AMD-Intel kombó alaplap az ECS-től
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az AGP8x/PCIe-16X Combo lapokat még megértettem.
Van gyakorlati haszna.Két proci egy lapon, hát majd meglátjuk. A vásárlókon múlik a lap sikere.
Ha jól fog fogyni,a többi gyártó palletáján is meg lehet majd találni.
Van gyakorlati haszna.Két proci egy lapon, hát majd meglátjuk. A vásárlókon múlik a lap sikere.
Ha jól fog fogyni,a többi gyártó palletáján is meg lehet majd találni.
Ja, még a végén eljutunk oda, ami pl. a komolyabb Mac-eknél, Amigáknál már nagyon régen megvolt: procikártya - egy szál proci sem az alaplapon, hanem az egy külön kártyán volt (párhuzamosan az alaplappal, több csavarral rögzítve, szal nem lifegõsen egy PCI/PCI-E slotban).
De persze ez a "veszély" nem fenyeget, mert ugye abszolút nem érdeke a gyártóknak, hogy ne vegyen majd' mindenki 1-2 évente új alaplapot, és végülis az anyagi vonzaton kívül, technikailag a felhasználónak sem, mert lelassítja az alaplapi technológiák fejlõdését. (Bár egy idõ után a vakegér módjára való rohangászásnak sincs értelme. Inkább ritkábban csináljanak valamit, de azt jól...)
De persze ez a "veszély" nem fenyeget, mert ugye abszolút nem érdeke a gyártóknak, hogy ne vegyen majd' mindenki 1-2 évente új alaplapot, és végülis az anyagi vonzaton kívül, technikailag a felhasználónak sem, mert lelassítja az alaplapi technológiák fejlõdését. (Bár egy idõ után a vakegér módjára való rohangászásnak sincs értelme. Inkább ritkábban csináljanak valamit, de azt jól...)
A képek szerint, ha bent van az AMD-s kártya, akkor mögé kell tenni a grafkártyát. (Mivel nem is lett volna túl könnyû megosztani 1db slotot a két proci-oldal között.)
ott a pont, erre gondoltam én is.
Érdekes<#wow1>#wow1>
Szerintem okosabb ötlet lett volna ha mindkét proci nem a lapon hanem a kártyán lehetet volna elhelyezni.
mondjuk a vásárló által kiválasztot illesztö kártyát adják hozzá. vagy mindketöt.
mondjuk a vásárló által kiválasztot illesztö kártyát adják hozzá. vagy mindketöt.
Na meg ki mondta, hogy csak SiS-es átalakító van? Amit az ECS bemutatott, annál az eredeti alaplap is SiS-es, és így nem kell az átalkítóra déli híd, csak északi. Amúgy van KT880-as átalakító, nézd meg az Asrock-nál. Azt meg eltudnám képzelni, hogy az NForce-ból kijönne olyan széria, ami mindkettõvel megy 😉
"Legalábbis eddig sem arról volt híres a SiS, hogy nagyon gyors. 😊"
Pedig de ... viszont érdekes volt az IDE vezérlés például 😊
Pedig de ... viszont érdekes volt az IDE vezérlés például 😊
1 Nagy Hülyeség az egész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De az se normális, aki megveszi.
Télre viszont fûteni nem is rossz megoldás!
De az se normális, aki megveszi.
Télre viszont fûteni nem is rossz megoldás!
I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D
Én is örülnék ha azonos socketet használna az Intel és az amd, mint a régi szép socket7 idõkben.
De erre nincs esély. Így viszont nincs sok értelme, lássuk be, öszvérmegoldás. Az a SiS chipset meg valszeg messze van teljesítményben egy intel vagy amd (nvidia, ati, via stb.) chipsettõl. Legalábbis eddig sem arról volt híres a SiS, hogy nagyon gyors. 😊
De erre nincs esély. Így viszont nincs sok értelme, lássuk be, öszvérmegoldás. Az a SiS chipset meg valszeg messze van teljesítményben egy intel vagy amd (nvidia, ati, via stb.) chipsettõl. Legalábbis eddig sem arról volt híres a SiS, hogy nagyon gyors. 😊
Ez a hozzászólás volt az.
Én örülnék annak ,ha egy alaplappal le lehetne tudni a procipalettát és ha ez az elsõ mérföldkõ ,akkor csak támogatni lehet (szavakkal legalább ) .
Én örülnék annak ,ha egy alaplappal le lehetne tudni a procipalettát és ha ez az elsõ mérföldkõ ,akkor csak támogatni lehet (szavakkal legalább ) .
2 db 16x PCIE foglalat van rajta, de a leírás csak 1-et említ. Gondolom ha beteszed a kártyát és rá a procit, akkor a másik oldalán lévõ PCIE foglalat fog mûködni.
Amúgy a hír elolvasása után valaki mutatott egy Asrock átalakítót, amivel PCI!!!! foglalatba lehet tenni AMD64-939 procit. 😊
Amúgy a hír elolvasása után valaki mutatott egy Asrock átalakítót, amivel PCI!!!! foglalatba lehet tenni AMD64-939 procit. 😊
sztem érdekes 5let nm biztos h hasznos de sztem rendkívül érdekes megoldás
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
tiszta baromság túl sokat pihent az aki kitalálta
a VGA meg tényleg csak nagyon éppen fér be<#falbav>#falbav><#alien2>#alien2>
a VGA meg tényleg csak nagyon éppen fér be<#falbav>#falbav><#alien2>#alien2>
elõször ráteszed a kártyára a procit meg a coolert , aztán berakod a házba ..
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
vízhûtés eszetekbe sem jutott? =)
arra jó, h 2féle architektúrára fordíccsad le a linuxod <#vigyor1>#vigyor1>
arra jó, h 2féle architektúrára fordíccsad le a linuxod <#vigyor1>#vigyor1>
________ `_~_\" noss
VGA hová kerül?
Mert az átalakító kártya miatt a PCI-ba nem megy az tuti!
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
Mert az átalakító kártya miatt a PCI-ba nem megy az tuti!
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Procitesztelésre tökéletes. Szinte ugyanaz a többi cucc ,csak a proci változik.
Nem lenne rossz 1x e használni Intel, meg AMD procit. <#vigyor1>#vigyor1>
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
És mégis milyen hûtõ fér el azon a kártyán? Meg amúgy is, hogy nem törik el a kártya, amikor rázúzom az AMD-re a coolert? Fekvõ házban még csak-csak, de állóban?
Szerintem ez egy halva született ötlet.
Szerintem ez egy halva született ötlet.
alkohol.freeblog.hu Mi csak őszinték vagyunk, de nem állatok!
Enne vajon mi az ertelme ?