20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • agamemnon23
    Sziasztok!

AZ 5.küldetésnél tartok. Itt elugrottam Teladi Gain szektorba, de Saya sehol és a Squasch mines-t sem találom. A Fórumban olvasottak alapján csinálom, de itt megállt a tudományom. Ja és már a Paranidok is lőnek (sok hajómba került). Ez mitől van?

Sok hajó neve végén pedig még mindig ReadText- és sok szám van(vajon mitől)??

Ha tudna valaki segíteni azt nagyon köszönöm!
  • tomonor
    Congratz! :P
  • RJoco
    Hi!
    Nyertem egy Paranid hajót lottón és egy Split Trading Dockban vehetem fel!
  • RJoco
    A hajók jók.
    Nem lehet, hogy rossz koordinátán kerested őket?
    Én is jártam már úgy, hogy a hajó helyén kaput találtam és csak jóval késöbb, egy új játéknál eszméltem rá, hogy rossz helyen kerestem. Eddig én mindent ott találtam, ahol volt.
    Kigyűjtöttem az XTM-es dolgokat is, de tényleg mindent és azok is a koordinátákon voltak.
    De ha csomagért mész, akkor nem érdemes nagy hajóval (M2, M1, TL) menni.
  • tomonor
    Csak szerrel tűnnek fel!Hát igazság szerint mittudom én, ott van egy kapcsoló, hogy XTM térkép megjelenítése, de nemtom hogy az XTM belebabrál-e sima X3 térképekbe nagyon tulajdonképpen...Hmmm.
  • tom36
    tomonor az oldaladon hirdetve van egy térkép http://home.planet.nl/~nijs0240/ ez XTM modnál érvényes az ezeken megadott elhagyot cuccok kordinátája v simában is jo mer 2 nek utánanéztem de edig nem találtam öket
  • RJoco
    Nem, azzal nincs gond. Csak a hajó van rosszul megjelenítve (sehogy).
  • tomonor
    TANULJATOK ANGOLUL, ÚGY SOKKAL ÉLVEZETESEBB A JÁTÉK!!! (TAPASZTALAT) :P :P :P (főleg ha érted a poénokat is)(bár láma viccek, ám nagyot csattannak ;) )
  • tomonor
    Na igen. Én már találkoztam vele, d nem XTM-ben, hanem shipinstallerrel. Bár nem értek hozzá, de próbáltad már az XTM-et ujra felrakni? Mármint a scriptinstallerrel...
  • RJoco
    a helyesírásod tényleg borzalmas
    használj helyesírás ellenőrzőt, az sokat segít
  • RJoco
    Én sem tudok angolul, de a játékot már egész jól megszoktam és egész jól értelmezem a küldiket. Játsz vele sokat és menni fog. Meg használd fel a többi játékos által készített irodalmat. Sokat segít!
  • RJoco
    És már megint nem jó a játék!!!
    Összeszedtem annyi pénzt, hogy megvegyem a Galacticat és még fegyvert meg pajzsot is tudjak hozzá venni.
    Kidokkolok a gyárból, amivel bedokkoltam és keresem a hajót, hol van. Nem látom. Kidokkoltatom, erre 4 km-re találom a gyártól. Igen ám! csakhogy nincs teste. A jelzés ott van, de a hajó nincs. Nézem! Beletranszportálom magam. Elkezdek lövöldözni. A löveg pont középről jön, mintha pont mögülem lőttem volna. Nekidámadok egy Cerberusnak 1BPPC meg 1BFLAK társaságában. Szépen ki is lövöm, de ő nem tud eltalálni, mert nincs hajótest!
    Ha esetleg találkozott valaki már ilyennel és tudja a megoldást, akkor kérem írja le!
    A shipinstaller használata kilőve, nem akarom újból megcsinálni a küldit. Akkor inkább gyűjtögetek még és megveszem a Titan-t.
  • tom36
    a hejesirási hibákra gondoltál v 1 2 megfogalmazásra ?
  • tom36
    jah meglehet csak anyira nem tom még h mi mire való mer angolul nem sokat tudok mármeg régen is jácotam vele da akormég enyit sem tudtam u hogy még csak tanulom a játékot
  • RJoco
    Hát, ha a Mambával voltál, akkor annak van hátul tornya, ahova fel lehet rakni egy Mass Drivert. Én oda be szoktam állítani a rakéta védelmet. Akkor talán nem lőttek volna ki.
  • tomonor
    Na ja, a BBS fejvadász küldik... Valszeg az a rakéta egy hornet volt :P
  • Berv
    hi !
    direkt írsz ilyen borzalmasan???
  • tom36
    csak egy kis melék küldetés volt amiér kaptam volna 200e et ami nekem rohadt jol jörr volna amugy majdnem öszejött odarepültem a tetején található méjedéshez és oda nem tud löni semivel én meg csak lötem meg mozogtam vele egyöt h ki ne kerüljek a holteréböl azt már csak egy pici élete volt amikor kilötek rám egy rakétát amit sajna nem birtam ki hiába volt fulon a pajzsom meg minden
  • RJoco
    Haha!
    Sokat akar a szarka!
    Mindenképp legyen rajta Mass Drive legalább 30 egység lőszerrel.
    És jó sok Wasp Missile.
    Meg persze a 6 AHEPT.
    Először csald el a kicsi vadászokat - érdemes elbújni valami nagy gyár mőgé, azt nem közelítik meg nagyon és onnan tudsz manőverezni.
    Elsőre nem biztos, hogy sikerül, de nem kivitelezhetetlen.
    Miért akarsz amúgy Mamuthot lőni?
  • tom36
    Szerintetek aval a hajoval amit a LooMonkstratt ban lehet felveni azal ki lehet nyirni 1 Mamuth hajót torpedó rakér akna meg mi egyéb nélkül csak az alap fegyvereit használva ? ugy h van néhány kisérö "vadásza" amik nem ép egy gyengék
  • RJoco
    XTM-ed van? Ashley's fabját használod?
    Ha egyiksem, akkor a ship installerrel egyszerűen beinstallálod és kész. Indításnál ne állíts semmit, csak Start.
    Célszerű legalább egyet menteni és utána installálni, aztán visszatölteni.
    Ha használod mindkettőt, akkor elég bonyolult.
  • RJoco
    A scriptek ugyanúgy működnek sima X3 alatt, mint XTM alatt.
    És a hajóba pilótát rakni script vezérli.

Érdemes fegyver komplexeket építeni, mert el lehet őket adni EQ-ban. Igaz csak manuálisan (te viszed eladni). Ha jól emlékszem egy GPPC-komplex ára kb. 68 millió Cr.
  • tomonor
    Uhh...LOL.
  • kisviku
    Húú, vazee...el is felejtettem...

Megcsinálom normálisra aztán felrakom.
  • tomonor
    Ja bocs, nem kalózszektorokat akartam mondani, hanem kalózbázisokat. BOCSÁNAT, hogy végigSPAMoltam emiatt a fél oldalt :P
  • tomonor
    Puszíts kalózszektorokat, vagy rakd fel a Yaki armada scriptet, és vadásszál Yakikat :P ahogy én is teszem:P erősek, de nagy repu jön uttánnuk :P
  • tomonor
    Ha az megvolt, akkor várni kell egy kicsit míg elkészítik Saya hajóját....
  • tomonor
    Menj az Argon One hoz...
  • lalinov
    vagy valami gyors repunövelő kéne mert már nagyon hiányzik a 2 complexből befolyó zsé
  • lalinov
    hellósztok nem tudja valaki h mit kell csinálni a meteorban repüléses kldi után mert valami kristályokat kell keresni de kivel kell beszélni vagy mhova kell menni? mert nem nagyon vágom
  • Kipe
    Sziasztok. Sikerült letöltenem a netről új hajókat és leszedtem az X plugin managert. A kérdésem, hogy a fenébe lehet ezeket a hajókat betenni/elérni a játékban. A program szerint installálva vannak, de a játákban mindegyik hajó változatlan marad. Ja és a játék indításánál a mod -nál kiválasztottam a plugin manager-t. Ha valaki tud az kérem írjon. Előre is köszönöm.
  • Amaro
    Szia. Flash bannerünk mikor kerül fel?
  • lalinov
    hát először is a legnagyobb probléma hogy nekem cdsak sima x3mam van de mondjuk attól még építhetek GPPC komplexet de az nagyin drága is meg azthiszem elég magas rang kell hozzá ja víts ki ha tévednék meg egyenlőre nincs olyan hajóm amire egyáltalán fel tudnám rakni na meg még pénz is kéne vagy ez azt is hoz rendesen??? meg úgy általában pajzs, fegyver , microchip, warheads ,rakéta megh egyéb ilyen gyártakat érdemes építeni pénzszerzés céljára vagy azoknak valami mást? mert most én inkább valami complexre gondoltam nostrop oilra valahova a splitekhez mert ahogy nézem elég sok helyre kell nekik

ja és factory complex calculator na ezért nem találtam én sehol mert rossz néven kerestem de kössz hogy leírtad mostmár tudom a nevét is és szereintem mindjárt le is szedem

már lelőttem az összes vadászát a talonnak amúgy el tudod képzelni én vok 1etlen novával ők meg vagy 6an na végtére is túléltem de a novából nem sok maradt meg azaz semmi ja igen és nem tudom mit kell csinálni mert valami turuks izébe elküldött a trade stationrra de ott nincs semmi vagy cxska rossazt olvastam

apropó járőrözés nekem sima x3 van és akkor is csak m5 ös gépeket lehet berakni vagy az csdak xtm ben van úgy,
  • tomonor
    NEM KŐ!!!
  • RJoco
    Nem tudok róla.
    Az első patch-el kilőtték a védelmet.
    Ha mégis gond van vele, akkor tedd fel a 2.0.02-t és utána a 2.5-öt.
    Tudtommal nincs is hozzá törés.
  • Fenrir
    Úgyértem, hogy szűz játékra teszem fel a peccset. Akkor sem kell törés hozzá?
  • RJoco
    Én inkább visszamegyek ilyenkor egy mentést. Úgy megmarad a rangom és nem vesztek többet, mint amit nyertem a kalózzal. (Ahhoz hogy ellenséges legyen, néhányszor nem elég eltalálni.)
  • RJoco
    Nem
  • RJoco
    lalinov!

Ajánlom neked Ore Belt-et és Savage Spur-t komplexépítésre. Mindkét szektorban szép nagy yield-ű kavicsok vannak. Elöbbiben érdemes lézer tornyokat telepíteni, mert a Kha'ak Cluster-ek előszeretettel játszanak arra lövöldözősdit.

Célszerű olyan komplexet építeni, amiből hasznot tudsz hozni. És itt most nem a Cr-re gondolok, hanem pl.: GPPC komplex (kevés GPPC van az Univerzumban és a hajókra azt érdemes rakni) vagy 10GJ-os pajzsgyár, persze, ha szándékodban áll olyan hajót (Galactica) venni, ami ilyent használ. Vagy 1GJ-os, ami jó a Titánra többekközött. Én ilyenekben gondolkodom. Ha esetleg megcsinálod a BalaGi küldit és hajót akarsz gyártani, akkor mindenképp érdemes Microchip gyárat vagy komplexet építeni, mert a Hyperionhoz például nagyon nehéz összeszedni.

A komplex gyárának számában pedig segít a FactoryComplexCalculator vagy olvass lejjebb, 1-2-t beírtam ide a fórumba én is.

A járőrözéshez sajnos először M5-ös gépeket kell venni és csak utána lehet a pilótákat nagyobb hajókba ültetni, ha van hozzá rangjuk. A Split Jaguárokban fejlődnek a legjobban. Én beraktam őket egy kalózszektor mellé, de átmentek a kalózok után és ott lelőtték őket. Késöbb lehet, hogy újrapróbálkozom.
    A Paranid rangoddal azt tanácsolom, hogy minden kereskedőhajót rendelj vissza a gyáraikba. Addig is nagyobb biztonságban vannak. Érdemes lelőni Priest's Pity-ben néhány kalózt (ott van bázisuk, sűrün megfordúlnak arra). Nomad szinten már nem ellenségesek.
    Vagypedig mielöbb megcsinálod a 10. küldit, ahol kapsz egy bányát Paranid területen és onnan kezdve szintén nem ellenségesek. A sztori befejezésével ismét kezdheted a rangnövelést, mert megmarad Nomad-on. (Én is jártam így, csak nem volt gyáram a területükön.)

Az aszteroidás küldi után jönnek a kristályok. Elvileg Argon Prime-ba kell menned, gyakorlatilag, ha szektort váltasz, elöbb-utóbb megjelenik a Tallon és rádtámad. Nyírd ki a vadászait, aztán a többit mondja.

Sok sikert!
  • Fenrir
    Hali.

Ha felrakom a legújabb peccset (2.5) akkor ezen kell valamit még mahinálni? Elveszett az eredeti dvd-m :)