81526
-
TomStorm #80950 Remélem sikerül linkelni így telefonról.
Így:Link HSZ -
yamato41 #80949 Így van, ismét bekapcsolták a God módot az ellennél. Talán a 2013-ban volt ilyen ennyire durván. -
laca70 #80948 Az idei játékban az AI sokkal jobban védekezik, kevesebb helyzetbe tudok kerülni. 15-ben két emberrel simán szereltem az ellent, most ha négyen mennek rá, akkor sem sikerül, mintha labdazsonglőrök lennének. Ez elég hangulatromboló :(
Ráadásul Regularon is mintha szuperrobotok ellen játszanék, nem hibáznak és tökéletesen passzolnak. -
Fifában is csúsznak a játékosok, a fizikai motor van olyan szinten mint a PES. Sajnos összességében kicsit konzervfoci beütésű, de az idei részben ráálltak a passzolós, lassabb játék témára, ami nekem személy szerint tetszett. Az már nem, hogy pingpong feelingje van erősen. -
unrealnoise #80946 a lapot füvet nem is értem. Van ahol visszajátszásnál minden fűszál látszódik. Aztán amikor játék közben kirúgja a kapus, az ronda.
De a másik vicc, hogy a fű a pálya határáig, a fehér jelzésekig oké, onnantól kezdve, kifele, mindenhol trehány, még a bevezető videókban is...
Ez igénytelenség, pénz, időhiány, akármi. Gondolom futná többre is, ha többen vennék a játékot, remélem valahogy feléled a PES mostanság. Egy biztos, idén a FIFA kimarad, iszonyat gagyi lett, a FIFA14 után még élveztem valamennyire a 15-öt, (A PES15-ig... :D), de idén ég és föld a különbség szerintem. A FIFA súlytalan, agyonszkriptelt valaminek tűnik.
PES16-ban volt hogy vagy lendülettel fordultam volna a játékossal, és az esős pályán szinte ELESETT. Az ilyen apróságok sokat számítanak, és lehet ezekből van valami a FIFA-ban is, de valahogy sokkal életszerűbb ezzel játszani.
Ha arcade focira vágynék, akkor is inkább megvenném a rocket league nevet viselő klasszikust, mint FIFA-t. :)
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2015.09.20. 21:06:11 -
Igen ez is annyira jellemző hibája a szériának, bár idén nálam eddig nem jött ki annyiszor ez a labdakivezetős dolog, viszont jópár dolog igen még 2013 ból is :)
A FOX motor jóval többet tud mint amennyit kihoznak belőle szegény focirajongóknak. Ráadásul a PS4 verzióban mintha lenne egy kis különbség a fizikában is. Sokkal dinamikusabbnak tűnik.
Mindenesetre még mindig tartom azt, hogy élvezhető a játék.
-
yamato41 #80944 A letámadás (pressing) a modern foci alapja. Az ellenfél csinálja, a saját csapat nem. Ez hiba.
Egyébként ez a gameplay a pes sorozat második gameplay motorja. A házigizda éppen eleget veszekedett velem emiatt, mert besz*pta a marketingdumát, hogy minden évben vadonatúj gameplay stb.. Ugyanazt a gameplayt próbálják toldozni-foldozni, az újabb grafikus motorokhoz igazítani, de abban alapvető hibák vannak. Az idei sem kivétel alóla. Ugyanazok a hibák jönnek elő évről évre.
Áttéve a lövést advancedre már látom a sok kapufát. Tényleg szörnyű. Ráadásul nekem nem is mindig reagál az irányításra a lövés irányát tekintve. Szerintem a kontroller-észleléssel is hiba van, amihez a késleltetett végrehajtás és a hosszú scriptek okozta további késlekedés rakódik rá. Volt olyan, hogy egy indítást az alapvonal előtt kb. 10 m-re ért el az emberem, már a kontakt előtt húztam a kart a túlsó irányba, az emberem meg simán kivezette a labdát az alapvonalon. Legalább három éve javítatlan alaphiba. -
Letámadás valóban nem elég kiforrott. Valójában a játék teljes mértékben a területvédekezésre épít, szóval nem rohangálnak párok szinte sehova sem(ami valóságos a mai focit tekintve), és labdacentrikus játék van. Annyit tudsz tenni, hogy megpróbálod megakadályozni a labdatovábbítást(területvédés), addig pedig van ideje a játékosaidnak helyezkedni, és később kiugrani, labdát csenni-labdát szerezni. Nálam ez működik elég jó hatásfokkal nagycsapatok ellen is. A játékrendszerbeli finomságokról még nem beszéltem, ugyanis nálam változik a felállás védekező, és támadó esetben, a további finomhangolások (területszűkítés mértéke, részvevő játékosok) függvényében.
Az egyébként tényleg vicces, hogy a szokásos "belassulás" évek óta megvan. Azaz a labdát váró játékos valami script hatására teljesen irreális mozgásokat végez, hogy még véletlenül se legyen az övé. Agresszió mint olyan nem létezik.
Utoljára szerkesztette: DaemoonHunter, 2015.09.20. 17:53:17 -
Sanyicucu #80942 Sziasztok!
Edit personal data beállításoknál melyek a legoptimálisabbak? a 2015-el nem játszottam és ez új most nekem. -
Nálam kapufa lett minden lövésből eddig :D Ala PES6...aztán mint ott, itt is elkezdtem training módban gyakorolni a célzott lövést meg laposan lőni...nincs kapus ami kiszedi sőt továbbmegyek...lassan túl könnyű gólt lőni. Igaz csak pro szinten játszok. -
yamato41 #80940 Azt mondjátok meg, hogy hogyan a lóf*szban éritek el, hogy az embereitek letámadjanak? Nálam semmi ilyen nincs. Hiába nyomok bármit (COM pressure, pressure), állnak méterekre a labdát tartó ellenfél mellett. Nálam a kapus bug nincsen, mert egyszerűen nem találják el a kaput a játékosaim. Próbáltam mindenféle beállításon. A legnagyobb ziccert is 90%-ban mellé-, vagy a kapusba lövik. Ugyanez a távoli lövéseknél. A passzok elől elbújnak. Annyi interceprion van, hogy az elképesztő. Sokszor még a legártatlanabb helyzetben sincs semmi mozgás a labdáért, még rosszabb a helyzet a 2015-nél is. Beindulások is alig vannak. Ha meg lennének, akkor meg a passzsávban ketten állnak, ha emelt a passz, akkor meg lassú és a védő tisztáz. Vagy éppen három méterről billenti meg a játékosomat. Az enyémek persze hozzá sem érnek az ellenfélhez. A legcsenevészebb ellenfél Mertesacker mellett simán mellel leveszi a labdát és megfordul, mert az emberem lépést sem tesz, csak áll, mint a f*sz a lakodalomban. Egyszerűen szörnyű.
A 2016 máshogyan szar, mint a 2015 és 2014, de semmivel sincsen előrébb ezeknél. -
Ettől már csak több scriptet felvonultató sportjátékokat ismerek...többek közt NBA2K széria...de az már annyira scriptelt, hogy jó!
Bár számomra az idei FIFA is bejön! -
yamato41 #80938 Olyan a pes, mint a csárdás. Kettő jobbra, kettő balra. Van, ami jobb, mint tavaly, de néhány dolgot nagyon elb*sztak már megint, illetve még mindig nem javítottak.. Utóbbira példa: kis falt, gyors folytatás jöhet, de a védő, hogy eltávolodjon a labdától, nem saját kapuja felé, hanem a labdától távolodik gyorsan, akár az ellenfél kapuja felé. Illúzióromboló. A kib*szott scriptek ezt is megölik. -
Igen, ezt tavaly tesztelgették, de nem ment valami jól a lagg miatt.
Néha idegesítő (főleg a beindítós passz elrontása) de azért tud jó lenni a játék:
-
Na ez egész rendben van, kipróbáltam...
http://www.pes-patch.com/2015/09/pes-2016-exclusive-patch-v1-0-by-pes-modif.html
Bár nem tökéletes, de a "gyári" nevekhez képest előrelépés...
Utoljára szerkesztette: daver88, 2015.09.20. 10:40:58 -
Szilcsio77 #80935 Hali online még csak 2 servert láttam, de alig vannak viszont kibaszott jó, hogy lehet 16-an is tolni :-) Tehát van 2v2
-
Szilcsio77 #80934 Hogy cserélted ki ps-en ? -
Ha Breki nem jön, akkor én szívesen átvenném a fórumgazda szerepét....:D
Kicsit fel kellene frissíteni a dolgokat...
Ja igen...még nem vesztem össze senkivel sem :D, pedig már 5-6 éve írogatok ide :) -
A PES-nek kb annyi köze van a szimulációhoz mint a FIFA szériának...
PES5-6 sem volt jobb ettől realitás szempontjából. Ami miatt jó, az a játékélmény, a megvalósítható játékelemek tárháza(stílusok, rendszerek) és ennek befolyása a játékra, illetve a nagyobb kontroll, mozgástér által keltett szimuláció illúziója. Ha nem is realitás szinten, de ez a játék tudja ezeket. -
Balázs 17 #80931 lol
csak banner miatt kérdeztem, de akkor ok :) -
yamato41 #80929 Nekem a passz % és az ellenfél interception száma durva. Az ellenfél hatalmas fizikai és irányításbeli fölényben van a scriptelt mozgások tömkelege miatt. Nálam is folyamatosan bujkálnak a passzok elől a játékosaim, egy tökegyszerű helyzetben gyakran nincs kinek passzolni, mert minden passzsávot blokkolnak, így bődületesen sok az interception az ellenfélnél, amit és szerelésekkel tudok kompenzálni, mert ugye az ellen ritkán passzol rosszul. Viszont ezzel meg a sok falt és a sok lap a hiba. Tehát valójában irreális és irrealisztikus. -
Balázs 17 #80928 házigazda szokott még erre fele járni? :) -
Ez lenne az a szuper játékmenet ami ebben a játékban van? hát ez minden csak nem szimulátor...legalábbis ez alapján. -
Balázs 17 #80926 kösz és még mik vannak? :D
FUT se érdekelt soha, úgyh ez sem... .) -
Fuji324 #80925 Van egy olyan, hogy my club. Hasonló a Fifa Ultimate Team-hez. Persze itt jóval összetettebb, legalább is egyenlőre számomra az... :-)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Újabb szép gól, de eddig még nem kaptam ki 4 meccs alatt szupersztáron, ami azért nem túl biztató
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2015.09.19. 15:36:59 -
Balázs 17 #80923 online milyen lehetőségek vannak? -
karmacoma #80922 Nekem ezt tavaly csinálta, és állítólag az Ati VGA-kkal bugol valahogy. Tavaly nekem visszajátszásoknál és pontrúgásoknál akadt anygonm, amúgy meg totál smooth volt. -
Sajna nem, de tavaly is volt hozzá mod ami kinyomta. -
Nekem pont az ellentétje van. A gép közelről, vagy "amikor épp akar"(mint az összes eddigi részekben) gólt lő körömpasszokkal is akár. Én meg szinte csak a 16 oson kívülről, akár félpálya közeléből is tudok csak eredményes lenni, akár többször is. -
PeetMondoo #80919
(Fulham-el vagyok én...)
A másik véglet meg...
Soha nem játszottam top-player-en, most 1 nap után fel váltottam, mert nem tartottam reálisnak, hogy 5-6 gólokkal verem az ellent minden meccsen. Top playeren viszont a gép minden lövése gól, ha a 20m-en belül jár. Persze nekem a 200%-os ziccereket fogja a kapus, hiába emelek, célzok stb... kicsit nagyon elrontottak benne dolgokat... :(
Utoljára szerkesztette: PeetMondoo, 2015.09.19. 10:40:17 -
A visszajátszásokat nem lehet kikapcsolni valahogy? Egész jól fut a játék, de a visszajátszások átvezető animációja kinyírja, van hogy fél percig szenved vele. -
Hát, megvan az első dolog ami miatt lehet hogy egyből vissza megyek a pes15re. Ami van új advanced indítás, ott valahogy maximalizálták az indítás hosszát, ez olyan 20 méter lett. Most komolyan mi az istent szívhattak... Olyan 50-60 méteres indításokat adtam, az volt az a játék ami miatt játszottam és most elvették... Elképesztő
re: nem maximalizálva van, hanem hiába nyomom a passz gombot még amikor közel kerül a labdához ellövi és csá amerre az irány van
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2015.09.19. 01:43:48 -
TomStorm #80916 Na behúztam PS4-re új PES-t.Szerintem nagyon király.Új kommentár bejön,graf szép,Fix FPS és egész szépen javítottak gameplay-n konzolon.
Kb.30 perc alatt kicseréltem összes Angol csapat nevét és címerét,mezét,edzőjét mert van EDIT opció már PS4-en.Lesz Option file is hozzá.
Azaz legyen hamarosan mivel egy A.Martial ne legyen már 74-es játékos csatárként.Annyi volt tavalyi PES-ben is.. -
Első kapott gólnak ez egy kicsit erős:
A játék amúgy meg túl gyors, tényleg olyan mint ha +1re tették volna csak úgy. Paraszt vakítás az egész amúgy, ez azt is mutatja hogy meccs előtt felcserélték a felső és az alsó sort. Ilyent fejlesztő (fejlesztőként mondom) csak akkor csinál, ha valami gyorsan kivitelezhető változást akar mintha dolgozott volna
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2015.09.19. 01:33:08 -
karmacoma #80914 A -1 speed amúgy nagyon fontos. Nagyon sokkal jobban lehet védekezni, és így a manuális lövéssel is lehet próbálkozni. Alap sebességgel túlságosan pörög nekem. -
Engem egy dolog idegesít a grafikán, ez a 2d, lapos fű a fifa után kibaszott illúzióromboló. De egyébként a lövéseket leszámítva a játékmenet nagyon fasza lett. :) Mondjuk a 2015 nekem kimaradt.
Megnézem a semi-assisted módot, elfelejtettem beállítani :) -
karmacoma #80912 Igen a legrealisztikusabb játékélmény a -1 speed, full manual pass, auto feint off és semi assissted shot. Az extrém sok kapufa ami nagyon lerontja, pedig anélkül ami a kapu előtt történik iszonyatosan jó lenne.
Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2015.09.18. 21:19:27 -
unrealnoise #80911 hát én minden segítséget kikapcsola, most 1,5 órán belül lőttem legalább 14 kapufát, az biztos... ez kicsit idegesítő. -
arra valamit nem találtak ki, hogy szabadrúgással mi a fenét lehet csinálni? még jó hogy become a legendben nem kell rúgnom ott van Totti :D de bementem sima trainingbe, és 50 lövésből 1 ment be az is sorfaltól pattant... de tök béna hogy mindig belerúgja a sorfalba, ha nyomom a felfele nyilat mindig fölé vágja (igen 53 méterről is, ha adok egy 3/4 ed erőt...). ha meg simán csavarom mindig sorfalba vágja. ha kis erő még oké, de nagy erőnél is, vagy ha túl nagy akkor meg természetesen fölé megy