81526
-
karmacoma #80909 Na a lövések gondjára sikerül rálelni külföldi fórumokon. A full assissted módot rontották el. Ha féliig assisstedre teszed, totál más játékélményt kapsz. A tavalyit is úgy toltam, most elfelejtettem átállítani. A kapusok ettől még nagyon sokat bakiznak és a cpu illetve online ellenfeled 70-80% hatékonysággal fog gólt szerezni, de lesz kihívás a single módban. Így sokkal jobb, és a többi játékelem javulása is kijön(nincs végig középkezdés :D). Toltam két meccset és csak 5 gólt lőttem. Sajnos nagyon sok a kapufa. Két meccsen jóval 10 fölött sikerült összehozni, de ez még talán belefér. -
nekem nagyon tetszik, lehet túltolták a messziről lövés pontosságát, de nagyon élvezetes, hogy megint van értelme messziről próbálkozni. a sok béna "na most ezzel mit akart" rúgást is eltörölték szerencsére, nyilván lehet megint mellé rúgni, de nincsenek azok a fogalmatlan lövések. kapusok tényleg bakiznak, de ezzel nincs akkora baj sztem a valóságban is potyáznak néha, mondjuk kicsit vicces volt hogy védőnek meg kapusnak is adtam kötényt :D ütközések jók, egymásra ráugrások fizika egyre jobb. sztem a játékmenettel nincs baj, bíró is jól alkalmazza az előnyszabályt, mondjuk sokszor van olyan hogy felvágom nem kapok sárgát, máskor meg olyanért ha rámegyek a labdára nincs ugye előnyszabály és nem csak szabadrúgást ad nekik hanem nekem is sárgát :D
legnagyobb baj, hogy sztem megint gyorsan unalmassá válik, become a legendet játszok csak, azt szeretem leginkább. és megint az van, hogy mire eljutok majd a kedvenc csapatig, el is unom a játékot, mert nem tettek bele jócskán meccsen kívüli tartalmat...
az meg ugye nem új, hogy rossz billel játszani, a traininget sem tudtam végigcsinálni mert a speciális cselezéseket egyszerűen nem tudom mert nem vagyok polip :D
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.09.18. 19:27:07 -
Zoolee1976 #80907 Szóval túl vagyok hát immáron úgy 25 meccsen,véleményem pro,kontra lesz a 2015 höz képest.
Pro:
-Olajozottabb passz játék (nem kell 1 másodperccel előbb nyomni a gombot az egy másodperccel későbbi történésekhez)
-felismerhetőbbek az arcok (kit érdekel?)
-az alap Angol kommentátor végre jobb egy fokkal (ezt nem volt túl nehéz megcsinálni,mégis évtizedig kellett várni rá)
-a gépigény kb ugyanolyan mint az előző részben,viszont a grafika sem lett jobb:) (kit érdekel?)
-a bíró nem ad minden hátulról labdát találó becsúszásért sárgát vagy rögtön pirosat
-a test test elleni játék élethűbb ütközéseket eredményez
-plusz új animációk (nem túl sok)
-a hangok jobbak lettek(a zenéről nem beszélek mert ez valakinek vagy tetszik vagy nem)
-a menü és a beállítások jobbak lettek
kontra:
-a bírók nem lettek jobbak csak "mások" (remélem ezen majd folt formájában segítenek)
-a kapusok katasztrófálisabbak mint voltak ( ha nem a kapu közepére megy a lövés akkor 10-ből 8-gól
-a távoli lövések az előző részben nem nagyon mentek be,most átestek a ló túloldalára a Konaminál (super star-on egy közepes kapus ellen egy top csapat tizenhatoson kívülről vagy a vonaláról 8 lövésből 8 gól,NO COMMENT)
-a nézők még mindig majdnem három D sek és 4 fajta színben pompáznak és 3 fajta mozgást mutatnak be gólörömnél 40000 en,ez elég viccesen tud kinézni (de amúgy ez nem érdekel annyira senkit:))
-minden játékos egyforma deréktól lefelé,ugyanolyan lábak Ibránál mint Coutinhonál viccesen néznek ki.
-az egy vonal még mindig les (grrrrrrr)
-szabályosan szereled a gépet és elesik de a fekvő játékosától nem jutsz a labdához,aki közben felpattan és tovább vezeti a labdát az mondjuk idegesítő lesz hosszú távon
40 és 50 között ingadozó fps-nél mikro laggok,ez lehet csak az amd driver hibája vagy az én kártyámnál jött elő(Ati hd 5770 1gb vapor )
Hirtelen ennyi,kérlek igazítsatok ki ha valamit elnéztem,várom a többiek tapasztalatait is ide!
Jön egy patch ami orvosolja a bírókat és a kapusokat jobb lesz minta 2015,addig csak más! -
Új kommentátor nagyon kellett már. Amúgy videó:
Azt viszont nem tudom elhinni, hogy az adatbázist sose frissítik kiadáskor (Pes5től kezdve). A játékot kipróbálók és otthagyók fele az adatbázis miatt megy el, a másik feléből meg nagy rész a billentyűzet beállítás is nagyot kivesz.
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2015.09.18. 13:28:03 -
karmacoma #80905 Nekem ilyeneket tol a top player ai. -
unrealnoise #80904 Hehe. szerinted jobb a régi konzolon csak... Az Xbox 360-asés PS3-as a legbénább, ezután jön a PC-s, majd a mostani konzolok jönnek... -
yamato41 #80903 Meglepő, de első ránézésre tetszik. Gyorsult az irányítás, sokkal jobban érezhető az ütem, javultak a passzok, a fizikalitás is sokkal jobb. Nekem a kapussal különösebb gondom nem volt, a grafika különösebben nem érdekel, nekem teljesen megfelel, főleg ha lesz komolyabb patch.
Kezdetnek megteszi:
http://www.pes-patch.com/2015/09/pes-2016-patch-jvpes-2016-v0-1.html -
karmacoma #80902 Én csak azért "negatívkodok", mert egy PES-től nem azt várom, hogy a sprint nyomásával, 20 méterről, rossz lábbal rugdossam a gólokat. Én ebben a játékban mindig is azt imádtam, hogy azt érzem tényleg én rúgom a gólokat. Ha nem figyelek az erősebb lábra, vagy a sprintre akkor elmegy a világba, és a ziccert is simán megfogja a kapus, ha nem helyezem ki szélre. Itt lényegében minden gól. Nem normális, hogy 10-15 gólos meccseket játszok. A gép minimálisan se tud védekezni, végtelen mennyiségű labdát veszít a kapuja előtt, és a legkisebb kihívás sincs top playeren. A Pes 3 óta ezzel játszok, hidd el én vágyom a legjobban arra, hogy játszható legyen.
Amúgy akinek belassulgat, próbálja ki ablakban. Nálam magasabb felbontásban meg se reccsen úgy. -
Szilcsio77 #80901 Nem tudom mit kell negatívkodni egyből. Szerintem kibaszott fasza lett a gém. Aki meg számolgatott az meg most elgondolkodhat, hogy konzol vagy PC, mert szerintem 100% jobb konzolon még ps3-amon is. Az ML kibaszott jó. Online még nem toltam, de manapság szerintem már elég sok háztartásban van elég széles sávú net. A kapusok nálam rendesen védenek még 20 méterről is kivédi, ha úgy lövök. Az meg, hogy első félidőben tök jó idő van másikban meg esik az eső az egyenesen fantasztikus. Szóval nálam konzol és 100% jó a játék. Bár én Day One-al rendeltem. Ha valakit érdekel van egy eladó szurkolói sálam ! :-)
U.I.: Egyetlenegy hiba van a játékban, amit már évek óta nem javítanak az, hogy nem friss igazolásokkal adják ki. Ennyi :-)
Utoljára szerkesztette: Szilcsio77, 2015.09.18. 07:17:04 -
Balázs 17 #80900 szerintem az simán a szerver miatt van, ne láss bele többet:D -
unrealnoise #80899 jah és még valami.Xbox One-ra megvolt a PES 15. Azon akármikor is akartam multizni, egyszer nem jött össze, mert sosem talált, kapcsolt össze senkivel... oO
Ahhoz képest ma letoltam jópár meccset online, kár, hogy kurvára sokat ront az élményen az FPS Drop. -
unrealnoise #80898 Mondjuk jah, szerintem is szép.. Mármint nem közelről, a nézők bóvlik, de gameplay közben a gyep tök jó, hogy az árnyékot tényleg megtörik a fűszálak. Fasza. És mivel játék közben ezt látom, annyira nem zavar a máshol gyengébb grafika... -
karmacoma #80897 A grafika engem minimálisan se érdekel. Nekem elég szép most is. Két éve nyáron még PES6-oztam kínomban. -
unrealnoise #80896 Gyerekek, az online játék közben folymatosan FPS drop van. Valaki tudna valamit? Pedig a netem tuti jó, a gépem elég erős, offline tükörsima...
multiban amúgy nálam is meglepően sok volt a 8-10 gólos meccsek száma. Offline valahogy jobb, de így meg még nem toltam annyit... :/ Majd elválik...
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2015.09.17. 22:48:10 -
Közben jönnek szépen a szebbnél szebb sweet fx modok :)
-
karmacoma #80894 Sajnos Top Playeren se volt 10 gól alatti meccsem. Patchig kispadra kerül. Remélem kijavítják, mert a többi rész nagyon tetszik. -
Balázs 17 #80893 engem az se erdekelne ha az iss graffal kene jatszanom, hiaba a jonak tartott gameplay, ha a jatek egy tartalmatlan semmi, ubdorito UIvel
az meg h a kapusokat nem birjak megcsinalni az nonszensz
2010is remekul indult aztan elso peccsel tonkre is vagtak
2009 a masosik legjobb resz szerintem a 6 utan
online resz meg szot sem erdemel, 10 eve nem tudnak osszehozni egy ertelmes szervert, addig nem is tudom minek eroltetik -
balazsb1987 #80892 Nem hiszem el, h ennyi idő elteltével sem tudnak két sarkalatos ponton változtatni. Mégpedig a buta kapusokon és a mélázó játékvezetőn. Engem nem érdekel a csilli-villi grafika, mert úgy is jön hozzá tömérdek patch. Az említett két dolog tönkrevágja az egész játékmenetet. A PES sorozat a PES6-nál elvesztette a fonalat, azóta is keresi sajnos. -
Pontosan. Legtöbben indulatból 1-est adnak a játéknak. Pedig a PES mindig is a gameplay-ről szólt. A grafika mániások mehetnek fifázni. -
unrealnoise #80890 Az a baj, sokan élből a negatívra nyomnak. Én meg vagyok elégedve a játékkal. Grafikailag van elvileg különbség egyedül, Főleg a lelátókon, és a színeken látszódik, kicsit az arcokon meg a vizes ruha látványán.
De messze nem olyan szar a helyzet, mint azt az értékelések mutatják.
Pláne, hogy külső cuccokkal PC-n sok mindent orvosolni lehet. Én nem kérem vissza a pénzem, mert gameplayre állat, az NBS 2k széria mellett ez a legjobb sportjáték.
Persze a Konami a hülye, ha egy az egyben a konzolost adták volna ki a PC-seknek, ugyanakkor megjelenő demoval, akkor nem erről szólna a negatív értékelések 95%-a. -
Balázs 17 #80889 igen?:D
errol lemaradtam, szerencsere meg nem futottam bele rossz jatekba
nem vagyok hive az elorendelesnek es az elso napos veteleknek...
akkor azt hiszem sokan hasznalni fogjak -
ratgab #80888 ? De hisz van refund lehetőség már egy ideje.... -
Balázs 17 #80887 annak irom, aki a konzol ellen volt...
meglehet nezni a steam ertekeleseket....errol volt szo es abszolut varhato volt, hogy szarni fognak a pcsekre...
sajnalom azt aki penzt ad ki ra es ezmiatt idegeskedik, legalabb lenne refund lehetoseg... -
klinsmann #80886 Sziasztok eredeti game miért nincs kommentátor hangom? -
unrealnoise #80885 Tavaly X1-em volt még, arra vettem meg a PES15-öt, de megvolt a FIFA 15 is. A PES mérföldekkel jobb volt gameplay tekintetében már akkor is, csak a béna UI, meg satöbbi kicsit illúzióromboló volt. Meg hát X1-en tavaly még csak 720p volt. (Idén már majdnem full HD ott is.)
Nah most már nincs X1-em, van egy elég jó PC-m. i3 4360 & GTX 960 OC
És vá, a FIFA teljesen szar. Gameplayje. Pár plusz mozgást, animációt, fizikai módosítást leszámítva egy az egyben FIFA 15.
A PES 16 (PC-n!) viszont még a tavalyi konzolos verziókhoz képest is sokkal jobb.
Az UI is jobb kicsit.
Nah most kár, hogy nem egy az egyben a PS4-es grafikát kaptuk meg, amit nem is értek, mert steamen a háborgók 90 %-a ezért háborog, nem csoda, hogy csak vegyesen áll értékelésügyileg. Kicsit több munkát áldoznának rá, és egyből több bevétel lenne, meg pozitívabb visszajelzések is bőven többségbe kerülnének.
Még csak 2 órát toltam vele, ebben volt egy online meccs, amelyben szinte érthetetlen mód FPS Droppal találkoztam. Az egész meccs alatt. Pedig hát nem a gépemmel van gond, single playerben ilyen gondom nincs is...
Mindegy, hátha patchelik majd, viszont azt sem értem miért nincs achievements, meg trading cards, nem került volna semmi melóba...
-
karmacoma #80884 Első benyomások:
Már tavaly is tetszett a játékmenet, így ez is rendben van. Nagyon nagy változást én nem éreztem. A fizika sokkal jobb, a mozdulatok és cselek finomabbak lettek. A mezőnyjáték teljesen okés.
A támadó harmadban viszont valami nagyon bugos. A belső védők nagyon rosszul helyezkednek, könnyű mögéjük kerülni még felállt védelemnél is. Beadni is könnyebb a labdát, tavaly jobban zárta a széleket az ai. Pro fokozat, szóval csak lehet másképp lett skálázva a nehézség mint tavaly.
A kapura lövés és a kapus teljesítmény sajnos totál el lett rontva. Tulajdonképpen minden 20 méteren belüli lövés kapufa vagy gól. Rúgtam 3 sarkazós/ollózós gólt minden erőfeszítés nélkül, míg a helyzeteknél most már a csavarást se kell lenyomni, csak beállítod a lövést valamerre és 100% gól. Tavaly nagyon oda kellett figyelni, mert sima lövéssel szinte mindig védett a kapus.
Első meccsem Juve-Inter 9-4 végeredmény pro fokozaton. Volt olyan gólom, hogy Lichsteiner ballal dropból kapásból középre bombázott, 23 méterről szélről, a kapus meg seggre esve bevédte. Mellé nem megy lövésem, csak kapufára(de oda nagyon sokszor). Mintha minden játékosnak maxra lenne rakva a weaker foot acc meg minden lövés tulajdonság. Remélem ez csak valami patchel javítható hiba nem design, mert így totál komolytalan a dolog.
Gondom volt még az fps droppokkal. Elvileg minden alkatrészt goodra értékel(GTX 750 VGA, 4 giga ram, de régebbi E 6700 proci), közepes felbontáson 1600*1050-ben szépen fut, de egyszer csak belassul(mint tavaly minden pontrúgásnál és replaynél egy bug miatt). Ezt egyenlőre nem írom a számlájára, mert a Winem is betegeskedik.
Összességében a tavalyihoz hasonlóan jó játék lesz, ha javítják az említett gondokat. -
A különbség leginkább a DX11 vs DX9 technológiában jön ki. Fény effektek/dinamika, kontraszt. Szerintem teljesen elfogadható a PC verzió, bár ha valaki a PS4-hez viszonyítja nyilván nem ugyan az a szint koránt sem...
Mivel nálam kimaradt a tavalyi, ezért teljesen újdonság nekem az egész. Gameplay már PS3-on is remek volt, PC-re ugyan azt kaptuk (gameplay videókból ítélve PS4-en is ugyan ez...gondolom nyilván a FOX engine miatt), és a PES szériánál mindig is a játékmenet volt a lényeg, ami JÓ. -
akinek van PS4-e, az miért játszik PC-n? ha meg nincs, akkor örülni kell, hogy egyáltalán kiadják még PC-re...a lehetőségekhez képest nincs miért panaszkodni -
Shelton #80881 kár, hogy a PS4-es verzióhoz képest agyon butítva adták ki PC-re.. -
Rendben van ez minden tekintetben. A grafikával sincs szerintem semmi baj, talán egy kicsit fakók a színek, de ezen lehet állítani...
A játékmenet meg nekem jobban tetszik, mint a tavalyi, gördülékenyebb, folyamatosabb..Kapusok szokásos formát hozzák, azzal nem tudnak mit csinálni a konaminál...ezt leszámítva teljesen vállalható. -
yamato41 #80879 Nnnnna, megérkezett a "demo". Este próba... -
Balázs 17 #80878 twitchen nézem
nagyon ronda a game és tartalmatlan:S
ez a nagy felértékelés nem tudom mire volt
a bírók egy vicc, olyanokat nem fúj vagy inkább semmit nem fúj hogy azt nézni is fáj -
Erre én is kíváncsi lennék. Mármint, hogy PC-n lesz e különbség...
PS3 verzió szuper. -
Vajon a játékmenet megegyezik az egyes verziók között? -
2-3 éve már így történik...a teljessel egy időben jön -
Hát azt pont nem, legalább is PC esetén :)) -
A demót is :) -
Azt eddig is lehetett tudni. -
Balázs 17 #80871 ejjha mindenhol topra van ertekelve a jetek:O
most vagy tenyleg ennyire jo lesz vagy csak marketing xd
konzolon ma lesz, csut meg pcre a teljes... -
CSütörtökön már teljes is lesz...sőt, valahol már holnap is.