20430
-
SaGa #14429 Amennyiben nincsenek plusz scriptek a rendszerben, csak az xtm, még nem is annyira vészes a terhelés. A Roguey modhoz (ami jóval kisebb, mint az XTM) felraktam egy halom scriptet és visszajött a 10x-es SETA alatti szaggatás, 8-15 FPS. Úgy 12-15 scriptet lecsaptam (igaz, helyettük raktam be 4-5 komolyabbat, Cycrow guildjeiből) és megszünt a probléma,k most úgy 50 FPS-t látok normál üzem közben, amikor az adott szektorban úgy 50 db hajó futkorászik...
Szóval, akinél akad, és vannak fent scriptek, próbálgassa, mit tudna kikapcsolni... -
24" monitor, 1920*1200 felbontás, és az XTM megy mint a golyó. Mikor végre az asztalra került a hosszas válogatás után kiválasztott csoda, sokat teszteltem 1280-as felbontástól felfelé. 1280-ban előtte simán ment egy ellenséges szektorrendezés, ezt nem szerettem volna elveszíteni, ezért nagyon féltem a nagy felbontásoktól. Kellemes meglepetés, hogy semmi szemmel látható lassulást nem vettem észre, akadás pedig egyáltalán nem lépett fel. A monitor alatt futó vasat inkább nem részletezném, kevesebbért is öltek már embert 
. A lényeg, hogy az X3/XTM sajátosságaiból kifolyólag amilyen szinten elmegy 1280-ban, azt megkapod 1920-ban is, a szélesvászon sem okoz neki problémát. (a tesztek X3 2.5 + XTM segítségével folytak)
-
tomonor #14427 Én most adom el a counter strike accountom hogy legyen pénz az új X3-ra... 

-
Legend #14426 Az XTM jobban falja a gépet, mint a vanilla, ez tény. De mi lesz vajon a Terran conflict Vanillával, amiben erős az XTM-es hatás és rengeteg csillivilli extrát kapott???
Tehát ne lepődj meg, ha a boltban visszakérdeznek, hogy "Jó-jó, de melyik X3 fusson 25 fps-el? a Reunion, vagy a TC?? Reunionhoz még tudunk külön rendelni gépet, de a TC-hez......."
Részemről egy naaagy monitorral akarom apgrédelni a gépparkomat, de még ki kell nyomoznom, hogy 24"-os monitoron mennyire lehet játszani...persze max. felbontással
.
MartinIsti: sok sikert, kíváncsi vagyok a végeredményre, DE: addigra már valószínűleg sokan a TC-t toljuk már, úgyhogy inkább arra gyúrjál (vaze).
Remélem, HAMAR elkészülnek a kedvenc mankóim a TC-hez: Scrop Map by Scrop, X3 Trainer by Bytefresser, és az X3 / X2 SHIP & FACTORY MODEL 3D VIEWER by exogenesis
.
antigua! én is mindenhol X3mat látok, az a háttérképem (nekem is). -
MartinIsti #14425 Üdv minden X3 játékostársnak! 
Már többször nekifogtam a játéknak (gondolom nem egyedüliként
) és mivel félig-meddig hobbim, hogy minden aprósághoz megpróbálik valami használható adatbázis-modellt kitalálni, természetesen ez is sorra került (és egyáltalán nem apróság szinten). Az elmúlt 1 évben többször is előtérbe került a gondolat aztán nem volt rá időm (suli+munka+baba együtt), de most megint akadt egy kicsi a nyáron, illetve az http://www.x3-reunion.at/en/database adminjától kapott füles alapján kipróbáltam SUU frissíthető térképét, amihez járul egy olyan szkript is, ami kinyomja az összes rendszer összes állomásának kereskedelmi adatait.
Ha ezt beszúrom Excelbe, akkor néhány egyszerűbb VBA makróval át lehet pofozgatni adatbázis motorok számára emészthetőbb formára (amolyan ténytábla jellegűre, ha ez mond valakinek valamit), és innentől kezdve csak a megfelelő SQL utasításokat kell megírni hozzá. Én nagy küszködés árán összehoztam egy olyan SELECT-et, ami az összes termékhez (extension-ök meg ilyenek szándékosan nincsenek benne, de beletehetőek) hozzárendeli azt a szektort/állomást ahol a legolcsóbban lehet venni és a legdrágábban eladni (kizárva az olyanokat ahol 0 a kinálat/kereslet), csak a játékos által már ismert szektorokat beszámítva, ezenkívül a végére biggyesztek egy profit mezőt, ami a kínált és keresett mennyiséget, illetve a megadott rakteret figyelembe véve számolódik (termékenként tetszőleges számú lehetőség kérdezhető le, én 2-t választottam ki).
Ha valakit érdekel a dolog, és szívesen segítene nekem optimalizálni (mert jelenleg elég körülményes a használata, és lehet, hogy inkább a játék elején hasznos), továbbfejleszteni (pl. tervben van egy olyan funkció is, amivel meghatározható, milyen gyárat hová érdemes telepíteni), várom a hozzászólásokat!
Amúgy pedig ez az univerzum eddigi legjobb játéka számomra!
az a hatalmas szabadság és komplexitás amit nyújt, egyszerűen lenyűgöző. Valahol olvastam, hogy valakit pont ez zavart, és nem is játszott a játékkal. Valóban nehéz belejönni, dehát pont ettől több, mint egy játék: nem nyilvánvaló klisékre épít, hanem a játékos mehet a saját feje, ötletei után!
Még az volna a szuper, ha lehetne az űrállomásokon sétálgatni meg hasonlók, de az már lehet, hogy nagyon más irányba vinné a stílusát (bár én imádtam az ősrégi Space Rogue-t, a maga meglehetősen tekervényes történetével).
Bocsi, ha túl hosszúra sikeredett a hozzászólás :) -
antigua #14424 Szeva RJoco !
Én ma várom a posta szolgálatot, mivel
nekem is fel kellett egy kicsit tunningolom a ( 9600GT + 1GBRAM)
gépemet az x3 miatt. ( ugyan is a komolyabb csatáknál full
grafon már be-be döcögött szegénykém a Xenonok nagy örömére,
no meg az én káromra, döci döci nekem meg annyi ! )
Na tessék így állunk ma, arra amit még alig egy hete szidtam
( meggondolatlanul ! )most ráköltök !!! De hát mit tehettem volna
mást, hiszen időközben belekattantam az x3-világába !!!!!
Ilyen ez az x3-m először megszívat egy kicsit majd szép lassan
magához dédelget, a végén meg már azt látja az ember,
hogy csak x3 x3 x3 x3 !!!
-
Gyönyörű!
De hiányzik is az X3.
Már alig várom a december-január környékét.
Ha minden jól megy, akkor tudok venni valami bivalyerős gépet.
Majd úgy kérem a boltban, hogy az X3 menjen rajta full grafon legalább 25 FPS-sel csatában. Ha nem, akkor visszaviszem
Csak már tartanák OTT!
Amúgy, mintha tényleg közelebb lenne a csillag. Elég jó fénye van. Vakító. -
tomonor #14422 O_O akkor izé -
Áhh ezt a szmájlit akartam
-
Mi? Nem hallom, amit mondasz!? Nem vagyok bak? :M -
tomonor #14419 :DDDDDDDDDDDDDDDDD akkor nem vagy vak! 
-
Képzeld el, észrevettem 

-
tomonor #14417 ott meg már említettük 

-
Jó, akkor átteszem a másikba
-
tomonor #14415 reinstall. És nem lesz semmi hiba benne -
tomonor #14414 inkább új nap model. Ám rossz topik :P -
Bazz, én látok rosszul, vagy a képen tényleg "közelebb" került a központi csillag, mint amit az X3: Reunionban megszoktunk?ezen -
bentorrents #14412 gondoltam vala, hogy a scriptek egészségesebben működnek. valamelyik kolléga hasonlót csacsogott alant...de a progit fel nem rakom még1x merthogy nem vagyok egy computerzseni és anno sokat szarakodtam. a helyzet ugyanez a script installerrel. a régihez nincsen update (1.86...stb verzió), így teljesen le kellene szedni és felrakni az újat...1frászt fogok szarakodni. örülök, ha gépközelbe kerülök... -
tomonor #14411 ha jól tudom M3-asnál nagyobb hajók nem cappolhatóak egyszerű módszerrel. -
tomonor #14410 nemhiszem, ám mér akarod? >.< -
SaGa #14409 Hmmm...
Elkényeztet ez a mod. Akalóz szektorban annyi kilőtt, üres hajó van, hogy nem győzöm begyüjteni őket. Meg a pilótákat. Én még csak khhak-okat meg xenonokat lőttem, de a pirate kollegák szorgalmasan lődözik nekem a többieket. Meg egymást...
Találtam egy sértetlen Xenon R-t (M7-es), amit nem tudok claimolni valamiért, meg egy "classic trader shipet, amin 3 BHEPT a fegyverzet, full felszerelt (2x25 pajzs, stb) és nem kellestt senkinek. Még csak a 3. szektorban járok... -
bentorrents #14408 sziasztok,
a 2.5ös x3 verziót vissza lehet butítani vhogy 2.0.02-essé anélkül, hogy le kéne szedni az egész x3-t?? -
tomonor #14407 LOL, nem azért mondtam xD -
Ace McCloud #14406 Oké - oké!
Te is istencsászár vagy!!!!

-
tomonor #14405 Néhány hajó kép hajó, ha nem :))))
Főszerepben az M1-esek:
Colossus
Condor
Odin
Raptor
Shark
Zeus
(ezek a képek kerülnek majd fel az oldalamra speciel...) -
tomonor #14404 Én is egyszerre tolom o.o -
SaGa #14403 Kalóz az van dögivel. A Pirate kezdést választottam, és majd leestem székről. A kezdő szektorban úgy kb 50-70 hajó nyüzsög, majdnem mind kalóz. Gondolom ez részben a Pirates Guild-nek is köszönhető, de ekkora nyüzsit X szektorban nem láttam még sosem... -
Kösz, kipróbálom mind2t! -
klb #14401 www.utvonalterv.hu beírod a címeket, és kiválasztod az útvonaltervezés BKV-val lehetőséget. -
Bonczi #14400 http://utvonal.bkv.hu
én mindenre ezt használtam ;)
(habár ez is a bkv honlapja :P :D ) -
Roh@dtul nem tok kiigazodni ezeken a fránya bp-i menetrendeken. Nem tudod véletlenül, mely járatok (villamos, busz, anyámkínja) mennek a Mátyás tér (Tolnay Lajos út) és az Egyetem tér között? vagy valami helyet ahol megnézhetném? (a bkv honlapját levéve, mert már a hajamat tépem tőle) -
Bonczi #14398 fél évig Pesti voltam :D mi a gond? :D -
klb #14397 Próbálok segíteni, igaz én inkább autóval, vagy bringával közlekedem. -
Bonczi #14396 én kb 1 hete kezdtem el a Roguey's mod 3.1-et. eddig bejön,igaz nem sokat láttam még belölle.amit tudnod kell s fontos,hogy Presidents Enden áthaladni veszélyes.Mint egy tábla ( :D ) is jelzi Home of light E kapuja elött, nagy a Khaak aktivítás.Ez általában 1 Corvettet néhány fightert s sok intercreptort jelent.Amik állandoan respawnolnak.
Mást még nemtudok mondani rolla,talán azt ,hogy szerintem több kaloz repked.Hibával még nem találkoztam. -
off: ááháhááá, nemigaz! 

Van itt valaki, aki budapesti?
Marhára kellene egy kis tömegközlekedési segítség
Bocs az offért. -
Még sajnos nem derült ki
De nagy a valószínűsége, hogy pay2play lesz, azaz havidíjas.
Ace McCloud: hát persze! Egyik nap ez, másik nap az (amelyik épen jólesik). De nincs olyan nap, hogy egyikkel se
-
Megtörtént, az EVE nem jött be - de fiatalembernek már régen hívtak, ez jólesett.
-
SaGa #14392 Némi "szakmai" kérdés:
Tegnap leszedtem az XTM-et (tulajdonképp az egész X3-at), majd felraktam a Roguey féle modot (némi nosztalgia ébredt bennem a Pirate Bayamon láttán). Átolvasgattam a hozzá javasolt (pontosabban a vele nagyjából kompatibilis) scriptpakkok listáját, letöltögettem őket, majd szép sorban felraktam. Eközben a manager program időnként szólt, hogy az adott script a 2.02 verzióhoz való, de olyan is volt, ami egyenesen X2-esnek vallotta magát (pl a pirates guild). Ezzel együtt mennek (már amennyit ez után volt időm játszani vele) Kérdés: hol van az spk-ban rögzítve az, hogy mely verzióhoz tartozik. Beugratós, mert van olyan spk, köztük, amit a letöltött zip-ből én raktam össze, tehát nem maga az spk hordoz ilyen infót, hanem valahol a fájlokban van valami jelzés. De hol?
Kiegészítő kérdés: az XTM-et ismerem, az XFP-t szintén. A Roguey's mod és a New Horizons hol van ezekhez képest? Azt látom, hogy a szektorok száma a legnagyobb az XFP estén, ez után jön az XTM, a másik kettő meg ezektől messze lemaradva, nagyjából azonos mennyiségű szektort pakolt be. De nem a terrület mérete az, ami igazán megadja, hogy mennyire jó egy mod. Aki játszott már a két újabb mod valamelyikével, adjon valami kis élménybeszámolót róla! -
Ace McCloud #14391 Vazze !
Te egyszerre tolod az x2-t, és az x3-t ??
Istencsászár vagy!!! Úgy érzem, le kell borulnom..

-
tomonor #14390 uh-oh. Amugy kiderült már hogy havidíjas lesz-e a jumpgate evolution? mer ha nem akkor megveszem :D majd.