A jövő gyalogos katonája: kézifegyverek

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cifu:
1. Az XM8-n kívül mi van még versenyben az amiknál, mert én másrol még nem hallottam és azt írtad "egyik esélyes"
2. A francia-belga PAPOP-ot direkt nem említetted? Az OICW projekt ugyan "döglõdik", de a PAPOP-al tudtommal haladnak rendesen.

"Ahhoz hogy az egész spektrumot kiszûrje a szemüveg, ahhoz teljesen feketének kellene lennie."
Pánkromatikus Vészérzékelõ Napszemüveg.
Vész esetén teljesen elfeketedik, hogy a közelgõ események okozta traumától megóvja a viselõjét 😊

[NST]Cifu
A kézifegyverekrõl nem tervezek másodikat, most a gyalogos katonák személyi védõfelszereléseirõl és egyébb kiegészítõkrõl írkálok (már ha hagynának "dolgozni" a munkahelyen 😊), aztán ha összejön annyi anyag, akkor talán a támogató fegyverekrõl (rakétavetõk, nehéz géppuskák és alternatíváik) lesz a harmadik.
Utána jön a haditengerészet, felsziní és tenger alatti hadihajókra lebontva. Majd egy kétrészes meglepi (legalábbis remélem az lesz 😊).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Remélem a tervezõk egymáson próbálják ki a találmányaikat.
Szívesen olvasnék a tengeri hadviselésrõl is egy ilyen cikket, természetesen hasonlóan magas színvonalon. Azt hiszem arról még nem volt szó.
Killgore
Mikor lesz második rész a cikkbõl? 😊)

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

TeszteloPontHu
Azért szomorú, hogy az emberiség ilyen eszközök fejlesztésére rengeteg pénzt költ el, más, értelmesebb dolgokra pedig nem jut elég...

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

Csak megjegyezném hogy a nem akarunk ujab löszert bevezetni nem anyira kamu duma
a löszerek gyártása óriási beruházást igényel nem csak a fegyveré
el lehet képzelni hogy pld a német hadsereg menyi löszert használ el évente csak kiképzési célokra ez esetben a régi jol bevált 5,56 os gyártosorokat ki lehetne dobni
(persze kis sarkitással)
csak hát egyesek hajlamosak elfelejtkezni arrol hogy nem csak a fegyveren mulik a lövés hanem a löszeren pld mig a .50 bmg löszer, van kis árrés a Barettbe valo és a M2-esbe valo között.. persze elöbinél némileg jobb anyagokat és minöség biztositást alkalmaznak
és mint lejebb Cifu áldasék a neve <#vigyor4>
megjegyezte valoszinüleg drágább mint a hagyományos löszer
s persze sem a fegyver sem a löszer nem bizonyitott valós körülmények között..(persze ha nem rendszeresitik sehol akkor nem is fog) NATO is beleugathat fegyver lobbi, löszergyártó cégek..
jah majd el felejtettem politikusok

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

[NST]Cifu
Konkrét adatom nincs, de valószinüleg drágább lehet, mivel a hagyományos meghajtótöltet ("lõpor") itt nem megfelelõ, ezért speciális anyagból kell készíteni azt (magasabb hõtûrés és kevésbé érzékenynek kell lennie a fizikai behatásokra).

Sadist
Nem mûködne, mert a lézerfény hullámhosszát nagyon egyszerûen lehet változtatni. Ahhoz hogy az egész spektrumot kiszûrje a szemüveg, ahhoz teljesen feketének kellene lennie.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Közeledik a 3. világháború? A ázsiaiak is fegyverkeznek? Lehet hogy csak mi nem tudjuk mi lesz a "jövõ"?

Ezek a rohadt amcsik folyton csak a háborúra készülnek.
Jó. A cikk😊

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

már van most is. Vannak pletykák hogy a kinaiak már használtak lézereket a piloták megvakítására.

Ez egy kitûnõ cikk!..<#taps><#eljen>

Kitalálnak valami napszemüvegszerûséget és vissza a tervezõaszalhoz...<#eplus2>

Egy ideje süllyed az SG cikkek színvonala. Kivételt képez a szabály alól ez a cikksorozat (lsd. kapcsolódó cikkek). Kamaszkorom vége óta nem érdekel a haditechnika, de ezt a cikket mégis megérte elolvasni. Azt hiszem a helikopteres és gyalogsági cikk után most szépen elolvasom a többit is 😊

ÉlLYen az ismeretterLYesztés 😊

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Tényleg nagyon jó cikk, azért a vége az elég érdekes, ha ez a lézeres dolog megvalósulna, akkor az összes háborús veterán vak lenne?

\"The old man then prepares to die regretfully, that old man here is me.\"

KM
Gratulálok! Kiváló írás!<#eljen><#vigyor2>

Killgore
Ismét egy nagyon jó cikk Cifu, grat!

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Sadist
Ezeknek a hüvely nélküli töltényeknek az elõállítása mennyibe kerül? Drágább mint a hagyományos lõszer? Mert annál ugye a legdrágább rész az maga a hüvely.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

hát gyalogos nem leszek<#idiota>

én mondotam vaze!!!

Yossarian
jó kis cikk! Köszi!

Nieleen

"Elég kamu duma szerintem, hogy "nem akartak" egy újabb fajta lõszert."

Szerintem hadiallapot eseten erre a fajta toltenytipusra nehezebben allitottak volna at a dohanygyarat. Nem lattam meg nyolcszogletu cigit.

Cicero
Sajna nem volt idõm elolvasni a 3. oldalt, de ahogy így olvastam, nem akarok a jövõben katona lenni... Rohanok mint az állat az "szalad" utánnam egy rakéta? <#vigyor5><#schmoll2><#finom>

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

[NST]Cifu
Nem akartak egy újabb lõszertípust rendszeresíteni plusz nem akartak egy durván 2000$-os fegyverbõl több százezret vásárolni akkor, amikor a két német állam egyesülése folyt éppen.

[NST]Cifu
A csõkötegeket külön lehet cserélni a MetalStorm esetén.

Adam II
Jó kis cikk meg sem néztem azonnal tudtam Cifu írta😊)
F2000 Forever
A Future Warriort nézve lassan eljutunk a Star Wars Republic Commando szintre<#eplus2>

A képen az nem MP5k hanem MP5k-PDW
Az MP5k-n nincs válltámasz.
OICW-rol olvastma regebben, hogy egyszer egy proban szoftverhiba miatt serult meg vki <#alien>
Furcsa, hogy nem mennek a hüvely nélküli töltények irányába... pedig szerintem nagyon praktikus. Felesleges súly a hüvely...akkor meg minek hurcolni.

Szerintem az a G11K2 jó lett volna, nem értem miért nem terjed el. Elég kamu duma szerintem, hogy "nem akartak" egy újabb fajta lõszert.

TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu

Sadist
Szép cikk lett, Cifu! Gratula <#eljen>

mikike
de a most van még pár érdekes fgyvr a reality tv-n
lézeres, mágneses gyûrûs, kulcsos, stb...

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

A MetalStrom nevû csodát nem lehet újratárazni? Tehát ha kilövök egyet, akkor vagy eldobom vagy kilövöm az összeset?
Cicero
Az AK74 és testvérei nagyon sokszor bizonyítottak, de most kezd változni a véleményem, és egyre jobban hajlok az M4A1 és az M16A3 felé... <#zavart1> Még több ilyet!! <#eljen><#eljen> Soldier of Fortune II forever"

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

király cikk, még ilyet!
mikike
jó cikk, kíváncsi vagyok milyen újságban látjuk viszont

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Gyadi
Jó cikk, olvasmányos.

\"I wish my lawn was emo, so it would cut itself.\"

bOOm
Far Cry forever 😊

(( bOOm ))

LiPTON