A jövő gyalogos katonája: kézifegyverek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Fégarmy tudomásom szerint csõdbement 2003-ban, azóta nincs hír felõle (a honlapja azóta így néz ki, frissités nélkül).
http://www.bjkmf.hu/bszemle/kulon0114_elemei/frame.html#slide0006.html
Bár, valahogy a Veréb is madár címû film végén lejátszódó jelenethez nagyon hasonló helyzet lehet a gyártással és eladással.
Itt a -szóbeszéd alapján a Keserû mûvek közremûködésével minõségileg kissé megkopott- magyar termékek listája:
http://www.fegarmy.hu/index.php?p=guns&lang=hu
A KGP-9 -uzit is felülmúló- magyar fejlesztésû géppisztolyról, most hirtelen nem találtam oldalt.
http://fegyver.lap.hu/ -n az Alternatív (nem ölõ) fegyverek menüpontban aztán van fantázia. Vagy az Egyéb fegyverek cím alatti lista.
A fõ baj meg az maga, hogy tényleg szinte csak a múltról lehetne beszélni, a jövõre szinte semmit, mert a magyar fegyvergyártás... hát... mondhatjuk teszthalott fázisban leledzik... 😞
Meg azért a múltban is volt jópár magyar cumó, bár fõleg a 2. VH elõtt/alatt,csak télleg nagyon kevés az infó,többnyire a külföldi fegyvereket preferáltuk helyettük.De akár bele lehetne venni azok magyar variánsait/fejlesztéseit mint pl az AKnak az AMD.
No mind1,majd ha sok felesleges idõd lesz... 😊
E.Gy.B.E. Airsoft Team
E.Gy.B.E. Airsoft Team
amugy meg ha elpuhulsz a dicsérettöl, inkább elmondom mi tecett benne.
1, mint azt a #3 is irta nagyon olvasmányos, szerintem áttekinthetö érthetö, ugy fogalmaztál hogy nem nagyon kell a dolgok megértéséhez utánajárni(bár ebben a témában nincs sok olyan)
2, az elsö pont ellenére nagyon láccik az odafigyelés, az utánajárás(mit ellenére, melette szol) nagyon gondos munka ezértis van hogy nem kell utánajárni...
vagyis ezt a kettöt felkarolva csak annyit, érthetö, egyszerü, gondos, vagyis akit ez fulra nem érdekel, az is szivesen olvassa, és sok jot meg lehet belöle tudni...
ezt mondja egy 14 éves gyermek, a maga kisgimnazista fejével<#awink>#awink>
ez a téma engem nem érdekelt annyira hogy egy ekkora cikket elolvassak, de amiket irtál(és remélem még irni fogsz) azokat mégis érdemesnek tartom.
szerintem...
A #60-as hozzászólásom linkje szintén a http://kalashnikov.guns.ru/ oldalra mutat, csak az 'Assault Rifles' alcsoportra. 😊
A gratulációkkal meg óvatosan, mert elbízom magam, és elpuhulok. 😊
Így utólag átolvasva a cikkeimet mindig az csapódik le, hogy mi mindenrõl kellett volna még említést tennem benne... <#falbav>#falbav>
GRATULA!<#eljen>#eljen><#taps>#taps><#eljen>#eljen>
inkább ezt, szerintem áttekinthetöbb...
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
#4 sárga téglalap ajánlott linkek alatt: "felhívjuk az offline sajtó...."
#56 Novalogic's Joint Operations yesss 😉
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Az AK-47 1949-ben lépett hadrendbe, persze folyamatosan fejleszgették (AKS-47 -> behajtható váltámasz, AKM-47 -> forgácsolással gyártott tokszerkezet helyet sajtolt tokszerkezet, stb.).
Kínaiak terén a #8281-es hozzászólásban láthatsz képeket a Kínaiak válaszáról az XM29 és a Land Warrior programokra. 😊
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
oroszok/kinaiak nem csinalnak valami uj generacios kezifegyvert?
Nehez elhinni. Biztos titkoljak 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
He??? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Az effektív lõtávolságnál a gurulat (ismertebben: geller) nem játszik.
A halálos lövés... hát ha egy 9x19-es (para) pisztollyal kb. 30°-os szögben lõsz, akár 1.5-2km-re is elrepülhet a lövedék, és ha elég szerencsés vagy... <#nyes>#nyes>
Az AK-47 család 7.62x39mm-es lõszert tüzel, az AK-74 család meg 5.45x39mm-es lõszert.
Ajánlott tanulmányoznod eme oldalt 😊
Éhes makkal az ember disznókat álmodik...
Dragunov-téma: sokak szerint valóban a legjobb kézi lõfegyver (ha jó terminológiát használok), de Myron, hol lõttél vele, mert nekem oda kell mennem! Kezedbe sem adhatták volna 😊 Nekem csak a leányfalui MHSZ gyakorlaton (boldog ifjúkoromban) egy mezei "magyar AK" jutott (narancs mûanyagban) nyitott szájjal kellett vele lõni, legalábbis ezt kötölték velünk - hogy agyrázkódást ne kapjunk - persze lehet hogy etetés volt 😊
Mellesleg a kaukázusi fotó nagyon be van állítva 😊
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
-Azt azért megnézném, hogy bárki is 1500 méterre célzott lövést adjon le egy gépkarabélyal, és el is találja a célt. Ballisztikai számításokat kellene elvégezni, mert olyan nagy szögben kéne lõnie. 😊
Ehhez már "kicsit" kevés lenne a köztes lõszer (ajánlom figyelmedbe a #46-os hozzászólásomat), 1000 yardon (kb. 914 méter) egy csúcskategóriás Barret mesterlövéspuskával is kb. 5 centis szórással kell számolni, pedig az ugye a nem éppen kézifegyver kategóriás, speciálisan mesterlövészetre szánt 12.7x99mm-es lõszert lövi.
Egyébként az M16 egy rendkívûl fontos téren vesztett igazából az AK-val szemben, ez pedig a megbízhatóság. Nem is véletlen, hogy az Amerikai Hadsereg mostmár szabadulna tõle... 😊)
De a legfélelmetesebb az, hogy a valóság nagyon is közel lesz valami ilyesmihez.
Na igen, egy megvakított katona elvileg él de gyakorlatilag halott (ha vége a háborúnak totál esélytelen a piacgazdaságra épülõ társadalom "harcterén")
A lézeres vakító fegyver ellen lehet olyan sisakot építeni ami teljesen zárt, körbe van pakolva kamerákkal és a belsõ oldalán egy lcd kijelzõn jeleníti meg a képet a katonának, persze a kép lehetne számítógéppel átbuherált pl. rossz fényviszonyok között képjavítás, meg lehetne rajta jeleníteni egy csomó adatot, a társak helyzetét (lol minimap) és akár egy visszapillantó tükör is lehetne a képernyõ tetején <#vigyor3>#vigyor3>
Másrészrõl ahogy a technika fejlõdik hamarosan jobb minõségû mûszemeket lehet majd gyártani mint a természetes "gyári", még az se lehetetlen hogy a távolabbi jövõben az emberek önként lecserélik az egyik vagy mindkét szemüket hogy megússzák az idõskori szemromlást stb.
2. Olvastam én is róla, de ugy tudom az FN is benne van a PAPOP fejlesztésében. Õk adják a 35 milis gránátvetõt, nem? Arrol hallottam, h a franciák nem nagyon akarják rendszeresíteni a borsos ára miatt, de elvileg a fegyver már kész közeli állapotban van. A témában (OICW,PAPOP) megjelent egyébként egy cikk is a Haditechnika nevû magazinban.
Pisztoly lõszer: Eredetileg a maroklõfegyverekbe használt, viszonylag kis energiájú lõszer (olyan 1500 joule a felsõ határ), effektív lõtávolsága általában 25-100 méter között.
Köztes lõszer: A pisztoly és a puskalõszer közötti lõszerfajta, torkolati energiája közepes (jellemzõen 1500-2500 joule között), effektív lõtávolsága jellemzõen 300-600 méter közötti.
Puska lõszer: Nagy torkolati energiájú lõszer (úgy 2500 joule-tól fölfele), effektív lõtávolsága 300-1000 méter között, extrém esetekben még ennél is nagyobb lehet.
Ehhez még annyit lehet tenni, hogy 20mm alatti ûrméretnél beszélünk puskáról, 20mm és a felett már inkább ágyú/gépágyú elnevezés a használatos.
Ez szép, de nézzük miféle fegyverekbõl lövik ki ezeket:
Maroklõfegyver (Pisztoly): Pisztolylõszert tüzelõ rövid csövû lõfegyver, katonai szempontból elsõsorban önvédelmi használják
Géppisztoly: Automata (sorozatlövésre képes), pisztolylõszert tüzelõ lõfegyver. Fõleg épületharcoknál, rövid lõtávolságnál használják õket, de az utóbbi idõben a hadseregeknél kezdik kiszorítani õket a rövid csövû, behajtható vagy betolható válltámaszos (kompakt) gépkarabélyok.
Karabély: A rövid csövû puskákat szokás karabélynak hívni, egykor a lovasság jellemzõ fegyvere volt. Puska vagy köztes lõszert tüzel.
Gépkarabély: Automata (sorozatlövésre képes), köztes lõszert tüzelõ lõfegyver, a legáltalánosabban használt katonai lõfegyvertípus.
Puska: Puskalõszert tüzelõ hosszú csövû lõfegyver, jelenleg leginkább mesterlövész feladatkörben használatos.
Automata Puska: Automata (sorozatlövésre képes), puskalõszert tüzelõ lõfegyver, a II. VH után nyugaton ezek terjedtek el egészen addig, amíg a 60-as évektõl kezdve a Gépkarabélyok ki nem szorították õket. A nagy erejû lõszer miatt sorozatlövésre nem igazán használhatóak.
Golyószóró: Sorozatlövésre képes, szakasz vagy raj szintû támogató lõfegyver, amely viszonylag rövid tûzcsapások leadására szolgál, nyugaton könnyû géppuska megnevezéssel illetik általában. Köztes vagy Puskalõszert tüzel.
Géppuska: Sorozatlövésre képes támogató lõfegyver. Megkülönböztetik még könnyû- (pl. M249, 5.56x45mm), közepes- (pl. M60, 7.62x51mm) és nehéz (pl. M2, 12.7x99mm) géppuska szinten, a könnyûgéppuskák jellemzõen szakasz-, a közepes géppuskák jellemzõen raj-szintû támogató fegyverek, a nehézgéppuskák méretük és súlyuk miatt állványra vagy jármûre szerelve szokták használni.
nagyon élvezetes olvasni cifu írásait!
2.: A PAPOP tudomásom szerint teszthalott, a Francia 'FELIN' (Fantassin à équipements et liaisons intégrées - elnézést, ha nem tökéletes a Copy->Paste eredménye) rendszerének kézifegyvere a GIAT FA MAS G2-re alapszik, a Belgák 'BEST' (BElgian Soldier Technology) rendszere pedig az FN F2000-re. (Akiknek ezen programok nem ismerõsek: a 'FELIN' és a 'BEST' gyakorlatilag a Francia és a Belga megfelelõje az amerikai 'Land Warrior' programnak, ezekrõl kicsivel bõvebben majd a cikksorozat következõ részében)
Tényleg ? Hogyan ? Lécci csinálj a piros pointerembõl zöldet, de nagyon egyszerûen ám. Aztán vázold fel, hogy lehet ezt "nagyban" is megcsinálni, mondjuk egy CO2 lézerrel.