20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • BuriP
    Kijelölted a farmot Homebasis-nak a hajó menüjében? Van pénze a farmnak? Jól állítottad be az árakat az állomás menüjében? Milyen messze engedélyezted a hajónak a kereskedést, hány szektorra?
  • Kockalovag
    Azt is szivesen vennem ha valami nagytudasu megkeresne. Lentebb talalhatoak az elerhetosegeim.
  • lalinov
    hellósztok szerintetek újrakezdjem elmentésből az állást mert én sztem per pillanat úgy néz ki 5 milliót kihajítottam az ablakon az SPP miatt mert argon prime közepén 1 fillért se termel legalábbis még nem termelt mert 10000 pénze van és 200000el kezdte sztem újra kezdem vagy van valami tanács? mert nem úgy néz ki hogy termel valamit a többi bogas fact meg wheat farm nyomja 1000el de ez nem helyette inkább vezsek 4 másik gyáratcsak milyet eddig lenne 2 bogas 2 wheat farm
  • Kockalovag
    Udvozletem mindenkinek. Alap kerdest szeretnek feltenni, probaltam elolvasni a postokat de majd 200 oldalnyit nincs kedvem atnyalazni. A problemam a kovetkezo: Kereskedtem, es osszejott egy farmra meg egy Mercuryra valo. Faszan megvettem mind2, farmot kitelepitettem, a Mercuryra meg felnyomtam minden szoftvert amit lehetett. Na es itt a gond. Nemtudom befogni a hajot hogy nekem kereskedjen. Tudom h en pancserkodom el, de tenyleg nincs otletem mit csinalhatnek meg.
  • Amaro
    Békés, boldog karácsonyt mindenkinek.
  • Bonczi
    örülök ,hogy segíthettem :)

Jah s én is Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.
  • Glpetyus
    fú,köszönöm a kimerítő választ,sokat segítettél :)
    (mit össze nem nyomkodtam az elhagyott "csomagokat"...klikkeltem,kiszálltam,szétlőttem,eszembe se jutott,hogy nekik kell menni )
  • kisviku
    Hát, szép jó napot mindenkinek.

Csak szeretnék minden kedves X-rajongónak boldog,békés Karácsonyt kívánni ezúton is.
    Az X-világban nem ünneplik a Karácsonyt (hacsak nincs valami külön mod erre), így legalább pár napra térjetek vissza a valósághoz és békében töltsétek el!

• Bonczi
    Öhmm nah. Igen az a szoftver amivel a kereskedőhajok pilotát kapnak télleg 500.000 és a Terracorp HQban lehet venni.
    A Busterről: ha megnézed a Ship details-ban az adatait,akkor ott le van írva hogy mien fegyvereket lehet rá rakni. Ugynézem Quickstartot kezdtél, meg ugye szedtél már le kalóz hajókat is szóval HEPT van rajta. Busteren az a legerőssebb.
    Pénz szerzés: ha törvénybe ütközőt akarsz csinálni,akkor szemely ki egy fajt akivel nem akarsz jóban lenni.pl Paranid.(ez a módszer amugy csak akkor műkszik ha már megcsináltad,vagy nem is akarod megcsinálni a küldetéseket) és vadász a kereskedőhajóikra. néhányból biztos ki fognak ugrani a pilóták. És el is érkeztünk másik kérdésedhez :) Hajót elfoglalni,ha kiugrott a pilóta, ugy tudsz hogy kiszálsz a sajátodból, közel mész hozzá (asszem kb 6 méter,de ez nem biztos) és akkor a ship menüben meg fog jelenni a Claim gombocska. Arra katt és már a tied is. akár bele is ülhetsz.
    Más megoldás hajók szerzésére: van Amaro oldalán egy táblázat amiben benne van az,hogy hol vannak elhagyott hajók. Csak meg kell találnod őket :) Viszont vigyázz mert van ami pl egy erős Pirate szektorban van.
    Más megoldás pénzszerzésre: Ha bedokkolsz egy állomásra,megtudod nézni a BBS-t(Bulletin Boards vagymi). Ott híreket olvashatsz, s küldetéseket vállalhatsz,amikért pénzt kapsz. Viszont azok között is vannak nehezek....
    Elhagyott dolgok: megnyomod az o betüt(ezzel kinyitod a rakteret, de vigyázz,amig nyitva van nincsen pajzsod, így tudod is ellenőriznihogy télleg kinyitottad e) , és egyszerüen nekimész :) utána a raktér automatikusan becsukódik.
    Asszem ennyi.
    Reméllem nem írtam hülyeséget , még reggel van :) Ha mégis, javítsatok ki. Jó játékot :)
  • Bonczi
    Nem teljesen értem amit írtál, de: SPP-ben EC gyártásához kell crystal. De más nem. csak az.
  • lalinov
    egyrészt milyen startot kezdtél én quickstartot kezdtem mert ott adnak 1 mercuryt és 1 bustert + 100000et a másik meg hogy eleve nem onnan kezdessz hogy ha hozzájuk szólsz és elhartapják a torkod hanem középtájról és akkor már nem olyan feltűnő a növekedés hogy köepén vagy
  • lalinov
    hellósztok lenne 1 kérdésem vettem 1 m es sppt és ugye elvileg nem kell a playereknek másodlagos alapanyag ns ennek kell crystal ez csak nálam van így vagí mindenkinél? mer ha nem kell crystal akkor 10k a haszon ha kell csak 3k nem mind1 teljesen
  • Glpetyus
    Ja az azért elég furcsa,hogy alig csináltam valamit,és a harcban már instructor,a kereskedésben meg petty ....akármi vagyok,ahogy elnézem ezek nagyjából a táblázat közepén vannak.
  • Glpetyus

Sziasztok.
    Pár napja kezdtem el a játékkal játszani,elötte még hasonlóhoz sem volt szerencsém.
    Egyik nagyáruházban volt ezer-párszáz forint a játék,letölteni meg nem volt kedvem,így megvettem.
    Hát mit mondjak....nagyon tetszik.
    Bár még csak pár küldetést csináltam meg,jelenleg ott tartok,hogy egy verseny megnyerése után egy Thomus nevü tagot kell megkeresnem Freedom Reach-ben (meg is találtam persze,nem volt nagyon eldugva :))
    A kereskedés még nagyon nem megy,és meg kell hogy mondjam még nem is bánnám,ha nem lenne nagyon szükséges a kereskedés,bár így kb 250.000 kredit-el nem tudom meddig lehet húzni a történetben.(ezt is azzal szedtem össze,hogy silicon-t + space fuel-t adtam el néhányszor)

Olvastam/om a topikot + letöltöttem a pár oldallal ezelött linkelt "csomagot" amiben végigjátszástól kezdve,térképeken,leírásokon át minden van,ez komoly segítség.
    + olvasom,hogy lehet pilótát rakni a hajókba,és akkor magától (?) profitál,ez fasza,csak össze kell szednem rá nem kevés pénzt,mivel ha az a szoftver amire gondolok,akkor az több mint 500.000 kredit

A harc része nagyon tetszik,és mivel régen elég sokat toltam IL-2,és egyébb szimulátorokkal,így joystick-al felszerelkezve vágtam neki,idáig elég jól is megy egy jópár tucatnyi kis kalózhajót már átküldtem a túlvilágra.
    Jó lenne majd persze egy nagyobb hajó,de egyelőre még azt sem tudom melyik milyen,+ persze nem is futja rá (amúgy idáig elég jól birta a kis Buster,egyszer kellett javítattnom,akkor szépen lesérült 60%-ra szegény)
    És akkor lenne pár kérdésem is:
    A Buster ágyúit mire lehetne lecserélni,ami nem merűl le ilyen hamar + vmivel erősebb?Vagy ahhoz magát a hajót is cserélnem kellene,mert erre nem lehet nagyobbakat rakni?
    Mivel lehet úgy pénzt szerezni,hogy mondjuk ne kelljen túlságosan beleépülnöm a kereskedésbe? "Törvénybe ütköző" dolgok is érdekelnek,hajóelfoglalás vagy ilyesmi,ha van ilyenre lehetőség.
    Azt már észrevettem,hogy elhagyják a hajóikat,de átülni nem bírtam (persze kiszáltam az enyémből)
    Sok helyen vannak elhagyott dolgok,azt hogy tudom felvenni? (vagy a busterrel nem is lehet?)
    + minden tippet szivesen fogadok,ami segít egy ilyen magamfajta kezdőnek :)

Mindenkinek jó játékot!
  • BuriP
    Nem fognak utánad menni, azonkívűl amint kinéz magának egy vagy megtámadsz egy nagyobb hajót (m2, M1) véged. Én xenon LX-el megyek 5x25MW-s pajzsal (ami ugye 125MW), de ha beindulnak a gamma Kyonen Emitter-ek két lövésnél (kb 3-4 sec.) többet nem birok ki és átmegyek űrszemétbe.
    Valószinüleg a Mammoth sem válna be, nincs olyan TL aminek erős lenne hozzá a pajzsa, vagy a fegyverzete. Egy TL-t az LX-el és 1-2 hornet v. thunderbolt rakétával 1 perc alatt le lehet szedni játszva.
  • Bonczi
    egy ötlet: szólj az egyik Mammoth-nak ,hogy szállítani kéne valamit. Így azt tudod mondani neki,hogy menjen Ore Belltbe. És ha megtámadják a Kha'ak-ok, akkor valószinüleg védekezni fog a fegyvereivel és leszed néhányat közülük.
  • Bonczi
    Szerintem nem. Bár egy próbát megérhet.
  • gaben9000
    Szerintetek át lehet őket csalogatni egy másik szektorba?? Mert Ahogy elnéztem Home of Light eléggé jól van védve..... De vajjon ha meglátnak akkor utánnam jönnek a kapun keresztül???
  • BuriP
    Mindig van 1-2 szektor amikbe a játék berak pár nagy Kha'ak hajót. Ez már a játék elején megtörténik és úgy vettem észre véletlenszerüen, mindig máshova. Ha szerencséd van kint maradnak a szektor szélén a nagyok és végig tudod csinálni a konvoj-kísérős részt, mert maguktól nem tünnek el, nekem 2 hónapig tomboltak Two Grand-ban, és Rolk's Fate-ben (Ami ugye kell a Bala Gi's missziókhoz), aztán vettem egy argon titant és lett belőlük levélnehezék. :)
  • Ace McCloud
    Vazze ez cumi....
    Szerintem tölts újra valahonnan, mert nem mindíg történnek ugyan úgy a dolgok..
    Esetleg rakj be egy faxa átalakított hajót olcsóért, vedd meg, és takarítsd ki a szektort.
  • gaben9000
    Fiúk, lányok..... van egy hatalmas probléma: A küldetésekben el kellett mennem Freedom's Reach-be megnyerni egy versenyt...... Azután vissza kell mennem Ore Bellt-be.... De Ore Bellt iszonyatosan tele van Kha'ak halyóval...De nem csak vadászgépekkel hanem még rombolókkal is.... Nekem meg még csak vadászgépeim vannak.... Na ezzel mit kezdjek....?? Pfff...
  • Bonczi
    Nincs. egyedül az,hogy kezdő pilótát csak M5be vehetsz fel. Meg nézni kell a tapasztalatot.ezt lejjebb dimre leírta.
    Más nincs :)
  • Ace McCloud
    Van valami alapkövetelmény hajó+hajófelszerelés ehhez a scripthez, mint pl az Universe traderhez??
    Ha már van fejlett pilótád, akit be tudsz ültetni a csillagrombolóba, akkor biztosan leirtjáf a TIE vadászok a hivatlanokat automatikusan. Ha nincs "vezér", akkor külön-külön kis egységekben repkednek, ge akkor is leszedik a belépő ellent, csak nem egyszerre, hanem külön csapatokban..

L
  • Ace McCloud
    Egyszer beállítottam a hatalmas parancsnoki csillagrombolót az egyik szektorba, meg 3 csillagrongyolót alá. Magam felé hívtam a birodalmi egységszállítót a Superrombolóból, meg 2 TIE vadászt annak kíséretéül.
    Hát állatira ott volt a látvány...
  • Ace McCloud
    Pont belepasszolna az elképzelésembe...
    Éppen a jobb határvidéki Unknown és Pirat szektorokat foglalgatom el (sectortakeower). Telenyomom ec termelő komplexekkel, meg minden kajával ami csak lehetséges, és mivel előszeretettel költöznek ide más gyárak, van egy csomó adóbevételem is. szektoronként 3 csillagrombolót és 1 parancsnoki csillagrombolót akarok telepíteni, de a jelenlegi 6 szektoromban csak 1 - 1 csillagrombolót nyomtam be (kicsit átmahinálva, gammakyonokkal puffogtatnak)mert elég költségessek. Elképzeltem hogy megváltoztatom az álamformályukat, és ezentúl békében és jólétben élhetnek, de cserébe kötelező sorozás van. Ehez passzolna ez a script.
    Állatira tuti lenne ahogy kavarnának a TIE vadászgépek a csillagrombolók körül... Lecsapnának minden nyomorult lázadó kalózra, nomeg khaakokra, és xenonokra. Remélem az autopilotok attól még teszik a dolgukat hogy nincs kapitány az elején a rombolókban. Ebből egész jó scifiregényt lehetne írni. Vagy már született is hasonló ?? :)
    Én is most kezdtem el használni, és erősen ajánlom. Van már 2 Commanderem, egy rakás századosom is. Elején tényleg baromi gyorsan hullanak a "kezdők", nálam símán belehajtanak az aszteroidákba is... még az M4-es-ben ülők is... de gyakran kell menteni, és visszatölteni ilyenkor. Viszont ha már eléggé fejlett a pilóta, nagyon ügyes. Az LX-ben (szerintem ez a legjobb M3+) ülő Commander semmi perc alatt leszed egy M3, M4, M5-ből álló kisebb kalózflottát egyedül is...

L
  • Ace McCloud
    THX ! Lehet hogy kipróbálom.
  • Bonczi
    Az én gépemre nem terhelt szinte semmit.
    A kiképzett pilóták:
    "..A pilóták öregszenek, és meghalnak. Természeteen akkor is, ha felrobban hajójuk ;p de akkor is, ha már túl öregek ... szép kort élnek meg, ne szomorkodj. Életkoruk látható a róluk készült jelentésben, és bizony az állandó harc és stressz nem hosszabítja meg életüket...de köszönhetően az inplantátumoknak,a hardweres és szoftveres kiegészítőknek, virtuális létük több mint 500 évre tehető..."
    :)
    Én nem bántam meg. Elfoglaltságot ad...mert ugye foglalkozni kell velük eléggé :D
    Viszont, a kezdő pilóták gyorsan halnak. pl.: 3 discoverert,miközben kiképzésen voltak, simán leszedett egy ellenséges harrier... bezzeg ha a rendszerben vagyok, akkor más a helyzet (nem kell beszállnom a harcba,elég ottlennem..) :) Szóval ez engem idegesít is egy kicsit. Nálam gyorsan hullanak, pedig Argon központi rendszerekben vannak..
  • Ace McCloud
    Hi !
    Ez a script mennyit terhel a gépre??
    Meddíg élnek az így kiképzett pilóták??
    Érdemes berakni a scriptet?? Ennyivel jobbak lesznek csatában a hajóim??
  • Bonczi
    Thx :)
    Lejebb az volt a gondom,hogy nem csináltak semmit. Mármint télleg semmit, nem is járöröztek. Mind a 12en odagyülltek a vezér köré és álltak egyhelyben :D
  • dimre
    Amig csak felderitőhajóid vannak, nem nagyon fognak harcolni.Elég egy szektort kijelölni, járöröznek és fejlödnek, ha van közöttük az átlagosnál jobb pilota az hamarabb lép szintet , de kell egy kis idő és tapasztalat nekik.Általában a vezér nem csinál semmit, csak egy helyben áll és irányit, kivéve ha támadás éri, ha lesznek komolyabb hajóid egy pár mindig a vezért fogja védeni, vagy ha kiadod a totális szektortámadás parancsot akkor a vezér is támad mindent.
  • Bonczi
    Közben utánaolvastam. Szóval, csak akkor csinál a flotta bármit is, ha a vezérthajó TL vagy M1 . Így van? :)
  • Bonczi
    Még egy kérdésem lenne.
    Kipróbáltam azt az aa.taskforce.cheat-et. Működik is, felfejlődött a pilotám Captain rankig. Csináltam egy TaskForce-ot,az ő vezetésével.Mivel minden pilotám Ensign még(M5-ös), ezért abbol tudtam csak mellérakni. Kijelöltem ,hogy mely szektorokra felügyeljen a flotta, de nem csinálnak semmit..Csak állnak egyhelyben. Ez miért van?
  • BuriP
    A vetített karikákhoz minnél közelebb kell repülnöd, a nagy fémkarika a rajt-cél, azon át kell menned.
  • Bonczi
    Köszi szépen a helpeket, tanácsokat :)
  • dimre
    Elég lassan fejlödnek, érdemes besegíteni nekik a script editorban van egy cheat (aa.taskforce cheat)amit kétszer tudsz használni, két pilotádnak a rangját kapitányi szintre emeli.Érdemes elötte reportban megnézni a pilotáid képességeit,és kiválasztani a legjobbat, pl: brilliant, very tough, gifted pilot, ezek gyorsabban fejlödnek valamivel. Mindezek mellett a TP-jüket is kell nézni (pl:rating25),hiába van egy kapitányod 25-ös szint alatt nem tudod beültetni egy M6-ba vagy TL-be.
    A hátránya a scriptnek, vagy inkább az XTM-nek, hogy az új M7-es hajókat is M1-nek látja, ezekhez a legmagasabb rang az Admirális és min 75-ös TP kell, viszont az M3+ hajókba ugyanúgy beültedheted a commandereket akármilyen kis TP-vel.
    Ha esetleg TL-be akarsz kapitányt ültetni ajánlom a Splitek Elephant-ját,bázisnak tökéletes, nagyon gyors, 14 férőhelyes hangár, és rengeteg cucc fér bele (nem árt feltankolni fegyverekből, rakétákból, és persze pajzsokból).
    Nemrég fejeztem be egy játékot, kb 240 létszámú flottával,három részre osztva,szerény tapasztalatom:
    rengeteg credit kell a fenntartáshoz
    célszerű egy vagy több szállitóhajót tartani nagy hagárral tele
    hajókkal,és felszereléssel az utánpótláshoz

Kezdésnek ajánlom a Jaguart, nálam ebben fejlödtek a leggyorsabban.Jóformán kipróbáltam az összes M5-öst legalább is valamelyik tipusát, de mindig a Jaguárosok fejlödtek jobban. Vettem egy Panthert, igy valamivel olcsóbban jöttem ki hogy saját mobilhajógyáramban csináltam a hajókat. Lecseréltem az összes M5,M4-es hajót Jaguarra és Scorpionra.
    Az M3(+)-ok favoritja az Eclipse (saját véleményem).A flottám legnagyobb része kb 80 db ez volt. Belölük vesztettem a legkevesebbet a harcok során.
    Van két nagyon hasznos holmi amit érdemes rárakni egy TL-re vagy szállitóhajóra,
    machine shop, ingyen javitja a bedokkolt sérült hajókat
    missile manufacturing bay, a raktérben levő rakétákból lehet gyártani,ez nem ingyenes.
  • gaben9000
    Hali..... Tudjátok van az a küldetés amikor el kell mennem "Freedom's Reach"-be... Azután ott végig kellene csinálnob egy versenyt egy gyors halyóval.... Namármost: A verseny során át kell mennem a karikákon???

Előre is köszönöm a segítséget....
  • Bonczi
    Van Cpilots scriptem. A kérdésem, kb mennyi idő alatt lépnek szintet a pilóták? már megcsináltak 2-3 Combat Tour-t de még mindig ugyanott vannak. Választ elörre is thx.
  • BuriP
    Kapukat, állomásokat, állomás-roncsokat, aszteroidákat nem lehet vontatni, script nélkül legalábbis biztosan nem.