20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • dimre
    Megesik néha, és nem csak saját hajók, valamelyik faj hajója is ilyenkor a bénasága miatt esik a repum.
  • tomonor
    Amúgy, ha valakit érdekel, itt egy XTM kompatibilis script, amely féreglyáratokat nyit minden 5 percben, különböző szektorokban.
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=207695
    Kép róla
    Egész ígéretesnek hangzik. ;)
  • tomonor
    Úgy döntöttem ismét felteszem az XTM-et magamnak. Csak hogy meggyőződjek róla megint, hogy mennyire nem fut a gépemen. :D XD
  • Valen
    a complexeidbe hogyhogy nem csapódnak be a kis szállító hajók?

én mikor csináltam 1-t össze vissza törték magukat szerencsétlenek
  • tomonor
    Hehe. Tesco parkoló. XD
  • tomonor
    Azt nem tudtam ,hogy olyan részletesen van kidolgozva, de amúgy tudam róla. :P Szép képek.
  • dimre
    képek
  • dimre
    Néztetek már körül alaposabban egy stationon ?
    "Élet" van mindegyikben, az összekötö elemekben futoszalagon mennek a kis csillekocsik, mint egy bányában.
    Megnéztem egy kukorica farm burkolt tányérját belülröl, fel van parcellázva a "termőföld", látszanak a kukoricaszárak. A tányér felső része üveg, lehet gyönyörködni a végtelen űrben, már csak az emberek, vagy egyéb lények hiányoznak.
  • RJoco
    A Boront én is szeretem. És szép is. Van is képem, ahogy a Botanical épp kidokkolt.
    A Spliteknek van még hasonló SY-juk, mint az Argonoké. Kidokkolásnál BUMMM!
  • JohnnyRicco
    Hát ami nekem nagyon tetszik az a BORON és a TELADI ShipYard. Ott nagy hajókkal nem kell bújkálni meg mittomén mint az ARGON-nál amikor bekell fűzni a hajót az állomásba. :) Ráadásul a BORON az sztem szép is.
  • RJoco
    Nálam ez a fajta bug az Otas küldinél jelentkezett. Visszakísértem a hajót az állomásra, majd dokkolás után megint kaptam egy üzit, hogy nem láttam-e.

A Levi-s küldinél pár Kha'ak elszökött, mikor utánuk mentem, jött az üzi, hogy messze vagyok és cseszhetem...
  • RJoco
    Abban az esetben nincs bumm, ha nem ülök benne. Akkor ki tudom dokkoltatni. Ja és persze a hajó teste a SY testében van. A Terran Asgard ment eddig a legjobban bele, majdnem a középső testet is érinti. Majd csinálok róla képet. És az a szomorú, hogy alap X3-as hajókkal is eljátsza, mint pl Mammoth. Ezért szeretem jobban a régi SY.
  • Valen
    Nekem elsőre sikerült a Leviathanos küldi, nem volt semmi gáz (azt leszámítva hogy elöször egy M3-sal mentem oda :D
  • JohnnyRicco
    Hát amúgy a Leviathan szép "kis" hajó csak annyi a bajom vele, h nem lehet PPC-n kívül más fegyverrel szerelni...

Más.: OTAS M0 missiont hogyan lehet fölvenni ?
  • Legend
    alapesetben úgy néz ki a Levi küldi, hogy megközelíted, jelzik hogy örülnek neked, majd le kell vadásznod egy Xenon flottát utána egy Khaak flottát is. miután mind egy szálig kiírtottad az enemyt, kapsz egy üzit, hogy mehetsz Argon Prime-ba fogadni az Argonok gratulációját. miután elhagyod a szektort, az eredeti Levi eltűnok a játékból...

nálam az a bug, hogy elugrok Argon Prime-ba, és semmilyen jelzést nem kapok, pedig azonnal üzenniük kellene, amint átléptem a kaput. ha visszamegyek, a Levi még ott van a helyén (és a flottám véres maradéka), megint üdvözölnek, megint jön a Xenon+Khaak minden alkalommal, ha elmegyek és visszajövök. ezer variációt kipróbáltam a témára, most már csak sportlövészetre használom ezt a bugot.
  • JohnnyRicco
    Na SETA-ztam kicsit miután elugrik. Ez valami bug. Még fele pajzsa megvolt és kb az a 35% hullja is ami már a megérkezésemkor is megvolt neki. Na egy rövid idő után elugrik. Kapok egy üzit, h hova a francba megyek, miért hagytam ott a hajót ? ( jó vicc attól függ honnan nézed... ahol én álltam onnan Ő távolodott, hiszen nem én ugrottam el :) nem tudom mit néznek a másik hajón de biztos nem engem... ) Röviddel ez után kapok egy üzit, h a hosszú távú érzékelőik szerint elpukkant a Leviathan szóval Failed. Remek...
  • deph
    Még nem, de jó ötlet! Köszi!

Valaki talákozott már ezzel a terran M0-al The Moon szektorban?
  • vecsi71
    A tiltott terület menedzser csriptet felraktad?Mert ezzel lehet beállitani mely szektorokba ne menjenek a hajóid.Rjoco honlapján fent van.
  • deph
    Hogy lehetne azt megoldani, hogy az UT-im ne menjenek be egy szektorba?
    XTM-ben Moon szektorban van egy nagy M0-ás, ami minden hajómat kilő. Hiába adom meg, hogy ne menjenek oda, akkor is odamennek.
    Már 3 UT25-ösöm bánta.
  • Amaro
    A kézikönyvben megadott pilótaköltöztetés anno tökéletesen működött nekem, csak arra kellett figyelni, hogy mindkét hajó azonos szektorban az űrben lebegjen, mikor a parancs kiadásra kerül. Nem árt némi türelem, mert amikor kiválasztod a tranzakció bázisát, eltart egy egy darabig, míg mindkettő bedokkol. Áru ne legyen a raktérben egyiknél se, mert hajlamos megkeverni a dolgokat - igazi kereskedő nem hagyja veszni a portékát, inkább meg se moccan
  • Legend
    Bocs, a linkvarázsló megkeveri a linkeket, ha nem tudtok megnyitni egy linket, töröljétek ki az URLjéből a www.sg.hu/ résztmert ezt biggyeszti oda teljesen fölöslegesen az URL beszúrás.

Kézikönyv: http://www.egosoft.com/download/x3/files/X3_Reunion_1.4_English.pdf
  • Legend
    Kézikönyv itt, pilótaköltöztetés az 51. oldalon. Ez nem az aktuális verziószámú, de fontos támpont. Én simán letöltöttem ZSZSO linkjéről az igencsak kibővített kézikönyvet.

Ha el akarod b***ni a játékodat, sőt az egész családét, innen töltheted le a csodatevő scriptet: LV's Cheats

Most újítottam be a PC-met, hogy jól fusson rajta az X3, jelentős javulást értem el, most elmegy... ezekszerint bármely más játék csak úgy süvítene :)
  • KoRoN
    Legend: Köszi az infót, hol lehet kézikönyvre szert tenni, amiben ez is benn van, /itt lejjebb ZSZSO ír egy linket, de ha elindítom a letöltést, mindig kiírja, hogy az oldal nem érhető el/?!/, egy kézikönyvszerü valamit valahol töltött le egyik fiam, de abban ez nincs benn. Egyébként, egyik fiamat érdelkelné a klónozó program, de nem találjuk, az előzőekben általad is megadott linkek nem mükszenek. /a nevét, ha megadnád. / Nem szeretünk cheatelni, de ultima ratioként későbbiekben szeretnénk egy -két szép sohnent, vagy egyebet begyűjteni, ha majd egyszer végiggyurjuk a progit. /Csak addigra lehet, hogy nem lesz elérhető a script, ezért előre szeretnénk begyűjteni/. Dimre,: az utvonal számítás valóban szörnyű, ennél elképesztőbb már csak a rahedli sok aszteroid, ami uo. képtelenség bolygóközelben, ráadásul szinte minden bolygónál. Megpróbáltunk átvonszolni egyet gyárastól a szomszéd rendszerbe, abban bízva, hogy erre nem számoltak a programozók, és valahogy átjuttatja a kapun a gyárat az aszteroiddal, de sajnos megsemmisült, cakonpakk. /azért egy képet kimentettünk az őrültségről, ha valakit érdekel./ Az autopilóta másik típushibája, hogy a kapufának viszi a hajót, és szorgalmasan addig veri neki, amig el nem füstöl. /hogy a rák a máját rágja ki a trehány programozójának/. Az sem a programozókat dícséri, hogy erőművet kell a játékhoz készíteni, inkább az optimalizáció teljes hiánya. Annyira nem jó a grafika, hogy indokolná a nagy teljesítményigényt. Semmivel nem jobb a grafika az Edge of chaosénál, pl. Nézzétek meg az Assasin creed graf.-ját, az ehhez képest mit mutat, és nem kíván annyi teljesítményt, mint ez. /Én nem játszom ugyan ilyet, de az egyik gyerek igen/. Talán a következőben javítanak valamit, de ezek a németek, vagy török vendégmunkások, nem valami bizalomgerjesztőek precizitás terén, a kiadójuk viszont elég erőszakosan sürgeti őket... Apropó, a képeidből azt látom, hogy a kristálygyártelepet nem kötöd össze a szilikonbányával. Miért? Az x2-t azért hagytam egykor abba, mert baromira idegesített, hogy saját magamtól is ugy kell vásárolnom, , ha autora hagyom a gyárat, itt össze lehet kötni, de csak a gond, frász van vele...
  • dimre
    Csatlakozom az elöttem irokhoz nálam is volt baleset a komlexek összerakásánál.Mostanában ha lerakom az elsöt kijelölöm és F3 bill. körbesasolom, hozzáillesztem a következöt megint F3 és igy tovább.
    Nálam inkább a teherhajók repülési technikájával vannak problémák, lehet hogy részegek a piloták, vagy drogoznak. Alkalmanként beleszállnak egy hirtelen felbukkanó aszteroidába, vagy harang módjára kongatnak egy gyárat, nem gyözöm a hullazsákokat venni.
    A kereskedő pilotákról leszoktam mert elöbb emlitett társaikhoz hasonló
    kiképzést kaphattak, valószínű a Japánoknál, egy dolgot biztos megtanultak az önfeláldozást.
    Station managert használok a teherhajókhoz, ezen belül a Commercial Agent menüt pár hajóhoz, akik lelkesen informálnak jó és kevésbé jó kereskedelmi helyekről,közben vásárolnak eladnak, valamint közlik ha láttak a közelben ellenséges hajókat, stb. Hasonlóan müködnek mint az UT-k.
    képek
  • Legend
    Biztos, hogy elugrik? Ha egy nagy hajó erős fényjelenség kíséretében eltűnik az mást is jelenthet, mondjuk felrobban...
    Egyébkénta Levi küldi szívás, én is szívok vele, az XTM fórumokon is van pár panasz - nekem azzal magyarázták, hogy túl régen vállaltam be a küldit, és majd fél évre rá teljesítettem, közben skripteket telepítettem, patcheket raktam fel szóval megkavarodott a mesterséges intelligencia.

RJoco: a legnagyobb hajók azért robbannak fel, mert kidokkolás után azonnal manőverezni akarnak, de túl nagyok és kevés a hely hozzá. Autópilótával jelölj ki egy pontot a SY-tól jobbra vagy balra vízszintesen egyenes vonalban, hogy oda menjen, akkor egy darabig egyenes irányt tart. Sajnos egyenként odafigyelve kell kezelni a behemótokat.
    Van egy kivétel: amikor látod, hogy kedvenc M0-ásod teste itt-ott "beleolvad" a SY testébe, akkor kidokkoláskor garantált a bumm, pl. Leviathan vs. Argon SY.

KoRoN: Úgy raksz át pilótát, hogy teljesen felszereled az új hajót KIVÉVE a MKIII és semmilyen Fight Softvaret nem raksz rá. A régi hajó menüjében az orders-special: move pilot to new ship-et választod. Kijelölöd célpontnak az újat (kell hozzá Special Command Softvare). Megjegyzem, én ezt sosem próbáltam (kézikönyv 51. oldal)
  • tomonor
    :/ tőcs le egy másikat.
  • Vitez77
    Nem tom megnyitni. Roh@dt adobe -_-
  • JohnnyRicco
    Lenne egy kérdésem. Elvállaltam a Leviathan missiont de nemigazán értem miért nem megy. Odaugrom a flottámmal ahová kell ( edddig mindig vmelyik pirate szektor ) és odavitorlázom hozzá. Meg is kapom az üzit, hogy súlyos sérüléseket szenvedtek és reaktor problémáik vannak. Ehhez képest kb 5 perc után elugrik. Pár ( kb 10-12 db ) Xenon L, M vegyesen már vígan reszelik a pajzsát. Van még ott egy Titan és egy Centaur MKIII Vanguard. Ezután nem történik semmi sem. Mi lehet a gond?
  • JohnnyRicco
    Uhh köszi tényleg nagyon jó kis stuff sok hasznos infoval...
  • RJoco
    Erről el tudnék viselni egy magyar fordítást.
  • RJoco
    Ja, gondoltam. Szomorú is vagyok. Na mindegy, akkor majd távirányítással vásárolom meg az új nagy komplexem állomásait.
  • tomonor
    Na meg a New Horizons mod elkészítésében is egítenek. :)
  • tomonor
    Nem fognak egyelőre... Az új X3-man dolgoznak. :)
  • RJoco
    Azért kiadhatnának még egy javítást az XTM-ből. Bedokkoltam az Asgard-dal egy Argon hajógyárba, de úgy istenigazából. Kidokkolásnál mindketten felrobbantunk. Ilyen hiba elő szokott fordúlni a Mammoth-tal is.
    Jobban szerettem a régi hajógyárakat.
  • KoRoN
    Hálás köszönetem a tanácsokért, bár én a lemezen levő utiban, amit hiányos angolommal alaposan többször is átrágtam, nem találtam semmit az UT áthelyezésével kapcsolatban. / a gyárépítésről sem. / /Az x2-ben körülményesen , elméletileg lehetett, de nekem nem jött össze/. Megpróbálkozom ismét a dologgal. A közelségre nem gondoltam. Az előző, "sima" x3-ban inkább túl távol voltak egymástól, azt hittem, az a probléma . Most inkább jól összezsufoltam őket, lehet, hogy tényleg ez okozta a gondot. Köszi mégegyszer, jövök Nektek eggyel... azért, ha még valakinek van még hozzáfűznivalója, tanácsa, nagy örömmel veszem. Erről még nemigen volt szó a fórumban, legalábbis abban a 8-9000 hozzászólásban, amit elolvastam, /pedig csak modemes hozzáférés elérhető innen, gondoljátok el.../
  • RJoco
    1. így van. Én nagyjából 6 km messze rakom le a gyáraimat egymástól. Szép rácsos hálóban és síkban. A bányákat, ha nagy a kavics, akkor messzebb. Érdemes felrakni az FCC-t, azzal könnyen lehet mozgatni a gyárakat.
    2. Sajna nekem csak G11-em van, így nem raktam fel a scriptet és nincs is ilyen hibajelenség.
    3. Valahol a Commands menüben keresd a parancsot.
    <Jobb szeretnék valami önálló, gondolkodó Sim-et, mint ami Asimov könyveiben is megjelenik.>
  • Legend
    Remek kézikönyv, bár a lelkes X3 játékosok zöme nem hajlandó "olvasgatni", itt a fórumon rengeteg olyan kérdés hangzik el, ami benne van a sima játékhoz mellékelt kézikönyvben (PDF a lemezen), lásd #13070: Universal Trader áthelyezése másik hajóra.
    Én azért hálás vagyok érte.
  • Legend
    Igen, lelassul a gép, ha "hazamegyek", főleg, ha hajókkal is tele van - legközelebb lemérem azFPS-t.
  • Legend
    1: Nálam komplexépítés során volt pár robbanás. Akkor van gond, ha két összekapcsolni kÍvánt állomást túl közelpozícionálsz egymáshoz, ekkor ütköznek, és felrobbannak, megkapod az üzit, hogy melyik okozta. a robbanás nem feltétlenül azonnal következik be, elhúzódhat, mert ha csak finoman érintik egymást, csak kevés kárt okoznak egyszerre, ami viszont egyre gyűlik és gyűlik, végül akkora lesz a károsodás, hogy mindkettő elpusztul, a komplexum összekötőcsövekkel együtt. a vicc az, hogy egy hangjelenség is párosul hozzá, ha közel mész egy hajóval akkor sorozatos kongó hangokat lehet hallani - viszont nem látható a különálló gyáraknak a Hull értéke, ha össze vannak kapcsolva, csak a hangból lehet kikövetkeztetni, hogy gáz van. Ha pedig bánya robban, az viszi az aszteroidát is. Mindez nálam többször előfordult.
    2: Battle Computer-t a Logitech G15-ös billentyűzethez készült X3 LCD Applet rakja a Játékba. Ha ilyened van akkor ettől van ha nem, szívás.
    3:Lehet.
  • KoRoN
    T. Iparbárók, ~Baroneth-ek! X3 proletárjai egyesüljetek!
    Általános felhívás, minden tisztes, és ~telen játékoshoz!
    Vészhelyzet miatt mindenki tapasztalatát kérem.
    1/. Egyszer már jelentkeztem, a sima x3-ban felrobbanó aszteroidám miatt, /melyre cristal, argnu, cahoona, SPP gyárakat kötöttem komplexumba, de ugy felrobbant, hogy az aszteroida is megsemmisült/,
    időközben ezt hagytam a fenébe, felraktam az xtendedet,scriptek nélkül, csak meztelenül, és most, hogy bővítem gyártelepemet, szintén a silicium alapra, láss csodát, ismét kezd összedőlni. Ezuttal, mivel Cristal L -t telepítettem, a Sun oil finomító okozta, az üzenet szerint, silikon bányám pusztulását. KÖNYÖRGÖM, MIÉRT? ez nem lehet véletlen, vagy mégis? Vecsi írta Tomonor oldalán, hogy neki is felrobbant, más nem írt ilyet. Vagy kellene tudnom valamit még erről az építkezésről, amit nem tudok? nekem nincs semmi könyvem a játékhoz, ha ilyenben írtak volna valamit. Egyébként, a sima /vanilla/ verzióban megfigyeltem, hogy ha nem megyek az Ore B.-be, akkor nem robbanik fel a létesítmény, de ha ott időzök, főleg a bázisomban, hosszabban, akkor robbanik. 2/. Más: fiamnál battle computerként jelenik meg, nálam "readtex valahány" -ként , és már nem is kapható. Ez bug, vagy telepítési probléma vajon? egyébként, amikor még lehetett kapni, kipróbáltam egy LX-ben , de nem lehetett installálni. Hol, és hogyan működik ez az eszköz? 3/. Az x2-ben át lehetett vinni a keresk. hajó kapitányát más hajóra, itt nem tudtam. Nem tudjátok, egyáltalán lehet-e itt ilyet? Hálás lennék, ha segítenétek, mert addig nem folytatom, amíg meg nem tudom a szörnyű valót. <És ha néhány napon belül nem tudom folytatni, szellemem be fogja zárni Legend összes kapuját, felrágja az összes Ollerusát, és Bayamonná változtatja a Sohnenjeit, xenonok fogják felprédálni a PC-től balra eső szektorát. RJoco az X3 indítása után a legujabb Sim's játékba cseppen, ahol babákat kell púderezni, tomonor még kiskoru, csak felfüggesztettet kap /pl orra függesztett kilónyi pattanás/, DImre pedig... stb... stb... pedig nem is vagyok bosszúálló...! > Ha válaszoltok, három kérdésetek teljesítem!!![#conf]