PRO EVOLUTION SOCCER kiegészítők
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha sprintel tovább akkor úgyis vissza kell fordulnia vagy egy csellel befelé indulnia hisz a középsõk még csak most futnak fel
középpályásod 30 métert sprintel hogy aztán ne add neki a labdát
talán azért mert megse hallgatod amit mondok csak hajtogatod ugyanazt? 😊
középpályásod 30 métert sprintel hogy aztán ne add neki a labdát
talán azért mert megse hallgatod amit mondok csak hajtogatod ugyanazt? 😊
Azért ez szerintem nagyon durva. Szabad szemmel nem láthatóan felkapja a lábát a labda elõl. Ez a csalás csimborasszója. Ilyenekért gyepálom annyit a PESt.
Lábon átcsalt labda. A bekkem visszahúzta a labdát (egyébként elrontott animáció, mert nem folyamatos a lábmozgása), pedig lett volna ideje reagálni. Kikockáztam, a bal lábát egyetlen apró pillanatra felkapja a lábát, ami a rendes sebességû lejátszásnál két apró rángásban látható csak.
Közelítve Hummelsre a szitu:

Közelítve Hummelsre a szitu:

Ismét egy remek védekezés. Felpassz, a másik támadó beindul (egyébként automatikusan, hogy valami pozitívum is legyen benn). A hülye belsõ bekk meg megy vele, belóg a vonalat húzó másik két bekk mögé közel 10 métert, amikor visszafordul. IRL ez elég ritka, hagyják lesre futni a beindulót, különösen, ha a felpassznál háttal van a kapunak a csatár. A jobbekk is rosszul mozog, mert ilyenkor be kell zárni középre, segíteni az 1:1-ben lévõ belsõ védõknek, különösen mivel a támadó balszélsõvel jön vissz a védõ. Látszik, hogy a védelem mozgása tlejesen összehangolatlan. A két szélsõ bekk vonalat húz, kilép, tehát lesre állít, az egyik belsõ bekk kimozdul a csatárra, így be lehet mögé passzolni, a másik meg hátrafut, hogy ne legyen les. Tehát a két szélsõ és két belsõ bekk nincs összehangolva. Most éppen én lõttem belõle gól, de sokkal több ilyet kapok.
Tudom, hogy én kukacoskodok sokat, de ezek a szituk nagyon nem valósághûek, engem zavarnak, általános, harmadik éve a gameplayben lévõ hibák. Szándékosan nem egyedi, hanem típushibákat hozok.
Mindezek egy meccs elsõ 15 percnyi játékidejében (15 perces félidõ mellett Pro fokozaton).
Tudom, hogy én kukacoskodok sokat, de ezek a szituk nagyon nem valósághûek, engem zavarnak, általános, harmadik éve a gameplayben lévõ hibák. Szándékosan nem egyedi, hanem típushibákat hozok.
Mindezek egy meccs elsõ 15 percnyi játékidejében (15 perces félidõ mellett Pro fokozaton).
Pont úgy lett volna létszáfölény, ha a balszélsõ nem visszalép, hanem sprintel tovább, hogy lehessen indítani. De õ visszalépett, így a kiugratással nem ért a védõ mögé (mindkét passz kiugratás volt).
Counter taktikánál láthatóan lokális létszámfölényünk van, szépen elmozgatjuk a védelmet egyik oldalra, akkor miért indul visszafelé egy játékos, pont az, akinek be kellene fejezni? Bármit is mondasz ez gameplay hiba.
Counter taktikánál láthatóan lokális létszámfölényünk van, szépen elmozgatjuk a védelmet egyik oldalra, akkor miért indul visszafelé egy játékos, pont az, akinek be kellene fejezni? Bármit is mondasz ez gameplay hiba.
Kiváló helyezkedés védekezésnél szabadrúgás esetén. A három támadó 1:1-e rendben, de a másik kettõ mit keres? Csak arra jó, hogy ne legyen les beinduláskor. IRL ilyenkor a védõk 16-18 m-re a kaputól húznak vonalat, elõttük egy-két bekk a lepattanóra, kifejelt labdára vár.

hát itt én kapásból befelé indulnék el ott az középpályán simán üresbe kérheti és leoszthatja a szélsõnek
sõt jól látható, hogy a védekezõ középpályás is mint az örült fut fel simán létszámfölényt lehet kialakítani
ezt a helyzetet te szúrtad el simán adható lenne a felfutónak és akkot egy védõre ketten vannak.
sõt jól látható, hogy a védekezõ középpályás is mint az örült fut fel simán létszámfölényt lehet kialakítani
ezt a helyzetet te szúrtad el simán adható lenne a felfutónak és akkot egy védõre ketten vannak.
Átlépni nem lehetett, mert lassú volt a labda, ráadásul amikor Götze (passzt adó középen) lábát elhagyta a labda, Reuss (balszélsõ) abban a pillnaatban indul vissza. Ha átlépi Kehl (passzt kapó), akkor a bekké.
Ez a PES5 gameplay patch.
Direkt nem nyomtam RS-t, hogy lássam hogyan mozog anélkül.
Ez a PES5 gameplay patch.
Direkt nem nyomtam RS-t, hogy lássam hogyan mozog anélkül.
itt nem arról van szó, hogy én nem hiszem el, hogy nálad nem jó, de nagyon faszán be lehet lõni fantasztikus lett így az új kamerákkal a játék néha csak lesek és fantasztikus a játékmenet hangulat mintha élõ mecs lenne
de te fogadjunk bese állítod amiket írok csak panaszkodsz, hogy nálad nem jó
fogadjunk klasmann takzikot se állítottad be a csapatokra
de te fogadjunk bese állítod amiket írok csak panaszkodsz, hogy nálad nem jó
fogadjunk klasmann takzikot se állítottad be a csapatokra
Beindulások tömkelege. Sztenderd szitu. A szélsõ bekk indul fel, de labdáért senki nem lép, nem idul be. A végén még megfûszerezve egy meglökéssel éppen a felpassz pillanatában, ami 5 méteren keresztül irányíthatatlanná teszi Schmelzert (scriptmozgás), közben persze éppen kivezeti a labdát...

na pont akartam javasolni
ezek a nevek nekem így nem mondanak sokat, de sejtem melyik melyik
ennél a középsõvel szépen átlépni és a hosszún érkezõ futtából lõheti
nálam a kapu felé mozognak
ezek a nevek nekem így nem mondanak sokat, de sejtem melyik melyik
ennél a középsõvel szépen átlépni és a hosszún érkezõ futtából lõheti
nálam a kapu felé mozognak
Példa a kiváló helyezkedésre. Szándékosan nem használtam RS-t.
A balszélsõ Reuss szépen kezd bemozogni, amikor Kehlnek indítja a passzt Götze, Reuss elkezd visszafelé mozogni. Nem ám sprintel tovább, hogy védõ nélkül menjen kapura...

A balszélsõ Reuss szépen kezd bemozogni, amikor Kehlnek indítja a passzt Götze, Reuss elkezd visszafelé mozogni. Nem ám sprintel tovább, hogy védõ nélkül menjen kapura...

Az elsõ képen ott van a les mellett a jobbekk totál értelmetlen pozícióban.

Zoom.near = 13.21
Zoom.far = 22000
Camera.angle = 15456
Range = 1100
Heigh = 0.42
Zoom.near = 14.21
Zoom.far = 20500
Camera.angle = 11456
Range = 1100
Heigh = 0.35
Zoom.near = 13.05
Zoom.far = 22500
Range = 1000
Heigh = 0.55
Zoom.far = 25500
Range = 1100
Zoom.near = 10.9
Zoom.far = 10500
camera.angle=2
nekem ez van benne.
Kitörlöm az enyémet és beillesztem a tiédet akkor mûködni fog szerinted?
Camera
H:\Pro Evolution Soccer 2013\PESJP 2013\plugin\camera.ini
nálam ez van benne
Range = 656
Heigh = 0.35
Zoom.near = 19.06
Zoom.far = 14600
Camera.angle = 20000
Angle.modulator = 1.05
Range = 656
Heigh = 0.33
Zoom.near = 19
Zoom.far = 14300
Camera.angle = 15000
Angle.modulator = 1.5
Heigh = 0.3
Zoom.far = 19016
Camera.angle = 8000
Angle.modulator = 1.6
Heigh = 0.32
Zoom.near = 15.65
Zoom.far = 22500
Range = 600
Heigh = 0.47
Zoom.near = 25.05
Zoom.far = 14304
Camera.angle = 11456
Angle.modulator = 1.5
Range = 1100
Heigh = 0.42
Zoom.near = 14.21
Zoom.far = 20500
Camera.angle = 11456
Range = 1100
Heigh = 0.35
Zoom.near = 13.05
Zoom.far = 22500
Range = 1000
Heigh = 0.55
Zoom.far = 25500
Range = 1100
Zoom.near = 10.9
Zoom.far = 10500
camera.angle=2
H:\Pro Evolution Soccer 2013\PESJP 2013\plugin\camera.ini
nálam ez van benne
Range = 656
Heigh = 0.35
Zoom.near = 19.06
Zoom.far = 14600
Camera.angle = 20000
Angle.modulator = 1.05
Range = 656
Heigh = 0.33
Zoom.near = 19
Zoom.far = 14300
Camera.angle = 15000
Angle.modulator = 1.5
Heigh = 0.3
Zoom.far = 19016
Camera.angle = 8000
Angle.modulator = 1.6
Heigh = 0.32
Zoom.near = 15.65
Zoom.far = 22500
Range = 600
Heigh = 0.47
Zoom.near = 25.05
Zoom.far = 14304
Camera.angle = 11456
Angle.modulator = 1.5
Range = 1100
Heigh = 0.42
Zoom.near = 14.21
Zoom.far = 20500
Camera.angle = 11456
Range = 1100
Heigh = 0.35
Zoom.near = 13.05
Zoom.far = 22500
Range = 1000
Heigh = 0.55
Zoom.far = 25500
Range = 1100
Zoom.near = 10.9
Zoom.far = 10500
camera.angle=2
na az ilyenek tetszenek csak néztem, hogy lõtte el a kapus mellett ilyen és a labdaátvétel olyan amit az eredetiben nem nagyon látszik

a pitch side maradt wide-hoz pedig azt hiszem importálni kellet, de ha kész
a Juve stadion esti akkor megkeresen azt az ini-t amiben szerintem tárolja
a Juve stadion esti akkor megkeresen azt az ini-t amiben szerintem tárolja
pár kamera állást letudnál írni amit be tudnék állítani a gameplay tool-s ba?Pitch Side és a Wide érdekelne a legjobban.
Már kész van, csak mivel nem lehet mindent camera settings-el készíteni
nem tudom hogy tegyem közzé
a gameplay tool-os camera módosítást gondolom külön egy ini-ben tárolja
de nem tudom hogy másik exevel milyen lenne illetve az exe és az ini együttesen kiadja-e azt ahogy nálam van beállítva
nem tudom hogy tegyem közzé
a gameplay tool-os camera módosítást gondolom külön egy ini-ben tárolja
de nem tudom hogy másik exevel milyen lenne illetve az exe és az ini együttesen kiadja-e azt ahogy nálam van beállítva
kép
Ugye jól látszik, hogy a bekk a kapuban, a kapus meg a helyén kint, a labda a túlsó térfélen.
Ugye jól látszik, hogy a bekk a kapuban, a kapus meg a helyén kint, a labda a túlsó térfélen.
Hova passzoljak?
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_lij8s7qqmb.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_lij8s7qqmb.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_eh0ii24t9f.jpg
Persze a lesen álló csúsztatta, a másik meg belõtte. Esély sem volt beérni, két érintés.

Breki a kamerákkal hogy állsz?Már alig várom õket.
a team mate pedig egyáltalán nem csak a szélen használható volt errõl egy nagyon jó oktató videó korábban már beis raktam, de úgy látszik megint kell
mondtam neki, de szerinte semmi változás
a beindulásoknál is azt kell mondjam máshogy van, direkt készítettem egy videót amin egy kontra látható
jól megfigyelhetõ, hogy a középpályások üres területre futnak a védõk pedig
igyekeznek elszakadni a védõtõl
a labdás játékos négy játékosnak is passzolhatna mindezt automatikusan beindítás nélkül

a beindulásoknál is azt kell mondjam máshogy van, direkt készítettem egy videót amin egy kontra látható
jól megfigyelhetõ, hogy a középpályások üres területre futnak a védõk pedig
igyekeznek elszakadni a védõtõl
a labdás játékos négy játékosnak is passzolhatna mindezt automatikusan beindítás nélkül

használd nesa gameplay patchét, az kiveszi a csalást, meg a catch up-ot
A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/
Rendben, megértettem a csúszkás dolgot. Azokat, amiket leírtam, viszont nem javítja. Nekem - sajna - az a lényeg, amíg azok nincsenek javítva - számomra - nincs értelme tovább menni.
Az angol nyelv kétségkívül sokkal szegényebb a magyarnál cifra káromkodásokban, de azért néhányat össze lehet szedni a neten, hogy elküldhesd az illetõt :-)
A beindulásokkal az a baj, hogy maguktól nem csinálják, vagy csak nagyon gyéren. RS-sel csak egy embert lehet elindítani, pedig egy kontránál ez kevés, a többiek ilyenkor meg lefagynak. Leszûkített területtel védekezõ, vagy éppen erõs csapat ellen pedig az egy ember is lassan indul be, azalatt régen letámadtak. Lényeg: RS nélkül alig van mozgás, beindulás.
Szélen jól lehet használni az RS-t, a szélsõnek kiteszem, közben indul a full back, mire kiváltanak a labdásra, a full back beindult.
Az angol nyelv kétségkívül sokkal szegényebb a magyarnál cifra káromkodásokban, de azért néhányat össze lehet szedni a neten, hogy elküldhesd az illetõt :-)
A beindulásokkal az a baj, hogy maguktól nem csinálják, vagy csak nagyon gyéren. RS-sel csak egy embert lehet elindítani, pedig egy kontránál ez kevés, a többiek ilyenkor meg lefagynak. Leszûkített területtel védekezõ, vagy éppen erõs csapat ellen pedig az egy ember is lassan indul be, azalatt régen letámadtak. Lényeg: RS nélkül alig van mozgás, beindulás.
Szélen jól lehet használni az RS-t, a szélsõnek kiteszem, közben indul a full back, mire kiváltanak a labdásra, a full back beindult.
ja azért a beindulásról azért elmondanám
hogy nálam jobb analóg lenyomására gyönyörüen mûködik a teammate
simán beindítom a szélsõt mikor látom hogy már elõnyt szerzett de még nincs lesen egybõl mehet neki a labda
errõl raktam is fel gif-et korábban
egy meccsen 10 ilyet tudok legalább már pont gondolkoztam, hogy le kéne szoknom róla hogy mindig beindítgatnom
szóval ezt egybõl tudnám cáfolni
hogy nálam jobb analóg lenyomására gyönyörüen mûködik a teammate
simán beindítom a szélsõt mikor látom hogy már elõnyt szerzett de még nincs lesen egybõl mehet neki a labda
errõl raktam is fel gif-et korábban
egy meccsen 10 ilyet tudok legalább már pont gondolkoztam, hogy le kéne szoknom róla hogy mindig beindítgatnom
szóval ezt egybõl tudnám cáfolni
bírom az ilyen egybõl leszóljuk mások munkáját hozzászólásokat
attól, hogy felrakod a tool-t nem fog változni ha nem állítod be
a próbálgatod saját ízlésednek megfelelõen
én nem használom a csúszkáit mivel a pes5-ös gameplayt favorizálom, de nagyon sokan dicsérik a fórumán akik veszik a fáradságot, hogy rendesen beállítsák és egyértelmûen geniusz a srác amiket megcsinált és amik várhatóak
attól, hogy felrakod a tool-t nem fog változni ha nem állítod be
a próbálgatod saját ízlésednek megfelelõen
én nem használom a csúszkáit mivel a pes5-ös gameplayt favorizálom, de nagyon sokan dicsérik a fórumán akik veszik a fáradságot, hogy rendesen beállítsák és egyértelmûen geniusz a srác amiket megcsinált és amik várhatóak
az nincs így hogy a pes5-ös gameplay csak csúszkákkal állított, nem portolt, hogy nincs különbség
teljesen más vele a játék egy meccs alatt több példát is raktam be róla
egybõl olyan érzésem volt vele mintha egy régebbi pes-el játszanék
érdekes ez másokkal is így van akik játszanak vele csupa ilyen véleményt olvasni
De nincs kedvem ebbe most belemenni egy órakor
mikor egy hülyegyerek nekemesett az evo-web fórumon hogy állítólag az ó vonalazását loptam el a nou camp-ban
holott simán emlékszem, hogy egy régi psd-bõl szedtem ki, de ezt most angolul el kéne magyarázni neki hogy megis értse
teljesen más vele a játék egy meccs alatt több példát is raktam be róla
egybõl olyan érzésem volt vele mintha egy régebbi pes-el játszanék
érdekes ez másokkal is így van akik játszanak vele csupa ilyen véleményt olvasni
De nincs kedvem ebbe most belemenni egy órakor
mikor egy hülyegyerek nekemesett az evo-web fórumon hogy állítólag az ó vonalazását loptam el a nou camp-ban
holott simán emlékszem, hogy egy régi psd-bõl szedtem ki, de ezt most angolul el kéne magyarázni neki hogy megis értse
Feltettem ezt a Jenkey féle legújabb toolt. Ettõl is csak szutyok lett a játék szó szerint.
A gép minden 1-1es szituációt belõtt, na meg mivel nem vette be a játék hogy azonnal akarom elrúgni és nem 1 megtolás után, így egy öngól is lett. Egyre jobban kezdek kiábrándulni sajnos
A gép minden 1-1es szituációt belõtt, na meg mivel nem vette be a játék hogy azonnal akarom elrúgni és nem 1 megtolás után, így egy öngól is lett. Egyre jobban kezdek kiábrándulni sajnos
Melyik része nincs így?
Egy példa a scriptekre, Pro fokozat. Tisztán viszem Lewandovskival a kapusra a labdát kb. 35 m-re a kaputól vettem át, mögöttem a védõ kb 5 méterre, IRL tetûlassú, darabos. Erre a kaputól 20m-re beér (persze közben én nyomom a rusht, de így is), nekiáll lökködni hátulról, az AI beadja a megbillenõs scriptet, kb. 5 m-es pillangózás elõre, mindezt négyszer (!) egymás után, az alapvonalig lepkézett elõre szegény Lew, közben persze irányíthatatlan, próbálnék driblizni jobbra-balra, dehát a scriptmozgás nem engedi. Végül a bal kapufa mellé az alapvonalhoz ért ki, ahol a már elé került védõ lábáról visszapattant a labda egy másik megérkezõ védõre, akirõl becsorog, persze a kapus kezén átgurulva...
Másik példa: 13 m-re a kaputól elhúzom a védõ mellett, gyönyörûen felrúg, a labda egy helyben marad, közben mindkét játékos s scriptet csinálja, a labda két lábon folyik át, de senki nem ér hozzá. Emberkém szépen komótosan tápászkodik felfelé 5 cm-re a labdától. Persze a 11-es elmarad...
Harmadik példa: 17 m-re a kapumtól egy kipattanó labdát a védõm szépen scriptelt mogással levesz, közben ezerrel nyomom, hogy vágja ki a labdát a p-ba, mert jön a csatár.Persze a script közben irányíthatatlan, nem vágja ki, a csatár odalép, védõm scriptelve bukdácsol, lábán ismét csak átfolyik a labda, persze nem ér hozzá, a csatár szépel elviszi.
Negyedik példa: védekezek, 1-1-ben hozzák rám a labdát. elhúzza a támadó a lbdát balra, tökéletes ütemben nyomom én is a szerelést, meg is csinálja, de a bekk lába átfolyik a labdán, nem ér bele, már el is vitték mellette.
Csalás. Felrúgott labda, emberemet elvileg mozgatnám a labda felé, persze a lába földbegyökerezik, se nem mozdul a labda felé, se nem áll be a bekknek, aki persze simán megelõzi. Ezt a saját kapumtól 20 m-re is csinálja. Ugyanez a szitu fordítva úgy megy, hogy a bekkemnem beáll a csatár, vagy simán megy a labda felé, így esély sincsen megelõzni, vagy szerelni. Ha super cancelt nyomok, az emberem elmegy gyufáért, mert lepattan az ellenfélrõl...
Taktika. Sztenderd szitu. Emberkéim a világért sem indulnának be területre, mialatt RS-sel küldöm õket és végre valahára méltóztatnának beindulni, régen ketten támadják le a labdás emberem, nem lehet elpasszolni mellettük.
Másik. A hosszúoldali védõm mindig belóg, így nincs les. Egyszerû szabadrúgás 35-40 m-rõl oldalról, védekezek. Próbálnám feljebbtolni a védõket, de persze a tóloldali szélsõ bekk belóg, mire RS-sel felküldöm, régen ellõtték a szabadot. De ugyanez rendes játéknál is megvan. Totál légüres térben a túlsó oldali szélsõ bekk belóg, ahelyett, hogy tolódna a védelem, a rövidoldali belsõ bekket elhúzza a csatár, a hosszúoldali belsõ bekk nem zár be mellé, a hosszúoldali szélsõ bekk meg nem húzza a vonalat, belóg, így simán beindítanak. Nem lehet ezellen mit tenni, mert hiába irányítok egy bekket, a másikak teljesen logikátlanul mozognak.
Sokadszor mondom: biztosan bennem van a hiba, hogy engem ilyenek zavarnak, de sajna zavarnak. Számomra az ilyenek gyakran élvezhetelenné teszik a játékot, mert nem arról van szó, hogy rossz dolgot csinálok, hanem arról, hogy a gép eldöntötte már, hogy mi lesz függetlenül attól, hogy mit csinálok. Nem az ügyességemen múlik a játék, hanem az AI döntésén (számtalanszor olvastam fórumokon, hogy egymás elleni játéknál is hasonló a helyzet). Engem ez zavar. Nem tudok (nem is akarok) árkádosan játszani, nekem normális szimuláció kell(ene), de a PES nem ilyen. Valami eltörött a sorozatban évekkel ezelõtt, amit azóta sem találnak meg, bármivel próbálkoznak.
(Mellesleg a lesszabályt mág mindig képtelenek voltak normálisan lekódolni, gyakran az alapvonaltól távolodó labda esetén is befújják, a tétlen lesrõl meg inkább nem mondok semmit.)
Egy példa a scriptekre, Pro fokozat. Tisztán viszem Lewandovskival a kapusra a labdát kb. 35 m-re a kaputól vettem át, mögöttem a védõ kb 5 méterre, IRL tetûlassú, darabos. Erre a kaputól 20m-re beér (persze közben én nyomom a rusht, de így is), nekiáll lökködni hátulról, az AI beadja a megbillenõs scriptet, kb. 5 m-es pillangózás elõre, mindezt négyszer (!) egymás után, az alapvonalig lepkézett elõre szegény Lew, közben persze irányíthatatlan, próbálnék driblizni jobbra-balra, dehát a scriptmozgás nem engedi. Végül a bal kapufa mellé az alapvonalhoz ért ki, ahol a már elé került védõ lábáról visszapattant a labda egy másik megérkezõ védõre, akirõl becsorog, persze a kapus kezén átgurulva...
Másik példa: 13 m-re a kaputól elhúzom a védõ mellett, gyönyörûen felrúg, a labda egy helyben marad, közben mindkét játékos s scriptet csinálja, a labda két lábon folyik át, de senki nem ér hozzá. Emberkém szépen komótosan tápászkodik felfelé 5 cm-re a labdától. Persze a 11-es elmarad...
Harmadik példa: 17 m-re a kapumtól egy kipattanó labdát a védõm szépen scriptelt mogással levesz, közben ezerrel nyomom, hogy vágja ki a labdát a p-ba, mert jön a csatár.Persze a script közben irányíthatatlan, nem vágja ki, a csatár odalép, védõm scriptelve bukdácsol, lábán ismét csak átfolyik a labda, persze nem ér hozzá, a csatár szépel elviszi.
Negyedik példa: védekezek, 1-1-ben hozzák rám a labdát. elhúzza a támadó a lbdát balra, tökéletes ütemben nyomom én is a szerelést, meg is csinálja, de a bekk lába átfolyik a labdán, nem ér bele, már el is vitték mellette.
Csalás. Felrúgott labda, emberemet elvileg mozgatnám a labda felé, persze a lába földbegyökerezik, se nem mozdul a labda felé, se nem áll be a bekknek, aki persze simán megelõzi. Ezt a saját kapumtól 20 m-re is csinálja. Ugyanez a szitu fordítva úgy megy, hogy a bekkemnem beáll a csatár, vagy simán megy a labda felé, így esély sincsen megelõzni, vagy szerelni. Ha super cancelt nyomok, az emberem elmegy gyufáért, mert lepattan az ellenfélrõl...
Taktika. Sztenderd szitu. Emberkéim a világért sem indulnának be területre, mialatt RS-sel küldöm õket és végre valahára méltóztatnának beindulni, régen ketten támadják le a labdás emberem, nem lehet elpasszolni mellettük.
Másik. A hosszúoldali védõm mindig belóg, így nincs les. Egyszerû szabadrúgás 35-40 m-rõl oldalról, védekezek. Próbálnám feljebbtolni a védõket, de persze a tóloldali szélsõ bekk belóg, mire RS-sel felküldöm, régen ellõtték a szabadot. De ugyanez rendes játéknál is megvan. Totál légüres térben a túlsó oldali szélsõ bekk belóg, ahelyett, hogy tolódna a védelem, a rövidoldali belsõ bekket elhúzza a csatár, a hosszúoldali belsõ bekk nem zár be mellé, a hosszúoldali szélsõ bekk meg nem húzza a vonalat, belóg, így simán beindítanak. Nem lehet ezellen mit tenni, mert hiába irányítok egy bekket, a másikak teljesen logikátlanul mozognak.
Sokadszor mondom: biztosan bennem van a hiba, hogy engem ilyenek zavarnak, de sajna zavarnak. Számomra az ilyenek gyakran élvezhetelenné teszik a játékot, mert nem arról van szó, hogy rossz dolgot csinálok, hanem arról, hogy a gép eldöntötte már, hogy mi lesz függetlenül attól, hogy mit csinálok. Nem az ügyességemen múlik a játék, hanem az AI döntésén (számtalanszor olvastam fórumokon, hogy egymás elleni játéknál is hasonló a helyzet). Engem ez zavar. Nem tudok (nem is akarok) árkádosan játszani, nekem normális szimuláció kell(ene), de a PES nem ilyen. Valami eltörött a sorozatban évekkel ezelõtt, amit azóta sem találnak meg, bármivel próbálkoznak.
(Mellesleg a lesszabályt mág mindig képtelenek voltak normálisan lekódolni, gyakran az alapvonaltól távolodó labda esetén is befújják, a tétlen lesrõl meg inkább nem mondok semmit.)
Ez egyáltalán nincs így.
Beszélhetnék neked a gameplay config csúszka beállításairól és a klashman tatikákról, de látom nem sok értelme lenne.....
Beszélhetnék neked a gameplay config csúszka beállításairól és a klashman tatikákról, de látom nem sok értelme lenne.....
Rendben, nem tologattak. De a lényeg számomra: "Ugyanazok a csalások, scriptelt mozgások, taktikai hibák benne vannak". Sajnos. Úgy tûnik ezek nem modolható hardcoded dolgok (erre utal a DNA a szövegedben).
Ha valóban a PES 5 taktikai része is benne van, az nem jó, mert akkor a csapatok zöme 4-4-2-t játszott, arra épült minden taktika, manapság teljesen átalakult az akkori játékrendszer, legtöbben 4-2-3-1-et játszanak (nevezik ezt védekezve 4-5-1-nek, támadva 4-3-3-nak), lényeg az egy center.
Mindenesetre az nem véletlen, hogy a gameplay javításán dolgoznak modderek.
A nehézségi szint állításában tanulhatnának a hardcore wargame-ektõl. Ott van normal szint, ahonnan bármelyik fél számára lehet beállítani erõsítést (lényegében csalást). Tisztább, egyszerûbb, egyenesebb, becsületesebb lenne. Nagyjából a Pronak megfelelne a normal az én tapasztalatom szerint.
Ha valóban a PES 5 taktikai része is benne van, az nem jó, mert akkor a csapatok zöme 4-4-2-t játszott, arra épült minden taktika, manapság teljesen átalakult az akkori játékrendszer, legtöbben 4-2-3-1-et játszanak (nevezik ezt védekezve 4-5-1-nek, támadva 4-3-3-nak), lényeg az egy center.
Mindenesetre az nem véletlen, hogy a gameplay javításán dolgoznak modderek.
A nehézségi szint állításában tanulhatnának a hardcore wargame-ektõl. Ott van normal szint, ahonnan bármelyik fél számára lehet beállítani erõsítést (lényegében csalást). Tisztább, egyszerûbb, egyenesebb, becsületesebb lenne. Nagyjából a Pronak megfelelne a normal az én tapasztalatom szerint.
PesJP 2013.exe vel indul a patch
ha azt az exe-t választod ki akkor az lesz a Pes5-ös exe
én azt csináltam, hogy készítettem egy PesJP 2013_Pes5.exe másolatot az exe-rõl és azt patcheltem
persze így nem az ablakból indítható a Pesjp hanem külön indítom
és H:\Pro Evolution Soccer 2013\PESJP 2013\Gameplay config.exe
general fülén is attacholom
a no Pes5-öt az erdeti exe mentése szerintem
ahogy többinél is
pes2013.exe.noISS
PesJP 2013.exe.noISS
PesJP 2013_Pes5.exe.noPES5
pes2013.exe.noyair
ha azt az exe-t választod ki akkor az lesz a Pes5-ös exe
én azt csináltam, hogy készítettem egy PesJP 2013_Pes5.exe másolatot az exe-rõl és azt patcheltem
persze így nem az ablakból indítható a Pesjp hanem külön indítom
és H:\Pro Evolution Soccer 2013\PESJP 2013\Gameplay config.exe
general fülén is attacholom
a no Pes5-öt az erdeti exe mentése szerintem
ahogy többinél is
pes2013.exe.noISS
PesJP 2013.exe.noISS
PesJP 2013_Pes5.exe.noPES5
pes2013.exe.noyair
dehogy csúszkát tologattak
portolta , de persze nyilván semmi köze <#falbav>#falbav>
teljesen más lett így a játék már ez elsõ meccsen egybõl látszik
ahogy például korábban részletesen meg is mutattam
másoknak ez feltûnik érdekes módon 😊
After a few games using the Ported PES 5 Gameplay WOW !!! Dont know how you did it Nesa but it plays really well ,Nice speed ,midfield battles ,great keepers , Ai builds up better , There’s not as much space and you have to work harder to score. There will not be better Gameplay than this for PES13 Only downside this year is with default gameplay and patches there are never any Penalties and that’s very unrealistic. I wonder if the global sats were adjusted to make all players more aggressive would it help. Thanks Nesa hell of a good job mate.
még ezt is írták a fórumában
"Guys its a port.
There are small bugs and its possible.
PES5 dont have overal
PES5 dont have 360 passes
PES5 dont have a lot of PES13 anims and things
i ported things and than addapted it to make it work. "
valamint hogy mik hiányoznak és miért
Originally Posted by henrys hand View Post
Nice patch but the feeling of PES 5 doesn't come up for me. It's probably impossible to transplant PES 5 into PES 2013 without changing source-code. There are three things that allows PES 5 to work its magic that is still missing:
1. Control of the players is very precise and physics are varied and smooth to allow for different physical interactions.
2. Ballphysics: The ball feels so free and real in PES 5, the energy of the ball gets transferred. For example when making a hard pass and then shoot directly one-touch-style, you can see how the ball's trajectory spins out of control, because the ball's energy from the pass got transferred on top of the shooting-energy. And when players run with the ball, the control of the ball is way less and the ball way more exposed, so that running without lots of free space gets mostly punished.
3. Close dribbling: When pushing the left stick only slightly and tender you can cause your player to use close dribbling and when timed well, ie. when the opponent is lunging in too early, you can outstep him and use your pace to leave him behind.
I guess the DNA of PES 2013 is too deeply rooted to allow for PES 5's magic to shine in it, still a very good patch.
Thanks nesa for trying the impossible.
Its impossible to get 100% of PES5 to PES13 and to make it work fluidly.
I can do that (and did it) but its not very nice.
ahogy például korábban részletesen meg is mutattam
másoknak ez feltûnik érdekes módon 😊
After a few games using the Ported PES 5 Gameplay WOW !!! Dont know how you did it Nesa but it plays really well ,Nice speed ,midfield battles ,great keepers , Ai builds up better , There’s not as much space and you have to work harder to score. There will not be better Gameplay than this for PES13 Only downside this year is with default gameplay and patches there are never any Penalties and that’s very unrealistic. I wonder if the global sats were adjusted to make all players more aggressive would it help. Thanks Nesa hell of a good job mate.
még ezt is írták a fórumában
"Guys its a port.
There are small bugs and its possible.
PES5 dont have overal
PES5 dont have 360 passes
PES5 dont have a lot of PES13 anims and things
i ported things and than addapted it to make it work. "
valamint hogy mik hiányoznak és miért
Originally Posted by henrys hand View Post
Nice patch but the feeling of PES 5 doesn't come up for me. It's probably impossible to transplant PES 5 into PES 2013 without changing source-code. There are three things that allows PES 5 to work its magic that is still missing:
1. Control of the players is very precise and physics are varied and smooth to allow for different physical interactions.
2. Ballphysics: The ball feels so free and real in PES 5, the energy of the ball gets transferred. For example when making a hard pass and then shoot directly one-touch-style, you can see how the ball's trajectory spins out of control, because the ball's energy from the pass got transferred on top of the shooting-energy. And when players run with the ball, the control of the ball is way less and the ball way more exposed, so that running without lots of free space gets mostly punished.
3. Close dribbling: When pushing the left stick only slightly and tender you can cause your player to use close dribbling and when timed well, ie. when the opponent is lunging in too early, you can outstep him and use your pace to leave him behind.
I guess the DNA of PES 2013 is too deeply rooted to allow for PES 5's magic to shine in it, still a very good patch.
Thanks nesa for trying the impossible.
Its impossible to get 100% of PES5 to PES13 and to make it work fluidly.
I can do that (and did it) but its not very nice.
Kipróbáltam a Pes5 gameplayt. Hááát.... sok különbséget nem vettem észre. Ugyanazok a csalások, scriptelt mozgások, taktikai hibák benne vannak (lesreállításnál egy túloldali védõ kb 5 m-re belóg, így persze simán beindítanak a védelem mögé), mint az alapban. Nyilván semmi köze sincs a PES5-höz, egyszerûen néhány csúszkát toligáltak el benne, semmi több. A magam részérõl túl sok értelmét nem látom.
A nehézségi fog semmi más, mint a csalások számának növelése. Részemrõl még a Pro az elviselhetõ szint, ettõl feljebb annyira durván csal (Suboticot Messi 10-bõl 9-szer lefejeli...), ami nevetséges (öngólok tömkelege, scriptelt mozgásból labdavesztés saját 16-oson, leggyorsabb csatáromat is lefutja a leglomhább védõ stb.). A Pro szint viszont nagyon jó, 10 meccsbõl csak eggyel van gond, a többi élvezetes.
A nehézségi fog semmi más, mint a csalások számának növelése. Részemrõl még a Pro az elviselhetõ szint, ettõl feljebb annyira durván csal (Suboticot Messi 10-bõl 9-szer lefejeli...), ami nevetséges (öngólok tömkelege, scriptelt mozgásból labdavesztés saját 16-oson, leggyorsabb csatáromat is lefutja a leglomhább védõ stb.). A Pro szint viszont nagyon jó, 10 meccsbõl csak eggyel van gond, a többi élvezetes.
Feltettem a pes jp patchet és a pes 5 gameplayt.Hogy tudom megcsinálni hogy a PES 5 ös gameplayel induljon melyik exét kell kiválasztanom hozzá?Mert egyet kiválasztok és annak a kiterjesztése no Pes5 lesz és nem tudom azzl indítani a játékot.Elõre is köszi
köszi
advance settings-ben hiába állítom át az értékeket, nem maradnak meg, visszaáll 100-ra minden! ez miért van?