81526
-
hát meg amikor a licenszekkel jönnek
Én nagy durranást várnék, ha nem derült volna ki már rég, hogy pc-re nem a konzolos változatot adják ki.
Tavaly vagy tavalyelőtt mikor ez nem volt még biztos, gondolom emlékeztek mennyire vártam nagy reményekkel. -
Rudee #57689 Szerintem a mostani FIFAsok 80%át nem ismered, a régi időkből meg már csak hírmondónak maradtak 5en-6an. -
ne csináld már most azért mert konzolos
egy csomót dolgoztam vele, hogy lehessen látni erre lazán lesöpröd ezzel
Én pedig nem nagyon szoktam gólt kapni pes-ben a kapus bénaságai miatt érdekes módon viszont az ellenfél kapusa néha akkorákat véd, hogy csak nézek -
énse ismerek mást pedig elék sok játékost ismerek -
Nagyi2pac #57686 Én is minden évben kipróbálom a Fifa-t és reménykedem hogy normálisan meg tudják már csinálni, de ez mindig hiányzik... szerintem a Fifa10 sem lesz valami nagy durranás, de mindenképpen kipróbálom majd már csak azért is hogy legyen róla véleményem mivel játszottam vele, nem úgy mint sok fifa-snak, aki még életében nem játszott pes-sel, de egyből azt mondja: szar.., de hogy miért az már titok!
Múltkor beszéltem egy olyan emberkével aki Fifa-zott/Fifa-zik, de most éppen a pes-t próbálgatja és azt mondta hogy tetszik neki a pes mert sokkal jobb a játékélmény, de az arcok, labdák,... jobbak a Fifa-ban... na ezen akkorát röhögtem, hogy majdnem kifordultam a székből! XD -
Rudee #57685 Hidd el, hogy nem az első. És nem is az utolsó. -
Akkor viszont tényleg nem értelek:D Úgy tűnik neked más az ideál, de nem várhatód tőlünk hogy megértsünk, ugyanis eddig te vagy az első olyan aki pes után mégis fifa-zik:D -
Rudee #57683 57662 megintcsak konzolos, arról meg fogalmam nincs, mivel nincs xboxom. Majd ha nekem lesz ilyen bugom, akkor lehet zavar, de addig biztos nem. Egyébként meg mint már leírtam, PESbe 10 meccsből minimum 8on a kapus idiótasága miatt kap gólt az ember (persze ha nem brazília-angola meccset jáccik), engem ez idegesít. Meg maga a góllövés se szerez olyan örömöt, látva, hogy néhány szebb találatban benne van a kapus. Persze irl is előfordulnak potyák, de nem ilyen számban. -
mert itt azt találtam meg, de ez az összes fifa fórumon végigfolytatódott ott -
Rudee #57681 Ugyanúgy megvan a PES is eredetibe, mint a FIFA. 5 évre visszamenőeg az összes rész. Kapufa... -
én úgy emléxem korábban őis kipróbálta, most csak egy egymás elleni mecsről volt szó. De ezt majdő elmondja
De nagyon elkanyarodtunk a kapuskérdéstől :-)
lásd #57662 -
Azért nem fél meccsnyi volt, csak mikor pes 2009 után újra felraktam, 1 hónapig azért bőszen toltam a fifa-t amíg ki nem jött a pes, az amit említettem az már pes megjelenése után értettem! -
Rudee #57678 2006 :) -
Ez az hogy legnehezebben játszottam és pont ez akaszott ki!
A fifa nem is arcade kategória hanem inkább irreális!
Egyébként a fizika meg mozgás az 10/0 10/0 a pes javára, ezt mindenkinek kéne látnia! Csak van pár annyira elvakult ember hogy FIFA FIFA FIFA...
Az utolsó fifa ami igazi feeling volt az a 99 meg a 02wc!
A legborzasztóbb pedig a 07: fél pályás gólok tömkelege... d + z asszem...
Rudee szimplán fel lehet fogni hogy miért véded a fifa-t, gondolom megvetted, és nem akarod elhinni hogy kidobott pénz volt anno, így mindenféle ürüggyel véded! -
Rudee #57676 Ha megnézed, itt a kolléga ugyanúgy bizonygat fél meccsni "tapasztalata" után. -
csak hogy érthető legyen lóba szóda régebbi megnyilvánulásai -
pont ez írtam itt nem a meggyőzésről van szó hanem arról, hogy a játék ismerete nélkül olyanokat ír, hogy c64-es fizika meg nem lehet beállítani az irányítást stb.
És ez terjed van aki kisem próbálja, hogy miért mert a haver azt mondja.
Egy konkrét példa PCDOME-n volt egy hasonló jellegű vitám lóda szóda nevű egyénnel, talán ittis idéztem az okosságaiból.
Erre meglepve olvasom pár napja, hogy írja, hogy miket vitázott velem régebben , de mostmár rájött, hogy igazam van tévedett, pedig ez a srác rohadt nagy fifás volt évekig vitáztunk nem éppen a legfinomabb fórumban mert szinte mindig leszarozta a pest-t
De akár mondhatnám Szilcsió-t is akinek mikor előszőr mondtam á nem nem tetszik neki szar csak a fifa, aztán pár hónap múlva jött, hogy bocsi igazad volt.
Engem nem zavar, ha vki nem szereti a pest csak ne mondjon már olyan sületlenségeket amikből látszik, hogy fogalma sincs róla. -
Rudee #57673 "A fifa 09-es eddig fél meccset bírtam játszani mert már ott is minden sablon volt!"
"Szerintem vicc a fifa, játszok haverral és egy meccsen 2x is RAUL-al!!! lő 35 méteres bombát... ez simán értékeli a játékot..."
Így nem csoda, hogy fél meccsig bírtad. Meg kell tanulni védekezni és a kapussal mozogni, anélkül semmit nem fogsz elérni online a FIFAval.
Az meg, hogy gyerekeknek való csöppet túlzás. Kétlem, hogy igazi nehézségen próbáltad volna.
De semmi gond, kinek a pap, kinek a papné. Tudjuk jól. Csak azt nem értem, ha vkinek nem jön be vmi, akkor miért kell mindenáron meggyőzni, hogy az a jó. FIFA topikba is ez miatt ment a hosszas pöcsölés, mert volt akinek nem teccik a PES és volt aki mindenáron bizonyítani akar. Pedig fölösleges. -
Rudee #57672 Még jó, hogy tisztában vagy azzal, hogy mennyit nyomtam a PESt. -
Én azért reménykedem vmiben úgy érzem a 09-es fifa azért sokat fejlődött a 08-ashoz képes szerintem az nagyon gáz volt.
Nekem az tetszik a Pes-esek többségében, hogy mivel ugye többség előtte fifázott nem az van hogy csak a pes megse nézem a fifa-t mert az szar mert felraktam fél órára és az volt stb......
Szerintem itt a többség azért érdeklődik a fifa íránt szeretné, ha jobb lenne és mindig kipróbálja a demo-t hátha.
Én pl sosem fél óráig próbálom ki a fifát pes kijöveteléig folyamatosan nyomom és azóta is fent van igaz kb fél éve else indítottam.
Ha egy fifa-s azt mondja nézd én kipróbáltam jó, de nekem az kell hogy este munka után játszak egy-két arcade könnyű laza meccset ami kikapcsol én megértem, de mikor vmelyik azzal jön, hogy a Fifa realisztikus a Pes meg arcade arra sajnos bepöccenek. -
Én meg bolond voltam, hogy leálltam.
Ismerek olyan embereket is akik azért vettek konzolt, hogy elmondhassák
ők csakazértis fifáznak mert az ott jobb.
Mondjuk én pes-t sosa vennék konzolra ilyen rosterrel és nehezebb editálási lehetőségekkel.
Az utolsó mondatodban nagyon jól megfogalmaztad a lényeget. -
Lehet az is csak konzolra valósul meg:D -
:D
Minap benéztem fifa fórumra, de hülyét kaptam a butáktól, nem is nagyon foglalkoztam velük!
Szerintem vicc a fifa, játszok haverral és egy meccsen 2x is RAUL-al!!! lő 35 méteres bombát... ez simán értékeli a játékot...
Pes-be egyébként tényleg nem makulátlan a kapus, de hogy sokkal jobb mint a fifa-ban az biztos! -
Egyébként a fifa 10-es fejlesztpk is elismerik ezt pont így reklámozzák a 10-es részben hogy javítottak a kapus helyezkedésén és mozgásán. -
pont azért vita tárgya mert szerinte a kapus olyan szar pes-ben, hogy amiatt játszik a fifával. Most leegyszerűsítve írtam.
Amikor meg odaát leírtam ezt másnak, hogy nem egy rövid idő után kéne véleményt mondani a nagy fifa fanok lehülyéztek.
Mondjuk róla nem hiszem, hogy nem próbálta ki alaposabban, de néhányan odaát nagyon tudatlanok pes témában.
Én meg állítólag egy folyton számítógép előtt ülö kocka vagyok lol. -
Most így megnézva a felső képet, ha simán felugrik is kifejeli talán, de így látható hogy így pillanatok alatt szökken egy méterest szinte helyből aztán vetődik oldalra el a labda elől -
Szerintem hagyjátok ezt a témát annyira egyértelmű hogy nyomi a fifa-ban a kapus hogy nem is értem mi a vita tárgya! Én akinek eddig odaadtam a pest mindenki elfelejtette a fifa-t! Ahogy észre vettem valakik azért maradtak fifa mellett mert a pes szokatlan, nehéz míg a fifa annyira gyerekeknek szánt hogy az vicc...
Természetesen a PC-s verziókat hasonlítom!
Rudee neked is ki kellene próbálni a pest, de nem egy meccs erejéig mert jóhogy béna leszel egy fifa korszak után, nekem is volt egy hét még PES 6 idején mire ráéreztem. A fifa 09-es eddig fél meccset bírtam játszani mert már ott is minden sablon volt! -
Ha mégsem látszódna az alső képen a jobb kezénél van így elég nehezen érthető hogy miért repül még balra és hová nyújtogatja a másik kezét -
Akkor megmutatom így a másikat remélem így már látható
-
miért a #57640-ban talán nem vetődik?
Egyébként csalós ez a gif ha jobban megnézed nincs ebben nagy oldalirányú csavar inkább olyan hulló falevél típus kissé alányúlva, valószínűleg kapufa lett volna-bár ez nem megítélhető, főleg a kapus szemszögéből aki biztonság kedvéért kitolta.
Láttunk már példát olyanra aki nem tette aztán csak nézett mikor kapufáról bepattant és gól. -
Rudee #57660 Ezen a 4 képen csak én nem látok labdát? Videót nem tudom megnézni, csak ha befejeztem a letöltést.
Amúgy lőttem már nem 1 szabadot, de még nem láttam olyat, hogy mellé nyúljon, hacsak nem pattant meg a labda a sorfalon. -
Video
És az 52-nél kikockázott rész
jól figyelni az egész egy másodperc alatt lejátszódik
oldalaz hirtelen odaugrik majd mellé vetődik, de biztos így kell -
Na a következő képek egy Fifa-s freekick tutorialból lettek kikockázva, számomra is meglepő dolgok derültek ki
a sorrend így lesz
1 3
2 4
1. labda elindul kapus még nem mozdul rá
2. Elindul az oldalazó mozgás ami ugye pes-ben kritizálva lett
közelebbi a szabad mégis van ilyen itt is !
3. És most jön a meglepi számomra lassítva úgy látszik, hogy a kapus hirtelen pár méterrel odébb áll (persze lehet amivel felvették nem volt elég gyors de érdemes nézni az időket)
Ahova ugrott pozició ott elkezd dőlni, azt hinnénk ez már megvan hisz pont ott áll szinte ahová kb megy a labda ennek a csodálatos oldalazó mozgásnak és ki tudja minek köszönhetően.
4. Most jön az újabb meglepi a kapus túlugrik a labdán és vmiért repül a levegőben a labda meg tulajdonképpen a helyére megy.
Hát igen így kell ezt csinálni.
Sajna a labda nem minden részletnél látszik jól kivehetően, de
belinkelem a videót amin jól látszik pl ez a túlugrás homorítással egybekötve
3:35 nél érdemes nézni lassítva a kapus egyszerűen odamegy vagy oldalaz mostmár ki tudja ahová a labda menne majd vetődik mellé, holott csak meg kéne fognia a felé szálló labdát vagy legalább kiütnie
-
Rudee #57657 Oldalazva indul, de vetődik. Fel lefugrik szinte egy helyben, mintha gumivárban lenne. Pont most nyomtam Genk-PSG meccset, madj rakok be 1-2 védést. -
Aham értem, tudnék erre mit mondani, de inkább nézzük a tényeket
Szerinted Fifában a kapus akkor nem ilyen oldalazó mozgással indul a labda után?
Vigyázz mit válaszolsz tények jönnek -
na igen énis pont így látom ezt
ha ez gép akkor a kapus ai-jas volt szar ez esetben
de a védő bénasága miatt ez inkább playernek látszik
de nem biztos -
Ez a videó egyértelmű a gép esetleg az AI "nyomta" a "w" -t szöktetést amivel kijön a kapus természetesen ment a labda fele de mikor elengedte a gombot rohant vissza ki akarta rúgni de ott állt a nyomi védő, ez vagy AI hiba vagy csak balfasz volt a játékos esetleg...
Azért a fifa-ban még mérföldekkel bénább a kapus... -
Rudee #57653 Én 7 éves korom óta védek és ezt jobb helyeken tanítják. Az oldalazás ilyen 2-3 méteren nem túl egészséges. Ráadásul ez a lövés is max kapufa lehetett volna, mivel erőteljesen tekeredett kifelé. -
félreérthetően írtam, saját avatarjának rakta ba ez én gif-emet -
nekem meg voltak sőt az egyik ilyenből mikor gif-et csináltam
az olyan hires lett, hogy pl FCH kirakta avatarként a fórumokon
Ezt nem érdemként írom csak, akkora bug volt, majd lehet megis keresem