AMD-Intel kombó alaplap az ECS-től

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az AGP8x/PCIe-16X Combo lapokat még megértettem.
Van gyakorlati haszna.Két proci egy lapon, hát majd meglátjuk. A vásárlókon múlik a lap sikere.
Ha jól fog fogyni,a többi gyártó palletáján is meg lehet majd találni.
Ja, még a végén eljutunk oda, ami pl. a komolyabb Mac-eknél, Amigáknál már nagyon régen megvolt: procikártya - egy szál proci sem az alaplapon, hanem az egy külön kártyán volt (párhuzamosan az alaplappal, több csavarral rögzítve, szal nem lifegõsen egy PCI/PCI-E slotban).

De persze ez a "veszély" nem fenyeget, mert ugye abszolút nem érdeke a gyártóknak, hogy ne vegyen majd' mindenki 1-2 évente új alaplapot, és végülis az anyagi vonzaton kívül, technikailag a felhasználónak sem, mert lelassítja az alaplapi technológiák fejlõdését. (Bár egy idõ után a vakegér módjára való rohangászásnak sincs értelme. Inkább ritkábban csináljanak valamit, de azt jól...)

A képek szerint, ha bent van az AMD-s kártya, akkor mögé kell tenni a grafkártyát. (Mivel nem is lett volna túl könnyû megosztani 1db slotot a két proci-oldal között.)

ott a pont, erre gondoltam én is.
Érdekes<#wow1>
Szerintem okosabb ötlet lett volna ha mindkét proci nem a lapon hanem a kártyán lehetet volna elhelyezni.
mondjuk a vásárló által kiválasztot illesztö kártyát adják hozzá. vagy mindketöt.
Na meg ki mondta, hogy csak SiS-es átalakító van? Amit az ECS bemutatott, annál az eredeti alaplap is SiS-es, és így nem kell az átalkítóra déli híd, csak északi. Amúgy van KT880-as átalakító, nézd meg az Asrock-nál. Azt meg eltudnám képzelni, hogy az NForce-ból kijönne olyan széria, ami mindkettõvel megy 😉

"Legalábbis eddig sem arról volt híres a SiS, hogy nagyon gyors. 😊"
Pedig de ... viszont érdekes volt az IDE vezérlés például 😊

jojo
1 Nagy Hülyeség az egész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De az se normális, aki megveszi.
Télre viszont fûteni nem is rossz megoldás!

I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D

Én is örülnék ha azonos socketet használna az Intel és az amd, mint a régi szép socket7 idõkben.
De erre nincs esély. Így viszont nincs sok értelme, lássuk be, öszvérmegoldás. Az a SiS chipset meg valszeg messze van teljesítményben egy intel vagy amd (nvidia, ati, via stb.) chipsettõl. Legalábbis eddig sem arról volt híres a SiS, hogy nagyon gyors. 😊
Ez a hozzászólás volt az.
Én örülnék annak ,ha egy alaplappal le lehetne tudni a procipalettát és ha ez az elsõ mérföldkõ ,akkor csak támogatni lehet (szavakkal legalább ) .
Punkerwork
röviden, f@szság.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

2 db 16x PCIE foglalat van rajta, de a leírás csak 1-et említ. Gondolom ha beteszed a kártyát és rá a procit, akkor a másik oldalán lévõ PCIE foglalat fog mûködni.

Amúgy a hír elolvasása után valaki mutatott egy Asrock átalakítót, amivel PCI!!!! foglalatba lehet tenni AMD64-939 procit. 😊

bld
sztem érdekes 5let nm biztos h hasznos de sztem rendkívül érdekes megoldás

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

arnyek1000
tiszta baromság túl sokat pihent az aki kitalálta
a VGA meg tényleg csak nagyon éppen fér be<#falbav><#alien2>

[HUN]PAStheLoD
elõször ráteszed a kártyára a procit meg a coolert , aztán berakod a házba ..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
utolsó képen látszik .. épp befér

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

noss
vízhûtés eszetekbe sem jutott? =)

arra jó, h 2féle architektúrára fordíccsad le a linuxod <#vigyor1>

________ `_~_\" noss

Tetsuo
De másra nem jó.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

IMYke2.0.0.0
VGA hová kerül?
Mert az átalakító kártya miatt a PCI-ba nem megy az tuti!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
-----------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Procitesztelésre tökéletes. Szinte ugyanaz a többi cucc ,csak a proci változik.
Nem lenne rossz 1x e használni Intel, meg AMD procit. <#vigyor1>

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Csudri
És mégis milyen hûtõ fér el azon a kártyán? Meg amúgy is, hogy nem törik el a kártya, amikor rázúzom az AMD-re a coolert? Fekvõ házban még csak-csak, de állóban?

Szerintem ez egy halva született ötlet.

alkohol.freeblog.hu Mi csak őszinték vagyunk, de nem állatok!

Enne vajon mi az ertelme ?