9
-
dez #9 Kíváncsi lennék, vajon ez vagy a bluray/hd-dvd lesz-e tartósabb... Már a sima DVD (írt) sem túl tartós, miközben a bakelitlemezek évtizedekig használhatók maradnak. -
#8 IBM rules! -
#7 Ha nem lesz gyors, akkor nincs értelme a nagyméretű tárolókapacitásának, szóval gyors lesz és kész. ;)
Esetleg a tartóssága miatt lehet aggodalmaskodni.
Mit csinál hidegben, mikor öregedik el az anyag, mittomén, stb. De ez legyen az ő gondjuk.
Sokkal nagyobb tárolókapacitással rendelkező, de mégis rendkívül alacsony költségű technológiát már jóval korábban is feltaláltak már, de az (undorító)
üzlet arról szól, h csak csepegtetjük a kapacitásnövekedést.
(
Volt vmi sportoló, aki 10 cm-t is javítani tudott a magasugrás világrekordján, amit ő tartott, de akkor csak egyszer fizettek volna neki. Nem véletlenül mindig csak 1 cm-t javított... ;)
)
Azaz mikor kerül ez a boltokba??? -
benli #6 ez illyen eccerű van egy régi singerem asszem hozzápasszítok egy forrasztó pisztolyt és varrom a progikat mint a villám, ha gyorsan hajtom a lábammal.
Egyébként meg le a kalappal aki ezt a technológiát ilyen szintre felfésülte, gongolom már most ír olyan sebességgel az a 4 ezer tű mint az egy lézer fej. -
Slartibartfast #5 Ne mondd már, hogy te szívesen írnál DVD-t egy tintasugaras nyomtató adatátviteli sebességével! Elmehetnél nyaralni annyi idö alatt.
Sok fejlesztés vár még rájuk. Nem mondom, hogy nics a technológiának jövöje, de nem a CD-t fogja leváltani. -
husika #4 A tintasugaras nyomtatóknál is a fúvókák felmelegítése és kihűlése juttatja a festéket a papírra! Mégsem mondható annyira lassúnak. -
Slartibartfast #3 Azt hittem, a mechanikus adattárolást már meghaladtuk. Ez a módszer szerintem az összes eddiginél lassabb, csak gondoljatok a tük és a fény sebessége közötti apró eltéresre. Az írás pedig különösen lassú lehet, meg kell várni, mire felmelegszik a tü, aztán beolvad, majd kihül, és csak akkor lehet továbbmozgatni. A kék lézer még mindig sokkal jobb. -
#2 Én azt remélem hogy a vincsesztert váltja fel végre valami gyorsabb, halkabb.
Mágneses technika csaknem lesz a végességig... -
myke #1 azta,még a végén ezek fogják megbuktatni a mostani DVD-formátunokat