81526

7rsdjd5n.jpg

Free counters!

• [HUN]FaTaL
    "Az se volt jó, amikor a PES halálra dominálta a Fifat."

Sajnos PC-n megint ez lesz, mivel az új motort valószínűleg nem fogják kiadni, legalábbis az EA azt mondta 2018-ig fejlesztik a régit. Ha nem állnak át a PC-k az APU-ra, hogy közeledjenek a konzolhoz (persze ez sztem mind blabla), akkor PC-n nem sok fejlődés lesz az elkövetkezendő években.
  • karmacoma
    Hát így 10 év alatt sikerült elmozdulniuk az agyonscriptelt gólok világából. Engem mindig is ez zavart benne legjobban. Idén már tényleg sikerült élvezetes játékmenetet kialakítaniuk. Ettől függetlenül nekem mindig is a PES lassabb, türelmesebb játékmenete feküdt. Itt nem spriteli le a 80 métert egy játékos 5 mp alatt.

Szerencsére mind a két játék magas szintet képvisel, így kölcsönösen motiválják egymást a fejlődésre, mi meg tudunk váltogatni közöttük a csömör ellen. Az se volt jó, amikor a PES halálra dominálta a Fifat. Akkor a Konami is úgy elkényelmesedett, hogy évekig nem tudtak értelmes játékot a piacra dobni.
  • [HUN]FaTaL
    A FIFA is fejlődött, de a demoja alapján valahogy a PES mégis sokkal közelebb áll egy valós focimeccshez.
  • kaposi1
    Azt már próbáltam de nem segített.
    Azért köszi az ötletet.
  • rooney8
    na játszottam pár meccset én is.
    eléggé vegyes érzéseim vannak. bevallom őszintén az utóbbi jó pár évben fifáztam, még talán a pes 2009-el játszottam utoljára rendszeresen.
    ami igen csak tetszett, az a fizika, azok a finom kis mozdulatok, a dinamika, a labdavezetés, a játékosok ütközései, egyszóval minden ami a fizikával kapcsolatos. azonban valahogy mégsem teljes a kép, egyszerűen nem áll nekem kézre ez az irányítás, a mozgás pedig számomra még mindig elég furcsa. a másik, hogy nagyon lassú a játék (pedig föltettem a game speed-et 2-re), megalszik a tej a számba, míg fölérek például egy kontránál. a sokak által említett emberváltás szintén eléggé bosszantó. a grafika az nem igazán érdekel, a licenc nem érdekel, jön rá patch. ezt a fizikát és a fifás irányítást, mozgást kellene ötvözni és akkor minden igényemet kielégítené a játék :D
    valszeg fifával fogok idén is többet játszani, de idén azért már meghagyom a gépemen a pes-t, idővel lehet beleszokom.

(zárójelben megjegyezném, hogy fizika terén számomra a fifa is sokat fejlődött (noha pes kétségtelenül jobb lett), meg finomítottak a mozgásokon, labdavezetésen stb. szerintem idén az is elég jó lett)
  • TheBossbuster
    Volt nekem is a PES 6 al a PES6j szerverén kb 700 meccs,400 veszített 300 nyert:)!
    Meg csak a gép ellen nyomtam sokat.
    Most a kevesebb szabadidőmet mással töltöm,de hosszas kihagyás után igaz csak offline a 2013-as részel sokat nyomtam,nekem valahogy bejött ez a szabad irányítás.
    Szerintem az idei játékmenetben fejlődött,ahogy meg tudom ítélni a lejátszott 8-10 meccs után.
    Amúgy tudsz valamit arról hogy a PESj online működik még?
  • Matte
    vírusírtót blokkold amíg átmásolod.
  • kaposi1
    Sziasztok!

Előre is elnézéseteket kérem hogy itt kérdezem.

Nem tudja valaki a megoldást hogy miért nem tudom a Crack könyvtárból átmásolni az rld.dll-t?

http://oi39.tinypic.com/2r3woow.jpg

Ez már a második játék rövid időn belül amivel szívok ez miatt, és elképzelni se tudom mi történhetett és hogy tudnám ezt megszüntetni.
    Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm.
  • TheBossbuster
    Kérlek szépen!
    Off:
    Call of Duty 1 United Offensive Online=egér billentyű kombó
    Pro Evolution soccer 3-tól=csak is kontroller
    Richard Burns Rally=csak kormány

Ez a három játék totálisan "kielégíti" a játékszükségleteimet:)
    Na jó,most meglepem magam egy konzollal csupán a GTA V miatt,mert max neki van esélye bekerülni negyediknek!:)
  • Fyrex
    nem értem minek kellett egy jól működő pontrúgó rendszert megváltoztatni, de próbálkozom megbarátkozni vele

• Lacee86
    Na, fasza. Köszi.
  • [HUN]FaTaL
    Van.
  • Liszi
    Azt nem tudjátok miért lehet, hogy nem látja az Nvidia videokártyámat a settings exe csak az integráltat? (frissítettem a drivert, alapértelmezettnek is hiába választom ki az nvidiat, meg hiába indítom azzal, akkor is csak azt írja hogy az integrált az bizony BAD)
  • benyking84
    van
  • Lacee86
    Hali! Van normális bajnokság-mód az új részben, vagy kihagyták megint?
  • Matte
    ahogy kitapasztaltam, csak akkor lő -és passzol- kapásból, ha még azelőtt EL IS ENGEDED a gombot, mielőtt elérne hozzá a labda.

Szóval nem elég, hogy lenyomod a lövést például, el is kell engedned, még mielőtt a labdához érne a lövőjátékos.
  • Fyrex
    ez engem is nagyon idegesít, nem egy helyzetet hagytam már ki emiatt, valahogy nem akarnak kapásból lőni. nekem valahogy a lövések en bloc sem tetszenek, valahogy nincs súlyuk és erejük egyelőre. a fizika ezen kívül viszont tényleg zseniális, az ütközések, a labdakezelés nagyon pöpec lett.

ami kiemelkedőnek tűnik az a csapattársak viselkedés, realnál ronaldo szinte pontosan úgy mozog a pályán ahogy az életben is. egy gyors példa alább.
  • benyking84
    akkor rosszul csinálod.
    keress rá youtubeon a pes 2014 feint tutorialra
  • Matte
    kikapcsoltam, nekem így se cselez egy fikarcnyit se.
  • [HUN]FaTaL
    Ott van az, csak lépkedj jobbra-balra a taktikánál, ugyanúgy van preset tactics.
  • benyking84
    A support settingsnél ki kell kapcsolni az auto feint-et és akkor lehet cselezni, bár így is újra kell tanulni.

pozíció váltás alatt mit értetek?
    cmf, dmf, meg ilyenek? mert azt most is lehet változtatni, ugyanúgy mint régen.
  • kiki888
    Sajna én is rájöttem, hogyha tartósan játszani szeretnék az idei PES-el, akkor vagy visszateszem amatőrre ( ), vagy veszek ismét egy joyt, mert bizony bill-el már a regular szint is elég kihívás és nem az élvezettel teli kihívás..
  • Philip0000
    Az az igazság hogy én eddig focis játékokat billel játszottam, most úgy gondolom ide már elengedhetetlen a controller(van 1 ps3 controllerem, azzal szoktam NBA-ni pc-n) szóval lehet emiatt sem sikerül mert az iylen dolgokra sokkal jobban oda kell figyelni, amihez gamepad kell már
  • Matte
    rövid és tömör kérdés következik: hogyan lehet cselezni?

Mert úgy ahogy pl. a tavalyiban (bal felső hátsó gomb kontrolleren + jobb analóg) úgy nem megy. Bármelyik gomb + jobb analóg nem megy.

Ötlet?
  • tobias88
    Preset1-en belül lehet, már megtaláltam.

Az arcokat nem értem hogy nem tudták megcsinálni 1 év alatt, csak fel kellett volna venni pár 3d grafikust és kész. Ez így hatalmas baklövés volt, mert sokan elsőre eldöntik hogy nem tetszik (engem nagyon nem zavar mondjuk)

Ami zavar, az a pozíció beállítás egyedül, hogy nem lehet kiválasztani a pozíciót (hiszen a játékos is a pozíció alapján viselkedik, nem csak egy szöveg)

Örömteli dologból viszont sok van:
    - visszajött a 6szöges, játékos érték mutató rendszer
    - a játékmenet borzasztóan sokat javult, a játékosoknak végre súlyuk van és nehezen fordulnak
    - becsúszni és végre normálisan lehet
    - és a legjobb újítás, ez az ABC-s rendszer a posztoknál, hogy hol mennyire tud játszani az adott játékos
  • Gabe18
    Milyen amikor "beleteszed a melót" hogy megtanulhasd?:)

Az olyan mint amikor Playstation 2-n talán a PES 3-al volt hogy másfél órát csak a szabadrúgásokat gyakoroltam.
    Meg mikor a Pes5-el volt valami 600 online meccsem 3-4 hónap alatt, rá egy évre meg a Pes6-al majdnem 800.
    De ezek már a "régi szép idők", ma már játszok néha pár meccset mikor rám jön hogy jó lenne nyomni párat, aztán meg is unom egy két nap alatt.
  • TheBossbuster
    Szerintem ez is a szimuláció része lehet hogy ha nem a futás(lépés) ütemében nyomod a lövést akkor persze fel kell vennie a lövő pozíciót szerencsétlen játékosodnak!
    Viszont az L2-vel lehet manuál passz nyilat hívni,az is eléggé késik,ha a kettő összefüggésben van egymással akkor tuti javítani fogják nemsokára egy folttal.
    Nekem ez az új szöktetési rendszer bejön,tényleg túl érzékeny de hosszú távon sokkal pontosabb kiugratásokat lehet majd kivitelezni.
    Amúgy nektek is eltűnt a jobb analóg lenyomása utáni második ember irányítása?(lehet nem voltam túl tiszta de remélem értitek mire gondoltam)

• TheBossbuster
    Pár óra leforgása alatt lejátszottál 10 meccset?
    Milyen amikor "beleteszed a melót" hogy megtanulhasd?:)
    Amúgy szerintem az alapvetés nagyon hangulatos,és olyan a támadásfelépítés és a védekezés mint az életben.
    A belbecs megvan,pár hét alatt szépen kitanuljuk,a külcsínt és a többit(játékos értékek stb) bízzuk a modderekre,akiket mellesleg lassan főállásban alkalmazhatna a konami!
    Tény és való,pofátlanul kezdetlegesen adták ki megint,és rohadt nagy port szaga van mint annó a Pes6-nak,de pl azzal a játékkal játszottam életemben a legtöbbet,többet mint a Cod 1 UO-val online!:)
    Azért ez nem véletlen...
    Szavatos a cucc,1 évre biztosan,ami a mai világban nagy szó!
  • Philip0000
    Sziasztok, nekem is iszonyatosan tetszik a játék, Top playeren nyomom, de nagyon nehéz, alig tudok helyzeteket kialakítani. Ahogy itt valaki említette, vissza lehet állítani a régi indító rendszert(supportnál a through pass-nál Basic-et kell állítani és máris a régi rendszert kapjuk). Viszont nekem egy valami idegesítő. Valamiért nem lövik el kapásból a lövést, mindig tolnak rajta még-1t. Lehet én csinálok valamit rosszul.

Tudnátok ebben segíteni?
  • benyking84
    pedig ott van a gameplanben, ahol eddig is volt
  • tobias88
    Volt compactness, pressure, stb... Én most ezt nem találtam eddig meg
  • Matte
    na közben megnéztem frapsal: fix 30fps a játék, ezt valahogy nem lehet kikapcsolni? Lehet, hogy a frame rate korlát eltüntetése dobna rajta.
  • Matte
    http://pes14web.winning-eleven.net/pes14w_pc/patch_deliver/

elméletileg van 1.01-es patch, nem tudom, hogy pl. Reloaded verzióval együtt megy-e, illetőleg hogy min javít.
  • benyking84
    gabelogan

megjegyzés: mindenféle lassulás nélkül elfut XP-én is
  • Poolfan
    köszi! csak most nincs kedvem újrahúzni,amúgy simán megy rajt?:)
    már tűkön ülök:)
  • benyking84
    http://proevo.hu/forum/40-cikkek/44353-pes-2014-windows-xp-inkompabilitas-hivatalos#57455

Hivatalosan de, gyakorlatilag meg megy rajta...
    olvasd el a linkelt hozzászólást.
  • Poolfan
    haho! megrendeltem eredetiben pc-re,mindjárt érkezik! ugye nem azt akarjátok mondani,hogy xp-n akár el is felejthetem?!
  • benyking84
    Ugyanmár, kicsit nézzetek körül a beállításoknál...
    Az új indításos rendszert kilehet kapcsolni, a játékosok mozgatását a D-paddal lehet, a nyilakkal csak másik emberre megy.
    Minden megvan ami kell, jó kis játék lett.
    Kontroller nélkül meg nem is értem hogy lehet ma focis játékot tolni.
  • daver88
    Reloaded verzió ugyanaz, mint az első, semmi sem változott benne, visszajátszás szaggat.

7-8 meccs után azért kezd változni a véleményem, nem olyan rossz ez, mint amilyen első blikkre tűnt...ami idegesít, de nagyon, az az emberváltás. nálatok is lassan vált a gombnyomás után??
  • Gabe18
    Hát érdekes. Ugy érzem ez egy elég mély rendszer akar lenni, amit ha kitanul valaki, akkor marha szép meg jó dolgokat lehet benne csinálni, de így az elején leginkább fejetlenség van a pályán.
    A szöktetés átalakítása nálam teljesen felborította az egész mindenséget ami eddig "PES" volt. Ebbe is látom a potenciált hogy ha begyakorolja az ember nagyon akkor biztos jó, de így az elején kb. használhatatlannak látszik. Bár kb. 10 meccs után néha már arra és addig megy a labda amerre akarom. Nagyon néha...
    A taktikai rész az azért rossz, mert most már meg se mutatja hogy ha állítok valamit akkor annak mi a hatása a pályán. Ez így nagyon felületes...
    Grafika messziről szép, közelről akit megcsináltak jól az aránylag szép meg hasonlít magára, de igen sok a random megoldás. Pl. a Bayern majdnem full jó az egész csapat, de a magyar válogatottban talán egy "megcsinált" játékos sincs. De ez pc-n valószínű úgyis csak átmeneti probléma.
    Asszem 7-8 éve nagyon tudtam volna szeretni ezt a játékot, és megpróbáltam volna beletanulni. Ma,hogy már annyira nem bolondulok ezekért a focis játékokért, annyit biztos nem fogok beletenni hogy különösebben megtanuljak vele játszani.