20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    a szöveg lemaradt o.o

"csak irigy vagy mert nekem ilyen gyors a hajó,, bibi :P"
  • tomonor
  • KoRoN
    Bocs, Tomonor, igazán nem akarok kötekedni, de a kipimpelt hajód képére folyott a reggeli padlizsánlekvár, vagy mitől olyan elkent?
    Más: a Nova XTM-ben is ott van, / eddig 2 különbözőben legalábbis találtam, a jelenlegiben nem kerestem még, mert nem használom, tul lassu, de megkeresem most. / /a -12 , 1, -19 koordinátán kerested? mert sok helyen téves a közlésekben az előjel, pl az Akelai Bustert is -30 x-re írják, 30 helyett, stb/
    Megjegyzem, a teherhajók már nem az XTM-hez valóak, itt már tul erős vadászok lesnek rájuk, /a vanillában is alulméretezett pajzsuk voltak!!/ , minimum a Sleipnir az, aminek min. esélye van. Amellett, hogy az X3 addiktív, jó játék, tapasztalatom szerint a VILÁGTÖRTÉNELEM LEGGAGYIBBAN KIVITELEZETT, LEGÖSSZECSAPOTTABB, LEGKEZELHETETLENEBB, kb. PRE-ALFA STÁDIUMBAN KIADOTT JÁTÉKA. Ha az átkaim 1/Terányi részének ezrede egy minimálisan is befolyásolja a valóságot, a készítő dolgozók már hazamentek a sikeres kemoterápia után, de a felelős kiadónak most terjed a rák a gerinccsövére, és azt nyomva addig fog tekeregve szenvedni, amig én a játék közben káromkodni fogok /tehát, örökkön-örökké. MEGÉRDEMLI!!! Har, har har - mondom én, a világ egyik legtürelmesebb -ez igaz! - legszelidebb -ez talán nem annyira- játékosa./ Uff!
  • Legend
    Ja és természetesen amaga a kézikönyv, amit a játékhoz adnak. igaz a játékmenet peccselődött azóta, hogy kiadták, de nem is amiatt fontos, hanem a háttérleírások miatt, hogy tudd ki kivel van és miért. Nagyon gazdag infótár fegyver és árú leírásokkal, főleg a játék hangulata miatt ajánlom (megint), nem a játékmenet miatt.
    Kézikönyv
  • Legend
    Nekem is van kiskönyvem, kell is mert rengeteg hasznos tippet lehet összeszedni, de nem szabad ezeket törvényként betű szerint venni, csak irányelvként használni. A leghasznosabb kompiláció az X3 Handbook: link

Scrop map-ján kívül egy másik rendkívül hasznos progi számomra a hajók statjait és 3D-s grafikáját bemutató X3 / X2 SHIP & FACTORY MODEL 3D VIEWER : link (ez eszi a gépet, eléggé laggol kisebb gépeken, de ki lehet kapcsolni az animációt)
  • Vitez77
    LOL én otthon egy kisebb könyvet szedtem össze és nyomtattam ki különböző fórumok hozzászólásaiból, tippjeiből, adataiból stb, mindenféle térképpel XD
  • Legend
    Két dolog:
    1: A teherhejókra kell fegyver, méghozzá missile defence parancssal. (szerintem)

2: Az, hogy nem tudjátok, merre kell keresni ezt-azt, azért van, mert más-más térképeket használtok, általában statikus, előre megrajzolt régi túlhaladott térképeket, amik legfeljebb tájékoztató jellegűek.

Ha egy olyan térképet szeretnél, ami a TE JÁTÉKODban mutat MINDENT, és interaktívan reagál, változik, módosul a TE JÁTÉKMENETED szerint - állomások pusztulása-építése, átnevezése, talált hajók megléte, aszteroidák átvontatása új helyükre - mindezt a SCORP MAP nyújtja.

Én úgy játszom, hogy a PC-n megy a játék, és egy laptopon állandóan megy mellette a Térkép, nem kell kilépegetni. Régebben egy nyomtatott térképet használtam eléggé megkérdőjelezhető pontossággal.

Scorp Map

(megjegyzés: azért ez sem csodaszer, a található konténereket nem mutatja)
  • tomonor
    alapba kell lennie ott novának, nemtudom mit kurt el neked az xtm... amugy egy nováért nem kellett volna letörölni a játékot... xD
  • crossy104
    Letöröltem mindent, feltettem az alap, azt hiszem V 2.0.0 játékot.Ebben van ott Nova???? Légyszives segitsetek. Köszi!
  • tomonor
    Pályázat: küldjétek ide a kedvenc/személyes/vagy aktuális hajótok képét, és én pedig majd felrakom őket az oldalamra, kispécizve.
    Fontos, hogy teljes felbontásban, max grafikával fényképezzétek le (F9 alapba), irjátok ide a nevét és a pontos típusát. Továbbá írjátok le hogy hogy spécizzem ki.
    Egy képet küldjetek, majd azt lekicsinyítem, és ahogy kivánátok, kipimpelem (bár igaz, nem vagyok egy nagy photoshop szakértő).
    Mindenesetre itt van az én saját hajóm, úgy hívom hogy Eclair :D
    Eredeti kép
    Megszerkesztett kép :P
  • tomonor
    dee, ott a nova az unknown sectorba, én is ott találtam és azt használtam egy ideig. szerintem neked nem a legújabb XTM verzilyó van fent, crossy...
  • RJoco
    Nem kell törölni a játékot, a válasz nagyon egyszerű:
    A Nova az XTM-ben nincs az Unknown Sector-ban. Másol még lehet találni, de onnan kivették.
    Valószínű az is, hogy nem a legújabb XTM-et használod vagy pedig hiba csúszott a telepítésbe, mert a Sohnen gömb Last Frontier-ben lesz található. Az ismeretelen Sohnen hajók csak az első Sohnen küldi után nem fognak rád lőni, addig ellenségesen viselkednek.
    Az első küldit Maelstrom-ban találod a keleti kapunál.
    De elöbb nézd meg, hogy az Otas HQ-n a Marines 20 ECr. Mert ha nem, akkor tuti, hogy rosszúl raktad fel az XTM-et.
  • crossy104
    Komolyan mondom ez vicc!!! Nincs ott a nova.Valakik szétlőtték.Ennyi volt, letörlöm.Elegem van belőle.Többször is próbáltam.
  • tomonor
    nemtudom, nekem alapba last frontier-be rakta őket, de biztos azért, mer én plot-ot jáccottam. Igy nem fogja bezavarni a Bala Gi missziókat. (bala gi XTM-el csak a plotba működik, illetve van hozzá egy aktivátor de engedélyezni kell hozzá a script editort+script is kell)
  • crossy104
    Remélem birok velük a skorpioval.Jó lenne már megtalálnom azt a nyamvadt Novát!Egyszerűen nincs.
  • crossy104
    Visszalvastam, de másoknak is ott van a " halálcsillag" ahol nekem, a kaputól kb. 130 km-re.Azt meg is találtam ahogy irták, de nem akarok bemenni.Mindegy.Szóval a Nova valószinűleg a kaputól az első aszteroidánál lesz?Majd keresgélek.Csak van néhány idegesitő idegen, az egyik hajójuk kb.500-al megy.Nem kalózok.
  • tomonor
    érdekes, ugyanis a halálcsillag () nekem alapba Last Frontier-be van, de az unknown rendszerbe, amint kiépsz a kapuból, célozd meg az első aszteroidát előtted, és usgyi. De sztem te rossz XTM verziót használsz.
  • crossy104
    Attól féltem, hogy meg kell csinálni hozzá a nagy bázisos küldetést.Probáltem bemenni a bázisba, de elvéreztem.Nem baj, mert a Nova érdekell.Csak nincs meg.
  • crossy104
    Igen! Maelsrom, utána unknow, ismér unknow, ott vagyok ahol valami nagy halálcsillag szerű bázis van. Beütöm a térképen lévő kordinátákat, de nincs Nova.Pár ellenséges hajó van csak és a bázis.Más nincs.Igazán segithetnétek, mert kb. egy nap alatt értem oda a scorpioval.Nemrég kezdtem a játékot. Köszi!!
  • tomonor
    várjcsak, előbb átmész maelstromból egy unknown-ba, aztán megint tovább mész egy unkonwn sectorba. igy csintad?
  • BuriP
    Ellenőrizd a kordinátákat, és azt hogy jó vektoron XYZ használtad őket!
    abban a szektorban (legalábbis Vanilliában) gyakorlatilag nincs is hajóforgalom nemigen lőhették szét, és aknák sincsenek. A gazdátlan hajókkal álltalában nem szoktak foglalkozni se kalózok, se xenonok vagy kha'akok, csak ha birtokba vetted már cuppannak rá együttes erővel.
  • BuriP
    Az Mk3-hoz nem biztos hogy érdemes fegyvert venni,mert még nekiáll harcolni, és teherhajó azt nem tud (a kis hajók túl gyorsak neki nem tud rájuk fordulni,véletlen ha egyet is kilő! A fegyverek amiket álltalában rájuk tudsz rakni meg gyengék, meg sem sebezni a nagyobb vadászokat. A pajzsot még supertrader-nél - ahol 5x25MJ - is pillanatok alatt leszedik.). Inkább meneküljön! Fighter drone-t lehet venni, sőt saját maga is beszerez párat.
    Ments sokszor, mert mire a gép szól (ha Szól!) hogy megtámadták az egyik
    hajódat már csak az üzenetet nézegetheted a menüben hogy kilőtték. Mire megkeresed a szektor, és odaugrasz már a támadó is messze jár sokszor.
    De ha jól emlékszem a "Universal Trader" opció már a 8-as szinttől él. Persze csak ha megvan minden feltétel és felszerelés hozzá.
  • crossy104
    Sziasztok! Elmentem unknow szektorba a nováért, de nincs az adott kordinátákon. Mitől lehet ez? Nem találom. Előre is köszi a segitséget.
  • antigua
    Hi bentorrents!

Köszi a választ, segítségemre volt !!!!
    Látják uraim így kell egy tartalmas, és velős választ adni a
    rászorultaknak ( kezdőknek )!Végül is ezt a szerepet illetett
    betölteni ez a fórum, a segítségnyújtást.
  • bentorrents
    szia Antigua,

kösz a priv választ, sajnos station manager ügyben még nem vagyok otthon, mivel még sem a bala-gi küldit nem csináltam meg, sem a equipment dockot (vagy trading stationt) nem vettem. most éppen a csatahajókat tesztelgetem és gyűjtögetek.

A trade mk3-ról röviden:
    ha jól emlékszem a Teladi equipment dokkokban lehet csak kapni. megveszed egy jól felszerelt nagy rakterü...stb kereskedő hajóra (ha már több milliót költesz rá nem érdemes sajnálni a pénzt a max pajzsokra és fegyverzetre sem + egy pár fighter drone-ra.
    A hajón a command console parancsnál elsőnek be kell álltani a "home base"-t: azt az állomásodat ahova a hajó tartozik. Ez azért fontos, mert a hajó abból a pénzből fog gazdálkodni később ami az állomáson van (Vagyis oda kell transzferálni némi casht). A trade mk3 szoftver lényegében egy pilóta akinek a szintje/tudása folyamtosan nő. Elsőnek a trade parancsal között beküldöd 1 biztonságos szektroba és kiadod neki a "start sector trader" parancsot (pl. home of light, empire's edge, queen's space). Ekkor a hajó elkezd a kiválasztott szektoron belül kereskedni és fejlődni. (Ha rákattintasz a hajóra felül a név mellett egy szám jelenik meg amely a szintjét mutatja a pilótának. A különböző szintek különböző tudást és kereskedelmi szintet takarnak. A 10. szint elérése után lehetséges a trade parancson aktiválni a "start universe trader"-t. Ehhez a hajónak rendelkeznie kell jumpdrive-al, némi energia cellával és az alapvető szoftverekkel (ezzel kapcsolatban több verzió is van, hogy mire van szükség, de ez a kettő tuti kell). Ekkor a hajó elkezd az általad ismert univerzumban kereskedni. Ekkora már egész okos a pilótád: ha megtámadják automatikusan menedéket keres egy államáson ,illetve kiereszti a dronokat és vészugrást is végre tud hajtani. Ha valami gebasz van és elakad akkor értesít és persze egyre jobb üzleteket köt. Több helyen is olvastam, hogy javasolnak fighter kíséretet is a kereskedő hajókhoz, erről nincsen tapasztalatom. A hajó ekkor már milliós nagyságrendben keres neked...

egyébként a kereskedelem 1-ik legjövedelmezőbb formája, a komplexumok éptése. ha sikerül egy minden alapanyagot előállító gyárkomplexumot összeállítanod, akkor onnantól kezdve, csak a végtermék árát kell kedvezően beálltanod (a piaci ár alatt valamivel) és az árudat megveszik a keresekdők maguktól. ha ezt nem akarod megvárni, akkor a komplexumhoz kereskedőhajókat rendelsz és beálltod, hogy a végterméket adja el a legjobb áron és innentől automatikusan eladja a készterméket...

és akkor még ott van a kalózkodás (hajófoglalás és eladás), illegális kereskedelem, küldetések végrehajtása amelyek mind mind jövedelmezőek...

hu asszem ennyi mára,
    hali
    Ben

• antigua
    Hi Tomonor !
    A Trade mk3, köszi ! Egyébként miútán megvettem és használni akartam a
    command consolon az új parancsokat nem élnek. Ez miért lehet?
    Valami homebase-rol magyarázz ! Próbáltam az order menüt majd a consolban találtam egy homebase- feliratot, de hiába akartam itt meghatározni a bázist nem csinál semmit. Én keresem rossz helyen ? A játék biztos hogy jól működik mivel eredeti. Segíts már kérlek, de ha lehet ne egy szóban ! Köszi eddig is a hozzászólásaid !

• tomonor
    Még csak most esett le, hogy a Boronok a VÍZBŰL VESZIK KI A ZOKSZIGÉÉNT!!
  • tomonor
    crack? minek? nem fogja haza vágni, sőt crack se kell. Legalább is nekem nem kellett.
  • bentorrents
    sziasztok,

időről időre játszok az x3-al amikor időm engedi, s most megunt ujra kezdtem egy fél éves szünet után. Utoljára a 2.0.0.2-ás és XTM-el megspéketl verzió volt fent. Láttam, hogy mindkettőhöz van frisstés,de
    valyon nem vágom haza a jó öreg crackemet ha felrakom az 5-ös verziót? ehhez várok segtítséget (emailre ha kényes a téma!) ezer kösz
    [email protected]

gondolom az xtm-et lehet minden "következmény" nélkül updatelni...??
  • tomonor
    MK3 trader?
  • antigua
    Sziasztok !
    Hogy lehet a kereskedést automatizálni az X3-ban, mert az hogy állandón bekell dockloni majd átülni a másik szekérbe és így felváltva kereskedni vagy harcolni elég idegesítő.Úgy tudom a station manager lenne erre jó, de azt nem tudom használni.Remélem az alap játékban is meglehet ezt oldani, mert ha nem az nagy szégyen a készítőkre nézve.Egyébként szerintem a játék, helyenként idegesítően rosszul lett megtervezve !!! Ott van pl. a freelancher na az átgondolt,de az x3 ????
  • tomonor
    Nagyon messze van a nyugati vonalon. Utánna ha átértél, akkor 60 fokba balra fordulj és ott is megtalálod majd a kaput.
  • klb
    -181.6 , 0 , 0
  • crossy104
    Sziasztok! Maelstorm-ban vagyok, mennék tovább nyugatra, unknown szektorba, de nem találom órák óta a nyugati kaput.Segitsen valaki légyszives!!
  • tomonor
    Én ezt úgy oldottam volna meg, hogy még a navigációs szoftvert is átteleportálom, kiugrasztom a mamba-t egy biztonságos rendszer állomására (lehetőleg shipyard) és a Busterrel meg kimanőverezgetek. Nos, nekem van az a cheat, hogy ha bekapcsolom a SETA-t akkor nagyon belassul a játék, és nem tudnak az ellenfelek lőni, így el tudok menekülni (néha van haszna a laggnak ) ám a Pirate Reaver és még egy másik kalóz M1-es ott abban a rendszerben mindig bekavar. Nos, én a novámat kappoltam így, a lenti last frontier melletti rendszerbe, ahol a BALA GI küldetés is folyik. A novám ugrott, én meg átküzdöttem magam a két unknown sector-on meg Maelstrom-on, utánna már sima ügy volt. ^^
  • Legend
    Vanilla X3-ban nincs annyi kalóz a környéken, de XTM-ben Két extra kapuval gazdagodott a szektor, ezeken annyi kalóz áramlik be, hogy inkább hagyd a fenébe. Én úgy oldottam meg, hogy egy gyors Busterrel megközelítettem a Mambát, átteleportáltam a Jumpdrive-omat + Energy-t + magamat, aztán uzsgyi. A Buster maradt.
  • crossy104
    Köszönöm mindenkinek!!!!
  • BuriP
    Harcolj sokat, minnél nagyobb a harci rangod és jobb a hajód annál kevésbé kötözködnek a kalózok, ellenben ha könnyű prédának látszol, vagy "távirányításon" van egy hajód, azonnal nekedesik az összes4
  • BuriP
    A kalózok ellen nincs más megoldás kinyírni őket. Esetleg nézz vissza időnként a rendszerbe újra meg újra, állandóan változik a számuk. A hajót az aknák miatt lentről közelítsd meg, és arra is távozz vele!
    Vigyázz mert ők is berobbanthatják az aknákat véletlenül is, veled és a mambával együtt!

mundjuk nekem személy szerint nem jött be a mamba, az a 25-ös shild egy vicc egy M3-as vadásznak.
  • tomonor
    Hát, vegyél egy mambát. xD Vagy vigyél be egy titán-t, és tisztícsd meg a rendszert a mambáért. Vagy csak próbáld belőni, hogy éppen ne legyen a mamba fele nagy kalóz forgalom. xD