasz a gépedből (Shift+E, és yes). megközelíted szkafanderben legalább 30 méterre, becélzod (T). mikor a gép már kijelölte célként, belépsz a menüjébe (I), és ott a Claim (azt hiszem így írják) fülre kattintasz, ekkor a gép közli hogy felülirtad a komputerét és a hajó innét már a tied. Ha messzebb vagy nem jelenik meg ez a "Claim" opció. figyelj ne legyen ellenséges hajó a közelben mert amíg a gazdátlan hajóval nem törődnek, addig az elfoglaltra azonnal rávetik magukat, és mivel az elfoglalt hajókon ritkán van pajzs még egy harrier is kilövi. A kiugrott pilótát (asztronaut) nyírd ki, mert állítólag bedokkol a legközelebbi állomásra és ott ül a világ végezetéig foglalva a dokkolókampót. De be is gyűjtheted mint egy konténert a rakteredbe és rabszolgaként (slave)eladhatod a kalózbázisokon, ehhez kell egy update a hajódra "cargobay life system" vagy minek írják, de vigyázz a rabszolgakereskedelem minden fajnál illegális.
  • gaben9000
    Ja... és még egy kérdés ha nem gond..: Ha van egy kalóz... akit ki akarok nyírni... és harc közben kiugrik a hajójából.... Akkor azt a hajót én elfoglalhatom?? És ha igen akkor hogyan??
  • gaben9000
    Hali... Elég bosszantó tud ám lenni, hogy a vadászgépein vannak olyan idióták, hogy összeütköznek.... Ez néha elg idegesítő ém....

Valaki le tudná írni, hogy sok vadászgéphez meik repülési forma a legjobb?? És hogy meik repülési forma hogy is néz ki??
  • RJoco
    A vontatás nem gond, csak mivel az XTM van fennt, ezért sokkal több a kalóz. Maelstrom nyugati kapujánál egy Carrack vár sok kis vadásszal. Azt nehezen szedem le 1 M6-tal, meg 4 M3-mal, meg 1 TS-sel. Arról nem is beszélve, hogy a Yacht-ot sem tudtam még átvontatni, mert a kapu túloldalán is sok a kalóz.
    Na ezért akarom megcsinálni a sztorit, mert akkor elég nagy lesz a rangom, hogy vegyek egy Galactica-t és kipucoljam a szektorokat.
  • Ace McCloud
    Vazze itt mi a gond??
    Nem tudod vontatni??
  • RJoco
    És hogy raktad be XTM-be a modot?
    Nekem az XTM-es verzió van meg. Felrakom a script installerrel, aztán a játék kiírja, hogy az X3 launcherben válasszam a modot. Gondolom. Benne van, hogy incorrect mod, meg hogy X3 launcher.
  • RJoco
    Attól, hogy a Yacht-ot kellene elvontatnom a hajógyárba, még meg tudom csinálni azt a tetves küldetést! Nemigaz?
    Még csak ott tartok, hogy a hajóból lövöm a kalózokat, meg a yakikat, aztán itt nem is megy tovább. Már 3-szor próbáltam. Kezd ELEGEM LENNI BELŐLE!
    Ha nem csinálom meg a sztorit, nem tudom leszállítani a Yacht-ot!
  • Deer
    Ja és merre találom a kisviku összest? Az XTM-es leírás megvan.
  • Deer
    Sziasztok!

Azon gondolkodtam, hogy milyen lenne egy olyan script, ami lehetővé tenné, hogy lehessen használt hajókat venni különféle felszereléssel (mint itt használt autót). Pl.: Korához képest jó állapotú Argon Discovery maximális pajzzsal, extrákkal, kisebb esztétikai hibával (90% hull) eladó. Irányár: 50.000cr :)
    --------------
    Láttam sokat szenvedtetek, hogy kisviku milyen formátumban tegye fel a munkáját, lehet, egyszerűbb lett volna leszedni egy ingyenes Openoffice-t, ami mindenféle .doc formátumot olvas és akár kiexportálni vele pdf-be a cuccost.
  • tomonor
    Továbbá egy bejelentéssel is tartozom nektek:
    el fogok kezdeni csinálni egy leírást az általam kipróbált és használt scriptekről. Ugyanis, aki igazi profitot akar termelni, az legalább 10 scriptet használ (tapasztalat) ---igaz, én vagy 30 egyszerre, de az 5 fps-en kívül semmi probléma nincs a játékkal...
  • tomonor
    Nos szóval, én használok ashley modot, és tapasztalataim: POZITÍVAK! Rengettttteg féle állomást berak és a complex is élvezhetőbb így...na mi is a kérdés...na mind1. Azér mindenkinek ajánlom.

Kétesek a tapasztalataim viszont a Salvage mod 2.4-el. Tehát ...
    Nagyon lassítja a gépetHmmm. Viszont aki bírja, annak mindent bele.
  • tomonor
    Nos szóval ismét infó van, ráérek. Tehát:
    Amikor tovább akarod küldeni egy másik hajóba a mk3 pilótád, akkor ha minden igaz van egy olyan parancs a COMMAND CONSOLBA HOGY HIRE, DISMISS PILOT, VAGY VMI ILYESMI...NEM EMLÉXEM RÁ, MÉG AZ x2-BE LÁTTAM.(whupsz véletlen caps lock, bocsi)

A fordításról: ezer bocsánat, hogy nem tudom szerkesztni az oldlalamon, azt irtam hogy kiirok egy szabályzatot, de sajna hirtelen elvitték a netem igy kb karácsonyig kéne várni. Amugy érdekes ez a forditás...Német kiadásba a sector-nevek is le vannak fordítva. De én azt mondom hogy magyarul ne fordítsuk, viszont azt tán megcsinálhatnánk, (..nánk...hmmm, nátok, pillanatnyilag) hogy a sector description-be először zárójelbe beírjuk a sector magyar nevét, aztán enter, és ugy fordítsuk a sector leírást. no, hát ez csak egy ötlet, nem fontos...
  • RJoco
    Neveket sem kell fordítani, meg a rangokat sem lenne jó. És a hajók nevei is megmaradhatnak, főleg, hogy minden leírásban angolul van.
    A hosszabb szövegeket lenne jó lefordítani.
    A sztori szövegét, BBS üzik szövegét.
  • BuriP
    Szerintem a szektorneveket hagyjuk meg ugyaugy mint a hajókét és az árucikkek nevét, csak kavarodás lenne belőle. Aki már régóta játszik megszokta őket, és a fórumokon is az eredeti neveket használja mindenki. Tomonor már elkezdett összeállítani pár szabályt hogy ne fordítsunk egymásnak "keresztbe" , reméljük hamarosan elkészül.
    Én az X2-őt németül játszottam (ezerszer jobban megy mint az angol), és nehéz volt megszokni az új neveket. Sokáig kerestem például "Trantort" szektort mígnem az állomásroncsok meggyőztek hogy az angol verzióban "Presidents End" névre hallgat. Black Hole Sun-t is simán fekete napnak fordították kihagyva a Hole-t.
  • Zombye
    Fordítanék...

Szektorneveket szerintetek érdemes fordítani?
    Van 1-2 beszédes szektornév, ami lefordítva is jól hangozna...

Nos?
  • saba30
    heti fordítási statisztika:

Ö: 13400
    F: 2012 (15%)

x3 magyarítás